Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok bence kesinlikle öyle dusunme. Etrafımızdakilerin lafına baksak hepimizin çocuğunda sorun var sanki. Onun kişiliği oturmadı ki daha. Çocukta bir sorun yok. Senin anlattığın tarzda benim etrafımda çok çocuk var. En basiti ablamın oğlu... O da evde kurt dışarda kuzu. 2 yaş sendromuna erken girmiş olabilir. Yani en güvendiği kişi sensin hayatta. Senin yanında ve evinde guvende hissediyor. Çok çocukla bi araya getirebilirsin. Bir de bizim sitede çok yaşıtı var Zeynep in . Konuştuğu kelimeler, yürüme donemleri, algıları hepsinin farklı. O yüzden çocuğu bir başka çocukla kıyaslamak ASLA doğru değil. Her çocuk kendine has. O yüzden hiç takma. Mesela Zeynep çok kelime soylemiyor. Ama algısı çok açık. İlişki kuruyor mesela kitaptaki nesnelerin birbiriyle... Sosyal olmak anlamında bir sorun falan yok çocuğunda. 2 yaş sendromu :)Anneler bişey sormam bunu daha önce hiç düşünmemiştim çünkü etrafımda çocuk yoktu şimdi izmirdeyiz çocuklara bakıyorum memet ali gibi davranmıyorlar memet ali sürekli elimi tutuyor beni ordan oraya cekistiriyor. Biri geldi mi ya da biz gittik mi süt dökmüş kedi. Ama evde ortalığı karıştırır. Sizce bir problem var mi ben oturup birileriyle konuşmaya çalışırken o beni sürekli gezdiriyor. Herkes bu çok saf diyorlar ama evde öyle değil.![]()
çok uykum var ama yorgunluktan uyamıyorummmm tam dalacam muhammed ali bağırıyor bu ara çok ağresif bir bebek oldu baba dışarı çıktı kıyamet kopuyor kumandayı istiyor vermiyorum kıyamet kopuyor bu çocuga ne oldu anlamadım bide sürekli tırmanıyor her yere asılıyor mutfakta çekmeye basıp tırmanıyor normal mi bunlar sizinkilerde sinirli mi yoksa erken mi girdi 2 yaş sendromuna dişleri şişti patlamıyor yemek yemiyor sabah uyanıyor süttt diyor akşam yatıyor süttt diyor
canım bizimkide çok dışarcı. öyle sinirli değilde gidenin arkasından çok ağlıyor. abisi ya da ablası bi yere gitsin bay bay diye diye ağlıyor. emir gece yatarken süt diyo birde mesela dün süt verdim ıuyutacaktım kapı çaldı uykusu dağıldı. sonra 1 saat geçti geçmedi tekrar süt diyuo. geceleri zaten uyumadan önce süt ister hep. onsuz olmaz birde sabah kalkınca ister. o niye onu çözemedim. canım muhammed gece süt istiyor mu? 3-4-5 gibi. bizim arada istiyo ama çok sık değil öyle.çok uykum var ama yorgunluktan uyamıyorummmm tam dalacam muhammed ali bağırıyor bu ara çok ağresif bir bebek oldu baba dışarı çıktı kıyamet kopuyor kumandayı istiyor vermiyorum kıyamet kopuyor bu çocuga ne oldu anlamadım bide sürekli tırmanıyor her yere asılıyor mutfakta çekmeye basıp tırmanıyor normal mi bunlar sizinkilerde sinirli mi yoksa erken mi girdi 2 yaş sendromuna dişleri şişti patlamıyor yemek yemiyor sabah uyanıyor süttt diyor akşam yatıyor süttt diyor
Biz biberonla su iciyoruz geçen ilk defa ayran koydum hepsini bitirdi pipetli bardağı var bazen onda veriyorum suyu çok cekiyo öksürüyo sonra etrafı suluyo biz şu aralar kendi kendine yemek yeme aşamasındayiz hergün mama sandalyesi baştan aşağı temizleniyo sonra ceylin banyoya alisir ınsallah bu yaz eylül ekimde de tuvalet egitimine gecerizmerhaba arkadaşlar. ben bişey soracağım. sizin bebişlerin bardakla arası nasıl yani ne kadar bardak kullanıyosunuz? biz sütü biberonla içiyoruz, suyuda evdeyken bardakla döke saça, misafirlikte ya da dışarıda onuda biberonla içiyoruz çünkü üstü başı etraf her yer su oluyor. aslında o çok seviyo bardaktan içmeyi ama 30 cm alanı bir kere suluyor. arada hiç dökmüyor, arada çok döküyor.
merhaba arkadaşlar. ben bişey soracağım. sizin bebişlerin bardakla arası nasıl yani ne kadar bardak kullanıyosunuz? biz sütü biberonla içiyoruz, suyuda evdeyken bardakla döke saça, misafirlikte ya da dışarıda onuda biberonla içiyoruz çünkü üstü başı etraf her yer su oluyor. aslında o çok seviyo bardaktan içmeyi ama 30 cm alanı bir kere suluyor. arada hiç dökmüyor, arada çok döküyor.
Bizde bardakla seviyorız.
hatta avent alıştırma bardağımız var ondan al sende dökme ihtimali çok az
Eki Görüntüle 1562929
ben de avent in yukarıdaki modelini aldım su damlatmıyor. ama çok pahalı 40 tl.
Eki Görüntüle 1562968
Benim bahsettiğim bu ağzına doğru eğince içinde su akıyor ama ters çevirse falan akmıyor çok güzel bir ürün 40*50 TL arasında.
Lip başına gelen olaya çok üzüldüm geçmiş olsuın , takip ettiğim instagram hesabında birinin başına gelmişti. Bloggerlardan birisi işte adını hatırlamıyorum.
ama çok tehlikeli bir hareket orda görmesem mutlaka bende yapardım herhalde , hopppaşa diye zamanında yeğenlerime çok yapmışımdır.
Doktor görmüş zaten ciddi bir şey olsa hiç duramazdı anlık acımıştır belki
sağol canım yaa, başıma geldiği için anlatmak istedim. ben çocuğu parkta bahçede evde serbest bırakırım, düşecek diye korkmam, düştüğü zaman da ağlamaz öyle kolay kolay. bebekliğinden beri de öyle pek sakınmadım hoplattım, havaya attım, biraz serttir hareketlerim, öyle alışsın çıtkırıldım olmasın diye düşündüm. ama bu olayda sanırım bileğini incittim, bir daha tövbe yapmam, kuzum öyle bir ağladı ki bana bakışını unutamıyorum. olaydan sonra pek yanıma gelmedi, sesleniyorum mesela, anneannesine gidiyor benim yanıma pek yanaşmıyor. nasıl üzüldüm anlatamam.
galiba dün nazar değdi, teyzem var gözü çok değer, dün de 4-5 aydır ilk kez görüyordu, sıpa da iştahlıydı maşallah, yemek yiyişini falan gördü. boyuna da çok nazar ediyorlar, belki kötü niyetli değil ama istemeden de olsa nazar değdiriyor kimi insanlar. dün içten dua ettik hep beraber, çok şükür ciddi bir durum olmadı.
canım bizimkide çok dışarcı. öyle sinirli değilde gidenin arkasından çok ağlıyor. abisi ya da ablası bi yere gitsin bay bay diye diye ağlıyor. emir gece yatarken süt diyo birde mesela dün süt verdim ıuyutacaktım kapı çaldı uykusu dağıldı. sonra 1 saat geçti geçmedi tekrar süt diyuo. geceleri zaten uyumadan önce süt ister hep. onsuz olmaz birde sabah kalkınca ister. o niye onu çözemedim. canım muhammed gece süt istiyor mu? 3-4-5 gibi. bizim arada istiyo ama çok sık değil öyle.
bu yanıt tam benlik eşim hiç mi canın acımıyor bu çocugu böyle severken diyor kanım kaynıyor duramıyorummmmm bende...kızlar selamlar, iyi haftalar herkese,
baya bir konuşulmuş dertler ortak tabi, eşiyle arası iyi olmayanlar, tartışma yaşayanlar...
ben de daha önce anlatmıştım, eşimle ilişkimiz bebek doğduktan sonra çok çok değişti. önceden birbirine dokunan, güzel sözler söyleyen, el ele tutuşmadan gezmeyen, birbirine vakit ayıran, özel günleri hatırlayan, birbirini kırmayan, kötü tek söz söylemeyen bir çifttik.
çocuk doğduktan sonra benim lohusalık dönemimde sütüm yetmeyecek korkusuyla başlayan, daha sonra da çocuk hasta olacak kimse öpmesin, ellemesin paranoyasıyla devam eden, ek gıdaya geçince de çocuk yemiyor-kilo almıyor panik ataklarıyla daha da ileri boyuta geçen resmen psikolojik sorunlarım oldu. işe başlamam tabi ki iyi geldi, bu sorunlar azaldı. ama yine de eşimle tam anlamıyla birbirimize yakınlaşamadık. biz de hala çok tartışıyoruz ve eşimin ağzından boşanma lafını bir kez duydum, ikinci kez duyarsam her şeyin biteceğini söyledim ona. özür diledi tabi siniri geçince, bu öyle kolay bir şey değil, önce çocuk yapıp da sonra o çocuğa bakamayıp boşanma raddesine gelmek çok aptalca. çocuk ileride demez mi, "el kadar bebeyi idare edemediniz mi?" diye...
ancak o benim her lafımın altında bir anlam aramaya, ailesiyle ilgili çıkarımlar yapmaya ve ben onu her kusurunda eleştirmeye devam ediyorum. bilenleriniz vardır, benim annem bakıyor çocuğa. annem eşime çok iyi davranır, işimize karışmaz, rahatsızlık vereceğim diye nereye basacağını şaşırır. babam da öyle, kızımla çok iyi ilgilenir, hayatımızı kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaparlar. Sağolsunlar, Allah razı olsun onlardan. Ancak karşı taraftan aynı ilgiyi görememek beni üzüyor, ben saygıda hiç kusur etmiyorum, ancak oldukça sık yapılan ziyaretler, yapılan planlardan en son benim haberimin olması, çocuk bakımı gelişimiyle ilgili devamlı eleştirel yaklaşımlar benim kalbimi kırıyor.
en son haftasonu yine eşimle tartışma yaşadık, görümcemler buraya gelecekmiş, biletler alınmış. benim haberim yok. ben de bozuldum eşime söyledim, o da "bilmiyorum diyorum neden anlamıyorsun ben de şimdi duydum" dedi. "seni görmeye meraklı değiller, senin için gelmiyorlar" gibi bir şey dedi. "merak etme çocuğa ellemeyecekler, öpmeyecekler" falan diye devam etti konuşmasına. karşı tarafta yarattığım algıya bakar mısınız?
gören de çocuğu göstermiyorum zanneder, görümcem ve 3 çocuğu en son geldiklerinde kucaklarından indirmediler, yüzünü defalarca öptüler, yavrumun yüzü benek benek kırmızı oldu 2 hafta geçmedi. ben hiç hoşlanmıyorum bir çocuğun üzerine bu derece gidilip bunaltılmasından. avrupalılar çocukları uzaktan severler, kimsenin çocuğunun başını okşayamazsınız izinsiz. ne kadar medeni insanlar, biz hala aşamadık bazı şeyleri...
anneme anlatıyorum, beni hep haksız buluyor, geçen haftayı hep küs geçirdik sırf bu sebepten. daha yeni barıştık.
dün de bir olay yaşadık, benim halt yemem, Allah yaşatmasın bir daha böyle korkuyu,
kızımı ayakta ve yere basıyorken kollarından tutup hoppala diye kaldırırım arasıra. onun ad hoşuna gittiği için zaman zaman yapıyordum, bazen de eşim bir elindne ben bir elinden tutup havaya kaldırıp tekrar indirirdik. dün de bu şekilde oynadık, yere bırakınca kuzum bileğini tutarak ağlamaya başladı, o an nasıl korktum anlatamam, bileği çıktı ya da kolu çıktı diye feci korktum. annem geldi hemen eşim geldi, ağlaması durmuyor, koluna baktık görünürde bir şey yok, kuzum bana baka baka nasıl ağlıyor ama içim parçalandı. tesadüf annemlerin komşusu var çocuk profesörü, ona gittik, adam bahçedeymiş, baktı hemen muayene etti, çıkık ya da burkulma değil, öyle olsa şişme olurdu, ve kolunu oynatamazdı, şu an oynatabiliyor dedi. ağrıkesici olarak calpol verip uyutun dedi.ama kuzucuk ağlayamaya devam etti, emzirince sustu uyudu biraz. sonra biz eve geldik calpol verdik, hiç bir şey olmamış gibi oynamaya devam etti. o koluyla da hareket yapabiliyor, ağlama olmadı daha sonrasında. ben de doktora fln götürmedim tekrar, şişme yok, morluk yok çok şükür. Ama ömrümden ömür gitti o 1-2 saat. Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı, ya da duyan?
bende sert sevenlerdenim ve nazik olamıyorum.
ama yaşadığın durum zor gerçekten canım , inşallah bir daha olmaz
ayı yavrusunu severken öldürürmüş benim ki o mesele bazen canını yakıyorum![]()
Eki Görüntüle 1562968
Benim bahsettiğim bu ağzına doğru eğince içinde su akıyor ama ters çevirse falan akmıyor çok güzel bir ürün 40*50 TL arasında.
Lip başına gelen olaya çok üzüldüm geçmiş olsuın , takip ettiğim instagram hesabında birinin başına gelmişti. Bloggerlardan birisi işte adını hatırlamıyorum.
ama çok tehlikeli bir hareket orda görmesem mutlaka bende yapardım herhalde , hopppaşa diye zamanında yeğenlerime çok yapmışımdır.
Doktor görmüş zaten ciddi bir şey olsa hiç duramazdı anlık acımıştır belki[/QU
Kızlar ben de bu markayı çok kullandım ama memnun kalmadım. Cunku içinde bir sure su bekleyince resmen plastik kokuyor. Biraz bekletip için farkedeceksiniz.. Bu yüzden denemediğim biberon markası kalmadı. Ama en kokmayanı tabi cam ama camı da kırıyor sürekli. Nuk aldım memnun kaldım. Koku falan olmuyor. Tavsiye ederim
Gunaydin kizlar :)
Vizir vizir zeynep arisi uyandirdi hirrr deli gb uyaniyorum hergun :))
Zaten butun gece kurtlu donenip duruyo 6 da uyandi kiza kiza yat oraya diye diye 7 bucukta uyudu 9 da kalkti pofff
Aralk annelerinide bi takip. Edemiyorum. Catir cutur akiyo sayfalar kimseyi tanimiyorum onlarda benin tanimiyo hemen hepiniz hamileeeee kalinnnnn kendimi yanliz hissediyorum;![]()