2014 Şubat Anneleri

bende artık tatilde kesmeyi planlıyorum 18 aylık oluyor
gece uyanması falan beni çok yormaya başladı bu zamana kadar işte sağdım annem evde içirdi ama artık sıcaklarla bunalıyorum

çok şükür canım normale dönmüş düşündüğün için sağol inşallah sende hayırla sağlıkla kucagına alırsın.

Canm merak ettim seni bebek nasil iyimi
aynı durumu arkadaşım yaşadı oğlu ağzına yemek sokmuyordu zor oldu ama memeyi kesti şuan oğlan açıktığı için herşeyi yiyor kar zarar dengesinde yatmiyorsa kesin derim anne sütü yararlı ama bir müddet sonra değerinde azalma oluyor.
Canim bende nedense erkek i

Canim hic sorma bizde ayni durmdayiz.memeye cok bagli olmus..ona kalsa sabaha kadar emicek..ben ve kizim ter icinde kaliyoruz...bu gidisle sutten kesicem..bir yasindan beri kilosu aynidir 5 aydir kilo almamis...ne yapiyorum bisey yemiyor artik anne sutude ona yetmiyor..ne yapacagimi bilmiyorum.

selamlar kızlar,
uzun süredir yoktum, izne çıkmıştım,
aslında temmuz başında izne çıkacaktım ama bizim ufaklık bir gün ateşlendi ve mikrobik ishale yakalandı 2 hafta önce, bu yüzden izne erken çıktım. hemen hastaneye götürdük tahlil yapıldı ve enfeksiyon çıktı dışkısında ve kanında. antibiyotik ve serum alınca aynı gün toparladı çok şükür ki ama 1 gece hastanede kaldık, serum verildi mecburen. çünkü ne su içirebiliyor ne de yemek yedirebiliyorduk. doktor sulardan, yıkanmamış besinlerden, her şeyden olabileceğini söyledi. kültür için örnek alındı ama üreme olmadığı için mikrobun ne olduğunu bulamamışlar. biz de o kadar dikkat ediyorduk, havuza bile sokmuyorduk ama olacak olunca oluyor. gıdasına temizliğine ve taze olmasına dikkat ediyoruz ama diş çıkarma dönemi olunca altı çamurlu ayakkabısını bile ağzına alıyordu. yapacak bir şey yok. bu mikropla savaşarak bağışıklık kazanmayı öğrenecekmiş vücudu. yine maşallah çok iyi savaştı vücut.

hemen sonrasında da iştahsızlık başladı. 2 tane azı 1 tane de köpek dişi patlıyor. yedirmekte çok zorlandık, ne verdiysek ağzından saldı. video, şarkı, oyun, hiç bir şey fayda etmedi. 5 günlüğüne tatile gitmiştik ufaklık iyileşince, tatil de burnumuzdan geldi, eşimin amcası hastaydı zaten biz tatile gittiğimiz gün yoğun bakıma kaldırıldı. tatile gittiğimiz yerde de her an ölüm haberi gelecek korkusuyla hiç tadını alamadık. o kadar da güzel bir yerdi, otel değil de bir devlet kurumunun yazlık tesisi. buraya 1.5 saat uzaklıkta. 2 odalı, banyolu tek katlı evler var, balkonu var, bahçesi var, deniz hemen önümüzdeydi. nisa huggies in little swimmer tek kullanımlık bezleriyle denize girdi. denizi ve kumları çok sevdi. çıkarınca ağladı gidecem diye. orada kendisinden büyük çocuklar da vardı, nisa yı sevdiler oynattılar. koştu, oynadı, güldü maskot oldu. 2.5 yaşında bir oğlanın bisikleti vardı, ona bindi bol bol. orda masaların üstündeki paketli şekerlerle oynadı, onları boşalttı doldurdu:)

amcamızın vefat haberi de geldi, dün günübirlik konya ya gittik cenazeye, nisa yı götürmedim tabi ki, anneme bıraktık. beni çok özlemiş sabah emzirip erkenden yola çıkmıştık o uyuyordu, öğlen sesimi telefonda duyunca ağlamaya başladı. bir de memeye aşırı düştü bu ara. önceden ben işten gelince gelir emerdi. şimdi bırakmıyor boş da olsa emiyor. resmen keyif yapıyor, kolumdaki tüylerle oynuyor bir taraftan da.

bir süredir sevindirici bir gelişme olarak yoğurt yedirmeye başladım, herhalde bu sıcaklarda yoğurt iyi geliyor, ev yoğurdu biraz cıvık oluyor ama kendi kaşıkla alıp yiyebiliyor döke saça. kıymalı makarnayı, erişte yi de sevmeye başladı. kendi yemek istiyor artık bizim elimizde kaşıkla bir şey yedirmemizden hoşlanmıyor. hele ki kahvaltı karışımından iyice bıktı çocuk. ben ne kadar karşı olsam da kahvaltı yapmıyor diye mecburen veriyordu annem. artık yumurtasını zeytinini domates salatalığını önüne koyuyoruz. vişne reçelini seviyor anneannesi yapmış onun vişnelerini yedi. simit, börek yiyor, sizin başka öneriniz var mı siz neler yediriyorsunuz önüne konup yiyebileceği şeylerden?
canım başınız saoğlsun öncelikle geçmiş olsun birde. bazı çocuk çabuk atlatır. bazısı ise çok zorlanır. siz yine şanslıymışsınız. çok tatlı dır denizde yerim ben onu.

günaydın anneler. önceki gece babaannem vefat etti. dun ilk uçakla Ankara'ya gittim. cenazesine... gece de döndüm. çok üzücü bir durum. ablamla bana babaannem bakmıştı. evinde benim bebeklik ayakkabılrımı saklamış. çok duygulandım. hani şu kırmızı rugan ayakkabılar var ya . hepimizin vardır. onlardan... 95 yaşındaydı. Allah bizlere, çocuklarımıza ömür versin inşallah...
başın sağolsun canım.

Bi kizimiz daha olucak mis kizinin adi ne dedi zeynep dedim buda ayse dedi :)))
hayırlı olsun canım. ben bile merak etmiştim. kesinmi peki?
sağol canım, size de çok çok geçmiş olsun. kuzular böyle olunca bizim de tadımız olmuyor, nisa 1.5 yaşına geldi ilk kez antibiyotik kullandı, ilk kez böyle hastalandı mikrop kaptı, ishal oldu kuzum. önceden de hafif nezle şeklinde atlatırdı, birkaç gün serum fizyolojik uygulardık geçerdi. şimdi ne bileyim böyle hastanede kalıp damar yolu falan açılınca çok kötü oldum ben, nasıl ağladım orda. Allah kimseye göstermesin hastalık hele de bebek ve çocuklara...
başsağlığı dileğin için de çok sağol, tatil zaten çocukla pek olmuyor, nisa memeyi bırakınca 2-3 günlüğüne bir yere gitmeyi planlıyorum eşimle başbaşa. inşallah bakalım,
size de iyi tatiller canım, antalya dayız biz de
burada soracağın bir şey, ihtiyacın olursa telefonum vereyim ara mutlaka. şimdiden iyi tatiller. biz nisa ya üstü güneşlikli simit almıştık ama deniz dalgalı olunca ona pek binmedi. kucağımızda soktuk denize o da her gün 5-10 dakika.
güneşte şapkayla dahi olsa çok kalmasın, çok kalırsa vücut ısısı yükseliyor ateşli gibi oluyor, serinde tutun mutlaka. havuza ben sokmadım hiç ama sen bilirsin bazı bebeler de havuzdan çıkmıyor.güneş kremini eksik etmedim sürdüm hep. dolayısıyla hiç yanmadı kızarmadı, şapkasız çıkarmadım zaten başı çok önemli, saçları da ince olunca hemen etkilenebilir. onun dışında tavsiye edebileceğim bir şey yok canım, inşallah güzel geçer dilediğiniz gibi olur her şey...
canım evet yanıyorlar genelde. emzirmeyi ne zaman bırakmayı düşünüyorsun canım.

hayırlı olsun canım. ben bile merak etmiştim. kesinmi peki?

canım evet yanıyorlar genelde. emzirmeyi ne zaman bırakmayı düşünüyorsun canım.

selamlar canım,
emzirmeyi yavaş yavaş günde 2, sonra 1 e düşürerek bırakmayı düşünüyorum ama bu aralar yeni doğan gibi bana yapışıyor ben kaçtıkça ağlıyor napacağımı şaşırdırm. süt iznim 4 ağustos ta bitiyor zaten artık öğlenleri eve gidemiycem.
yazın sütten kesmek anne için zor olurmuş diye duydum, ateş yapıyor ya, bakalım kendi bırakmayacak olursa ekim kasım gibi ben bıraktırırım herhalde.
bu arada bende doğru dürüst süt müt yok, sağsam günde 1 su bardağı ancak çıkar, çocuk boş emmekten de keyif alıyor emzik gibi kullanıyor beni.

canım başınız saoğlsun öncelikle geçmiş olsun birde. bazı çocuk çabuk atlatır. bazısı ise çok zorlanır. siz yine şanslıymışsınız. çok tatlı dır denizde yerim ben onu.
başsağlığı dileğin için sağol canım,
evet bizim kız denizi kumu pek sevdi, kova burcu ondan mıdır acep?

çok şükür canım normale dönmüş düşündüğün için sağol inşallah sende hayırla sağlıkla kucagına alırsın.

aynı durumu arkadaşım yaşadı oğlu ağzına yemek sokmuyordu zor oldu ama memeyi kesti şuan oğlan açıktığı için herşeyi yiyor kar zarar dengesinde yatmiyorsa kesin derim anne sütü yararlı ama bir müddet sonra değerinde azalma oluyor.

evet canım doğru söylüyorsun, annem der ki eskiden bazı çocuklar hiç yemek yemez, gidip annesini emer oynamaya gidermiş, bu çocuklar da zayıf olurmuş tabi yeterli besin alamadıkları için, bu yüzden artık her şeyi yemeye başlayınca sütten kesmek gerekirmiş. bizimkinin artık azı dişleri çıktı, her şeyi yiyebiliyor, yoğurt da yemeye başladı, ben sütten kesmek istiyorum artık. yazın bitmesini bekliyorum.

selamlar canım,
emzirmeyi yavaş yavaş günde 2, sonra 1 e düşürerek bırakmayı düşünüyorum ama bu aralar yeni doğan gibi bana yapışıyor ben kaçtıkça ağlıyor napacağımı şaşırdırm. süt iznim 4 ağustos ta bitiyor zaten artık öğlenleri eve gidemiycem.
yazın sütten kesmek anne için zor olurmuş diye duydum, ateş yapıyor ya, bakalım kendi bırakmayacak olursa ekim kasım gibi ben bıraktırırım herhalde.
bu arada bende doğru dürüst süt müt yok, sağsam günde 1 su bardağı ancak çıkar, çocuk boş emmekten de keyif alıyor emzik gibi kullanıyor beni.
canım az kalmış izin sonuna. allah yardımcın olsun.

Canim bende nedense erkek i

Canim hic sorma bizde ayni durmdayiz.memeye cok bagli olmus..ona kalsa sabaha kadar emicek..ben ve kizim ter icinde kaliyoruz...bu gidisle sutten kesicem..bir yasindan beri kilosu aynidir 5 aydir kilo almamis...ne yapiyorum bisey yemiyor artik anne sutude ona yetmiyor..ne yapacagimi bilmiyorum.

bizimki gece çok uyanmıyor diş sancısı falan yoksa, belki 1 defa uyanır. ama emzirirken ben de çok terliyorum, artık sütün hiç bir faydası yok gibi geliyor, bir de emzirmek beni de çok yoruyor artık vücudumun hali kalmadı hiç.

arkadaşlar hepinize şimdiden iyi bayramlar. biz bu akşam memlekete gideceğiz. telefondan alıntı yapamıyorum nedense sadece normal yazabiliyorum. şimdiden hoşça kalın. ne zaman döneceğimiz belli değil fakat ağustos 2 ye kadar oradayız.

arkadaşlar hepinize şimdiden iyi bayramlar. biz bu akşam memlekete gideceğiz. telefondan alıntı yapamıyorum nedense sadece normal yazabiliyorum. şimdiden hoşça kalın. ne zaman döneceğimiz belli değil fakat ağustos 2 ye kadar oradayız.
Allah ağız tadı versin, bayramınız güzel geçsiin inşallah, hayırlı yolculuklar...

bizimki gece çok uyanmıyor diş sancısı falan yoksa, belki 1 defa uyanır. ama emzirirken ben de çok terliyorum, artık sütün hiç bir faydası yok gibi geliyor, bir de emzirmek beni de çok yoruyor artık vücudumun hali kalmadı hiç.
Mina gece cok uyaniyor sabah uyandigimda heryerim tutulmus vucudumun hali kalmiyor ustelik oructa tutuyorum hepten mahvolmusum..beni gorenler cok zayiflamissin diyorlar..benim arkadasta kizini sütten kestikten sonra kizi yemek yemeye baslamis..evet herkes diyor bu yaz kesme havalar sicaktir ekim kasimda kes diyorlar bakalim artik..allah yardimcimiz olsun...

Canim iyi yolcular...iyi bayramlar.

:)) soyleme oyle biseyki kiz isterim yine desen aa eerkek olsa istemicek derler erkek desen vah vah erkek istedi yine kizi oldu derler sordular mi kaplumbaga gb icime kaciyodum ben :))

Ilk basta cok uzuldum hasta oldum kizim kucuk diye sutten kestim diye hic hazir degilim doye zeynep zor bi cocuk diye diye daha dogum korkularimi unutmamistim bile... ama esimin hala kizi bunu bile seyinden anlayip o senin cocun istememezlik olurmu cok gunah bide cok aradin dedi kime kizima kiyamiyorum sutten kestim uzuldum desem aaaa onca aradin nasil bunu diyosun dediler pofff valla rahatladim ogrendimde bayramdada hepsi ogrenir biter bu iskence :)
Canım benim okurken sanki kendimi gördüm

Anneler merhaba nasılsınız? Akrabalarinin aradinda vefat edenler varmis. Basiniz sagolsun. Reyyancigim hayirli olsun, hasta olan bebislerimizde bir daha insallah hic hastalanmazlar.
Ancak geçmişi okuyabildim. Biz bugün tatilden döndük çok güzeldi. Iki günlüğüne herşey dahil e gittik. Ilk defa böyle bir yere gidiyoruz. Çok sukur yemekleri çok güzeldi ve en önemlisi tertemizdi. Rahat rahat oglum havuza girdi. Açıkçası ben hiç dinlenmedom ama onun mutluluğu yetti. Çocuk havuzunda çocuklarla oynadı. Hepsi ondan büyüktü neredeyse. Bizimki çocukça konuştu onlarla seneye yine aynı yere uzun süreli gitmek istiyoruz. Ordaki türkler ilk defa geldik burasını ayarladik deyince çok şanslısınız biz burayı baya gezmeler sonucu keşfettik dediler. Tek kötü tarafı turist çocuklar içecek bardaklarini bazen havuza koyup oyun oynadılar. Dillerini bilmediğim için müdahale edemedim. O bardakları kullanmadigim için rahatım ama başkaları kullanincada oglum oniki gibi uyudu iki saatte ben dinlenmeye çalıştım. Akşam da onda uyudu. Uyurken ben odaya gidene kadar bebek arabasında yyatirdim. Bebek arabasının üstüne de ıslak havlulari elbiseleri attım öylece uyudu. Bazen kasmamak gerekiyor gerçekten. Zorla çıkardım kaç defa yemek bile yetmiyordu suya gircem diye ☺ eğer tatil planiniz varsa aksatmayin çok iyi oluyor.

Bir kız da benden hak sever ☺ama kesin değil dedi. Dua et oğlumun kızkardeşi olsun.
Hayirli olsun canım kızın ömrü uzun Bahtı güzel olsun tüm bebislerin. Tatile nereye gittiniz canım isim versene temiz ve güzelmiş madem ben oldumu söyle 1 hafta istiyorum dinlenmek iyi gelir

Hotel esra canım didim altinkum. Denize uzak ama. Alman ve rus ve bekarlar alınmıyor. Ingiliz türk ıskoç ve finlandiya geliyormuş. herkes ailesiyle cocuklariyla. Kimse kimseye yan gozle bile bakmiyor. Ben cok memnun kaldim. Tam benlikti. Restoranin yanindaki lavabo biraz pisti. O da elbiselerini degistirmek icin kullaniyo turistler o yuzden. Yemek 6 cesit cikiyor meze ve salatalar haricinde en az 7 - 8 de tatli cesidi vardi. Ha bir de corbalar. Benim oglan yiyen biri degil buna ragmen yedirecek biseyler bulabildim.

aslında sadece gece versen sabah yemek yemez mi artık günde 1 yumurta yemeleri lazım maşallah dişlerine biz 8 dişte kaldık çıkmıyor çok huysuz bu yüzden inşallah kolay olur memeden kesme.
evet canım doğru söylüyorsun, annem der ki eskiden bazı çocuklar hiç yemek yemez, gidip annesini emer oynamaya gidermiş, bu çocuklar da zayıf olurmuş tabi yeterli besin alamadıkları için, bu yüzden artık her şeyi yemeye başlayınca sütten kesmek gerekirmiş. bizimkinin artık azı dişleri çıktı, her şeyi yiyebiliyor, yoğurt da yemeye başladı, ben sütten kesmek istiyorum artık. yazın bitmesini bekliyorum.
canım seni özleyecem kendine çok iyi bak güzel bir tatil geçirin inşallah hayırlı bayramlar.
canım hayırlı olsun kızınız darısı bize :)
Bir kız da benden hak sever ☺ama kesin değil dedi. Dua et oğlumun kızkardeşi olsun.

Back
X