2014 Şubat Anneleri

canım belki sana birz mantıksız gelebilir ama yakınlarda kapalı alanlarda bir şey yaşadı mı? yada bir hastalık var dı kapalı alanlarda duramama diye adını bilmiyorum amahemen korkma. yoktur bir şey.

günaydın canım bu arada aramıza hoşgeldin uyku tulumu için biraz erken galiba geçen bende giydirdim terledi bende şaşırdım ne giydireceğimi sabaha karşı soğuk oluyor bende elektrik sobası yakıyorum dün ince kadife tulum giydirdim pek terlemedi bide aranızda emzik kullanan varmı ne zaman bıraktırmalıyız
canım biz 1 ay önce bıraktık. ilk gece 4-5 kez uanıp ağladı. 2. gece 2-3 oldu, sonrada 2-3 gece 1 kez uyandı ama emziksiz geri ağlamadan daldı. benim oğlum 4-5 günde alıştı ama eltimin oğlu 3 günde aluştu.

günaydın sevgili anneler, nasılsınız?
ben uykusuzum ama yine de çok şükür:)
kızım gece uyku tulumunda terlediği için uyandı, üstünü değiştirdim yanımızda uyudu sonra. benim kokumu alınca da 1 kez daha uyandı, normalde yatağında uyuyor. siz ne giydiriyorsunuz gece?
ben tek uzun kollu body, pijama altı. bir de ince baharlık uyku tulumu. ama yine de terliyor. uyku tulumu giydirmeyip de üstüne bir pike örtsem onu da açıyor. sabaha karşı soğuk oluyor, üşür diye korkuyorum. ne yapacağımı bilemedim.
canım bende badi ve pijama giydirdim m fakat tulum yok. üstünü pek açmıyor pek. zaten sabaha karşı çocuklar okula giderken kalktığımdan onuda örtüyorum eğer açmışsa.

kızım gece uyku tulumunda terlediği için uyandı, üstünü değiştirdim yanımızda uyudu sonra. benim kokumu alınca da 1 kez daha uyandı, normalde yatağında uyuyor. siz ne giydiriyorsunuz gece?
ben tek uzun kollu body, pijama altı. bir de ince baharlık uyku tulumu. ama yine de terliyor. uyku tulumu giydirmeyip de üstüne bir pike örtsem onu da açıyor. sabaha karşı soğuk oluyor, üşür diye korkuyorum. ne yapacağımı bilemedim.
Aman sorma, bizde de o problem var. Ezgi üzerini kesinlikle ortturmez, ortsen de 5 dk sonra açar. Sabaha karşı epey serin oluyor. Gece 10 defa kalkıp ustunu ortuyorum. Hatta burada da yazmıştım. Sanırım unuttuğu için o kadar cis yapıyor ki, bezi almiyor, pijamalari islaniyor. Ben artık uyku tulumuna geçtim. İnce penye pijama, üzerinde tulum. Ama uyku tulumu çok kalın değil, kapitone, rahat bisey. Geçen sene bir yerden tesadüfen görüp almistim, çok memnun kaldım. Bu yıl da bulabilsem keşke. Kalın uyku tulumu almistim, hiç rahat edemedi onunla.

günaydın canım bu arada aramıza hoşgeldin uyku tulumu için biraz erken galiba geçen bende giydirdim terledi bende şaşırdım ne giydireceğimi sabaha karşı soğuk oluyor bende elektrik sobası yakıyorum dün ince kadife tulum giydirdim pek terlemedi bide aranızda emzik kullanan varmı ne zaman bıraktırmalıyız

Bizim kini emzige coook zor çalıştırmıştır. Ama sadece uyurken alıyordu. Ohh mis emerek kendi başına uyuyordu. Ama kıza birşeyler oldu. Son 2 aydır tam bir emzik delisi ;) memeee memeee diye dolanıp duruyor. Vermek 24 saat ağzında gelecek. 2 yasında bıraktırmıştır düşünüyorum ben. Çocuk gelişim uzmanına sormuştur. Ucunu hafif keseriz memenin, zaten o emme hazzını alamayinca, bırakır demişti. Bakalım deneyinde göreceğiz ;)

canım belki sana birz mantıksız gelebilir ama yakınlarda kapalı alanlarda bir şey yaşadı mı? yada bir hastalık var dı kapalı alanlarda duramama diye adını bilmiyorum amahemen korkma. yoktur bir şey.
canım heralde bana söyledin 1 ay önce sağlık ocağında 2 gün aşı aldı ondan kaynaklanabilirmi bilmiyorum inşallah hemen geçer

Bizim kini emzige coook zor çalıştırmıştır. Ama sadece uyurken alıyordu. Ohh mis emerek kendi başına uyuyordu. Ama kıza birşeyler oldu. Son 2 aydır tam bir emzik delisi :KK66: memeee memeee diye dolanıp duruyor. Vermek 24 saat ağzında gelecek. 2 yasında bıraktırmıştır düşünüyorum ben. Çocuk gelişim uzmanına sormuştur. Ucunu hafif keseriz memenin, zaten o emme hazzını alamayinca, bırakır demişti. Bakalım deneyinde göreceğiz :KK66:
bizimki emziğe 5 aylıkken alıştı sadece uyuyacağı zaman ve geceleri emiyor bir ara bizimkide çok düşmüştü şimdi uyku için istiyor aslında bıraktırmak istiyorum ama kıyamıyorum

Canım pijama az olmuş bence. Elbiseye hiç gerek bile yoktu aslında. Ben de heveslenip birsuru elbise almistim kız bebek diye ama sadece 1 tanesini 1 kerecik giydirdi. Zaten en minicikler, elbise tamam çok şirin ama içinde rahat edemiyor ki bebis. Bir de kış bebeği olacak zaten havalar soğuk.
Tulum da bence pek kullanışlı değil. Ama patikli alt ust takımlardan 10 -15 takım falan vardı benim, ancak yetiyordu. Bebis kurduğu zaman tam takım değiştiriliyor, hemen yıka kurut zir olur. Bence patikli takımlardan ve iç zibindan birkaç takım daha al. Gerçi hediye falan da çok gelir başlarda ama hazırlıklı olmakta fayda var.
Bizim şubat annelerinin bu kadar hızlı olup 2. ileri yapacagini bilseydik, kıyafetleri dagitmazdik kız :KK66: bak kaç kişiye lazım oldu tekrar :KK66: :KK66:
evet canim bugun iki tane pijama daha aldim. ama elbiseleri görsen o kadar tatlilar ki biri cilekli ikisi beyaz dantelli. birini mevludunde giydiririm diyorum. biz subat anneleri gercekten cok hizluyiz. ben bundan sonra dusunmuyorum elbiseleri yine dagitirim

bzim kız da terliyor çok. ama yataklarının çevresinde koruma olduğu için hava da girmiyor. ben birgün saadece meraktan yatağına girdim. gerçekten sıcak. çunku kenarlarında koruma var. koruma olmasa da orasını burasını çarpıp uyanıyor. ben de şaşırdım ne yapsam...

bzim kız da terliyor çok. ama yataklarının çevresinde koruma olduğu için hava da girmiyor. ben birgün saadece meraktan yatağına girdim. gerçekten sıcak. çunku kenarlarında koruma var. koruma olmasa da orasını burasını çarpıp uyanıyor. ben de şaşırdım ne yapsam...

bu gece uyku tulumu giydirmedim, gece 12 de üstünü örtüm yattım, ezana doğru yine uyandı terlememişti ama belki de üşüdüğü için uyandı, ben de şaşırdım ne yapacağımı, yanımda yatırsam alışır da bir daha karyolasında yatmaz diye korkuyorum.
yatak kenar koruması bizde de var, hava alsın diye aşağı indirdim yarım gibi oldu ama yine de sıcak oluyor gibi geliyor bana da. üstelik odasını devamlı havalandırıyorum.

Herkese Günaydın canim bencede elbiseye gerek yoktu soğukta rahat etmicez ki ben ceylise patik li alt citcitli üst takımları oluyordu ya onlardan 5 takımı falan vardı içinin atletiyle ayriyeten kısa corapta giydiriyodum bana yetiyodu çünkü terlemesi kusmasi falan olmuyodu kirden değil zevkten degistiriyodum 2 tanede minik yeleği vardı Penye .biz hepsini sakliyoruz kv saklıyor diğer oğluna bize kime lazım olursa diye
slm canim dun sana cevap yazarken oyle uyuya kalmisim. sosyolojinin cevabini gonderdim seninkine yorumu yazarken gitmisiminşallah benim kizda az kusan bir kiz olur. hediye az gelir cunku biz ailelerimizden ve akrabalarimizdan uzagiz. onlar izmide biz istanbuldabakalim aldiklarimi haftaya yikayacagim utuleyecegim. yetmezse internetten siparisle alirim diyorum.

günaydın kızlar..kaç gündür yazamıyordum..oğlum kreşe başladı..maşallah sorun çıkarmadı..şimdilik iyiyiz bakalım..kızım abisinin gidişine çok üzülüyor..abim gitti deyip dudak büzüyor..babası bırakıyor kreşe..onlara benide görüt diye ağlıyor..kıyamam ya..ana kız şimdilik bereber takılıyoruz..1 saat sahilde yürüdük abimize bakıp geldik..şimdi uyuyor..bende free takılıyorum :rolleyes:

vay be ev sessiz,görecekmiydim bu günleri :KK73:

sanırım farkında değiliz ama çocuklar büyüyüp gidiyor..giden ömürden oluyor...Rabbim sağlık sıhhat versin herşey halloluyor..

elif eskiye göre duruldu..abisi evde olmayınca kuzu gibi..kendi kendine oynuyor yavrum..hala meme emiyoruz..4 köpek dişimiz hala çıkmadı..hemen hemen her cümleyi kurabiliyoruz..işte bizden böyle kızlar..

biz daha cumle kuramiyoruz. ama her duydugunu tekrar ediyor. ona kadar sayilari saydiriyoruz. dokuzu cok komik söylüyor. bizimde kopek dislerinin biri tam cikmadi. bu aralar yine dogru duzgun yemiyor, burnu da tikandi bizden de boyle. keping canim gunun birinde gurultuyu ozleyecegiz.. inşallah torunlarimizin gurultusu evimizden eksik olmaz

günaydın kızlar..kaç gündür yazamıyordum..oğlum kreşe başladı..maşallah sorun çıkarmadı..şimdilik iyiyiz bakalım..kızım abisinin gidişine çok üzülüyor..abim gitti deyip dudak büzüyor..babası bırakıyor kreşe..onlara benide görüt diye ağlıyor..kıyamam ya..ana kız şimdilik bereber takılıyoruz..1 saat sahilde yürüdük abimize bakıp geldik..şimdi uyuyor..bende free takılıyorum :rolleyes:

vay be ev sessiz,görecekmiydim bu günleri :KK73:

sanırım farkında değiliz ama çocuklar büyüyüp gidiyor..giden ömürden oluyor...Rabbim sağlık sıhhat versin herşey halloluyor..

elif eskiye göre duruldu..abisi evde olmayınca kuzu gibi..kendi kendine oynuyor yavrum..hala meme emiyoruz..4 köpek dişimiz hala çıkmadı..hemen hemen her cümleyi kurabiliyoruz..işte bizden böyle kızlar..
hayırlı olsun canım hatife. benim oğlumda ikizlerim okula gidince sakinleşiyo, sonra azıyor onlar gelince.

Back
X