İlköğretim Yorum ve Soruları 2014 yılında çocuğu 1. sınıfa başlayan veli paylaşımları

hazal538

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
55
6
48
İzmir
Arkadaşla, benim kızım 1. sınıfa başladı. devlet okuluna gidiyor. Her gün en az 3 sayfa ödev veriliyor. Yaparken çok sıkıyor. Bir de yadıklarının ne olduğunu tam olarak bilmiyor. Şu anda e ve l seslerini öğrendiler el ve el ele yazmaya başladılar. Burda ne yazıyor diyorum, bilmiyor. I harfini gösteriyorum, bu ne harfi diyorum e diyor. Öğretmek için çok uğraşıyorum. sinirlerim bozuluyor. sesimi yükseltiyorum. 1 sayfa ödev 1 saat sürüyor. Normal mi bilmiyorum, yoksa yapamayacak mı: açıkçası endişelenmeye başladım. Lütfen bana önerilerinizi yazın. Ne yapayım. nasıl bir yol izleyim. Sevgiler....

Hafta sonu için arkalı önlü 3 sayfa normal, hafta içi için arkalı önlü bir en fazla 2 sayfa yeterlidir ödev için.
Hafta içi ödevi böyleyse öğretmeninizle güzel bir üslupla konuşabilirsiniz..
Aslında önemli olan çok ve çirkin yazması değil, az ama güzel yazması ve ne yazdığını bilmesi çocuğun..

Çocuk var yarım sayfa yazar öğrenir. Çocuk var 6 sayfa yazar öğrenemez..:KK14:

Öğretmeniniz hızlı mı ilerliyor?
E sesinde kaç gün durdu mesela?
L sesinde kaç gün?

Not : :) 1. sınıf öğretmeniyim veli değilim..

oğretmenim paylaşımınız için çok teşekkür ederim . Biliyosunuz ilk hafta uyum haftasıydı. Sonra çizimlere başladılar. Ondan sonra da E sesine. Zaten şu ana kadar sadece e ve l sesini öğrendiler. El, Elle, El ele bunları yazıyorlar. Sanırım gidişat normal, öğretmende bir sorun yok. acaba diyorum, benim kızım mı öğrenemiyor ya da dikkati dağılıyor. Hiç 1. sınıfa yeni başlayan bir çocuğun yazısını görmediğim ve durumunu bilmediğim için, kızımın ne durumda olduğunu kestiremiyorum. bunlar öğretildiğine göre, bilmesi gerekiyor sanıyorum. 2008 ekim doğumlu. yaşı sizce nasıl?

2014 2015 Çocuğu birinci sınıfa başlayan annelerin paylaşımı gibi bir başlık var arkadaşım, oraya girersen hep 2014 te çocuğu bire başlayan annelerin paylaşımları var ve senin sorunlarına benzer sorunlar onlarda da var. Çocuklar daha küçük harflerle ödevlerle yeni tanışıyorlar. Bu problemlerin olması gayet normal.

Back
X