2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
asgari ücretten görünüyorsan alacağın para maksimum 3900 tl civarı cnm.. maaş arttıkça alacağın para da orantılı artar..

evet canm primlerim asgari tutar olarak görünüyor. 32.haftada izne çıkınca 16 hafta ödemem gerekiyor sanırım. peki ne kadar ödendiği hakkında bi bilgin varmı ?

Kışın olsa 4 30 da akşam oluyor ama yazın çok uzun süre aç susuz bir de sıcaklık etkiler yani
Şu an küçükler ama o zaman neredeyse 7 aylık olacaklar ve bünyen daha çok enerji isteyecek
Zaten diyanet de sanırım hamileler daha sonra tutamadıkları oruçları tutabilir demişti
Yani böyle bir yolu varken riske atma bence hem kendini hem bebeğini
haklısınız kızlar.. bence de riske atmaya gerek yok. nasılsa sonr atutar telafi ederiz. teşekkürler hepinize. gerçi ben erzurumdayım. burası yazlar özellikle yaz akşamları çok serin oluyor hatta uyku seti ile yatıyoruz. akşamları da çabuk oluyor ama yine de sizin değiniz çok riske girmeye gerek yok. teşekkürler hepinize.

kızlar ben ahşap tercih edicem sebebi ise ; Bebek odalarında kullanılan en sağlıklı malzeme masif ahşaptır. Masif ahşap ağacın doğal yapısı nedeniyle çok sağlıklıdır. Ağaç bulunduğu ortamdaki bağıl nemi yüzde elli oranında hapsettiği için nem oranını dengeler. Bu da ortamda küf ve bakteri oluşumunu engeller.
Bebek odası mobilyaları boyanırken kalite standartlarına uygun antitoksik, civa ve kurşun içermeyen su bazlı boya kullanılmalıdır. Ayrıca zehirli vernik veya cila içermediğine dikkat etmek gerekir.
Metal malzeme kullanımı ise çevrelerinde oluşturdukları manyetik alanın bebeği huzursuz ettiği gerekçesiyle pek tercih edilmemektedir.
Plastik malzemeler hafif olması nedeniyle genellikle portatif beşik modellerinde tercih edilir. Ancak güvenlik ve sağlamlık açısından ahşap malzeme ile mukayese edilemezler.
kesinlikle en iyisi masif ama orjinal masif ağacının bir takımı 6000 tl -7500 tl arası değişiyor cnm hadi oldu ki bulsan bulsan 5000 tl buldun daha ucuzu masif değildir çok pahalı bir ağaç antibakteriyel ayrıca hala nefes alan bir ağaç öyle olmasa nem dengesi sağlayamaz zaten.. orjinal masif al tabiki bütcen el veriyorsa bana çok fazla ben 6000 tl herşeyini aldım bebişimin..

arkadaşlar ya bebek yatağı alan var mı, bu konuda araştırma yapan. bence bu konu çok önemli bebek ilk 6 ayını çoğu yatakta geçirecek ve kemik gelişimi çok önmeli. bu konu da bilgilerimizi paylaşalım.

evet canm primlerim asgari tutar olarak görünüyor. 32.haftada izne çıkınca 16 hafta ödemem gerekiyor sanırım. peki ne kadar ödendiği hakkında bi bilgin varmı ?
dedim ya kuzum 3900 tl 16 hafta izinli asgari ücretli çalışanın alacağı doğum parası..

22. haftaya kadar düzenli bir sıklıkta olmuyor cnm ben 16. haftada hissettim gitgide sertleşiyor sadece bi düzeni yok.. özellikle sabah uykudan uyanınca yataktan çıkmadan çok oynuyor benimki.. ama dediğim gibi bir sıklık düzeni henüz olmaz zaten 22. den sonra netleşir ve sıklaşır.. bazen günde 3-4 kez bazen hiç bazen 10 kez hissettiğim oluyor.. ama 20. haftamdan beri hergün 1 kerede olsa hissediyorum..
anladım cnm bende de aynı demek ilerleyen tarihlerde daha düzenli......cevap için teşekkürller cnm:)

dedim ya kuzum 3900 tl 16 hafta izinli asgari ücretli çalışanın alacağı doğum parası..

canım benim demek istediğimde işveren benim primimi öderken ne kadar para ödüyor doğum iznine çıktıktan sonra benim ödemem gerekebilir primlerimi 4 ay boyunca

kesinlikle en iyisi masif ama orjinal masif ağacının bir takımı 6000 tl -7500 tl arası değişiyor cnm hadi oldu ki bulsan bulsan 5000 tl buldun daha ucuzu masif değildir çok pahalı bir ağaç antibakteriyel ayrıca hala nefes alan bir ağaç öyle olmasa nem dengesi sağlayamaz zaten.. orjinal masif al tabiki bütcen el veriyorsa bana çok fazla ben 6000 tl herşeyini aldım bebişimin..
:anneadayı::KK46: ben sadece beşik alıcam canım, dediğin gibi fiyatları henüz bilmiyorum daha bakmadık gidip. paylaşırım sizinle bakınca , bende zaten aşırı lükse ve gereksiz harcamaya karşıyım. Bebeğini ne şartlarda doğuran ve büyütmek zorunda kalan insanlar var. bi anne adayı olarak onlara yardım etmeyi tercih ederim kesinlikle.

canım benim demek istediğimde işveren benim primimi öderken ne kadar para ödüyor doğum iznine çıktıktan sonra benim ödemem gerekebilir primlerimi 4 ay boyunca
asgari ücretlinin primi şuan 390 tl civarı.. haziranda biraz zamlanacak bu rakam.. ama çok gelmez..

Merhaba arkadaşlar, ben de eylül annesiyim ve forumunuzu yeni keşfettim..
Benim ikinci çocuğum olacak inşallah, mobilya konusunda tecrübelerimi paylaşmak istedim.
Biz bebek odası aldık, kendi evimiz. Valla almasak o kadar eşyayı sığdıracak ne fazla dolabım, ne de dolabımda yer vardı.
O kadar çok kıyafet, bez, battaniye, oyuncak, bebek malzemesi vs oluyor ki imkanı olanların almasını şiddetle tavsiye ederim.
Karyolası var evimde, annemde de park yatak var. Oda alamayacak olanlar park yatak çok kullanışlı. Karyolam genişlemeyen cins olmasına rağmen çok yer kaplıyo ve kımıldatması, oraya buraya çekmesi felan çok zor. Temizliği düşünün mesela, yatağınızın yanında karyola olduğunu. Yatak odaları koccaman olanlar müstesna, odada hareket ettirecek alan çok kısıtlı. Tabi 3 kişi yatacaksınız yatak odanızda ve normalden daha fazla yerlerde toz vs olacak, temizlik önemli vesselam :)
Oda almayacak olanlar bir de mutlaka en azından 5-6 gözlü bir şifonyer edinsin fazladan. Şöyle genel mobilyanıza uyan, sonradan oda alınca atıl kalmamış olur. Benden bu kadar :)

:anneadayı::KK46: ben sadece beşik alıcam canım, dediğin gibi fiyatları henüz bilmiyorum daha bakmadık gidip. paylaşırım sizinle bakınca , bende zaten aşırı lükse ve gereksiz harcamaya karşıyım. Bebeğini ne şartlarda doğuran ve büyütmek zorunda kalan insanlar var. bi anne adayı olarak onlara yardım etmeyi tercih ederim kesinlikle.
canım mobilya sektöründe muhasebe de çalıştım 4 yıl kadar ordan biliyorum masif ağacının ne kadar kaliteli ve pahalı bir ürün olduğunu.. gereksiz demeyelim bütçe meselesi bana çok gelen sana az gelebilir değer çünkü o ürüne.. ama bnm toplam bütçem o fiyattı.. beşikte tek başına 1500-2000 tl civarıdır.. daha uygununu düşünme zaten masiflerin piyasası o masif diye başka ağaç satanda çok çünkü alıcı bilmiyor ağacı..

canım mobilya sektöründe muhasebe de çalıştım 4 yıl kadar ordan biliyorum masif ağacının ne kadar kaliteli ve pahalı bir ürün olduğunu.. gereksiz demeyelim bütçe meselesi bana çok gelen sana az gelebilir değer çünkü o ürüne.. ama bnm toplam bütçem o fiyattı.. beşikte tek başına 1500-2000 tl civarıdır.. daha uygununu düşünme zaten masiflerin piyasası o masif diye başka ağaç satanda çok çünkü alıcı bilmiyor ağacı..

hmm haklısın canım, söylediklerini değerlendiricem. ben tek beşik 6 bin falan diyorsun sanmıştım. bi bebek arabası bile 1500 iken beşiğe de o para verilir o kaliteye onca geçen vakit için hele ki ilk bebek ise arkasından gelenlerde olacak inşallah.

Selam kızlar çok üzgünüm ben 1 kilo almıştım şimdiye kadar 16. Haftamda doktor çok az demişti ama bebeğe baktığında bebek 5 gun one geçmiş gelişmesi normal demek o almış butun yediklerini demişti, bugun baktım o aldığım o 1 kiloyu da geri vermişim eski kiloma dondum çok korkuyorum acaba o yeterince beslenemiyor muyum bebeğimi besleyemiyo muyum diye vitaminlerimi de düzenli kullanıyorum aslında bi problem olur mu sizce :(

hmm haklısın canım, söylediklerini değerlendiricem. ben tek beşik 6 bin falan diyorsun sanmıştım. bi bebek arabası bile 1500 iken beşiğe de o para verilir o kaliteye onca geçen vakit için hele ki ilk bebek ise arkasından gelenlerde olacak inşallah.
bnm verdiğim fiyat eski piyasası ve büyümeyen beşik fiyatı cnm şuan ne kadar arayıp sorarım istersen bizim arkadaşlara.. en azından bilgin olur araştırırken çok fiyat çekmezler sana :KK48:

Selam kızlar çok üzgünüm ben 1 kilo almıştım şimdiye kadar 16. Haftamda doktor çok az demişti ama bebeğe baktığında bebek 5 gun one geçmiş gelişmesi normal demek o almış butun yediklerini demişti, bugun baktım o aldığım o 1 kiloyu da geri vermişim eski kiloma dondum çok korkuyorum acaba o yeterince beslenemiyor muyum bebeğimi besleyemiyo muyum diye vitaminlerimi de düzenli kullanıyorum aslında bi problem olur mu sizce :KK43:
cnm 6 aylık bir bebek 1 kilo civarı eşi ve içindeki suyla toplam senin 5-6 kilo alman lazım 6. ayda demişti bnm dr.. yani 16. hafta 4 ay dolmuş olur dr gelişimi normal demiş üzülme sendeki stoktan besleniyordur bebişin.. 6. aya kadar hala almazsan gelişimi yavaşlar kanımca ama korkma 6. ayda iştah patlaması yaşarsın kiloda alırsın..

bnm verdiğim fiyat eski piyasası ve büyümeyen beşik fiyatı cnm şuan ne kadar arayıp sorarım istersen bizim arkadaşlara.. en azından bilgin olur araştırırken çok fiyat çekmezler sana :KK48:
vallahi sana zahmet olmazsa sorarsan çok sevirinirim kattina . ne kladarmış şimdi piyasası:KK68:

vallahi sana zahmet olmazsa sorarsan çok sevirinirim kattina . ne kladarmış şimdi piyasası:KK68:
ne demek cnm aradım normal ebatlı beşik 2500+kdv şuanda.. takımı 7500 tl imiş en uygun.. ama inegölde toptancılar var onlara ulaşırsan yada bi hafta sonu gitme şansın varsa daha uyguna alırsın.. mobilya en az yüzde 150 karla satılır tekstilden bile fazla kar marjı olan tek sektör..

Back
X