Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ya ben doğum yaptığım çocuk baktığım halde o korku bende çok şiddetli vardı taki geçen haftaya kadar oğlanı havuza yazdırdım bi bayanla tanıştım orda neyse muhabbet esnasında çok korktuğumu nasıl yapcağımı bilmediğimi söyledim öyle bi laf dediki (beceriksizseniz bilemem ama ) gibi bi cümle çok zoruma gitti evet gayet becerikliyim ve inan çokta teşekkür ettim o baya içimden kendime getirdi beni diyebilirim.Şu günlerde bana da bi korku geldi tekrar, nasıl doğuracam korkusu
Ödüm kopuyor ya, eskiden doğum hikayelerini okuyunca rahatlıyordum şimdi korkuyorum:)
Cok kilo Alınca hızlıca veriyorsun zaten, ben 24 den sonrasını saymamıştım sinirden ama doğumla ilk 2 haftada 12 kilo otomatik gitmişti. Son haftalar kiloyu bebiş alıyor zaten. Önemli olan doğum sonrası süt olacak diye eskilere kanmayıp dikkatli beslenmen bence. Yanlış hatırlamıyorsam emziren anneler günlük 500 kalori yakıyor Demişti doktorum. Sağlıklı beslenip hareket edersen yürüyüş gibi, hızlıca istediğin kiloya ulaşabilirsin72 kilo 168 boyun.şuan 75 im.hedefim 78 le doğuma girip çıktığımda 70 olmak.sonrada hızlıca kilo verip 60 olmak)) cokmu hayalperestim acaba.ama kuzenim doğum sonrası 20 gün içinde 18 kg verdi ondan biraz umuttlandm.belki de az aldgm için az kilo veririm
Dediğin gibi cnm önemli olan sağlıklı olmaları.ama Dr ısrarla şekerden supheleniyo diye huzursuz oldm biraz.ins bisey çıkmaz.dedelerine cekmstr benim oğluşum)
İstanbul U düşünüyorum cnm, İtalya da sistem dogum giderlerini karşılıyor galiba, hiç düşünmediğimden bakmadımda ama sezeryan düşündüğümden buranın Saglık sistemine güvenmiyorum, normal olsa doğal Birsey zaten, Dünya'nın %60 ı Dr a gitmeden evde doğurduğunu düşünürsek , herhangi bir sorun olmazsa tamamendoğumu italyada mı yapacaksın istanbulda mı? burada normal doğum 6500 tlye, sezeryan 12.000tl ye geliyor, masrafım çok olacak ama en azından geri alacağım büyük kısmını. gitmeye kalksam bilet masrafını söylemiyorum bile, oğlumla beraber 8000 tlye geliyor.
bizim de oğlumda özel doktorumuz vardı ama aşıları sağlık ocağında yaptırın diye kendisinin de tavsiyesi vardı, çünkü hem hemşireler hakkaten daha bilinçli hem de sirkülasyon hızlı olduğu için aşılar taze oluyor, bana böyle demişlerdi. aşılarını çok güzel takip ettiler. ben kendi tetanoz aşımı sağlık ocağında yaptırmadığıma pişman oldum çünkü 2 doz yaptılar ve kalan dozları takip etmediler özel klinikte.
bnde hep duaediyorm Allahım gebelikte bana verms olduğun bu iştahsızlık ömur boyu sursun diye!iemzirirken dikkat etsek çok güzel kilo gider ama iştah öyle bi açılıyor ki durmak çok zor.. ben 15 kilo aldım ilk gebelikte, 10'u 1.haftada gitti, kalan 5i hep kaldı. emzirme sonrasında diyetle verdim. önceden kalma 8 kiloyla birlikte 13 kilo verdim lise hallerime döndüm:) ama dediğim gibi diyetle ve uzun süre sonra..
sağlık ocağını değiştir dr aile hekimini değiştirirsen otomatik hemşirende değişir aksi taktirde bütün aşılara ücret ödüceksin ki karma aşılar 100 tl idi 8 yıl önce.sağlıkocağındaki hemşire ile tartıştım ben o yüzden oraya gitmek istemiyorum![]()
Oylemi dersin cnm.şimdi ben şuan sadece 3 kg aldım ya ins çok az gitmez kilo.zatyiflamayi çok istyrm çok amanaman fazlam yok ama ben tam zayıf olmk istyrmCok kilo Alınca hızlıca veriyorsun zaten, ben 24 den sonrasını saymamıştım sinirden ama doğumla ilk 2 haftada 12 kilo otomatik gitmişti. Son haftalar kiloyu bebiş alıyor zaten. Önemli olan doğum sonrası süt olacak diye eskilere kanmayıp dikkatli beslenmen bence. Yanlış hatırlamıyorsam emziren anneler günlük 500 kalori yakıyor Demişti doktorum. Sağlıklı beslenip hareket edersen yürüyüş gibi, hızlıca istediğin kiloya ulaşabilirsin
ya ben doğum yaptığım çocuk baktığım halde o korku bende çok şiddetli vardı taki geçen haftaya kadar oğlanı havuza yazdırdım bi bayanla tanıştım orda neyse muhabbet esnasında çok korktuğumu nasıl yapcağımı bilmediğimi söyledim öyle bi laf dediki (beceriksizseniz bilemem ama ) gibi bi cümle çok zoruma gitti evet gayet becerikliyim ve inan çokta teşekkür ettim o baya içimden kendime getirdi beni diyebilirim.
hep kendine güven olurmu biz bunu yapabiliriz bu bizim için çok büyük bi nimet.
Aynen kuzumveben zamanı geldi artık ..az buçuk alsam iyi olur ,giysi kıyafet falan aldık ilk etapta giyebilecegi şeyleri ,şimdi bakıyoruz bakalım ,bitane park yatak beyendim 30.haftadan sonra inş onun siparişini vericez ,yada 32falan :)ozamana kalır inş bebek karnımdada :)kendime bişiy almadım daha pijama ,emzirme südyeni vsAlisverise baslamissin hayırlı olsun zamanı gelmişti zaten piere Cardin alabilirsin ben kızıma onu kullandım şimdi de kullanmaya devam edeceğim 300 kusure almıştık 3 sene önce yaz için de baby 2 gö diye baston araba almıştım o da aynı gibiydi
canim dogumdan sonra tedaviye baslanacak su anda gebelikten dolayi mudahale yapamiyorlar sadece bazi gidalari yememem konusunda dr. uyardi...irfan hoca hakikaten cok pozitif bir dr. okulda giden arkadaslarin hepsinin fikri seninle ayni yonde keske dogum nplumu olsa diye istekleri var ama buraya ueni gectigi icin sadece muayene yapiyor olsun o da iyi bir sey kafana takilan bir durumda hemen gidersin canim...Canım yaa çok geçmiş olsun. Peki bu safra kesesi çamurunun şu an bi müdahalesi yok mu ?tedavisi falan? İnşallah sana sıkıntı yaratmaz.acil şifalar diliyorum canım.dikkat etmek zorundayız.irfan bey burada benim tek kurtarıcım.iyi ki var.acil durumlarda ona gidiyorum hemen.moral veriyo.uzun uzun anlatıyo.sürekli hastası olmamama ragmen çok ilgili. Keşke tam teşekküllü bi hastane olsaydı doğumu da burada yapabilseydim..inşallah sen de hayırlı haberlerle dönersin canım.gönlünü ferah tut.
adanada olunca ailen tabii uzaktalar ama bayrama da cok kalmadi canim o zamana kadar esin destek olacak artik...benim ailem karsida ama inan buraya cok ters gidip gelme durumlari cok olmuyor bir de benim annem biraz rahatsiz kiyamiyorum gelsin gitsin diye...sag olsun esim her seyi yapmaya calisiyor elinden geldigi kadar yemek olayini beceremez onu da ben oldugu kadar halletmeye calisiyorum Rabbim eslerimizi basimizdan eksik etmesin canim bu surecte onlarin destegi gercekten cok onemliymis bunu anladim ben...Yok canım maalesefannem bayramdan sonra gelebilecek. Eşimin ailesinde kimse yok zaten yardımcı olabilecek.yalnızız ama çok şükür ki eşim koşturuyor her işe.ben genelde dinleniyorum.şimdilik idare ediyoruz.sen ailene yakınsın sık sık geliyorlardır..
ay ben hic bir sey bilmiyorum her gun yeni bir sey aklimda bulunsun hastanede soylerim...ben yoksa gobek bagi falan dinlemem evde de yikardim sanirim bir uyaran olmadiktan sonra...canım sizin de aklınızda olsun bebek kakasını yapmış bir şekilde doğmadıktan sonra yıkanmasına izin vermeyin. zaten genelde yıkanmıyor türkiyede, siliniyor. mümkün olduğunca az silsinler, verniks tabakası üzerindeki beyaz kremsi tabaka. bebek onunla doğuyor, mikroba karşı da koruyor, harika bir nimet. sadece hafif silinsin. göbek düşene kadar da yıkamayın. cilt hastalıklarını bile daha çok tetikliyormuş hemen yıkanması.
Maşallah canım bende 3 ile 4 arasında gidip geliyorum dediğin gibi en son bebek 1,5 kiloydu daha ne kadar alırım bundan sonra bilmiyorumkızlar günaydın. biraz önce tartıldım 8.5 kilo almışım. hamileliğim düşündüğümden güzel oldu valla. top gibi karnım var sadece. öyle ki gören çok beğeniyor. doğumdan sonra hiçbir şey kalmaz diyorlar. inşallah öyle olur . şu hiç kilo almayanlara da şaşıyorum doğrusu. bebek zaten 1.5 kilo suyu eşi filan en az 3 4 kilo almak gerekmez mi
ben bu epiduralle ilgili okadar çok şey merak ediyorumkiKızlar ben bir şey merak ettim
Hani epiduralde bele bir şey takıyorlar ya
Sonuçta doğumda yatağa yatıyorsun sürtünüyorsun, ne bileyim hareket vs ediyorsun bir şey olmuyor mu??
sonuçların nasıl çıkıyor ben de ölçüyorum p.tesi sabah tok biraz yüksek çıktı ama hafta sonu biraz diyeti bozdum sanırım onun için onun dışında gayet iyiÖlçme aleti aldım kahvaltıdan önce bi ölçüyorum yedikten bir saat sonra bi ölçüyorum sonra sonuçlari not ettim parmaktan bi iğne batırıp ölçülüyor çok basit akşamlarinkinide not ediyorum
Bn de bugün açlık tokluk ölçtürdüm.. Açlık 82 çıktı sonra kahvaltı yaptım bilerek iyi yedim meyve suyu içtim 2 sa sonra 95 çıktı.. Hemşire gayet ii dedi ama acaba dha çok yemem mi gerekiodu, bilemedim?sonuçların nasıl çıkıyor ben de ölçüyorum p.tesi sabah tok biraz yüksek çıktı ama hafta sonu biraz diyeti bozdum sanırım onun için onun dışında gayet iyi