2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım dün hastaneden çıktık ağladım ya bebeğimi Emziremiyorum diye beceremiyorum diye elektrikli pompayla halletmeye çalışıyorum bide daha küçük 36 haftalık olduğu için anne karnında hissediyor sıpam sanırım eşim gitti gece sema mama aldı bir ölçek yaptık maşallah içti öyle yapacam bende canım çocuğum sarılık olmasın yeterki gelir inş sütüm iyice o zaman sadece sütümu veririm

az çok anladım gibi sağol karnın taş gibi olması dün gece oldu uyudum uyandım hep vardı ama sancı yoktu sabah geçmiş şekilde uyandım yarın kontrol var cuma da yatışımı yapacak büyük ihtimalle açılma varsa sağ salim atlatsak şu zamanları

Kizlar ya catlicam yakinda dogum yapan arkadaslar kac saatte bir emziriyorsunuz bebislerinizi ne kadar uyuyorlar bizimki memeyi almıyor zor veriyorm hemsirede saat başı emzir dedi uyanmiyorki her saat zorla iki saati buluyor uyanmasi

Canım ben de çok zorlandım. Günlerini tamamlamadıkları için uykuya meyilli olurarmış. Benim oğlum 37+6da doğdu. Uyandırmak işkence oluyor ki zaten bazen uyandırdığımda resmen sinirinden ağlamaktan ememiyor ben şöle bi çözüm buldum. En fazla 3 saat arayla emzir demişti doktor bana. 2buçuk saat sonunda uyanmamış olursa alıyorum beşiğinden benim kokumun sinmediği bi yere koyuyorum (mesela oturma odasındaki koltuk). Kundağını açıyorum, üstünü soyuyorum sadece çıtçıtlı bodysi ile bırakıyorum. Ellerini ayaklarını böle spor yaptırır gibi hareket ettiriyorum. Halen daha açılmamışsa uykusu bezini açıyorum. Temizse bile ıslak mendille poposunu siliyorum. Bu süreç bazen yarım saati geçiyor. Bazen uyanıyor bazen uyanmıyor ama genelde işe yarıyor. Dene istersen bir. Ha bir de gece uyumadan önce yıkıyoruz biz. Doktor her gün yıkayabilirsiniz göbeğinin düşmesini beklemeyin dedi. Yıkandığında çok uzun uyuyor. Bi yıkamadan önce bi de yıkayınca üstünü giydirir giydirmez emziriyorum. Dürte dürte uyusa da uyandırıyorum emzirirken. Banyodan sonra bazen 4saate kadar kesintisiz uyuyor ama uyandığında uykusunu almış oluyor ve çok iyi emiyor. Hatta emip 1 saat sonra uyanıp tekrar emdiği de oldu. Banyo yaptırmayı da bi dene istersen. Ama ilk gün çok korkmuştum uyarayım :) eve geldiğimiz gün banyo yaptırdık ben sonra emzirdim ve koyduk uyudu. Allahım saatler geçti uyanmadı.. Uyandıramıyorsun da resmen bayılıp kalmış gibiydi. Sonra uyansın diye çok taciz ettiğimden basmıştı çığlığı sakinleyince de güzel emmişti. Yani uyanması zor oluyor ama düzeni oturtunca rahatlatıcı bi çözüm gibi geldi bana :)

Herkese merhaba

Anca vakit bulup yazabiliyorum kusuruma bakmayın canlar. Doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

24.08.2015 tarihinde saat 00:30 da başladı sancılarım. önce sümüksü beyaz bir akıntı geldi. bu su değildi. sabaha kadar adet sancısının daha şiddetlisi şeklinde ağrı çektim. sabah saat yaklaşık 05:30 sularında nişanım geldi. ve ben o zaman anladım doğumumun başladığını. eksik olan doğum çantamı hazırladım hemen. sonra eşimle kahvaltı ettik dışarıda aç gitmek istemedim nst ye girerim diye. sonra saat 06:30 da hastahaneye girişimiz yapıldı. benim dr um izinli olduğu için yerine başka dr girecekti doğuma. normal doğumun da tek kötü yanı bu işte, zamanını bilememek. herşey plansızlaşıyor aniden...dr 09:30 da geliyormuş, o zamana kadar nst ye girdim. nst de sancılarım çıktı. sonra dr geldi önce ultrasonda muayene etti sonra ise alttan ve 3 cm açıklığımın olduğunu, doğumun başladığını ve yatış vereceğini söyledi. alttan yapılan muayeneden sonra açık pembe olan akıntım artık normal kanama şeklindeydi. işlemlerimiz yapıldı ve odama geçtim. saat 11:00 de suni sancı verilmeye başlandı açılmam hızlı olsun diye. inanın buna çok zorlandım neyseki açılmam oluyordu ve ben bebeğime bir adım daha yaklaşıyordum. o kadar normal doğum isteyen ben 8 cm açıklığım olduğunda sezeryana alın beni diye bağırdım. (tabii bu herkese göre değişir ). 8cm açıklık olduktan sonra ebe alamam dedi. suyum gelmemişti henüz. ebe gelip suyumu patlattı. sonra sancılarım daha da arttı. tek yapmam gereken artık her sancım geldiğinde ıkınmaktı. artık sancılarım dakikada bir e düşmüştü. ebe kafasını görmeden doğumhaneye almayacağını söyledi. neyseki açılmam 10 cm oldu ve doğumhaneye giriş yaptım. ben doğumhaneye girdikten sonra dr u çağırdılar. 3. ıkınmamda doğdu güzel kızım. o anı anlatmaya kelimeler yetmez (zaten her anlattığımda ağlıyorum). bebeğimin kordonu dolanmış o yüzden hızlı almak için alttan kesiklerim var. sonra dr um dikiş attı. 6 tane dikişim var. uyuşturmadan yapıldığı için hissettim tabi. karnıma bastırarak içimdeki kanı iyice boşalttılar. güzel kızım saat 15:55 de dünyaya geldi. yaklaşık 5 saat suni sancı verildi. şimdi evimizdeyiz çok şükür. sütüm şimdilik az geliyor. inş bol sütlü günlerim olur. dikişlerim canımı acıtsada bu dünyanın en güzel şeyi. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum kızlar.

canım elektrikli pompa ilk zamanlar çok acıtıyor göğsü birde moralde bozuyor bazen hiç üzülüp ağlama.
hepimiz yaşadık yaşayacağız hatta.doktorun bana dediği gündüz 2 saatte bir, gecede 3
saatte bir uyandırıp emzir yaklaşık bir 10-15 dakika emsin demişti.daha çok küçük oldukları
için hepsini çekemiyorlar 4-5 dakikadan sonra uyumaya başlıyorlarmış.yani sürekli gözün bebekte olsun,
uyumaya başlarsa ayakları ile oynayacakmışız uyumasın 10-15 dakika kadar emsin diye.
bunları yaptıktan sonra baktın az geliyor daha artmadı azcıkta kaşıkla mama takviyesi yap ilk zamanlar
sarılık sıkıntısı çok sık karşılaşılan bir durum birde doğum kilosunu yakalayamıyor.

Kalkan emzirdikten sonra göğüs ucu kremini sürüp takılıyor, göğüs ucu için boşluk var içinde, uç oraya geliyor, iç çamaşırında göğsün arasında duruyor kalkan.. Acı varsa zeytinyağı sür yumuşasın, Lansinoh da kullanabilirsin şimdiden.. Sıkıntı yoktur süt kanalları çalışmaya başlamıştır ondan acı duyuyor olabilirsin. Yine de istersen bi git doktora, tavsiyelerde bulunur..

Canım gözün Aydın çok güzel bi doğum olmuş sütün elbette artacak hiç endişe etme darısı başımıza:)

nasıl duygulandım...
canım gözün aydın,çok şükür kavuşmuşsunuz
Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah

Cnm aynı hastanede çiğdem hanıma ,ama devlette o gün kim nobetçiyse o doğum yptırıyor biliyorsun değilmi ,zaten normal doğumu ebeler yaptırıyor ,dr gırmıyor
Biliyorum tabi ki, benim durumum farklı canım, doktor olmazsa başka hastaneye gideceğim

Hayırlı olsun bebeğin canım güle güle büyüt inşallah

Gunaydin herkese dun kontrolum vardi simdilik hersey iyi sancimda cikmadi ilk doguracam diyodum galiba 40 haftayi bekliycem kizim biraz minik olacak 2700 gr suanda cok iri olmaz ama cokta kucuk degil dedi 10 gunde 200 gr almis iyimi sizce
cnm ben sezaryanla doğum yapmadan iki gün önce kilosu ultrasonda 2370 di iki gün sonra kucağıma aldığımda 2780 di bence ultrason yanıltıyor kilo konusunda 400 gr iki günde almış olamaz zaten yanılma payı var bence ult kiloyu çok takma kafaya bu ara bol bol beslensağlıkla kucağınıza alırsınız İNŞALLAH....

Canım inşallah güzel haberlerle döneceksin Allah yardımcın olsun dualarımız seninle

Sagol canim bebegin hayirli olsun anali babali saglikli buyumeyi nasip etsin bizde bi dogursaydik hayirlisiyla rahatliycam

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam güzel anneler bizde kızımla kontrolden geldik kemik yapısından dolayi sezeryan olucam çatı muayenesi yaptı normal yapamazsn dedi cuma günü sezeryan olucam dualarınızda b9eni de unutmayın.Allah m herkese hayırla sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin

Canım hayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini sancı ne kadar çok olsada insan kucağına alınca herşeyi unutuyor değilmi inşallah bizde bian önce tabi sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi

teşekkürler :) sürekli krem sürüyorum umarum toparlanır doğuma kadar. en büyük korkum emzirememek çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…