2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
daha vakit var ama emin olamıyorum avent için çok iyi diyorlar fırsat bulursam biraz fiyat araştırması yapayım burda joker nerde var bilmiyorum
Jokerdeki kampanyası bitmiş baktım şimdi :KK43: bir arkadaşım hepsiburada da indirim var demiş oraya bakabilirsin canım

bende ısıtıcı ve sterilizatör alacağım canım ..
Kızlar siz istiyorsanız alın tabi ama bebekleriniz inş doya doya emerler sizi o zaman ilk altı hiç gerek kalmaz ısıtıcıya falan eğer evdeyseniz tabi; 6 aydan sonra ihtiyacınız olabilir o zaman ihtiyaca göre de alabilirsiniz; ben oğlumda 1 hafta kullandım sadece biberon süt kanallarım iltihap olduğu için onun dışında oğlum hiç biberon tutmadı 6 aydan sonra suyu bile minik kaşıkla içti yani bize yaramadı o ısıtıcılar falan; süt içmek için işten gelmemi beklerdi; artık sabaha kadar emerdi canım oğlum

Avent in kampanyası bitti jokerdeki ama ara ara oluyor. Jokerde şöyle bir indirim de oluyor, mesela 500tl alışverişe 100tl indirim çeki gibi şeyler de oluyor. Bebek arabasını ordan alırsam diye onları da takip ediyorum ben bilginiz olsun sizin de :) Unnado'ya da geliyor arada avent gene indirimli oluyor. E bebekte de denk gelmiştim avent indirimine. Ben de aventin cam biberonlarından almayı planlıyorum ama biraz daha ilerleyen zamanlarda. O yüzden nerelerde kampanya oluyordu diye aklımda tutuyorum :)
Ey tecrübeli anneler sterilizatör almak gerekli mi? Kullanışlı ise hangi markayı tavsiye edersiniz? Ben önceki hamileliğimde araştırmıştım avent düşünüyordum ama tam kurutmuyormuş, mamajoo'nun bi modelini tavsiye etmişlerdi ama detaylı araştıramamıştım. Onun da markasını vs belirleyeyim kampanya takibine gireyim yavaştan istiyorum :)
Bir de ben chicco polly magic mama sandalyesi almaya karar verdim. Doğumdan itibaren ev tipi ana kucağı olarak kullanılabiliyormuş. Yüksekliği ayarlanabiliyormuş falan diye cazip geldi :) yani hem mama sandalyesi hem ev tipi ana kucağı hem de ister koltukta otururken benim hizamda ister masada yemek yerken benim hizamda ayarlanabiliyormuş. Düşünen olursa sizlerle de paylaşayım istedim :)
Bi başka önerim: marks&spencer marka body ve tulumları önermişlerdi bana. Optimum da outletini buldum bu haftasonu oğluma 20tl ye 5tane çok şık bodyler aldım :) yolunuz düşerse bilginiz olsun.
Bir de önceki bebeğimden kalanları çıkardım geçenlerde. Markasını hatırlamıyorum ama unnado'dan aldığımı hatırlıyorum: emzirme şalı almışım. Bildiğimiz şal ama düğmesi var uzun kenarının uçlarına doğru. Çok şık duruyor. Kısmet olursa dışarıda herkesin içinde emziremem oğlumu ama kimsenin yanında emziremem ben. O yüzden bi tane bu şallardan almıştım kenarda dursun ihtiyacım olursa diye. Denk gelirseniz emzirme örtülerinden daha şık duruyor :)
Chicco'da ayakkabı beğendiğini söyleyen arkadaş kimdi bulamadım alıntı yapmak için ama geçenlerde unnado'da denk gelmiştim chicco ayakkabılar vardı beğendiğim bi model 50tl civarında diye aklımda kalmış. Arkadaşım morhipo'dan almıştı gene indirimli olarak. Yani internetten daha ucuza da bulabilirsin ben de kampanyaya denk gelirsem haber veririm buradan :)

Benim bir sorum var. afedersiniz ama benim inanılmaz bi gaz problemim var :KK23: ve ara ara vuran gaz sancısı yüzünden panik olmaya başladım. Çarşamba detaylıya gireceğim, o zamana kadar doktora gitmemek için kendimi zor tutuyorum. karnımda değil sancı dediğim ağrım, daha altta bağırsaklarımın bölgesinde bu yüzden gaz sancısı bu diyip sakinleştiriyorum kendimi ama dün gece uykumdan uyandım o derece :110:var mı benim gibi aynı dertten muzdarip olan veya bi çözüm önerisi olan? (Kayısı vs fayda etmemeye başlayınca duphalac kullanmaya başlamıştım ama tadı çok kötü gelmeye başladı içemiyorumda artık ilacı...)
Canım hiçbir bilgim yok umarım önemli bir şey değildir.:KK23:

Gün içinde zaten koşturmaktan hiç bebişimin hareketlerini dinleyemiyorum. Akşam da bişeyler hissedecek gibi oluyorum ama bağırsak hareketi gibi de geliyor. Tam tekmeleme anını bekliyorum bebişimin :KK70:
Tam öyle bir his :) Bazı sabahlar göbeğimin alt tarafında net hissediyorum, böyle pıt pıt vuruyor, deli gibi mutlu oluyorum :)

tuzlayımda kokma derler ya :KK70: ordan gelıo dıe bılıom kokmasın dıe ter vs
Benim de ilk okuyunca aklıma o geldi :KK70:

Avent in kampanyası bitti jokerdeki ama ara ara oluyor. Jokerde şöyle bir indirim de oluyor, mesela 500tl alışverişe 100tl indirim çeki gibi şeyler de oluyor. Bebek arabasını ordan alırsam diye onları da takip ediyorum ben bilginiz olsun sizin de :) Unnado'ya da geliyor arada avent gene indirimli oluyor. E bebekte de denk gelmiştim avent indirimine. Ben de aventin cam biberonlarından almayı planlıyorum ama biraz daha ilerleyen zamanlarda. O yüzden nerelerde kampanya oluyordu diye aklımda tutuyorum :)
Ey tecrübeli anneler sterilizatör almak gerekli mi? Kullanışlı ise hangi markayı tavsiye edersiniz? Ben önceki hamileliğimde araştırmıştım avent düşünüyordum ama tam kurutmuyormuş, mamajoo'nun bi modelini tavsiye etmişlerdi ama detaylı araştıramamıştım. Onun da markasını vs belirleyeyim kampanya takibine gireyim yavaştan istiyorum :)
Bir de ben chicco polly magic mama sandalyesi almaya karar verdim. Doğumdan itibaren ev tipi ana kucağı olarak kullanılabiliyormuş. Yüksekliği ayarlanabiliyormuş falan diye cazip geldi :) yani hem mama sandalyesi hem ev tipi ana kucağı hem de ister koltukta otururken benim hizamda ister masada yemek yerken benim hizamda ayarlanabiliyormuş. Düşünen olursa sizlerle de paylaşayım istedim :)
Bi başka önerim: marks&spencer marka body ve tulumları önermişlerdi bana. Optimum da outletini buldum bu haftasonu oğluma 20tl ye 5tane çok şık bodyler aldım :) yolunuz düşerse bilginiz olsun.
Bir de önceki bebeğimden kalanları çıkardım geçenlerde. Markasını hatırlamıyorum ama unnado'dan aldığımı hatırlıyorum: emzirme şalı almışım. Bildiğimiz şal ama düğmesi var uzun kenarının uçlarına doğru. Çok şık duruyor. Kısmet olursa dışarıda herkesin içinde emziremem oğlumu ama kimsenin yanında emziremem ben. O yüzden bi tane bu şallardan almıştım kenarda dursun ihtiyacım olursa diye. Denk gelirseniz emzirme örtülerinden daha şık duruyor :)
Chicco'da ayakkabı beğendiğini söyleyen arkadaş kimdi bulamadım alıntı yapmak için ama geçenlerde unnado'da denk gelmiştim chicco ayakkabılar vardı beğendiğim bi model 50tl civarında diye aklımda kalmış. Arkadaşım morhipo'dan almıştı gene indirimli olarak. Yani internetten daha ucuza da bulabilirsin ben de kampanyaya denk gelirsem haber veririm buradan :)
Bu sterilizatör benim için önemli ya kaynatıp yıkayıp tekrar bulaşık makinasına atıp orada da yıkanmasını beklemek zahmetli gibi geliyor bana . Mamajoo ya da bakacağım aventi de önermişti bir çok kişi ona da bakayım dedim.
Bir de marks&spencer biri daha tavsiye etmiş . Kumaşının iyi olduğunu söylemişti hem fiyatı da uygunmuş ona da bakacağım. Mothercare ne ara indirime giriyor ya bu haftasonu baktım ama pahalı :KK43: onu da takip ediyorum indirime girerse oaradn da alacağım. :KK76:

Kızlar siz istiyorsanız alın tabi ama bebekleriniz inş doya doya emerler sizi o zaman ilk altı hiç gerek kalmaz ısıtıcıya falan eğer evdeyseniz tabi; 6 aydan sonra ihtiyacınız olabilir o zaman ihtiyaca göre de alabilirsiniz; ben oğlumda 1 hafta kullandım sadece biberon süt kanallarım iltihap olduğu için onun dışında oğlum hiç biberon tutmadı 6 aydan sonra suyu bile minik kaşıkla içti yani bize yaramadı o ısıtıcılar falan; süt içmek için işten gelmemi beklerdi; artık sabaha kadar emerdi canım oğlum
Maşallah canım senin oğluna .. bende biraz bekleyeyim duruma göre alırım o zaman. Çalışıyorum lazım olacak diye düşünüyorum. Bizim şirkette bazı anneler 4 ay izinden sonra hemen başlıyorlar. Umarım ben 6 aya kadar tamamlayabilirim iznimi. Doğuma bile doktor rapor verirse 37. haftaya kadar işe gitmeyi düşünüyorum canım. :KK43:

Bu sterilizatör benim için önemli ya kaynatıp yıkayıp tekrar bulaşık makinasına atıp orada da yıkanmasını beklemek zahmetli gibi geliyor bana . Mamajoo ya da bakacağım aventi de önermişti bir çok kişi ona da bakayım dedim.
Bir de marks&spencer biri daha tavsiye etmiş . Kumaşının iyi olduğunu söylemişti hem fiyatı da uygunmuş ona da bakacağım. Mothercare ne ara indirime giriyor ya bu haftasonu baktım ama pahalı :KK43: onu da takip ediyorum indirime girerse oaradn da alacağım. :KK76:

Mothercare ürünleri demstocklarda hesaplı oluyor. Ordan birkaç parça almıştım bende. Mesela 24tlye 3lü uzun kollu patikli tulum seti almıştım. Bir de turkcellin bi kampanyası vardı geçenlerde ben indirim kodunu aldım hemen. 2222 ye mothercare yazıp yollayınca tek kullanımlık %20 indirim kodu geliyor :) bir de sezon sonlarında da indirime giriyor hatta yakın zamanda çıktı indirimden sanırım.. ya ama tulumlarında yıkandıkça yıpranmanın çok olduğunu söylemişlerdi. Çok güvenemedim o yüzden ama hastane çıkış takımlarını çok beğenmiştim bir de özel kıyafetleri için hani salopetlere falan bakarım diye düşünüp indirim kodunu yazdım kenara :) bitmemişse bir dene istersen indirim kodu için :)

ciddi mi bizde her bebek 15 20 günlük oldu mu tuzlanır kırklanır kırk taşı beze bağlayıp suya atarlar fln o suyla bebek yıkanır anne yıkanır taş olayı şimdi var mı bilmiyorum ama tuz hala ısrarla devam
bizim adette de var tuzlayip ballarizz bebislerimizi

Kızlar ilk tetenoz aşımı oldum.. Yaparken Yaktı biraz, şimdi çok acımıyor. Hemşire bi iki gün hafif Ağrı ve şişlik, kızarıklık olabilir, eğer olursa buz koyabilirsin dedi.

Kızlaaaar :))
Ben oğlumun göbeğimi minik minik hareket ettirdiğini farketmiştim ama emin olamamıştım. Bugün de birazcık ağrım olunca korktum ve uzanıp hareket etmesini bekledim demin ve gene aynı şekilde göbeğimin altı minik minik hareket ediyor böyle içeriden vurmuş gibi ama küçük ve anlık :)) emin olmak için youtube'a "20 weeks pregnant baby kicking" yazdım veeee evet benim oğlummuş bu :KK36: sizlerde bakın isterseniz :)) hani bebeğim nerede hareket ediyor, nasıl anlarız falan diyorduk ya videolarda çok bariz belli oluyor :))

Kızlar ilk tetenoz aşımı oldum.. Yaparken Yaktı biraz, şimdi çok acımıyor. Hemşire bi iki gün hafif Ağrı ve şişlik, kızarıklık olabilir, eğer olursa buz koyabilirsin dedi.
Hafif agrı mı ben ilk vuruldugum gün hiç bişey olmadı bikaç gün geçince kolum çok kotu olmuştu hamlık olur da kaldıramazsın kaslar acır ya aynen oyle sacımı bile zor topluyordum :)

Hayırlısı olsun bizim de geçen sene muhtemel di ama tayin çıkımcada şaşırdık beklemiyorduk :KK12: dogudan batıya inşallah :KK68:
Ayyy bizimde muhtemel 243 mu ne..izmiri birakip gitmek zor olcak..insallah bu sene cikmazda hazir kredimiz bitmisken bebisimiz olmusken ailelerde aydindayken güzelce bir yil geciririz insallah..

Merhaba kizlar bugun perinotoloji uzmaniyla randevumuz vardi bebegim gayet saglikli ayrintili ultrosonu mutlaka yaptirin derim herseyi doktor en ince ayrintisina kadr acikliyor inceliyor yalniz olcum yaparken rahim boyu 27mm kisa dedi bu erkn dogumun habercisimis zaten ben bebegin vuruslarini asagidan cok hissediuorum birde benim vajina agrilarim gecmedi sonra rahimden olcum yapti 33 mm normal cikti karindan bakilinca kisa gorunuyormus birde kordon bebegin bogazina dolanikmis dogumun sonuna dogru bole olursa sezaryen oluyormus..

Back
X