2015 MART ANNELERİ nin bebişlerine aldığı ciciler...

fatmaipek

kızımın kardeşi yolda :)
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2012
5.481
1.578
198
44
Kızlar bebişlerimiz için aldığımız eşyların kıyafetlerin resmini bu konuda paylaşabiliriz yada fikir alışverişinde bulunabiliriz.

konumuz hayırlı olsun bakalım ilk kim bebişi için birşeyler alcak

BU İHTİYAÇ LİSTESİNİ NETTEN KOPYALADIM FİKİR OLSUN DİYE

Bebek için:

* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* uzun kollu body 3-4 adet
* her boy tulum 3ad.
* çorap, yün patikler
* yün ve penye yelekler 3-4 adet
* yün hırka 2 ad.
* özellikle süyeterler çok kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.
* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 3 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çok iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kendinizde dikebilirsiniz

Son düzenleme:
Kızlar bebişlerimiz için aldığımız eşyların kıyafetlerin resmini bu konuda paylaşabiliriz yada fikir alışverişinde bulunabiliriz.

konumuz hayırlı olsun bakalım ilk kim bebişi için birşeyler alcak
hayırlı olsun canım biz ilk olarak dün suluk siparisi verdik ikiz oldugu için iki tane cinsiyetleri belli olmadıgı için rengi yesil

zaten 20.haftaya kadar şüphede kalıyor insan ayrıntılı usg de artık net belli oluyor cinsiyetler.
bende birşey almadım ama gezerken bakıyorum bebek ürünlerine hem kız hem erkek zaten kızımdan büyük eşyalarımız var bunda sadece kıyafet ıvır zıvır alıcaz birde beşik

Bende dün markette dolaşıyordum çizgili bir tulum gördüm.Zebra gibi çizgiliydi.Almak istedim ama hurafede olsa kocakarı lafları korkutur beni almadım.

Ayyyy ne güzel olmuş bu topikciğimizde fatmacım ellerine sağlık :) ben gördüğüm herşeyi şimdiden almak istiyorum çünkü o kadar güzel şeyler var ki dayanamaz insan ama cinsiyet belli olmadan birşey almayı düşünmüyorum açıkçası :) geçen bebek arabalarına baktım nasıl pahalı kızlar öyle araba fiyatına bile var inanın birtane beğendim 2000 küsür diyor şaka mı bu :) işimiz çok zor gerçekten özellikle ilk bebeğine hamiş olanlar için :)

fatmacığım gerçekten güzel bir forum olmuş.bana ilk olarak izmirdeki arkadaşlarımdan taraftar baskılı hasatne çıkışı geldi 10 parça beni çok mutlu ettiler ama ben cinsiyeti belli olmadan birşey almak istemiyorum

Cinsiyeti belli değil ama 3 tane yazlık tulum aldım ve beşli çıtçıtlı badi aldım tabi renkler turuncu ve yeşil yazlık battaniye aldım sarı :) cinsiyeti kız olursa çok bir şey almam çünkü bir kızım var zaten ama erkekle herşeyler sil baştan alınacak :)

Gördüğüm her şeyi almak istiyorum :) Ama dediğiniz gibi cinsiyeti belli olmadan almak çok da mantıklı gelmiyor bana da.. Bir de biraz daha büyüsün de onu hissedelim ondan sonra inş.. Ben de hep netten bebek eşyalarına bakıyorum çooook tatlılar :)

kızlarr alışveriş için sabırsızlanıyorum ama sanırım henüz çok erken.. e-bebek.com da baya indirimli ürünler var, internet alışverişi mantıklı geldi bana

Ilk bodylerimiz.unisex aldim
20140819_120427.webp

kızlr ben henüz bişi almamştım ama görümcem sağolsn aldı ilk hediyesini yavrumun çokta begendmm bir adet zıbın bir adette kumbara şimdiden harçlık toplucaz amcalarından hepinize sağlıklı günler öpüldünüz

Eklentiler

• 1920591_859645734053738_8675572014858311663_n.webp
    1920591_859645734053738_8675572014858311663_n.webp
    50,9 KB · Görüntüleme: 218
banda hediye zıbın geldi. kız bebk için ama.cinsiyetlet belli olsa yavaştan yavaştan başlardık

cinsiyeti belli değil ancak arkadaşlarım müzikli dönen hayvancıklar almışlar çok ciciler. salonun ortasına astım. gidip gelip çalıyorum uyku müziği gibi yumuşacık ve moralimi oldukça yüksek tutmamı sağlıyor. tavsiye ederim.
mothercare de varrr

Henüz cok erken diye alisverise baslamadim ama kiz kiyafetlerine icim gidiyor.Iki oglum var insallah hayirlisiyla bu kiz olurda doyasiya alisveris yaparim :KK49::D

Allah gönlüne göre verir inş kız bebein de tadına varırsın benım ilk olucak kız erkek farketmez ama bende hep kız kıyafetlerine bakıyorum nedensee :)

Cinsiyet belli olmadigi icin henuz aliş verişe başlamadik. Ben geze geze tadini cikararak almak istiyorum. Rabbim hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin...:KK6::KK73::KK46:

arkadaşlar bebeğe nasıl beşik alcaksınız. aslında burada bi tablo yapsak alınması gereken herşeyi yazsak ona göre eksiğimiz olmasa ne güzel olur

Back
X