2015 MArt ayı kira artış hesabında hangi ÜFE oranı hesaba alınmalı?

KorEc

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
4.248
34
15 martta kira kontratım doluyor ve ev sahibiyle konuşmadan önce ön bilgi edinmek istedim.Fakat yıllık oran %8,78 , aylık değişim oranı %3,10 :KK17: Bu oranlardan hangisine göre hesap yapmamız gerekiyor kafam karıştı.Hani kadını aradıgımda sen 100 tl fazla yatır dediginde vercek bi cvbım olsn.Öyle kafana göre yapamazsn diyebiliyim.Evet bi fikri olan var mı :KK58:

valla biz ev sahibi ile ,ilk kontratta her sene 50 tl diye anlşaştık ama bu yıl çat diye 100 tl istedi elimiz mahkum veriyoruz.

Bizim eski ev sahibi ile söyle oluyordu; sana 50 lira zam yaptım, neeee 50 mii hayatta vermem istersen cıkayım, yok be cıkma tamam 30 olsun, yok vermem 25 olsun :) şeklindeydi :)

oran zam oranı 9'a mı yakınmış??
Özel sektör %4 zam verdi, ikinci yarıda %6.
Bu hesabı herkes işine geldiği yöne çekiyor ya. Bak yine sinir oldum sisteme.

Yıllık orana göre zam yapacaksın yani %8.78

%7,55 miş yanlış bakmışm ama emlak sitelerinde nedendir bilmem %3.10 a göre hesaplama yapmışlar aylık zam olarak ama o aylık zam meselesi nedir benm kafam karıştı

Heh tam 8 senenin hesabını tahliye talep edebilmek için yapmış biri olarak bu konuda profesyonelleştim , tam benim işim bu :KK53:

Kira Martta doluyorsa, Mart başında açıklanan Şubat ayının ÜFE oranını alacaksın. Bir önceki yılın tabi ki. Yani 2014 Şubat. Yani %6.11.

Sözleşmeye göre değişen de var tefe ufe bolu 2 de yaptigimiz oldu sadece ufe de. Mesela bu yil eski evdeki gibi yapicaz saniyodum kazin ayagi öyle degilmis 130 lira zam yaptik. Ufe yillik oraniyla oluyor malesef.

Heh tam 8 senenin hesabını tahliye talep edebilmek için yapmış biri olarak bu konuda profesyonelleştim , tam benim işim bu :KK53:

Kira Martta doluyorsa, Mart başında açıklanan Şubat ayının ÜFE oranını alacaksın. Bir önceki yılın tabi ki. Yani 2014 Şubat. Yani %6.11.

Bana kalsa ben en düşük oranı alırım ama hukuksal açıdanda kesin bşy olmayınca insan ev sahibi ne derse tamam demek zorundaymş modunda oluyo.şimdi bna deseki yasal olan bu bn bu oranda yapıyorm hııı derm tmm ama halam hakim ve arkadslarına baş hakime fln sormş hiç birinden net cvp gelmemş.Biri demiş ben (tefe+tüfe)/2 yapıyorm kimisi demiş maliyenin açıkladıgı yıllık oranı uyguluyorum ki oda %10,11 miş.Bende anlamadım nolcak :KK49: Akşam aricam bakalm ev sahibini görücez :KK55:

Bana kalsa ben en düşük oranı alırım ama hukuksal açıdanda kesin bşy olmayınca insan ev sahibi ne derse tamam demek zorundaymş modunda oluyo.şimdi bna deseki yasal olan bu bn bu oranda yapıyorm hııı derm tmm ama halam hakim ve arkadslarına baş hakime fln sormş hiç birinden net cvp gelmemş.Biri demiş ben (tefe+tüfe)/2 yapıyorm kimisi demiş maliyenin açıkladıgı yıllık oranı uyguluyorum ki oda %10,11 miş.Bende anlamadım nolcak :KK49: Akşam aricam bakalm ev sahibini görücez :KK55:
bir kısım benim dediğim gibi bir kısım diğer türlü hesaplıyordu. Şu ana kadar Yargıtay içtihat geliştirmedi, net bir belirlilik yok ama TÜİK açıklamasına (Türkiye İstatiktik Kurumu) göre hesaplanırsa benim dediğim doğru. Ev sahipleri kulaktan dolma olana değil son uygulamaya bakmalılar. Ben olsam kurum tarafından açıklanan resmi orana göre yaparım çünkü avukatım işime sağlama alırım her zaman :KK59:

Konuştum ev sahibiyle direk %10 dedi.Bende dedim araştırdm %8.78 gibi bi oran var bna göre 50tl uygundur dedim kadın iyi olur benim için önemli değil ztn diger kiracıyada 50tl yaptım sende öyle ver dedi :110: Olması gereken en fazla rakam o ztn deli midir nedir sanki illa nolur 50 olsn diye yalvarmşm gibi konuştu hey allahm ya sabır dedm içimden :63:

Konuştum ev sahibiyle direk %10 dedi.Bende dedim araştırdm %8.78 gibi bi oran var bna göre 50tl uygundur dedim kadın iyi olur benim için önemli değil ztn diger kiracıyada 50tl yaptım sende öyle ver dedi :110: Olması gereken en fazla rakam o ztn deli midir nedir sanki illa nolur 50 olsn diye yalvarmşm gibi konuştu hey allahm ya sabır dedm içimden :63:

Ev sahibini sevmedim...

X