Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bahar0035

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2014
282
335
41
17 şubat sabahı minik kızım elifim acele edip 32 haftalık dünyaya gözlerini açtı.1992 gr 44 cm di.8 gün yoğun bakım sonrası 4 gün normal küvözde 3 günde serviste kotta kaldı 15 gün sonrası evimize 1780 gr olarak döndük.Bu başlık altında yaşadığımız zorlukları paylaşırız birbirimize destek oluruz diye düşünüyorum.bebeklerimizin gelişimleri kendilerine özel bakımlarıda daha çok özen istiyor.Aynı kaderi paylaşan herkesi bu başlık altında bekliyorum...

Benim bebegim de 32 hafta dünyaya geldi. Hiç birseyim yoktu kontrole diye gittim ssuyunda azalma var gibi diyerek beni hastaneye yatirdilar.Ertesi sabah doktor gayet iyi olduğumu ve taburcu olabilecegimi ama öncesinde oct testi istediğini söyledi. O test Sunni sanciymis akabinde bebegin ölüyor diyerek beni acil sezeryane aldılar 1970 gr dogdu kızım 4gün yoğun bakımda solunum da kaldı sonrasında bir haftada bul alt kademe olan kuvezde kaldi 2 günde birlikte anne bebek uyum odasında kalıp 14 gün sonunda meleğim aldım 1800 le hastahaneden çıktık çok sıkıntılı günler di şimdi 3 aylık çok şükür iyi 4300 oldu birde şımarık ki anlatamam . Sizlere tavsiyem hamile olanlar tek doktorun kadınla is yapmayın kesinlikle başka bir doktora daha danışın ve olduki erken doğum yaptınız sakin Yaşamaz diyenlere aldırış etmeyin taktir allahindir bol bol dua edin .

Bende aynı şeyi tavsiye ediyorum tek doktorla kalmayın başınıza bir durum geldiyse eğitim araştırma hastanesine gidin, özellere güven olmuyor bu durumlarda.
35 haftalık Doğdu, küvezde kalmadı, başta emziremedim sonradan tuttu falan derken Büyüdü kuzum 4.5 aylık 4 aylıkken 6200 66 cm di 2300 47 cm Doğdu. Bir tatlı oldu ki sormayın :KK66: biraz kilo olarak zayıfız ama olsun yakında ek gıdaya geçersek biraz daha toplar inşallah.

Selam.
Ben de 33+6 da dogum yaptim. 2050 gramdi. Ödemi atinca 1900 e düştü. Emme refleksi sebebiyle 9 gün kuvezde kaldiktan sonra 1960 gram olaraj taburcu olduk.
25 ocak dogumluyuz.

merhaba kizlar bisey sormk istiyorum dogumun basladigini nasil anladinz bi akinti feln oldu mu ? ben 32 haftalik hamileyim dun pembe renkte akintm olmustu bugun sabahda kasilmayla birlikte kahverengi sulu akintim oldu sizinde boyle oldumu erken dogm riskim var zaten korkuyorum birazda bilginizi paylasirmisinz ??

merhaba kizlar bisey sormk istiyorum dogumun basladigini nasil anladinz bi akinti feln oldu mu ? ben 32 haftalik hamileyim dun pembe renkte akintm olmustu bugun sabahda kasilmayla birlikte kahverengi sulu akintim oldu sizinde boyle oldumu erken dogm riskim var zaten korkuyorum birazda bilginizi paylasirmisinz ??

Nişan gelmiş olabilir, doktora gitmeni tavsiye ederim.

Merhaba bende ikiz kızlarımı 33. Haftada doğurdum. 1500-1300. 28 gün küvezde kaldılar. Şimdi Evdeyiz. Mama kullananlar var mı aranızda?

Merhabalar bende erken dogum yapmak zorunda kaldim bebegimin kordonu boynuna dolanmisti ve suyum cok azdi 35.inci haftamda sezeryana alindim oglum 2.260 gr 48 cm dogdu odemi gidince 2.080 gr a dustu 11 gun kuwezde kaldi cikarken 2.280 gr olarak ciktik su an tam 2 ayligiz 5.100 gr 56 cm iz sütum cok az oldugu icin hem mama hem anne sutu iciyor su an tek sorunumuz gazimiz kaldi allah im herkesin bebegine saglik wersin yiyecek ekmegi warsa zaten yasiyor canini sikmayin

Merhaba bende ikiz kızlarımı 33. Haftada doğurdum. 1500-1300. 28 gün küvezde kaldılar. Şimdi Evdeyiz. Mama kullananlar var mı aranızda?
Canım ben mama kullaniyorum fakat tavsiye dersen o bebekle alakali o ne yerse o ben prematille basladim sonra onu uzun sure kullanamiyacagimizdan doktorumuz aptamile gecirdi kizim sindiremedi kustu ishal oldu bizde evolvia aldik onu severek yedi birde hipp denedik onunda tadini sevmedi simdi evolvia ya devam yani bebekten bebege degisiyor denemeden bilemezsin...

Canım ben mama kullaniyorum fakat tavsiye dersen o bebekle alakali o ne yerse o ben prematille basladim sonra onu uzun sure kullanamiyacagimizdan doktorumuz aptamile gecirdi kizim sindiremedi kustu ishal oldu bizde evolvia aldik onu severek yedi birde hipp denedik onunda tadini sevmedi simdi evolvia ya devam yani bebekten bebege degisiyor denemeden bilemezsin...
Doğru diyorsun. Her Yöntem bütün çocuklarda işe yaramıyor. Evolvia da gaz yapıyormu? Prematil biraz gaz yapıyor sanki.

Benim 32+3de pembe akintiyi gorurgormez suyum geldi.hemen ardindan kanamamgeldi.cok hizli gelisti benimkiler.4-5gun oncesinden itibaren vajinamin icinde siddetli agri oluyordu ama.

32+3 de 20 mayista ikizlerimi dogurdum.5 gundur tip fakultesinde yatiyorlar.daha ne kadar yatarlar merak ediyorum.iyi ki de tip fakultesinde dogum yapmisim diyorum.kizim 1865 oglum 1965 gr. dogdular.solunum sikintilari var.

Benim 32+3de pembe akintiyi gorurgormez suyum geldi.hemen ardindan kanamamgeldi.cok hizli gelisti benimkiler.4-5gun oncesinden itibaren vajinamin icinde siddetli agri oluyordu ama.
bugun kontrole gittim bebek bas asagida kanala cok yakinmis ve baski yapiyomus servikal uzunluk 4cm dedi o akintida enfeksiyondanmis acilma yok dedi

32+3 de 20 mayista ikizlerimi dogurdum.5 gundur tip fakultesinde yatiyorlar.daha ne kadar yatarlar merak ediyorum.iyi ki de tip fakultesinde dogum yapmisim diyorum.kizim 1865 oglum 1965 gr. dogdular.solunum sikintilari var.
Geçmiş olsun canım benimkiler 28 gün kaldı. İnşallah sağlıkla kavuşursun yavrularına...

allah yardimcin olsun canm cok gecmis olsun insallah bian once ikisinide alirsin kucagina rabbim sana bagislasin bebeklerini

bugun kontrole gittim bebek bas asagida kanala cok yakinmis ve baski yapiyomus servikal uzunluk 4cm dedi o akintida enfeksiyondanmis acilma yok dedi

Cok dikkatli olun.tuvalet disinda kalkmamaya calisin.vajinada agri olursa cok cok sik tuvalete giderseniz doktorunuza bildirin.bende bunlar olmustu.en az 34 leri gorursunuz insallah.

Geçmiş olsun canım benimkiler 28 gün kaldı. İnşallah sağlıkla kavuşursun yavrularına...

Tesekkurler canim.insallah yasadigimiz en kotu gunler bugunlerdir.

allah yardimcin olsun canm cok gecmis olsun insallah bian once ikisinide alirsin kucagina rabbim sana bagislasin bebeklerini

Tesekkurler.sabirla bekliyorum.Allah yardimcimiz olsun.evlatlarimizi korusun.

Cok dikkatli olun.tuvalet disinda kalkmamaya calisin.vajinada agri olursa cok cok sik tuvalete giderseniz doktorunuza bildirin.bende bunlar olmustu.en az 34 leri gorursunuz insallah.

Tesekkurler canim.insallah yasadigimiz en kotu gunler bugunlerdir.

Tesekkurler.sabirla bekliyorum.Allah yardimcimiz olsun.evlatlarimizi korusun.
insallah goruruz tek saglikli gelsinde erken gelsin saglikli olmasi icin dua ediyorum simdi

İyi akşamlar 25 mayısta 29+2 de doğum yaptım en erken doğum yapanınız benim sanırım bizi neler bekliyor çok merak ediyorum yardımlarınızı bekliyorum

X