2015 subat bebeklerinin ek gıda tarifleri

fulyan

minik kelebeğim benimle
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
1.257
34
163
bebeklerimiz ek gıdaya gecmeye başladı.bu başlık altında bebeklerimize yaptıgımız tarifleri paylasalım.

Tatlı Sebze Püresi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı rendelenmiş havuç

1 yemek kaşığı rendelenmiş kırmızı pancar

1 adet brokoli çiçeği

1 yemek kaşığı haşlanmış pirinç

Yapılışı:

Bütün sebzeleri tencereye koyun, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek pişirin. Sebzeler pişince pirinci içine katıp ezerek bebeğinize yedirin

bal kabağı üresi

malzemelr

1 su bardağı bal kabağı rendesi

6 adet kuru kayısı

1/2 çay bardağı kuru üzüm

1 su bardağı su

yapılışı

önce balkağaını cekirdeklerinden ayır ve küp küp doğra daha sonra kayısıları ortadan ikiye böl züzmlerin saplarını ayır bir tencerede su ileortaa ateşte pişir daha sonra blenrder yardımı ile pürüzsüz bir kıvam var

arkadaşlar bebeklere kıyma.tavuk veriyormusunuz.veriyorsanız ne şekilde katıyorsunuz.haftaya 7 aylık olacağız

16 subat dogumlu oglum.daha ben de vermeye baslamadim.kizimda 3 kere cektirip kavurup buzluga atiyordum.sonra cobalarina ekliyordum..kemikli et alip içine kereviz soğan sarımsak havuç maydanoz la pisirip pure yapip buzluk kalıbında donduruyordum.yine yemegine corbasina ekliyordum.

Bu sabah ogluma kuru meyve puresi yaptim.1 kuru incir,2 gunkurusu kayisi,2 hurma,5 6 tane kuru üzüm,5 6 tane yaban mersini az suda hasladim.blenderdan geçirdim.biraz sonra yedirecem.daha sulu yapip icine 1 kaşık irmik koyup pisirilebilir de.afiyet olsun paşama

Back
X