Allah Allah emin misin canım? Abim jinekolog o da yumurtlamamışsın diyebiliriz dedi. onun dediğine göre yumurta çatladı diyebilmek için sonucun 10 ve üzeri civarında olması gerekiyormuş. ben de öyle biliyorum.
Benim hala gelmedi kırmızılar. Tüm regl belirtilerim var ama.. 29 günde bir olurdum bunun bile dengesi şaştı ya. dertleşmeye öyle ihtiyacım var ki.. şimdide okuyan okumayan herkese teşekkürler:
ben 1,5 sene önce de ağır bir depresyon geçirdim. o zamandan beri lustral kullanıyordum. çocuk istediğim için bırakmaya çalışıyordum. her ay ya hamileysem çocuğun başına bir şey gelirse diye korkuyordum.o yüzden bıraktım ki kullanmaktan da çok memnundum. rahatlatıyordu çünkü. işte birkaç ay oldu antidepresan bırakalı. yapı olarak duygusal anlamda da bedensel anlamda da hassas bir insanım. alerjik bir yapım var. sık sık sinüzit veya grip olurum. yani kendimi bildim bileli sürekli soğuk algınlığı ilaçları antibiyotik almak zorundayım. dün de acile gittik eşimle yine grip oldum.. iğne filan yapıldı kalçadan. eşim çocuk konusuna ne kadar üzüldüğümü biliyor. "bak bu yüzden Allah çocuk vermiyor. sen sürekli hasta olup ilaç kullanıyorsun" dedi. ona göre bu cümlenin beni rahatlatması gerekirdi. ancak zaten hormonların verdiği duygusallık hastalığın verdiği etki ve çocuk sahibi olamamanın stresi var üstümde. bir de dolaba eşya yerleştirmeye çalışırken düştüm. kolumu filan morarttım. bu sefer başladım ağlamaya:
BEN BU HAYATTA HİÇBİR İŞE YARAMIYORUM. EVDE OTURURKEN BİLE KENDİMİ HASTA EDİYORUM. DAHA KENDİME BAKAMIYORUM EVİMİN İŞİNİ YAPAMIYORUM. BEBEĞİM DE OLMUYOR. ZATEN NEDEN OLSUN Kİ KENDİNE BAKAMAYAN KADIN GÜÇLÜ OLAMAYAN KADIN ÇOCUĞUNA NASIL BAKSIN..
diye diye ciğerlerim sökülene kadar ağladım. eşim çok üzüldü... iyi değilim ben. antidepresan da kullanmıyorum çocuk istiyorum diye. ANCAK NE ANTİDEPRESAN KULLANIYORUM NE BEBEĞİM GELİYOR....psikolojim iyice mahvoldu.. güne uyanmak benim için işkence.. ne olacağım bilmiyorum..