2016 Doğum Yapan Nisan Anneleri

polarisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2015
1.139
1.619
133
Nisan anneleri doğumdan sonra da birçok sorun varmış en büyük sorun da sütmüş. Doğum yapanlar burdan birbirimizle tecrubelerimizi ve bilgilerimizi paylaşalım.

Merhabalar ilk Paylaşım benim olsun 28 martta doğum Yaptım doğumdan sonraki iki gğn ayaklarım çok şişti üçüncü gün kendiliğinden indi ve doğumdan önceki kiloma döndüm bugün 15. Günümüz bebek ilk iki gğn zor emdi mama verdik 20-30 Cc arası yine 3. Gün kendiliğinden tutdu memeyi ve yarım saat 45 dakika emmeye başladı şimdi geceleri ili saatte bir uyandırıp emziriyorum bazen uyandırmakta zorluk çekiyorum bazen kendiliğinden Uyanıyor emerken uyuyakalırsa sütümü sağıp ona uyku sersemi biberonda veriyorum mecburen mama vermemek içşn bende uykusuzluk ve evden çıkmamaktan dolayı çok bunaldım yarın kontrolümüz var bizde durumlar bunlar kızlar sizler den haberler neler

Kızlar ya benim bebiş çok huzursuz bir türlü uyumuyor sürekli ağlıyor emiyor tam uyudu diyorum yatağa koyacağım hemen uyanıyor ve ağlıyor en az üç kere böyle oldu ve uyumuyor bir türlü çıldıracağım ben ya

Kizlar banyo konusunu nasil yapiyorsunuz? Ben daha dogurmadim ama banyosu ilk zamankar ne kadar zamanda yapilmali gobek bagi da var dln ya islak bezle mi silmek lazim mesela? Sampuanla suyla mi yikaniyor yoksa?

P pelinirmak maşallah 3. Gün eski kilo na dönmüşsün ben 13. Gundeyim ve 7 kilosunu verebildim 9 kilo fazlam var. Bizimki bir de sarılık olduğu için uyandırmak o kadar zordu ki bi gün de fototerapi aldık çok zordu. Şimdi de kilo almıyor bebeğim hatta kilo vermiş artık mama da veriyorum emzirdikten sonra.
Sibelsss Sibelsss canım muhtemelen tam doymuyordur o yüzden agliyordur bizim dr öyle söyledi. Sütünü sağ bi bak bakalim ne kadar çıkıyor.
elmic elmic biz 6. Gününde banyo yaptırdık o gün banyoda önce düştü göbek bağı. Dusmese de yaptiracaktik çocuk doktoru göbek bağını islatmadan yaptırın dedi.

Kızlar ilk 12 günde bebeği kilo almayip kilo veren var mı? Çok canımı sıktı bu konu. 2840 dogdu fotodan sonra 2760 idi bir hafta sonra 12. Gününde 2670 e düşmüş. Çok üzülüyorum :KK43:

Kizlar dogumda kac kilo verdiniz tartildiniz mi? Dogum oncesi kiloya dusmek benim icin imkansiz 16kilo aldim ben simdi:) dogum sonrasi da hizla veriliyor diyorlar 1-2 hafta sonrasinda toplam kac kilo vermistiniz tartilan varsa paylaşabilirse cok merak ediyorum..

Kizlar dogumda kac kilo verdiniz tartildiniz mi? Dogum oncesi kiloya dusmek benim icin imkansiz 16kilo aldim ben simdi:) dogum sonrasi da hizla veriliyor diyorlar 1-2 hafta sonrasinda toplam kac kilo vermistiniz tartilan varsa paylaşabilirse cok merak ediyorum..

Ben de 16 kilo aldım canım. Doğumdan geldiğimde 4 kilo gitmişti. Bugün 12. gün 7 kilo gitmiş. Sende durum ne?

canım normal doğum yaptım ben 26.günümüz bugun bemden toplamda 8 kg gitti az gitti sanki ben daha cok bekliyodum ama kıtkım cıkana kadr 10olabilit cünkü hala kendimi biraz şiş hissediyorum.

Kizlar banyo konusunu nasil yapiyorsunuz? Ben daha dogurmadim ama banyosu ilk zamankar ne kadar zamanda yapilmali gobek bagi da var dln ya islak bezle mi silmek lazim mesela? Sampuanla suyla mi yikaniyor yoksa?
bu konuda iki görüşe ayrılmış doktorlar bizim doktorumuz göbegin düşmesini bekleme yaptır dedi. 3günlükken ilk banyomızı yaptık.12.günde düştü göbegimiz.sonrasında 3 gümde bir yıkıyorum ama aetık gitgide sıklaşır malum havalar ısınıyor.

bu konuda iki görüşe ayrılmış doktorlar bizim doktorumuz göbegin düşmesini bekleme yaptır dedi. 3günlükken ilk banyomızı yaptık.12.günde düştü göbegimiz.sonrasında 3 gümde bir yıkıyorum ama aetık gitgide sıklaşır malum havalar ısınıyor.

Her gun banyo yaptırmak gerekmiyor yanii? Ben gibek dusunce her gun mu yaptirsam diyordummm ama gerci burda katıldığım yeni dogan bakimi seminerinde de hemsire her gune gerek yok vs dedi.. Haftada 2-3 yetermiş.. Gobek 12 gunde dusuyorsa banyo yaptirmamak zor olur zaten:( ben de dikkat ederek yaptirmayi dusunuyorum acikcasi.. Onun disinda emzirme ve diger isler nasil gidiyoor?:)

Ben de 16 kilo aldım canım. Doğumdan geldiğimde 4 kilo gitmişti. Bugün 12. gün 7 kilo gitmiş. Sende durum ne?
Cok iyimis canim masallah sana hizlisin bence:) ben daha dogurmadim gun sayiyorum hala:) darisi basima diyorum..

canım normal doğum yaptım ben 26.günümüz bugun bemden toplamda 8 kg gitti az gitti sanki ben daha cok bekliyodum ama kıtkım cıkana kadr 10olabilit cünkü hala kendimi biraz şiş hissediyorum.

Senin de hic de az degil 10 kilo hemen ilk aydan vermek buyuk basari ne kadar almistin toplamda?

Her gun banyo yaptırmak gerekmiyor yanii? Ben gibek dusunce her gun mu yaptirsam diyordummm ama gerci burda katıldığım yeni dogan bakimi seminerinde de hemsire her gune gerek yok vs dedi.. Haftada 2-3 yetermiş.. Gobek 12 gunde dusuyorsa banyo yaptirmamak zor olur zaten:KK43: ben de dikkat ederek yaptirmayi dusunuyorum acikcasi.. Onun disinda emzirme ve diger isler nasil gidiyoor?:)
aslında banyo yapınca cok rahatlıyorlar uyku süresi bile uzuyor havalar biraz ddaha ısınsıgında günlük yaptırırım heralde. ama ilk etapta 2-3gün ideal.
2 gün sonra bi aylık olcaz çok şükür rahat bi bebek. gaz sancımız hafif şiddetli degil kimyon vermiştim bi kaç kez ama bvermiyorum artık. günlük iki bardak rezene içiyorum yeterli geliyor gazımız için.
süt ilk başta az geliyor ama emzirdilçe artıyor. tahin hrlvası bulgur pilavı kayısı hoşafı incir suyu sütü artırıyor. cay çikolata sütümü azaltıyor.
Cok iyimis canim masallah sana hizlisin bence:) ben daha dogurmadim gun sayiyorum hala:) darisi basima diyorum..

Senin de hic de az degil 10 kilo hemen ilk aydan vermek buyuk basari ne kadar almistin toplamda?
canım ben 22 kilo aldım malesef:( bebegim 6 aylık oldugunda diyete başlayacagım. şuanki hedefim emzirirken kilomu korumak

Kızlar bebeğim uyudugunda yüksek seslerde bile en ufak tepki vermiyor sicramiyor bile. Normal mi korkuyorum.

Kızlar ya benim bebiş çok huzursuz bir türlü uyumuyor sürekli ağlıyor emiyor tam uyudu diyorum yatağa koyacağım hemen uyanıyor ve ağlıyor en az üç kere böyle oldu ve uyumuyor bir türlü çıldıracağım ben ya
Csnım ben öyle yapınca Altını açıp tekrar memeye tutuyorum meme de uyuyor yalandan bir iki fırt çekip uyuyor bende direk yatağına koyuyorum bir de gazı varsa sen rezene iç bebişde rahat uyur

Canım ben 2.gnden itibaren bir gün durup bir gğn banyo Yaptım 6.gğn göbeği düştü hala gğn aşırı yapıyorum ilk 2-3 banyoda şampuan sabun kullanmadım hala sabun kullanmıyorum ama vücudunuzda hafif şampuanla yıkıyorum Dr öyle Demişti bu arada 18 günlük olduk teyzeler

Merhaba38+2 deyim bu sabah nişanım geldi.çok heyecanlıyım.kızım gelmek istiyor artık.normal doğum istiyorum..bakalım sancılar ne zaman başlayacak

Merhaba38+2 deyim bu sabah nişanım geldi.çok heyecanlıyım.kızım gelmek istiyor artık.normal doğum istiyorum..bakalım sancılar ne zaman başlayacak

Ayyyy cok heycanliiiii!! Ben de 38+3 um bugun daha nisan vs yok bekliyorum ben de heyecanla.. Gelisme olursa haber veeer sancilar basladi mi nisan sonrasi nasil seyler yasiyorsun cok merak ediyorum ben de normal dogum istiyorum cunku!:) hayirlisiyla saglikla gelsin insallah bebisin..

Ayyyy cok heycanliiiii!! Ben de 38+3 um bugun daha nisan vs yok bekliyorum ben de heyecanla.. Gelisme olursa haber veeer sancilar basladi mi nisan sonrasi nasil seyler yasiyorsun cok merak ediyorum ben de normal dogum istiyorum cunku!:) hayirlisiyla saglikla gelsin insallah bebisin..
Aşağı doğru çok baskı hissediyorum karnımda bazen çok sertleşiyor.ama daha sancılar başlamadı bekliyoruz.hurma yedim bol yürüyüş plates ve nadir ilişki.hangisi başlattı acaba :)

Aşağı doğru çok baskı hissediyorum karnımda bazen çok sertleşiyor.ama daha sancılar başlamadı bekliyoruz.hurma yedim bol yürüyüş plates ve nadir ilişki.hangisi başlattı acaba :)

Ne durumdasin canim var mi bi gelisme? Sancilar basladi mi artik?

Back
X