2016 ekimde doğum yapacak anneler

SrfSnmz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2016
29
19
3
36
Merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım.12 haftalık hamileyim ve her anne adayı gibi endişelerim merak ettiklerim var. Aynı dönemde bebek bekleyen tüm anneler lütfen yaşadıklarımızı paylasalım en azından bebeklerimizi takip etmede faydası olur. Bu hafta ikili tarama yaptıran var mı

merhaba srfsnmz ben de yeni katıldım aranıza... 10 haftalık hamileyim. şu anda bende aşırı derecede mide bulantısı,mide yanması ve az az kasık agrılarım oluyor. mutfaga giremiyorum, buzdolabını acamıyorum ve yemek yapamıyorum.bunun gibi biçok sıkıntım var bu dönemde. ne zaman gececek bilmiyorum ama acaba sende de oluyor mu? 12nci haftadan sonra gecer diyorlar yada azalmasını ümit ediyorum...16sında ikili tarama yaptıracagım ben de. sen yaptırdın mı?

merhaba kızlar bende 13 haftalık hamileyim bu hafta doktora gidicem ve ikili tarama testi yaptırıcam sonucunu çok merak ediyorum

Merhaba arkadaşlar benim net biraz sıkıntılı anca yazabildim.minika yasadıklarının aynını bende yasadım.ama bşr haftadır daha iyim hatta bugün yemek bile yaptım. Bende 13, haftadan sonra gecer diye duydum galiba öyle de olcak. Bazılarının bir anda geciyormus bazıları da yavas yavas. Umarım bşrban önce gecer çok zor bi durum.olan zavallı kocama oldu kac zamandır doğru dğzgün yemek yiyemiyo :)

Ben ikili taramayı yaotırdım sonucu haftaya çıkacak. Bu da çok stresli bi durum hamilelikten midir nedir insan endişeleniyor.insallah hepimizinkini güzell çıkar.zaten bundan sonra endişelenecek çok bişi kalmıyo

Merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım.12 haftalık hamileyim ve her anne adayı gibi endişelerim merak ettiklerim var. Aynı dönemde bebek bekleyen tüm anneler lütfen yaşadıklarımızı paylasalım en azından bebeklerimizi takip etmede faydası olur. Bu hafta ikili tarama yaptıran var mı
Selam bende 12 hafta 4 günlüğüm :)
Dün ikili test yaptırdım ama sonucu 10 gün sonra çıkacak inşaAllah.
Ben ileri yaş gebesiyim yaşım 39 bitti yani doğum da 40 olcam.
Sabahları mide bulantısı oluyor fakat kusma falan yok.Şimdiden 8 kilo aldım aşırı yemek yiyorum kendimi durduramıyorum :D
Et balık süt ayran limonlu çay ve börek çeşitleri favorim.

merhaba srfsnmz ben de yeni katıldım aranıza... 10 haftalık hamileyim. şu anda bende aşırı derecede mide bulantısı,mide yanması ve az az kasık agrılarım oluyor. mutfaga giremiyorum, buzdolabını acamıyorum ve yemek yapamıyorum.bunun gibi biçok sıkıntım var bu dönemde. ne zaman gececek bilmiyorum ama acaba sende de oluyor mu? 12nci haftadan sonra gecer diyorlar yada azalmasını ümit ediyorum...16sında ikili tarama yaptıracagım ben de. sen yaptırdın mı?
12 haftadan sonra ilk defa bugün midem kalkmadan ve iğrenmeden keyifle yemek yaptım :D
Eşim çok mutlu oldu 2 aydır kahvaltı dışında hep dışarıda yiyorduk.Şimdi daha iyiyim ama sadece canımın çektiği yemekleri yapabilirim gibi geliyor.
İkili testi yaptırırken doktorunuz önce bebeğinizin ense kalınlığını ve burun kemiğinin gelişip gelişmediğini ölçüyor.
Ense kalınlığı 2.5 mm altında olması burun kemiğinin gelişmiş olması ikili testin sonucunun iyi çıkacağının yarısına işaret eder gelen değerler de ikili testi tamamlar.
Kısacası ense kalınlığı ve burun kemiği gelişmişse testin sonucu gelene dek derin bir nefes alıp rahatça beklenebilirsiniz

Merhaba olgun abla naptın sen simdiden 8 kilo ilerde nasıl olacak.Hamur işi sadece sana kilo yapar bebeğine yaramaz çay vücutta demir emilimini azaltır günde en fazla 2 bardak o da açık olmalı. Önemli olan dengeli beslenmek protein vitamin kaynaklı besinler daha çok tüketmelisin. Ne güzel bulantıların geçmiş dayan ye çeşit çeşit,ben dört gözle bekliyorum bulantıların geçmesini. Bşr aydır doğru düzgün ne et ne süt yedim.zsten ilk 3 ay bebek anne kanından beslenirmiş 3. Aydan sonra yediklerinden faydalanırmıs, aman ablacım dikkat sonra çok pişman olursun o kiloları bide vermek var

Merhaba bende 10+2 gunluk hamileyim.Bulanti kusma kokularda hassasiyet olmadı bende cok sukur.Arada mide yanmasi, yoğun gaz, kalca agrisi oluyor.Bunun disinda bi sorun yok.Ikili ve uclu testi yaptirmayacagim ben buarada.

Merhaba olgun abla naptın sen simdiden 8 kilo ilerde nasıl olacak.Hamur işi sadece sana kilo yapar bebeğine yaramaz çay vücutta demir emilimini azaltır günde en fazla 2 bardak o da açık olmalı. Önemli olan dengeli beslenmek protein vitamin kaynaklı besinler daha çok tüketmelisin. Ne güzel bulantıların geçmiş dayan ye çeşit çeşit,ben dört gözle bekliyorum bulantıların geçmesini. Bşr aydır doğru düzgün ne et ne süt yedim.zsten ilk 3 ay bebek anne kanından beslenirmiş 3. Aydan sonra yediklerinden faydalanırmıs, aman ablacım dikkat sonra çok pişman olursun o kiloları bide vermek var
Canım çok güzel yazmışsın teşekkür ederim :*
İlk bebişte 30 kilo almıştım doğumdan 1 yıl sonra yine eski kiloma döndüm.
İkinci bebişte de ilk 3 ayda 7 kilo almıştım 5 ayda onuda verdim.Benim vücudum gebelikte çok kilo almaya müsait lakin doğum sonrası diyet yapmadan vücudum eski kilosuna dönüyor. Metabolizmam gayet iyi çalışıyor.kendimi bildim bileli 36 ile 38 beden arası oldum :)
Boyum da 1.70 ve sürekli spor yaptığım için hiçbir yerimde sarkma olmuyor. Kısacası şanslı bir kadınım.
Mesleğim gereği yıllarca bir çok jinekologla çalıştım prenatal (doğum öncesi) çalışmalarda çok bulundum.
Gebelikle ilgili beslenme ve bebeğin gelişimi vs konusunda epey bilgi sahibiyim. Gelelim çaya.
Çay açık ve limonlu olduğu sürece hiçbir sakınca teşkil etmez.Bütün gebeliklerim de hiç kan ce demir hapı kulanmadım çünkü beslenme konusunda sıkıntım yok gerekli vitaminleri hap yerine gıdalardan alıyorum. Zaten normalde de aşırı yemek yiyen biriyim ;)
Üniversiteye giden kızım var ve o da benim gibi yemek yer ama kilo almaz.
Ikinci bebeğim de maalesef Allah'ın takdiri doğmadan öldü.
Allahın izniyle bu bebeğimi sağlıklı ve imanlı bir şekilde kucağıma alırım inşaAllah.

Arkadaslar, gecen pazar günü kanamam oldu dr yolculuktan basınctan olabilr dedi düşük tehlikesi var dedi progestan verdi, iki günde kesildi ama simdi az az kahverengi leke geliyo normal mi?

merhaba arkadaşlar, gecen pazar kanammmbaşladı sabah,dr a gttim düük tehlikesi dedi uçakla uzun bi yolculuk yapmıştım basınctan olabilir dedi,iki gün sürdü sonra gecti, fakat şimdi tekrar kahverengi lekeler var normal mi?progestan kullanıyorum :(

merhaba arkadaşlar, gecen pazar kanammmbaşladı sabah,dr a gttim düük tehlikesi dedi uçakla uzun bi yolculuk yapmıştım basınctan olabilir dedi,iki gün sürdü sonra gecti, fakat şimdi tekrar kahverengi lekeler var normal mi?progestan kullanıyorum :KK43:
Güzel kardeşim ne desem boş.
Normal olup olmadığını ancak doktorun bilir. Şimdi kalkıp sana başıma gelenleri yazsam psikolojik olarak çökersin bebişib iyi olsa bile yazılanlardan etkilenir bebeğini üzer olmayacağı varsa kötü bişey olur mazallah.
Fakat bol bol yatarak dinlenmeni stres yapmamanı su içmeni eşinke yakınlaşmamanı tavsiye ederim.
Kanama rengi çamur gibiyse korkma kırmızı ise hemen doktora git canım.
Bebeğin 14 haftalık olduğu için her hangi bir anomali yani sakatlık söz konusu değilse öyle kolay kolay düşmez.
Rabbim mübarek gecenin hürmetine ta şafi ismiyle şifalar versin.
Herşeyin hayırlısı Allah'tan.Ben de hamileyken kaç kere uçağa bindim yurtdışına çıktım vs hiçbişey olmadı.
Yani yiyecek rızkı varsa kucağına alırsın yoksa da birini veren ötekini de veriyor canım.
Ben bir evladımı kaybettim 40 yaşında yine hamile kaldım.

Aminnnnn cumlemizin insaAllah Canim sağ salim kucagimiza almayi nasip etsin Rabbim, çamur gibi cok koyu kahvereng, nasipdedigin gibi. Hayırlısını versin rabbim insaAllah, çalıştığım için dinlenemiyorumm malesef akşamları artık

merhaba arkadaslar, ben su neredeyse hiç içemiyorum, bi bardak su içsem ac yada tok karna farketmiyo midemi bulandırıyor, normalde içtiğim sudan daha az su içer oldum içmek istediğim halde malesef içemiyorum. sulu içeçekler de cok az tüketiyorum...size de böyle birşey oldu mu? (11.haftadayım)

Minikka bende de aynısı oluyo su içince sanki midemi üsütmüşüm gibi yada boş mideye soğuk bişi gelmiş gibi çok bulanıyo. Önceleri bütün gündü şimdi daha çok akşamları oluyo. Elinden geldiğince içmeye çalış gündenen az 8 bardak içmek gerekiyormuş.bende zorlanıyorum ama içiyorum

Back
X