2016 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    306
Ya ben ne yapcam kizlar gunum yaklastikca corkmaya basladim..ailem yok esimden ayriyiz maddi sorunlar yuzunden daha cok perisan olmamak icin kucuk bi is kurdum hergun gidip is yerini acmam gerek..bes yasinda kizim var birde nasil ustesinden gelcem bilmiyorum.
Allah yardımcınız olsun, hiç korkmayın bebiş nasibiyle gelir, onu kucağınıza aldığınızda kendinizi daha da güçlü, onun için her şeyi yapabilecek güçte hissedeceksiniz, inşallah güzel bir gelecek yakındır sizin için.
 
Bizim oburcan da öyle canım, evde artık üst bölge sivil geziyorum kapatmamla açmam bir oluyor göğsümü. Doktor bize de memenin kokusu ve ılık ılık süt akışı hoşlarına gittiği için memeyi oyuncak yapar bebekler, emzik verin demişti, sorhie verdim çok sevmedi, alternatif chicco physio soft almıştım, onu daha iyi tuttu, doktorumuz da"50 tl lik emzik aldım kendi çocuğum tutmadı, 5 tl lik wee marka marketlerde bile olan emzik var, onu çoğu bebek severek alıyor" dedi.
Bizimki de emzik almadı, wee yi aldı.bayılarak emmiyor ama en azından ağzında tutuyo.
 
kiz kardesim evlenioyor 21 inde...tek kardesim var dugununde guzel olmak istiyorum sali gidecem kiyafet almaya...ama evlenio diye cok uzuluyorum uzaga evleniyor cunku :KK43: baya hissedecem yoklugunu..hele kizim teyzesine cok bagli cok zorluk cekecek beni daha da cok uzecek :KK43: biz hatay iskenderundayiz kardesim aydin sokeye evleniyor...ciddi bir bunalima gircem o gittiginde... neyseki sehir ici sk sk gorusuruz ama burda ayni mahalledeyiz 7 24 beraberiz yedigimiz ictigimiz ayri gitmiyor..onun artik baska sehirde yasayacagina inanamiyorum bazen ..off logusalikla beraber bu ayrilik beni ciddi bir bunalima sokacak gibi :KK43:
Canım ya kıyamam, ben ankarada doğdum büyüdüm, ankaraya evlendim, ablam yine de çok üzülmüştü, geçen sene de konyaya geldik iş sebebiyle, avlam eşime defalarca sormuştu, "gitmeseniz olmaz mı"diye, ablamla aramızda 6 yaş var ama bazen küçük annem gibidir, seni çok iyi anlıyorum, bakarsın seneye onlar da şehir değiştirir, hataya gelirler yanınıZa, hayat bizler için nelere gebe bilemitoruz ki, herkes yerinde mutlu olsun inşallah, hiç üzme kendini, eminim düğünde de çok güzel olacaksınız prenseslerinle, kardeşini de tebrik ederim, mutluluklar..
 
Üşütmediğimde küçülüyor, doğum öncesi haline yaklaşıyor, üşütüyorum sanırım sonra birden şişiyor, 18 kg almıştım, 12 kg gitti, 6 kgkaldı, 26. gün bugün, zaten 6kg da fazla kiloyla hamile kalmıştım, emzirirken terliyorum sürekli, inşallah gidecek o kilolar, sporla da toparlayacağız bu göbüşleri:KK66:

Ben 22 kilo almistim bugun 7. gunumuz 10 kilo gitti cok sukur :) ilk basta hep boyle sarkik mi kalcak dedim bende cok terliyorum inşallah kalan kilolarimizda gider karnimizda toparlanir eski halimize doneriz :KK50:
 
Kızlar merhaba
Doğumdan sonra vitamin takviyesi alıyor musunuz. Hamileyken kullandığınız vitamin ilacına devam eden var Mı? Varsa hangi vitaminleri kullanıyorsunuz
Alıyorum canım. Vitamin elevit, demir ferrum fort. Bir de lactamilin kakaolu içeceğinden içiyorum.

Merhaba kizlar cookkk uzun bir aradan sonra herkese slm lar cok zor bir dogum sureci gecirdim o yuzden ancak toparlanabildim umarim sizlerde iyisiniDir. Dogum yapan arkadaslar nasil yaptiginizi paylasirsaniz listeye yeni ilave bolum yapalim
26 ağustos normal doğum.

Bu arada sut sagma makinesi almayi dusunuyorum elektrikli olanindan fikri veya tavsiyesi olan var mi
Ben hastane tipi kiraladım. Medela lactina markası.
Kızlar humana çayını içenler günde kaç bardak içiyorlar?
2-3 bardak canım. Birkaç gündür yoğunluktan unutuyorum. Aklıma getirmişken içeyim. :) ama bünye meselesi olsa gerek bende çok işe yaramadı. Biraz sakinleştirdiğini söyleyebilirim sadece.
 
Geçmiş olsun canım. İnşallah geçer o ağrılarda. Bizimde 21 Ekim cumaya gün verdi doktorumuz. Ama kesin değil geçen hafta 2545 grdı bu hafta 2627 gr olmuş 82 gr almış sadece. Kilo alışımız yavaşlamış. Haftaya tekrar bakacak kilo alımı durursa yatışımızı yapacak. İnşallah biraz daha büyür yaramazımız. Beslenmeme dikkat ediyorum protein yoğurt muz peynir ceviz badem ama olmayınca olmuyor galiba:KK43:
Sandıklarının içinde ıslak mendil ve kullan at alt açma eksiğim var galiba bilgiler için sağol canım.
Hayırlısıyla kucağına al inşallah canım, kilosuna hiç takılma, 2500 civarı doğanlar doğum sonrası kilo atağına geçiyorlar baksana bizim topikte gördüğüm kadarıyla durum öyle, sağlıkla gelsin kuzucuk sütünle besler çarçabuk aldırırsın sen kiloları annesi. Gelişmelerden haberdar et beni de lütfen, öpüyorum ...
 
Hanımlar bizimde sütümüz pek iyi sayılamz mama olarak aptamil 1 numara aldık siz mama ne veriyorsnz sizce her acıktığnda vermelimiyim.
Birde normal doğum yapanlar göbeğiniz ne durumda ben bel korsesi takıyorm bir kaç gündür hiç çıkarmadm ama öyle çok darda değil iyimi kötümü olur bilmiyorm yaa:KK43:
kızımda göbeğimi hiç bağlamamıştı fena bir göbeğim vardı doğmdan sonra hep bundada korkuyom göbeğin kalmaması için ne önerirsinz acaba:/
 
Canm benim kızımda 36 haftalik dogdugu icin 5 gün küvezde yattı bende bu sürede sanki emziriyor gibi sütümı sağdm fakat bebek emmedigi icin sütüm azaldı 30 cc geliyordu iki göğsümden toplam doktora gittigimde ac kaldgı icin sarılıgı gecmemisti ve kilo vermisti bende mamaya başlaďm ondan sonra kilo almaya başladı 2870dogmustu 2750 ye indi mama verdikten sonra duzene bindi fakat sütünüz ne kadar geliyor bilemem sağlık ocagnda tarttırın kilo veriyorsa dikkat edin sarılık olan bebekler cok uyurlar
benim kizimda 36+3 te dogdu ama kuvezde kalmadi 2540 dogdu..senin kizin neden kuvezde kaldi..
 
Canım ya kıyamam, ben ankarada doğdum büyüdüm, ankaraya evlendim, ablam yine de çok üzülmüştü, geçen sene de konyaya geldik iş sebebiyle, avlam eşime defalarca sormuştu, "gitmeseniz olmaz mı"diye, ablamla aramızda 6 yaş var ama bazen küçük annem gibidir, seni çok iyi anlıyorum, bakarsın seneye onlar da şehir değiştirir, hataya gelirler yanınıZa, hayat bizler için nelere gebe bilemitoruz ki, herkes yerinde mutlu olsun inşallah, hiç üzme kendini, eminim düğünde de çok güzel olacaksınız prenseslerinle, kardeşini de tebrik ederim, mutluluklar..
sagol cnm ... bizimde aramizda 5 yas var universite haricinde hic ayri kalmadik simdi esyalarini toplamasi falan zoruma gidiyor artik orda yasayacak olmasi fikrine alisamadim :KK43: buraya yerlesmeleri imkansiz gibi birsey esinin isi sebebiyle..ama hayirlisi tabi Allah kavusmali ayrilik versin ne diyelim :KK66:
 
Kızlar günaydın D vitaminine başladıktan sonra gaz problemi yaşayan oldu nu? Bebek bekleyen anneler sağlıkla kucaklarına alsınlar bebişlerini.
Merhaba canim, 2016 ocak annesiyim. D vit gaz yapmaz canim. Benimkide gazli bi bekti hala arada gazi oluyor malesef cok arastirmistim. D vitamininde bakmistim
 
Teşekkürler önerin için Süt ve süt ürünleri yememek mi bütün enerjimi onlardan sağlıyorum ya lütfen alerjik bi durum olmasın reflünün alerjinin tek belirtisi kusmak mı nasıl teşhis konuyor acaba

Reflü yastığı almıştım zaten canım kullanıyorum yan yatırmak için almıştım ama ben pek yararı yok kusmasına yastıktayken de kusuyor umarım üşütme falandır da geçicidir reflü alerji değildir

Sağol canım umarım değildir 10 dk dik tutma işini gaz çıkarırken yapıyorum zaten o da kar etmiyor pek fışkırtıyo sayılmaz bizim kız ağız dolusu yandan boşaltıveriyor emdiği sütü bazen de kesik süt kıvamında oluyor
Canim gecmis olsun. Oglum 9. Ayi bitmek uzere. Reflulu bir bebekti . Emerken yada mama verince yanlis kaciyordu kac kere , morariyordu. Yastikla yatirdim. Beline kadar yastikla yatti. Basini yan ceviriyirdum. Dik emziriyordum. Dik besliyordum. Kesik sut onemli degil fazlasini kusuyirdur. Her emdikten sonra gazini mutlaka cikar . Gaz cikmayinca sutude kusabiliyor. Gazi refluye sebep oluyor demisti bize dr .
 
X