2016 Haziran bebekleri büyüyor

Arkadaşlar kızım Ekimin 9 unda 4 aylık olucak bundan yaklaşık 1 ay oncesine kadar kızımın uyku saaati geldiginde altini degistirip karnini doyurup yatagina birakirdim bi yarim saat icinde kendi kendine uykuya dalardi şimdi ise ya memede uyuyakalicak ya da kucagimda gezdirerek uyutucam haa emerken gezmekte var tabi... sizin bebislerde oyle mi yaa bu fecicek olan bi surec mi yoksa huymu degistirdi bebegim

Arkadaşlar kızım Ekimin 9 unda 4 aylık olucak bundan yaklaşık 1 ay oncesine kadar kızımın uyku saaati geldiginde altini degistirip karnini doyurup yatagina birakirdim bi yarim saat icinde kendi kendine uykuya dalardi şimdi ise ya memede uyuyakalicak ya da kucagimda gezdirerek uyutucam haa emerken gezmekte var tabi... sizin bebislerde oyle mi yaa bu fecicek olan bi surec mi yoksa huymu degistirdi bebegim

Hepimiz aynıyiz. Büyüme krizindeler. Geçecek merak etmeyin

Hepimiz aynıyiz. Büyüme krizindeler. Geçecek merak etmeyin

Benimkinin bugünkü icadı emerken konuşmaya çalışmak! Aauu uuu diye sesler çıkartıp ememiyor şapşik
Bir de dediğiniz gibi alışkanlıklar değişiyor galiba. Her akşam emerken uyuyakalan çocuk 3 gündür boncuk boncuk bana bakıyor karnı doyunca. Biz de kurutma makinesi desteği ile dolaştırarak ancak uyutuyoruz :işsiz:

kızlar bebekler büyüdükçe
kendi kendine uyuyan bebek mi var??? :KK57: Allah'ım bize de nasip et noooolur :KK66:
şaka bir yana, inşallah eski halinize dönersiniz canım yaa, umarım geçici bir büyüme atağı falandır yani. büyük nimet. biz hep o anlattığın gibiyiz, ayakta salla, kucakta salla, gezdir, emzir vs vs..

Canim sen 3 ay saltanat surmussun bence ona say artik :) insallah yine aliskin oldugunuz duzene doner sen de rahat edersin biraz bekle bakalim..

Benimkide aynı emerken de uyumaya çalışırken de savasiyoruz

Bana hic boyle birsey soylenmedi.. Hatta cocuk doktorum sut grubu tuketnezsen nasil kalsiyum alicaksin yemen lazim dedi. Kaka kulturu bi ciksin, tahlille beraber cocuk gastroenteologa goturmeyo dusunuyorum.

Kayinvalidem de dun aksam geldi, kilo almasi durmus sanki, suzulmus gibi cocuk dedi. Iyice iskillendim..

Doktordan doktora değişiyor bu bilgi. Benim gittiğim 2 çocuk dru böyle dedi. 2 gün önce gittiğimde gene sordum hala süt yasak mı diye evet dedi. Süt ve sütlü tatlılar alerji yapabilecekleri için yasaklar. Peynir yoğurt gibi sütün form değiştirmiş halleri ise serbest. Kalsiyum alımını bunlardan sağlayacaksın diyorlar. Ben bir de calsium sandoz kullanıyorum arada.

Hadi yaa. Ben de hep protein ağırlıklı beslenen bir insanım. Yumurta et süt, anne sütünü artırır mantığıyla bol bol tüketiyorum. 4. Ay kontrolünde konuşayım doktorla, şok şok şok. Gelişimi de maşallah güzel bebeğimin ama evhamlandım şimdi.

Bir sor bakalım.

Belki seninki farklı yaklaşır. Benimkinin verdiği bilgi bu. Geçenlerde bizim dr izinliydi acil başka bir drye götürdüm o da ne saçma şey için süt dedi mesela ama ben kendi drumu dinlemeyi daha uygun buldum.

Daha önce instagramda görmüştüm emzirme kolyesi. Kendim yapmıştım renkli bir kolue. Bugun taktım onu oynaya oynaya emdi şapşik. Nasıl dikkatini çekip emzireceğimi şaşırdım. İnstagramda baya pahalı valla 10 liraya mal oldu kendi yaptığım.

kızlar bebekler büyüdükçe

kendi kendine uyuyan bebek mi var??? :KK57: Allah'ım bize de nasip et noooolur :KK66:
şaka bir yana, inşallah eski halinize dönersiniz canım yaa, umarım geçici bir büyüme atağı falandır yani. büyük nimet. biz hep o anlattığın gibiyiz, ayakta salla, kucakta salla, gezdir, emzir vs vs..

Canim sen 3 ay saltanat surmussun bence ona say artik :) insallah yine aliskin oldugunuz duzene doner sen de rahat edersin biraz bekle bakalim..

ben kızımın 40 i ciktigi günden itibaren yari uyanık bi sekilde koyuyordum yatagina mesela emerken uyuyakaldi corabini memeden cektikten sonra cikartip yatagina oyle koyuyordum gözlerini yataginda kapattirmaya calisiyordum yani hep öyle öyle alistirdim bazen uyaniyodu hooopp sil baştan :( :( :))) insallah tekrar o duzene donebiliriz eger huy degistirmis olursa bu defa yatir kaldır yontemini denicem bakalım

Daha önce instagramda görmüştüm emzirme kolyesi. Kendim yapmıştım renkli bir kolue. Bugun taktım onu oynaya oynaya emdi şapşik. Nasıl dikkatini çekip emzireceğimi şaşırdım. İnstagramda baya pahalı valla 10 liraya mal oldu kendi yaptığım.
Ben de bazen boynuma bi oyuncagini asiyorum dikkatini cekmek icin :) kolye cok guzel.

Ahh canim ya 5 cok erken :KK43: senin icin cok yipratici olur.
Başım zonkluyor resmen , uyutmaya çalışıyorum mümkünatı yok , bakmıyorum uzun bir müddet yüzüne , sonra Dayanamayıp bakıyorum ( kızımda Reflü olduğu için 30 Cc yese bile kusuyor :(( Gülümsemeye Başlıyor yataktan alıyorum ayağında sallıyorum yok , salıncağına koyuyorum yok saate bi bakıyorum 6 olmuş bile :( yatım saatte oynuyoruz artık...

Bende ofisi eve taşıdım bir ay önce , annem ÇOĞU zaman İzmir'de , Kv kendisine baksa kâfi :))) genelde dışarıdaki işleri kuzumla beraber hallediyoruz , Huysuzluk yapacak gibi olursa Babasına götürüyorum yarım saat bir saatliğine :KK66: senin bebek günlük 900-1000Cc civarı alıyordur , düşünüyorum , birde 180 Cc yi bir kerede mi veriyorsun ? Kusmuyor mu ? Senin benekten 5 gün küçüğüz bizimki 95-100 Cc alıyor geriye kalmı kusuyor 2,5-3 saatte bir:)

Evet canim bir kerede içiyor.. ama 4 yada 5 saatte bir içiyor.. kusuyor tabi fazlasını..

Kizlar kafam karisti.. Doktor kadir tugcu, baska bir forumda bebegimle ayni durumda olan basla bir annenin sorularini yanitlamış ve demiş ki sizin şikayetlerinizin nedeni bebeğin fazla beslenmesi. Düşündüm, benim bebeğim de sık ve fazla besleniyor. Gece uykusu hariç hiç 3-4 saatte bir besleyemedim ben. Yaklaşık 1.5-2 saatte bir 90-110cc arası süt içiyor. Acaba yeşil kaka ve lökosit sebebi bağırsaklarına çok yük bindiği için olabilir mi ki??

Bir de diyor ki, sigara içmenin (emziren anneler için) kanıtlanmış tek zararı sütteki yağ dengesini bozması. Eğer sütüm daha suluysa, yağ oranı azaldıysa acaba o da yeşil kakaya sebep olur mu?

Öfff, içim şişti araştırma yapmaktan.

Çünkü bebekte, ateş, ishal, kusma, döküntü, karın ağrısı, gaz gibi şikayetler yok. Yani tabi ki gazı var ama her bebek kadar gazı var. Çişli bez sayımız gayet güzel. Günde 3 kere dolu dolu kaka yapıyor. 2 sefer falan da gazla kaçan minik kakalar oluyor. 3. ay kontrolümüzde 7150gr 63,5 cm çıktı ölçülerimiz. Yani gelişimi günlük rutini çok güzel, alerji olması aklıma yatmıyor hiç..

gebito gebito nasıl yani malzemelerini nerden buldunuz peki?¿ onun boncukları farkli olmuyo mu?¿ antialerjik vs vs

Canım ağzına girecek boyutta değil. Kısa bir kolye sadece eliyle oynuyor o yüzden antialerjik falan değil. Normal boncuk, güzelce yıkadım kaynattım. Bir adette ahşap boncukla yapmıştım onu beğenmedim pek takmıyorum.

Eklentiler

• PhotoGrid_1475477698119.webp
    PhotoGrid_1475477698119.webp
    5 KB · Görüntüleme: 51
Back
X