Palomar
,
HK77
,
falling_water
Arkadaşlar bugün tavsiye üzerine bebeğimi tecrübeli bir çocuk doktorunun muayenehanesine götürdüm. Özetle şunları söyledi;
1. Sadece anne sütüyle beslenen 0-6 ay bebekler yeşil ya da sarı kaka yapabilir, mukuslu da olabilir, normal.
2. Tahlillerde lökosit ve hatta amip vs çıkabilir, normal. Bunları tedavi etmeye gerek yoktur.
3. Günde 30 kakadan 6 günde 1 kakaya kadar normal kabul ederiz, müdahale etmeyiz.
4. Rotavirüs yaptırmadıysanız yaptırın, 6. aydan sonra risk başlıyor. (ben yaptırmamıştım, yaptıracağım yarın)
5. Eğer emziriyorsanız ne zaman ne kadar isterse emzirin. Kontrol etmeye çalışmayın. Ancak biberonla veriyorsanız anne sütünü o zaman 3-4 saatte bir 180 cc ile besleyin. Bu ona yetecek ve 3-4 saat acıkmayacaktır. (Benim bebeğim 1.5-2 saatte bir 90-110 cc içtiği için 4 saate 220 cc yapar bu çok fazla dedi. Bu miktar bağırsaklarını yorabilirmiş.)
6. Sakın alerjisi var diye diyet filan yapmayın, sütünüz azalır yazık günah.
7. Bu çocuğun hiç birşeyi yok, gayet sağlıklı. Çocuğu hırpalamayın.
Buradaki en önemli vurgu "sadece anne sütü". Eğer işin içine mama girseydi başka konuşacaktım dedi.
Benim içime çok sindi, çok mantıklı geldi. Ancak diyete iki üç gün daha kaka kültürü çıkana kadar devam edeceğim. Sonuçları da bu yeni doktorumuza göstereceğim. Eski doktorlarımızla işim bitti artık.
3 aylık bebeğime iğneyle antibiyotik vermeye çalışan doktoru düşündükçe sinirim bozuluyor hala.