2016 KPSS (Kimyager / GK-GY) Çalışma Günlüğüm :)

naydin

İnanmışsanız Eğer Siz En Üstünsünüz!
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
50
94
Merhabalar :) yeni trend çalışma günlüğü oluşturmak sanırım bende geri kalmak istemedim. Bu yolda her alanda rakip-arkadaş-yoldaş larımdan geri kalmamak adına bende kendime bir günlük oluşturmaya karar verdim. İnşallah hepimiz için hayırlı bir çalışma dönemi, sonunda da emeklerimizin karşılığını alabildiğimiz bir sınav geçiririz. Herkese Allah zihin açıklığı versin :KK19:

Bitirilen Konular

TARİH
İslamiyet Öncesi Türk Devletleri
İlk Türk İslam Devletleri

Anadolu Türk Tarihi ve K.M
Osmanlı Devleti ve K.M.
Osmanlı Devleti ve K.M.
Osmanlı Devleti ve K.M.
Trablusgarp, Balkan ve I. Dünya S.
Ulusal Kurtuluş Savaşı
Atatürk İnkılapları
Atatürk İlkeleri
Atatürk Dönemi
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi

COĞRAFYA
Türkiye'nin Coğrafi Konumu

Türkiye'nin Fiziksel Özellikleri
Türkiye'nin İklimi ve Bitki Örtüsü
Türkiye'de Nüfus ve Yerleşme
Türkiye'nin Ekonomik Coğrafyası
Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri

VATANDAŞLIK
Temel Hukuk Kavramları
Temel Haklar ve Ödevler
Yasama
Yürütme
Yargı
İdare Hukuku
Uluslararası Kuruluşlar
 
Son düzenleme:
Bugün yine boş ve vicdan azabıyla geçen bir gün oldu :KK43: ama en azından kitap araştırması yaptım. diğer başlıklardan takip ettiğim kadarıyla çıkarttığım sonuçtan ve zaten kendimin de planında olan en az 3 kaynak konu anlatım kitapları almaya karar verdim. dersanemden -uzman kariyer - bir set gelecek. ekstra olarak ihtiyaç full set alacağım. tarih için ayrıca data yayınları alacağım. diğer derslerin 3. kaynağını henüz araştırmadım. soru bankası olarak da; ihtiyaç, data, pegem, yediiklim, yargı, beyazkalemin soru bankası setlerini alacağım. inşallah bunları bitirip murat fem Allah ne verdiyse tüm yayınların soru bankalarını bitireceğim İNŞALLAAAAH :KK52: yavaş yavaş hatta biran önce kendime haftalık programlar hazırlayarak artık ciddi bir şekilde çalışmaya başlayacağım Hoppa
Allah bu yolda hepimize güç, kuvvet, akıl, fikir, sabır ve zihin açıklığı versin inşallah :KK39:
 
koşturmalarla dolu bir günün, teslim edilemeyen siparişlerin, uyumayan bebişlerin ( Doruk'u 23.15de yatağına götürdüm!!) ardından bir günü daha boş geçirmek istemedim. Tarih konu özeti çıkardım. yaklaşık 1-1,5saat çalıştım artık gözler dayanmıyor. Sabah çocuklardan önce kalkıp çalışabilirim inşallah :)
İnşallah yarına sipariş verdiğim cillop kitaplarım da gelir :KK16:

(kendime not: elindeki siparişleri bitirdikten sonra sakın yeni sipariş alma!!!)

herkese hayırlı geceler...
 
sonunda kk de bulduğum bir sistemle kendime bir yol çizmeye başladım. şuan ilk hedefim dersane başlamadan tarih konularını bir kez bitirmiş olmak. bu yolda bugün islamiyet öncesi türk devletleri konusunu özet çıkardım ve 30 soru çözdüm.
yarın arkadaşımın düğünü var karambole gideccek gibi duruyor günüm :/ en azından soru bankalarından birini alıp bugünkü konuyla ilgili soruları çözerim inşallah :KK66:
herkese hayırlı geceler...
 
Bir günlük aradan sonra merhaba günlük :)
Çalışma metodum kafamda oturdu ancak bu seferde programsizlik nedeniyle muallaktaydim :)
O yuzden 1 1.5saat kadar bi konu çalışması yaptım. Daha sonra genel çaplı senelik bir program yaptım. Bu program dahilinde ilerleyecegim insallah Hoppa
Bu ana program çerçevesinde aylık ve haftalık programlar oluşturarak inşallah sistemli bir şekilde ilerleyebilirim.
Bu haftaki planım hazır yarın çalışmaya devam :KK39:
İnşallah Rabbim yaptığımız planları uygulayabilmemizi nasip eder. Hastalıklar bu sene lütfen bizden ve çocuklarımızdan uzak durun kaybedecek vaktimiz yok :-)
Allah yar ve yardımcımız olsun...
 
Çok şükür bu hafta hazirladigim programa göre ilerleyebiliyorum.
Tarih
İslamiyet öncesi Türk Devletleri bitti
Bugün Ilk Türk islam devletlerine giriş yaptım.
Konu anlatim kitaplarındaki testler çözüldü

Coğrafya
Türkiye'nin coğrafi konumu bitti
Konu anlatim kitaplarindaki testler çözüldü

Bundan sonra soru sayılariyla daha düzenli bir tanlo oluşturayim en iyisi :KK66:

Hayırlı geceler. ..
 
Hala tarih....
Ordular... hukuk sistemleri... sosyal hayatlar... hükümdarlar... bla bla bla
Kültür medeniyet bit artık :KK42:
 
10.10.2015 Cumartesi günü dersanede ilk sınavıma girdim.
Yıllar sonra bir sınava girmenin heyecan ve hamlığıyla gy testinin 48.sorusunda saate baktığımda 35dk kaldığını gördüm :S Hemen gk e geçtim. Hızlıca okuyup bildiklerimi işaretledim, bilmediklerimi direk atladım. Birkaç tane de atmasyon yaptım :) GK ü bitirdiğimde 10dk daha vardı (o derece hızlı geçtim :):) ) Birkaç matematik sorusu daha çözdüm.

Eve gidip cevap anahtarını kontrol ettiğimde gy dikkatsizlik, gk den de bilgi eksikliği nedeniyle hayli yanlışım çıktı. Bu sınavdan çıkardığım sonuç:
Durum çok da kötü değil :)
Kendime güvendiğim matematikte hızlanmalıyım ve bol soru çözerek formül vs şeyleri aklımda yer ettirmeliyim.
Türkçe için mutlaka kitap okumalıyım, okuma hızımı hiç beğenmedim :/
GK de daha yiyecek kaç fırın ekmek var bilmiyorum :) sene sonuna dek tüm konuları bitirip sınava kadar mutlaka ayda bir tekrar yapmalıyım!

Yıllık programımı yeni sınav takvimine göre güncelledim.
Önümüzdeki haftanın programını yaptım.
Bu hafta yetiştiremedim bir coğrafya konusunu haftaya kaydırdım.
Bu akşam da bebişleri yatırınca tarihte bitirdiğim ünitelerin testlerini çözeceğim.

Yılmak Yok Çok Çalışacağız :KK66:
 
Merhaba arkadaşlar. Ben de 2016 KPSS'ye hazırlanıyorum. Elimde en iyi yazılı kaynaklar ve video kaynakları var(ben en iyi oldugunu düşünüyorum uzun ve ayrıntılı araştırmalarım sonucu ) ve bunları ihtiyacı olan kişilerle paylaşabilirim. Bu yolda birbirimize destek olarak daha mutlu ve mutlulugumuzun sonucunda da daha verimli çalışacağımıza inanıyorum. Ben Ankara Bilkent' te oturuyorum ve en büyük sorunum birlikte KPSS yoldaşı olabileceğim bir arkadaşımın olmaması. Bu sebeple bu yolda kendimi çok yalnız hissediyorum. Her sabah Bilkent kütüphanesine gidiyorum, akşama kadar da orada çalışıyorum. Benimle birlikte çalışmak isteyen arkadaşlar varsa onları da Bilkentin kütüphanesine davet ediyorum. Ben bilkent mezunuyum ve girişinizi sağlayabilirim. Benim istediğim disiplinli, aşklı ve şevkli insanlarla her sabah düzenli bir şekilde kütüphaneye gidip birbirimizi teşvik etmek. Mili Kütüphaneden çok daha rahat ve imkanları olan bir kütüphane Bilkentin kütüphanesi. Milli kütüphanenin oradan ücretsiz servisler kalkıyor. Eğer bana yoldaş olmak isteyen arkadaşımın maddi durumu elvermiyorsa kütüphanede yiyecek masraflarını vs de karşılarım. Ve iyi olduğum derslerde yardımcı da olabilirim. Sonuç olarak, karşılıklı bir şekilde birbirimize fayda sağlayacağımız kpss arkadaşlarından cevap bekliyorum. Sevgiler
 
X