2016 Şubat Anneleri-Doğum Hikayeleri

MaaşAllah canım benim Allah analı babalı sağlık, sıhhatle büyüdüğünü de göstersin inşallah. böyle güzel geçmesine senin adına o kadar çok sevindim ki, kendim yaşamışım gibi.. İnşallah bizlerede böyle güzel doğum anları nasip olur

Allah hayırlı bir şekilde büyütmeyi de nasip etsin :)

9 aydır forumları okudum durdum, bu grubu görünce dedim ben de yazcam ben de şubat annesi olcam normalde beklenen doğum tarihim 5 şubattı, 41 haftayı bitirmek üzerieyim, minik kelebekcik hala içerde uçmaya çalışıyor, ses soluk yok gözümüz yolda bekleyip duruyoruz,bir türlü rahatını bozmuyor ben de artık doğum hikayemi paylaşmak , yavrucağımı kucağıma almak istiyoruuuumm tez zamanda güzelce doğum için dualarınızı beklerim....

Bebeğimin doğum hikayesi
38. Haftamda adet ağrısı gibi aradaa giren sancılsrim agrilarim oluyordum ve akıntım cogalmisti.
Doktora kontrole gittim alttan baktılar bayabi kurcalayio açılma yok demislerdi sonra 2 gun sonra ozeldeki doktoruma gittim 1 cm açılmam oldugunu söyledi nstye bakıldı tabi sancıda çıkmadı eve döndümm 2 gün sonra 10 dakika 8 dakikada bir giren ağrılı ama kolay atlatilan sancilarim başladı tekrar doktora gittim kendi doktorum yoktu gece gitmistik 1 cm acilman var dedi agrilarin asagi inme agrisi dedi akşamına annem kardesim geldi. Ertesi gün alışveris yürüyüş yapalım dedim 2.5 saat gezdik
Alisveris yaparken sancılar daha sık siddetli gelmeye başladı ama alışverişin uyusturucu etkisinden faydalandim sonraa eve geldik cok yurumus yorulmus ve bol ssnciliydim aksama dogru bu dogum sancisi degil de ne demeye basladim çünkü artık oturarak atlatamiyordum sancıları.. yemek filan hazirladim sanci arasinda yedik ama arada kalktim sonraaaaa...
Eşim kursa gitti evde annrm ben kardeşim . Sancilarim geldikce kivrsniyordum ve bizinkiler cok üzülüp hastaneye gidelim diyorlardı.
Saat olarak şöyle diyim 2.5 da alisverise gittik 5 de döndük 9.45 gibi tam yoğurt mayalayacakken sancı girdi yürüyerek geciriyordum sanciyi kivranark o anda bi his geldi birsey aşağı iniyordu tıhk diye bi ses geldi icimden esimi arayın derken suyum geldi hemen aradık kanamada başladı 10 dakikaya evden çıktık 10 dakikadada hastaneye gittik suyum bir yandan akiyordu . 10.15 d muayeneye girdim normalde cok beklerdim ama doktor doğum başlamış müsade edin biz doğum sancisindan anlariz dedi hamilelere ben iceri girdim sanci arada geliyo açılma 2 santim doğum başlamis dedi ve ben titriyordum donumu filan giydim oturdum tekerlekli sandalyeye bi oda verdiler ve birde cirt cirti boyna açılan bi elbise allahtan uzundu . Her sanci geliste egilip bukulurken açıldı eşimd açtın diyip kapatmaya calisti ben ciplak kalsam koymazdi o sancilarla bana neyse devam edeyim .
Odaya geldim ebe geldi nst cekmeye sanci 70 e vurdu ama iki sanci arasi cok uzunmus dakikada olmasi gerekirmis acikliga bakildi ve doktorun istegiyle suni sanci yapildi sıcak duşa girebilirsin dediler lavmanda yapıldı
Sonra sancilarim aninda yukseldi 100 oldu 60 aşağıda inmedi.
Sancilar fenalasti bagirmaya başladım ayy eşim en büyük dedtekcim doğum koçum hayat arkadasim agrilarimda hep yanimdaydi kendimi ona bıraktım çok zordu çünkü sonra 5 cm oldu açıklık 2 saatte bana 2 gün gibi geldi. Eşime tekrsr aşık oldum hayran hayran hep övdm dogumdan sonra. Akan terimi biriktirsem 3 bardak ederdi konuşmayi biraktim son 1 saat sadece inledim inim inim duşta eşimle bekledik cok bagardim kendimden gectim artik sanci arssinda bayginlik gibi bir his gelmisti ebe geldi tuvalet ikinma hissi olursa söyle dedi ve gitti bana o his geldi ama eşime diyemedim bile gücümu toplayip zor diyebildim ikinma hissim geldi diye sonra ebe geldi alttan bakmaya 8.9 cm ama bir yerden tutuyo güzel ikin dogumhaneye alcam dedi. Ikinmayi ogretti ama hep yanlis yaptim sonra öğrendim gitmeden bi nstye bagladi esim geldi bebegin kalp atislarini gordum 80 90 atiyordu ama hic bireey demedi ebe nefes al dedi pekte hatırlamıyorum esim yine yanimda sağolsun onunla beraber nefes aldım verdim duzeldi biraz dogumhaneye girdim sanci vurmadan hemen çatala zipladim temizlik personeli abla sasirdi maşallahin vsr nasil ciktin dedi e sanci gelse doncam kalcam orda çünkü ebe tekrsr bakti alttan kafasina dokunuyorum saçları az galiba belkide sarısın dedi doktoru aradılar geldi o geldi 3. Ikinmamda çıktı kafasinin ciktigini hafif hissettim yavaş yavaş ikinma dediler boynu filan cikiyordu Heralde o anda sonra çıktı bembeyaz mor değildi orda cok azcik gogsume koydular buz gibiydi çünkü 5 dakika hazirlandilar bende 5 dakikada doğurdum dogurdum o uyuklayan bana can kan geldi cataldan dopingli gibu kalktm cok şükür bebegin eşi çıktı dikis sonra ameliyathaneden ciktim esim anlimdan öptü halbuki herseyi o ogretti o anda bana doula mi ne o oldu esim onun sayesinde yoksa ben kesin bayilirdim . Bebegimiz odsya geldi o dakikadan beri onu izliyorun.. allah hepimizin bebegini korusun 2 saatde yazdim yanlis yazmis olabilirim allaha bin şükür

Hayirli olsun.. Allah anali babali buyutsun.darisi bizim basimiza
sağol canım Allah size de hayırlı doğumlar nasip etsin..
sağol canım senin doğum haberini sabırsızlıkla bekliyorumm. inş. çok daha rahat güzel bir doğum geçirirsin dualarım seninlee
amin canım Allah yardımcın olsun çok güzel bir doğum geçirmeni dilerim sabırlı olman gerekiyor annesi o biliyordur gelecek zamanı benim de 5 şubattı tam ümidi kestim herhalde sezeryan olurum diyordum 6 şubatta geldi bebiş

gözünaydın canım Allah sağlıkla bebeğini büyütmeyi nasip etsin.. Normal doğumun şiddetli sancıları gerçekten zor ama insanın yanında sevdikleri olunca, kavuşacağı bebeğini düşündükçe acılar hafifliyor ve bebeği kucağına alınca hiçbir şey kalmıyor değil mi

Kızlar banada yardım edin bu cuma tam 38 haftalık olcaz inş dün bebegin hareketleri cok az dı bugun biraz daha iyi bazen kasıklarım agrıo belim karnım falan sanki adet sancısı sizce normal mi

Kızlar banada yardım edin bu cuma tam 38 haftalık olcaz inş dün bebegin hareketleri cok az dı bugun biraz daha iyi bazen kasıklarım agrıo belim karnım falan sanki adet sancısı sizce normal mi
Normal canım.. Yalancı sancılar bunlar rahim doğuma hazırlanıyor. Yeri geldi dayanılmayacak acılarım oldu benim ama şimdi haftamızı doldurduk hala bekliyorum bebeğimi.. Panik yapma. Bazen cok az hissedersin bazı gün hareketli olur. Hiç hissetmez isen ayrı, hissetmedğin durumda su iç soluna uzan hareket edecektir

ay hadi inşallah, gün sayıp duruyoruz , annem geleli bir ay oldu , sıkıldı ama geri de gidemiyor inşallah biz de hemencecik sağlıklıca kavuşuruz yavrumuza... Allah analı babalı büyütsün inşallah , çook sevindim senin adına da:)

canım meyvesuyu içip sol tarafına yatıp dinle bebeğin hareketlerini. bazen arkasını dönebiliyor, uykuya dalabiliyor hareketleri azalıyor ama uzun süreli bir gün falan hareket hissetmeme durumunda doktoruna haber vermelisin bence. birşey olmaz Allahın izniyle ama tedbirli olmak iyidir yine de :)

Cok tesekkur ederim allah razı olsun sen inş sag salim bebegini kucagına alırsın

Bu bana moral oldu kızlar dün hareket etti cikolata falan yedim gayet ii ama bi an hareket olmayınca noluo dedim

Benim son günüm 1 subatti bebeğim şubat ayini beklemeden 31 ocakta geldi benim hikayem şöyle ara ara ağrıların geliyordu son günler ama geçiyordu gece rahat uyudum sabah 7 de uyandım adet ağrısı gibi geliyor geçiyor aldirmadim öğlen oldu hala devam ediyor eşini aradım doktora gittik 1 cm açılma var dedi bu gece yada yarin olur dedi ben de espri yaptım hocam 1 Şubatı beklemez mi yok dedi eve geldim aksam 5 ten sonra öyle arttı ağrılar bel kalça çok fenaydi doktoru aradım gel dedi 8 de gittim doktor baktı 3 cm suyumu patlattı suni sancı verdiler o an çok zordu ağrılar dayanılmaz oldu eşim annem dayanamadı odadan çıktılar saat 11 oldu ben kivrandim doktor 5 cm açılan var daha da artacak ağrıların epidural yapalım dedi riskli dedim eşini cagirdim o da yaptır dedi. İğneyi olunca öyle bir rahatladim ki anlatamam arada bir ağrı dışında hissetmedim saat 1.30 da dogumhaneye gittik bebek yukardaydi ikinma isi de zormus 1 saat yürüdüm çatala çıktım indim en son doktor ne olur tüm gücünle ikinci dedi bebek göründü öyle tatliydi ki her şeyi unuttum kokusu cennet kokusu sonra odaya geçtim çok iyiydim normal doğum zor kızlar ama geçiyor epidural de iyi bir anestezi uzmaniyla sorun kalmıyor tavsiye ederim benim doktorum çok iyiydi başka yerde yapamazmisim çok şükür rabbine şuan ben de bebeğim de çok iyiyiz Rabbim hepinize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin

Merhabalar..
Oyle ovunerek anlatacagim normal bir dogum hikayem yok acikcasi bazen uzulmuyor degilim..ilk bebekte kordon dolanmasi cati darligi derken sezeryan oldum..suan 6 gunluk bir kizim var onuda spinal sezeryanla kucagima aldim..dogumun her sekli agrili ve acili sanirim ..ama hepsi bebisi kucaklayana kadar..
Cok sukur ilkindede ikincidede sorunsuz hamilelik gecirdim.minik prensesim 4 subat sabahi kavustum..normalde igneden korkarim hic cesur degilim..oglum kardessiz kalmasin diyerek esimide ikna ederek ikinci kez annelige soyundum..iyikide yapmisim..:))
Malum sezeryan olunca tarih gun saat hepsi belli oluyor..4 subat gunu saat 10da ameliyata alucam seni diyince doktorum heyecan ve korku sardi beni..ama Allah insana o an bi sakinlik veriyor..hamileligim boyunca dualarla gecirdim..dogumun olacagi sabahta fetih yasin surelerini okuyup evden ciktim..hastaneye varisim ameliyat onlugunu giyisim felan cok sakindi .ilkinde zangir zangir titriyordum hatirliyorum. Esime sarildim hayrettirki aglamadim bu kez.sedyeye yatirilip koridorlardan gecerken herkese gulucukler sacip el salladim..ameliyathaneye indik masaya gecmem soylendi..neyseki ekip cok guleryuzluydu baya rahatlattilar beni...anestezi uzmani sirtimi kambur etmemi omzumu cokertmemi soyledi igneyi batirdi ama olmadi..bu arada insirah okuyorum ebemin elini tutmus skiyorum.o bir yandan sakin ol kasma ...diyor..5 kere felan igne batirdi doktor sirtima cinku cok kasmisim...bi ara eyvah genele donmesin dedim icimden...neyseki spinal tuttu bacaklarim uyustu..ama diyorum hissediyorum sanki uyusmadim..hadi kaldir bacagini diyorlar..iiihh kalkmiyo...sipsak paravan cekiliyor isik sonuyor ameliyat isigi yaniyor.5 dk surmeden karnima hafif bir baski hissediyorum cilkkkk bi ses minik prenses doktorun elinde..aglamiyor once ..oyyy kuzum elleri yüzunde buyuk ihtimal uykudaydi.. doktor bey cok minik bu diyorum..ee diyor 3 kilo dedik 5 demedik diyor gulusuyoruz..sonra aglamaya basliyor zeynep ela..yanima getiriyor ebe...bebisimle konusuyorum sakinlesiyor..onu goturuyorlar ..o arada benim dikislerim yapiliyor yaklasik 30 dk sonra bende cikiyorum..bu ara sohbetle geciriyor.ameliyat masasindan nasil alip odama nasil gectigim kismini ney hatirlamiyorum..ama esim asansorden ciktin herkese guluyordun ve bebegim oldu diyordun cok mutluydun diyor..sonrasi malum..odamdayim...prenses kollarimda meme emme derdindeyiz)

Bu sefer tam olarak anne oldugumun farkindayim..oglumda acemilik telas stres etrafin mudahalesi derken birsey anlamamisim..bunda tam donanimli sakin bir anne olma yolundayim..sutunu gazini dert etmiyorum artik...

Bu arada lohusaligin daha ilk gunu askim 3.yude yaparmiyiz dedigimi hatirliyorum) cok sukur cok guzel gecti hersey.. Dualar salavatlarla girdim ciktim ayaga kalktim..Allah isteyen herkese evlat nasip etsin insAllah...bugun prensesimizi yikadik simdi yanimda uyuyor..normal dogum hikayelerini giptayla okuyorum evet ama sezeryan olan annelerde enaz onlar kadar anne..malesef toplumda daha dogrusu anneler arasinda aa ben catir catir dogurdum diye bi uste cikma cabasi seziliyor...bizlerde nesterin yarasi 7 kat derinde cayir cayir yakarken dogurduk...bazi seyler kader kismet....

Evlatlarla saglikli gunler ..sevgiler...

aglattin beni canım ne güzel bir duygudur anne olmak bende kavuşmak istiyorum artık minigime

kızlaar :) 14 saat oldu, nişanım geldi hafif hafif de sancı gelmeye başladı, 2 cm açılmayla hastaneye gitme vaktinin gelmesini bekliyoruz , inşallah yavrucağımızı kucagımıza alırız kolaycacık,dua edin :)

Insallah canim sag salim alirsin bebisini kucagina. Darisi benim ve tum bekleyenlerin basina:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…