2016 TEOG Sınavı Soruları Ve Cevapları

ygmrypcr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2016
14
7
38
2016 TEOG Sınavı Soruları Ve Cevapları
2016 TEOG sınavının birinci oturumu bugün yapıldı. Peki sorular ne zaman yayınlanacak? MEB’in kısa sürede soruları yayınlaması bekleniyor.

Yarın ise ikinci oturum var. Hangi derslerden öğrenciler sınava tabi tutulacak? TEOG sınavı saat kaçta başlayacak?

Bu yılın ilk TEOG sınavı bugün 12:00’de sona erdi. Yarın ise ikinci oturum yapılacak.

TEOG Sınav Tarihleri
23 Kasım – 24 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan bu yılki TEOG’un, mazeret sınav tarihi 10 Aralık- 11 Aralık 2016 olarak belirlendi. İkinci sınav ise, 26 Nisan-27 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. Mazeret sınav tarihi ise 20 Mayıs-21 Mayıs 2016 tarihlerinde.



TEOG Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Sınavlar sona erdikten sonra sonuçlar 2017 Ocak tarihinde açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarda ÖSYM sistemini kullanmayacak. Öğrencilerin yanlış yaptığı sorular, doğru yaptığı soruları etkilemeyecek.



Uzmanlar Aileleri Uyarıyor
Öğrenciler bu zorlu sınava hazırlanırken, aileler sınav stresi yaşayan çocukların üzerinde direkt veya dolaylı yönden baskı uygulayabiliyor. Bu durum çocuklar üzerinde olumsuz sonuçlara sebep olur. Öğrenci ders konularında ne kadar başarılı olursa olsun, baskı ve stresten ötürü sınavlarda başarısız olma durumu oldukça yüksek.





TEOG Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?
Sınavdaki tahmini doğru ve yanlış sayılarınızı internet üzerinden TEOG puan hesaplama araçlarına girerek tahmini sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek.
Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Orta öğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında ise öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alımında kullanılan orta öğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplanacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X