2017 Anneleri ve Anne Adayları❤

Maşallah dayanıklıymışsın banada canın hiç tatlı değil derler hakkaten öyleyim birde şeyi düşünüyorum iki kez böbreklerimden taşla karışık kum dökmüştüm onun sancısı doğum sancısından ağırmış eğer gerçekten öyleyse şak diye çıkarırım çocuğu :)) bizim bebişte hep makat geliş duruyordu geçen hafta komple sırtı dönüktü bi kaç gün içinde bakalım ne olacak. Gerçi secde pozisyonunda 5 dk durunca pozisyonunu alıyomuş öyle okudum normal doğum hakkında gerçekten bilgim yok nefes ve ıkınma olayını da konusabiliriz ben artk yavaştan bu tür video egzersiz falan mı çalışsam hurma kolaylaştırıyomuş haftaya bol bol yemeye başlayım mı :) aslında çocukluğumdan beri hep ben doğumumu normal yapcm derdim çok istiyodum çok basit geliyodu ama şmdi kayıplar iğneler ilaçlar çevredekilerin lafları vs etkiledi haliyle. Hayırlısı sağlıklısı neyse o olsun inşallah. Ikınma hissinin geldiğini bilmiyodum bak. O hisle bastırdın iyice sanırım:KK66:) şimdi 5buçuk cm açıklıkla mı yaptın doğumu kesiyle beraber ? 3ten sonra mı doğum başlıyodu ? Çatı muayenesi zor mu kuzu :110:
Yok canm doğuma 10cm açıklıkla alıyorlr . 5bucuk 6 cm civarlarında bn çok zorlanmadm sancidan demek istedm sancı gittikçe şiddetleniyor ilk sancimi başlamasıyla doğuma alınma anındaki sancı arasında çok fark var. Aktif doğum 4 cm den sonra başlıyormuş yani 4 cmden sonra biraz daha hızlı ilerliyor açılma öncesinde 2 3 saatte 1 cm anca açılıyor ozellikle ilk doğumlarda . Ama kum tas dökme olayını bnde öyle duydum doğumdan zormuş o sancı . Hurma yiyebilirsin artk son ay yenmeli diyorlar sonra nefes egzersizlerini bn netten bakmistm çok faydasını gördüm doğum anında burundan alıp karnı şişirip kuvvetlice ikininca daha hızlı oluyo doğum bide bebek oksijensiz kalmıyor. Bnde çok aşırı istekliydim normal doğuma o ağrıyı o anları yaşamak istedim çok şükür nasip oldu :) cati muayenesi de yapan kişiye göre değişiyor canm ya devlette bakıldı agrimadi özelde yapıldı ciddi söylüyorum kadın resmen agritmak için yaptı yani o kadr açıklık bakıldı kaç ebe baktı devlette o kadın gibi ağrıtan olmadı pislik karı :!

Yok canm doğuma 10cm açıklıkla alıyorlr . 5bucuk 6 cm civarlarında bn çok zorlanmadm sancidan demek istedm sancı gittikçe şiddetleniyor ilk sancimi başlamasıyla doğuma alınma anındaki sancı arasında çok fark var. Aktif doğum 4 cm den sonra başlıyormuş yani 4 cmden sonra biraz daha hızlı ilerliyor açılma öncesinde 2 3 saatte 1 cm anca açılıyor ozellikle ilk doğumlarda . Ama kum tas dökme olayını bnde öyle duydum doğumdan zormuş o sancı . Hurma yiyebilirsin artk son ay yenmeli diyorlar sonra nefes egzersizlerini bn netten bakmistm çok faydasını gördüm doğum anında burundan alıp karnı şişirip kuvvetlice ikininca daha hızlı oluyo doğum bide bebek oksijensiz kalmıyor. Bnde çok aşırı istekliydim normal doğuma o ağrıyı o anları yaşamak istedim çok şükür nasip oldu :) cati muayenesi de yapan kişiye göre değişiyor canm ya devlette bakıldı agrimadi özelde yapıldı ciddi söylüyorum kadın resmen agritmak için yaptı yani o kadr açıklık bakıldı kaç ebe baktı devlette o kadın gibi ağrıtan olmadı pislik karı :!
Çok mantıklı yeni doğum yapan kız burda yazmıştı çatalı tutup kendinize doğru çekmek yerine ittirin diyodu yoksa kol ağrısı çok oluyomuş. Aslında gerçekten bilinçli gitmek gerek yoksa filmde dizide bilinçaltımıza yerleşmiş bağırıp çağırarak doğurmak :) eşin yanında değildi dimi o an ?

Çok mantıklı yeni doğum yapan kız burda yazmıştı çatalı tutup kendinize doğru çekmek yerine ittirin diyodu yoksa kol ağrısı çok oluyomuş. Aslında gerçekten bilinçli gitmek gerek yoksa filmde dizide bilinçaltımıza yerleşmiş bağırıp çağırarak doğurmak :) eşin yanında değildi dimi o an ?
Yok canm değildi . Eşimde soruyor Tv'de doğum sahnesi denk gelince böyle bağırdınmi diyor :) bağıran oluyo aynı o sahneler gbi ama uyarıyorlar bağırma ikin diye ısrarla bağıran olursa ağzına bişi veriyorlarmis ikinmasi için hani türk filmlerinde bı bez parçası isiriyorlar ya onun gbi ;) ama bu ittirmeyi bilmiyordum bn de çektim boyundan kendimi kaldırabilmek için ve kolllarm göğüs kafasını ağrıdı

Yok canm değildi . Eşimde soruyor Tv'de doğum sahnesi denk gelince böyle bağırdınmi diyor :) bağıran oluyo aynı o sahneler gbi ama uyarıyorlar bağırma ikin diye ısrarla bağıran olursa ağzına bişi veriyorlarmis ikinmasi için hani türk filmlerinde bı bez parçası isiriyorlar ya onun gbi :KK66: ama bu ittirmeyi bilmiyordum bn de çektim boyundan kendimi kaldırabilmek için ve kolllarm göğüs kafasını ağrıdı

Bakalım ben ilkimi nasıl yaşayacağım :) dün kontroldeydik yine sırtı dönüktü, doktor suyu çok daha döner dedi. Bu haftadan sonra döner mi bilmiyorum :( nst falan güzel çıktı şuan için sancı vs görünmüyor çok şükür. Beni ne bekliyo bilmiyorum ayy dua et ♡

Bakalım ben ilkimi nasıl yaşayacağım :) dün kontroldeydik yine sırtı dönüktü, doktor suyu çok daha döner dedi. Bu haftadan sonra döner mi bilmiyorum :KK43: nst falan güzel çıktı şuan için sancı vs görünmüyor çok şükür. Beni ne bekliyo bilmiyorum ayy dua et ♡
Dua canm herşeyden onemlisi dua :) sanirm doğururken bile okuyordum bisiler.internetten güzel süreler dualar bulmustm onları okuyordum sancı geldikçe yanında biri olursa beline masaj yapmaları senin için iyi olur sancı gelince umarım sağ sağlım alırsın kucağına bı avazda kolaycik dogurursun umarım :)

Dua canm herşeyden onemlisi dua :) sanirm doğururken bile okuyordum bisiler.internetten güzel süreler dualar bulmustm onları okuyordum sancı geldikçe yanında biri olursa beline masaj yapmaları senin için iyi olur sancı gelince umarım sağ sağlım alırsın kucağına bı avazda kolaycik dogurursun umarım :)
İnşallah canım amin Allah raI olsun :) bi kaç hafta içinde güzel haberi veririm inşallah ♡♡♡♡♡♡♡♡

Naptın kuzum? Az kalmış ya . Şu saatten sonra heran gelebilir he :)
Evet çok az kaldı :) salı günü kontroldeydim ilk çatı muayenemi oldum ama canım çok yandı. Daha bugun geliyorum kendime öyle diyim. Doktor pubis kemiğimin basık olduğunu söyledi darmış sanırım biraz. Kendni kastığın için öyle olmuş olabilir haftaya salı tekrar bakacağm yine öyle çıkarsa riske atmam dedi. Sezaryen yaparmış. O şekilde de doğurabilirsin ama seninki kıymetli bü gebelik olduğu için riske atamam dedi işte. Bende eşimle konuştum o gün bedenen ve ruhen çökmüştüm resmen. Normal doğum diye tutturan eşim sezaryene sıcak baktı. Annemde riske atma dedi. Aklıma kötü kötü şeyler geldi ya doğuramazsam ya kalbi yavaşlarsa ya bişey olursa bi çok arkadasımda normal yapacakken acik sezaryene alınınca psikolojim temelli bozuldu açılmamda yokmuş :( 20 temmuza gün verdi şafak 8 anlayacağın kuzum :) tek düşündüğüm sağ salim kavuşmak oldu artk

Evet çok az kaldı :) salı günü kontroldeydim ilk çatı muayenemi oldum ama canım çok yandı. Daha bugun geliyorum kendime öyle diyim. Doktor pubis kemiğimin basık olduğunu söyledi darmış sanırım biraz. Kendni kastığın için öyle olmuş olabilir haftaya salı tekrar bakacağm yine öyle çıkarsa riske atmam dedi. Sezaryen yaparmış. O şekilde de doğurabilirsin ama seninki kıymetli bü gebelik olduğu için riske atamam dedi işte. Bende eşimle konuştum o gün bedenen ve ruhen çökmüştüm resmen. Normal doğum diye tutturan eşim sezaryene sıcak baktı. Annemde riske atma dedi. Aklıma kötü kötü şeyler geldi ya doğuramazsam ya kalbi yavaşlarsa ya bişey olursa bi çok arkadasımda normal yapacakken acik sezaryene alınınca psikolojim temelli bozuldu açılmamda yokmuş :KK43: 20 temmuza gün verdi şafak 8 anlayacağın kuzum :) tek düşündüğüm sağ salim kavuşmak oldu artk

Allah sağsalim kavuştursun bacım
Uzun zamandır yoktum buralarda bi bakayım dedim.... eskisi kadar yazan kalmamış sanırım. Şimdi sizde heyecan doruktadır:) bende çok normal istiyodum herşeyimde normaldi 41.haftaya kadar bekledik ama sancım gelmedi bi türlü açılmam olmadı... sezeryana hiç kendimi alıştırmadığımdan süpriz oldu istemedende olsa mecbur kaldım Allah hayırlı olan doğumu nasip etsin

Allah sağsalim kavuştursun bacım
Uzun zamandır yoktum buralarda bi bakayım dedim.... eskisi kadar yazan kalmamış sanırım. Şimdi sizde heyecan doruktadır:) bende çok normal istiyodum herşeyimde normaldi 41.haftaya kadar bekledik ama sancım gelmedi bi türlü açılmam olmadı... sezeryana hiç kendimi alıştırmadığımdan süpriz oldu istemedende olsa mecbur kaldım Allah hayırlı olan doğumu nasip etsin
Evet canım burda yeller esiyor artk. Olsun hepiniz doğurup kavuştunuz biz assolistler olarak kapanışı yapacağız :))

Dimi benimde aklımda yoktu şimdi son haftamda kendimi hazırlamaya çalışıyorum psikolojik olarak. Senin doğum Spinal mi olmuştu nasıl geçti ? Önerilerin varsa not almaya hazırım :)

Allah herkesi evladına sağ salim kavuşmayı nasip etsin sağlıkla♡

Evet canım burda yeller esiyor artk. Olsun hepiniz doğurup kavuştunuz biz assolistler olarak kapanışı yapacağız :))

Dimi benimde aklımda yoktu şimdi son haftamda kendimi hazırlamaya çalışıyorum psikolojik olarak. Senin doğum Spinal mi olmuştu nasıl geçti ? Önerilerin varsa not almaya hazırım :)

Allah herkesi evladına sağ salim kavuşmayı nasip etsin sağlıkla♡

Amin canım inşAllah son günler artık:)
İlk sayfadaki yazdığıma baktımda ey gidi ne günlerdi.... Şükürler olsun 10 aylık oldu oğluşum... Bu aralar hasta teyzesi bide hala diş çıkarmadı onunda sıkıntısı var ateş huysuzluk vs...üstüne bide grip oldu atlatır inşAllah hayırlısıyla.... Evet canım ben spinal oldum benimki kötü geçti ama etkilenme çünkü herkesin doğumu bir olmaz kimileri var çok memnun kalıyor.. Ben hastanenin azizliğine uğradım heralde doğumu yaptıranlara çok iş düşüyor... Ben aslında genel olacaktım ama hemşireler kandırdı beni spinal daha iyi bebeğini o an görüyosun hemen emzirebiliyosun falan dediler olduk bele 1 tane iğne yapıyolar önüne örtüyü çekiyolar anestezi uzmanı bacaklarına sıcaklık geldimi dedi evet dedim çimdikledi iyice uyuştuğundan emin olmak için...yarım saatte bitiyo zaten ama o an nedendir bilmiyorum karnıma bastırırlarken canım acıdı bağırınca hafif narkoz verdiler bebeğimi getirdiler o an .yanıma ama hayal meyal hatırlıyorum ordan ağlayarak çıktım bide bana sonda takmadılar sen olursan taktır zaten hherkese takıyolar ama bana malesef takmadıklarından kısa sürede yürütmeye çalıştırdılar ikidebir tuvalete gitmek işkenceydi:( benim bünyem çok etkilendi ama sen korkma her bünye bir değil ...hatırlıyorum sana tavsiyem çantana en az 2 tane gecelik koy en rahatı o zaten yaz şimdi. Ben pijamaları kullanmadım orda sadece gecelik giydim eğilip kalkmak zor olduğu için daha rahat oldu bide depend kadın pedi çok iyi kilot gibi giyiyosun yanlardan yırtıp atıyosun eğilme derdi yok..belki almışsındır. Doğuma gelince sezeryandan sonra genelde başağrısı olur bide gaz bu iki sorun çok yaşanır... Allah'a şükür benim baş ağrım olmadı sadece tirtirtitredim inanılmaz bi üşüme geldi anesteziden dolayıymış ama sen çantana bol bol kahve koy narkozun ilacı kahve onu iiçersen baş ağrısı geçer bol su ve gaz için kayısı kompostusu içersin... Bide yatarken başının altına yastık koyarsan yani başın yüksekte durursa başın ağrımaz. Zaten istesende yatamıyosun:) oturur vaziyette uyuyosun. Bide bişey daha önericem bu benim bulduğum bişey:) çantana küçük bi sıcak su torbası koy doğumdan sonra içine sıcak su koydurt ve göğüslerinin üstüne koyup masaj yaparsan sütün çabuk iner:) yani evde bida uğraşmazsın bebeğini hemen emzirirsin baktınki hala sütün gelmedi telaş yapma evde sıcak suyla duş veya masaja devam edersin ara ara da mutlaka yürüyüş yap ki dikişlerin çabuk iyileşsin diye... Zaten orda kalk yürü derler sana. Hadi hayırlısı inşallah güzel haberlerini bekliyorum:)

Evet çok az kaldı :) salı günü kontroldeydim ilk çatı muayenemi oldum ama canım çok yandı. Daha bugun geliyorum kendime öyle diyim. Doktor pubis kemiğimin basık olduğunu söyledi darmış sanırım biraz. Kendni kastığın için öyle olmuş olabilir haftaya salı tekrar bakacağm yine öyle çıkarsa riske atmam dedi. Sezaryen yaparmış. O şekilde de doğurabilirsin ama seninki kıymetli bü gebelik olduğu için riske atamam dedi işte. Bende eşimle konuştum o gün bedenen ve ruhen çökmüştüm resmen. Normal doğum diye tutturan eşim sezaryene sıcak baktı. Annemde riske atma dedi. Aklıma kötü kötü şeyler geldi ya doğuramazsam ya kalbi yavaşlarsa ya bişey olursa bi çok arkadasımda normal yapacakken acik sezaryene alınınca psikolojim temelli bozuldu açılmamda yokmuş :KK43: 20 temmuza gün verdi şafak 8 anlayacağın kuzum :) tek düşündüğüm sağ salim kavuşmak oldu artk
Doğrudur canm bazısı çok ağrıtiyor bakanlarin kişiden kişiye de değişiyor aman canm sağlıkla olsunda gerisi teferruat inan zaten aklında soru işaretleri varsa psikolojik olarak onlara odaklaninca olmuyo örnek ben demistm bazen pişman oluyorum bazen iyiki diyorm diye .:) Sağlıkla doğsun minnoş inslhh :) çok heyecanlisin dimi ya :) :)

Canım bu arada bu pubis kemigi bndede biraz basıkmis iri bebek doguramazmisim ama bebeğim küçükmus doğar demişlerdi şükür dogduda . Bnde şeyi merk ediyorm smdi ikinci bebegm olduğunda hadi iri bebek öldü 4 4 buçuk kilo civarlarında doğmazmi yani normal. Yoksa ilk doğumlarda için mi geçerli bu

Simdilik idare ediryz canim ben biraz kansizlik cekiyrm 5.8 cikti kanim.kan nakli fln yapilcak onun disinda hersey iyi cok sukur.sen neler yapiyorsun nasil gidiyor

Canım merhaba nasılsın? baya büyütmüşsün maşallah :) az kalmış kansızlık için doktor dozu yükseltmedimi veya çift hap mı verdi et yiyomusun? Pekmez iç her sabah üstüne limon sıkıp iç c vitamini demir emilimini arttırır... Nasıl gidiyor kaç kilo aldın? Uzun zamandır giremedim .. Bu arada cinsiyet seninkide oğlanmı? Geçen sene çok oğlan doğdu ama bu sene de çoğunlukla kız duyuyorum :)

Canım bu arada bu pubis kemigi bndede biraz basıkmis iri bebek doguramazmisim ama bebeğim küçükmus doğar demişlerdi şükür dogduda . Bnde şeyi merk ediyorm smdi ikinci bebegm olduğunda hadi iri bebek öldü 4 4 buçuk kilo civarlarında doğmazmi yani normal. Yoksa ilk doğumlarda için mi geçerli bu

Annem beni 4 kilo, kaynanamda eşimi 4,5 kilo normal doğumla doğurmuşlar:) seninki kaç aylık

Annem beni 4 kilo, kaynanamda eşimi 4,5 kilo normal doğumla doğurmuşlar:) seninki kaç aylık
Bnm kızım 9bucuk aylık oldu canm bana doğumda demişlerdi o şekilde :) var öyle doğumlar hele eskilerde doğurmuşlr öyle ama artık zor herşey zorlaştı yiyecekler içecekler hep hormon ..

Canım merhaba nasılsın? baya büyütmüşsün maşallah :) az kalmış kansızlık için doktor dozu yükseltmedimi veya çift hap mı verdi et yiyomusun? Pekmez iç her sabah üstüne limon sıkıp iç c vitamini demir emilimini arttırır... Nasıl gidiyor kaç kilo aldın? Uzun zamandır giremedim .. Bu arada cinsiyet seninkide oğlanmı? Geçen sene çok oğlan doğdu ama bu sene de çoğunlukla kız duyuyorum :)
Bende gelenegi bozmadim bu seneki.benimde kiz canim :) 3 gunde 1 kan serumu taktryorum fakat 2 gundur acaip kasinti yapti bende dr simdilik serumlar durdurdu.ben basta 5 kilo vermistim.sonra 7 kilo aldim simdi 2 kilo almis gibiyim.bunlarin disinda iyiyz bakalim simdilik.sen neler yapiyorsun nasil gidiyor :anne:

Bnm kızım 9bucuk aylık oldu canm bana doğumda demişlerdi o şekilde :) var öyle doğumlar hele eskilerde doğurmuşlr öyle ama artık zor herşey zorlaştı yiyecekler içecekler hep hormon ..

Maşallah Allah bağışlasın canım:) sende eylül annesisin hemen hemen aynıyız benim oğlumda 10 aylık:) Aynen dediğin gibi şimdi normal doğum yapmak çok zor artık nasip... Nasıl kızın emekliyormu dişi varmı benimki hala çıkarmadı geç çıkaracak anlaşılan...çok huysuz ama ya emeklemiyoda sürünerek gidiyo bide dönerek yuvarlanıyo:) 5 gündürde hasta grip ateş falan oluyo ağız burun şapır şapır öksürüğü var ama inşAllah geçer ya:-(
Şimdilerde bide hep ayağa kalkmak istiyo ayakları üzerinde yürütüyorum uyku haricinde kesinlikle yatmayı sevmiyo oturmayı bile istemiyo artık yandık:)

Bende gelenegi bozmadim bu seneki.benimde kiz canim :) 3 gunde 1 kan serumu taktryorum fakat 2 gundur acaip kasinti yapti bende dr simdilik serumlar durdurdu.ben basta 5 kilo vermistim.sonra 7 kilo aldim simdi 2 kilo almis gibiyim.bunlarin disinda iyiyz bakalim simdilik.sen neler yapiyorsun nasil gidiyor :anne:

Allah kolaylık versin sağsalim kucağına alırsın inşAllah canım... Ne güzel kız çocuklarını ayrı seviyorum ya inşAllah benimde ilerde hayırlı sağlıklı birde kızım olur:) çok şükür Allah kız güzeli bi oğlan nasip etti bizede:)
Çok şükür teyzesi ama çok mızmız şimdi bide grip oldu dişetleride kabarmış dedi doktor ama hala çıkarmadı 10 aylık oldu... Sıkıntılı günler geçiriyoruz ama çok şükür yinede... İyi sen maşallah fazla kilo almamışsın senin öncedende demir eksikliğin varmıydı? hamilelikte düşüyor ama baya düşükmüş inşAllah ilaçlar fayda ederde... Bu arada bende 4 ekimde doğdum kızında terazi burcu olacak belki benim doğum günümede denk gelebilir:)

Allah kolaylık versin sağsalim kucağına alırsın inşAllah canım... Ne güzel kız çocuklarını ayrı seviyorum ya inşAllah benimde ilerde hayırlı sağlıklı birde kızım olur:) çok şükür Allah kız güzeli bi oğlan nasip etti bizede:)
Çok şükür teyzesi ama çok mızmız şimdi bide grip oldu dişetleride kabarmış dedi doktor ama hala çıkarmadı 10 aylık oldu... Sıkıntılı günler geçiriyoruz ama çok şükür yinede... İyi sen maşallah fazla kilo almamışsın senin öncedende demir eksikliğin varmıydı? hamilelikte düşüyor ama baya düşükmüş inşAllah ilaçlar fayda ederde... Bu arada bende 4 ekimde doğdum kızında terazi burcu olacak belki benim doğum günümede denk gelebilir:)
Dis cikarirken her cocuk malesef zorluk yasiyor ama ddigin gibi buna sukur.rabbim baska skintilar vermesin yavrularimiza...bende hep vardi kamsizlik 9.5 un ustunu hic gormedim cocuklugumdan beri anneme cekmisim o konuda.kizimizda terazi olcak aynen cevremdede hic terazi yok bi ilk olcak.bakalim nasil anlascaz artik :)

Back
X