- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
Yok canm doğuma 10cm açıklıkla alıyorlr . 5bucuk 6 cm civarlarında bn çok zorlanmadm sancidan demek istedm sancı gittikçe şiddetleniyor ilk sancimi başlamasıyla doğuma alınma anındaki sancı arasında çok fark var. Aktif doğum 4 cm den sonra başlıyormuş yani 4 cmden sonra biraz daha hızlı ilerliyor açılma öncesinde 2 3 saatte 1 cm anca açılıyor ozellikle ilk doğumlarda . Ama kum tas dökme olayını bnde öyle duydum doğumdan zormuş o sancı . Hurma yiyebilirsin artk son ay yenmeli diyorlar sonra nefes egzersizlerini bn netten bakmistm çok faydasını gördüm doğum anında burundan alıp karnı şişirip kuvvetlice ikininca daha hızlı oluyo doğum bide bebek oksijensiz kalmıyor. Bnde çok aşırı istekliydim normal doğuma o ağrıyı o anları yaşamak istedim çok şükür nasip oldu :) cati muayenesi de yapan kişiye göre değişiyor canm ya devlette bakıldı agrimadi özelde yapıldı ciddi söylüyorum kadın resmen agritmak için yaptı yani o kadr açıklık bakıldı kaç ebe baktı devlette o kadın gibi ağrıtan olmadı pislik karı :!Maşallah dayanıklıymışsın banada canın hiç tatlı değil derler hakkaten öyleyim birde şeyi düşünüyorum iki kez böbreklerimden taşla karışık kum dökmüştüm onun sancısı doğum sancısından ağırmış eğer gerçekten öyleyse şak diye çıkarırım çocuğu :)) bizim bebişte hep makat geliş duruyordu geçen hafta komple sırtı dönüktü bi kaç gün içinde bakalım ne olacak. Gerçi secde pozisyonunda 5 dk durunca pozisyonunu alıyomuş öyle okudum normal doğum hakkında gerçekten bilgim yok nefes ve ıkınma olayını da konusabiliriz ben artk yavaştan bu tür video egzersiz falan mı çalışsam hurma kolaylaştırıyomuş haftaya bol bol yemeye başlayım mı :) aslında çocukluğumdan beri hep ben doğumumu normal yapcm derdim çok istiyodum çok basit geliyodu ama şmdi kayıplar iğneler ilaçlar çevredekilerin lafları vs etkiledi haliyle. Hayırlısı sağlıklısı neyse o olsun inşallah. Ikınma hissinin geldiğini bilmiyodum bak. O hisle bastırdın iyice sanırım) şimdi 5buçuk cm açıklıkla mı yaptın doğumu kesiyle beraber ? 3ten sonra mı doğum başlıyodu ? Çatı muayenesi zor mu kuzu
![]()