• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Yemekleri yaptım ama tatlı yetişmedi. Hazır kek kuruyemiş falan ayarladım. Yabancı değil zaten görumcemler. yedik sofrada herkesi bırakıp zeynoyu uyutmqya geldim. Bu akşam banyo yapamadık bari uyku saati kaçmasın kızın. Şuanda misafirler masayı ve mutfağı topluyor 🤣🤣 dedim çay servisinide yapın beklemeyin beni🤣🤣
En güzelini yapmışsın canm. Yabancı değillermiş zaten. Biz de evde misafir varsa banyo yaptıramıyoruz ama mutlaka saatinde odamıza gidip uyuyoruz. Dışardaysak da yine aynı saatte uygun bir oda bulup uyutuyorum. Kızımın düzeni herşeyden önemli.

En güzelini yapmışsın canm. Yabancı değillermiş zaten. Biz de evde misafir varsa banyo yaptıramıyoruz ama mutlaka saatinde odamıza gidip uyuyoruz. Dışardaysak da yine aynı saatte uygun bir oda bulup uyutuyorum. Kızımın düzeni herşeyden önemli.
Tabi canım uykusu bozulsa yandım valla zaten gündüz uyumuyor. Yine bu sefer yemek yapabildim. Geçen diğer gorumcem geldiğinde dedim ki sen 10 dakika kıza bak.gittim marketten et sebze falan aldım. Dedim şimdi ben çocuğuma bakıcam sen ne yemek istersen onu yap 🤣

arkadaşlar bugün babam geliyor yurt dışından ☺️😍 patlıcan musakka, pilav ve salata yapacağım inşaAllah. 4 gibi evde olur 😊 malum annem de çalıştığı için ve eli pek değişik şeylere alışkın olmayınca yapamıyor hep standart klasik şeyler yapıyor ☺️ bende bize geldiklerinde hep değişik veya yiyemedikleri yemekleri yaparım ❤️

arkadaşlar bugün babam geliyor yurt dışından ☺️😍 patlıcan musakka, pilav ve salata yapacağım inşaAllah. 4 gibi evde olur 😊 malum annem de çalıştığı için ve eli pek değişik şeylere alışkın olmayınca yapamıyor hep standart klasik şeyler yapıyor ☺️ bende bize geldiklerinde hep değişik veya yiyemedikleri yemekleri yaparım ❤️
Çok güzel düşünmüşsün canm. Ellerine sağlık 😘

Kızlar uydurmasyon bir tavuk yaptım nefis oldu ve çooook pratik 3 dk falan sürdü yapması. Bütün bir parça tavuk göğsünün üzerini dilim dilim yardım. Patates gratenden kalan yarım paket kremam vardı. Onun içine bir tatlı kaşığı kadar bimde satılan kahvaltılık salçalar var ya ondan koydum baharat ekledim biraz da zeytin yağı gezdirdim tavuklara sosu iyice yedirip fırın kabını folyoyla sarıp fırına verdim 45 dk kadar 220 derecede pişirdim folyoyu çıkarıp yarıkların arasına kaşar ekleyip tekrar fırına verdim nefis oldu kesinlikle tavsiye ederim

Eklentiler

• 2B1BD02F-8268-415D-AB52-C93B6902CF12.webp
    2B1BD02F-8268-415D-AB52-C93B6902CF12.webp
    40,4 KB · Görüntüleme: 45
Harika olmuş senin adına çok sevindim canım ne iyi gelir 😘
Evet canm iyi geliyor dışarı çıkmak. Biz sık çıkıyoruz zaten. Sağolsun her hafta bir arkadaş grubumuz plan yapıyor:) kızın düzenini bozmadan biz de katılıyoruz. Yani çıksak bile akşam en geç 9’da serroşu nerde olursak olalım uyutuyoruz:) sabah kahvaltıları da fix her ay 1 haftasonu sabahı eşli kahvaltı yapıyoruz. 12 kişiyiz. Aynı zamanda çeyrek altın günü bu. Her aile 1 çeyrek altın veriyor:) her görüşmüş oluyoruz hem birikim yapıyoruz 🤣

Evet canm iyi geliyor dışarı çıkmak. Biz sık çıkıyoruz zaten. Sağolsun her hafta bir arkadaş grubumuz plan yapıyor:) kızın düzenini bozmadan biz de katılıyoruz. Yani çıksak bile akşam en geç 9’da serroşu nerde olursak olalım uyutuyoruz:) sabah kahvaltıları da fix her ay 1 haftasonu sabahı eşli kahvaltı yapıyoruz. 12 kişiyiz. Aynı zamanda çeyrek altın günü bu. Her aile 1 çeyrek altın veriyor:) her görüşmüş oluyoruz hem birikim yapıyoruz 🤣
Oooo Harika birikim olur gerçekten

Tavaya yağ yerine su koyuyoruz canm. Sucukları doğrayıp suda pişiriyoruz. Haşlama gibi oluyor. Sucuğu da kasap sucuğu alıyoruz biz. Tüm yağını baharatını suya bırakıyor. Suyuna da ekmek batırıyoruz:) Dildildil Dildildil

Tavaya yağ yerine su koyuyoruz canm. Sucukları doğrayıp suda pişiriyoruz. Haşlama gibi oluyor. Sucuğu da kasap sucuğu alıyoruz biz. Tüm yağını baharatını suya bırakıyor. Suyuna da ekmek batırıyoruz:) Dildildil Dildildil
Evlendigimiz ilk yillar bizde boyle yapiyorduk bak unutmusum ya bi ara yine yapayim

Haftaiçine yemek yapmam lazım ama bir türlü bulamıyorum ne yapacağımı. Yine bir işkembe çorbası yaptım. Başka ne yapacağımı bilmiyorum 🤔

Back
X