- 19 Ekim 2011
- 7.753
- 8.268
- 398
- 41
Kaynana kişisi beni sağolsun arayıp sormadı hic su aralar arayıp bebişim demeye başladı ki öncesinde eşimin yanındayken de demiş uyarmıştım en sin beni aradı yine dedi br daha bebişim deme dedim çocuk kendisine annesinden başka insanların bu tarz tabirler kullanmasının normal olacağını düşünmesini istemiyorum. Ayrıca hoşuma da gitmiyor sen umursama son ay kala bebişim hadi canim ötede dur diyesim geldiBu sabah Bebeklerde ve Çocuklarda Sağlıklı Ruhsal Gelişim kitabını okurken kafama taktım. Daha önce de çok konusunu açmıştım bu mevzunun ama halledemiyorum kafamda. Çekirdek aile ve en yakın akrabalar dışında (anneanne dede dayı gibi) diğer akraba, konu komşudan bebeklerimizi nasıl sakınacağız. Öpmeye kalkışan birini bazen sezebiliyorsun da bazen de hiç anlamadan bir anda yapışıyorlar çocukların yüzüne vakumluyorlar tükürüklü tükürüklü. Özellikle kız çocukların özel alan mahremiyet duygusunu bu yaşlarda şekillendirin diyor kitaplar. Eee nasıl yapacağız. Bazen hiç tanımadığın yoldan geçen biri, cafede otururken çalışan gelip bebeği mıncırmaya öpmeye başlıyor. Daha yeni arkadaşımla cafede otururken başımıza geldi. Arkadaşın bebeğini gelen geçen herkes sevmeye çalışıyor. Annesi barut gibi. Yarısını engelleyebiliyorsa yarısını engelleyemiyor. Keşke bir farkındalık yaratılsa bebekleri çocukları uzaktan sevin onlar oyuncak ayı değiller diye![]()
Annemde tv de izlemiş bana aktardı çocuk annesinden başka insanların onu sevecegi ya da ne bileyim öpecekse ki öpmeye karşıyım o zamanlarda çocuğun gözü önünde atıyorum annesi Zeynep i opebilirmiyim gibi izin alması çocuğun anneye olan güvenini artırıyormuş
Dışardan gelipte sapur şupur bebeği öpmeye ya da kucağına almaya çalışanlara karşı arsız gibi cemkirecegime eminim. Sadece çocuğu olmamış arkadaşlarıma ses çıkaramam onlar hassas oluyor bende öyleydim zaten çocuğu olmazsa insan daha hassas oluyor ben kimsenin bebeğini öpmedim hatta ne kadar samimi olmakta kırkı çıkmadan gitmedim bile