2018 Ekim Anneleri

Bu sabah Bebeklerde ve Çocuklarda Sağlıklı Ruhsal Gelişim kitabını okurken kafama taktım. Daha önce de çok konusunu açmıştım bu mevzunun ama halledemiyorum kafamda. Çekirdek aile ve en yakın akrabalar dışında (anneanne dede dayı gibi) diğer akraba, konu komşudan bebeklerimizi nasıl sakınacağız. Öpmeye kalkışan birini bazen sezebiliyorsun da bazen de hiç anlamadan bir anda yapışıyorlar çocukların yüzüne vakumluyorlar tükürüklü tükürüklü. Özellikle kız çocukların özel alan mahremiyet duygusunu bu yaşlarda şekillendirin diyor kitaplar. Eee nasıl yapacağız. Bazen hiç tanımadığın yoldan geçen biri, cafede otururken çalışan gelip bebeği mıncırmaya öpmeye başlıyor. Daha yeni arkadaşımla cafede otururken başımıza geldi. Arkadaşın bebeğini gelen geçen herkes sevmeye çalışıyor. Annesi barut gibi. Yarısını engelleyebiliyorsa yarısını engelleyemiyor. Keşke bir farkındalık yaratılsa bebekleri çocukları uzaktan sevin onlar oyuncak ayı değiller diye :KK43:
Kaynana kişisi beni sağolsun arayıp sormadı hic su aralar arayıp bebişim demeye başladı ki öncesinde eşimin yanındayken de demiş uyarmıştım en sin beni aradı yine dedi br daha bebişim deme dedim çocuk kendisine annesinden başka insanların bu tarz tabirler kullanmasının normal olacağını düşünmesini istemiyorum. Ayrıca hoşuma da gitmiyor sen umursama son ay kala bebişim hadi canim ötede dur diyesim geldi
Annemde tv de izlemiş bana aktardı çocuk annesinden başka insanların onu sevecegi ya da ne bileyim öpecekse ki öpmeye karşıyım o zamanlarda çocuğun gözü önünde atıyorum annesi Zeynep i opebilirmiyim gibi izin alması çocuğun anneye olan güvenini artırıyormuş
Dışardan gelipte sapur şupur bebeği öpmeye ya da kucağına almaya çalışanlara karşı arsız gibi cemkirecegime eminim. Sadece çocuğu olmamış arkadaşlarıma ses çıkaramam onlar hassas oluyor bende öyleydim zaten çocuğu olmazsa insan daha hassas oluyor ben kimsenin bebeğini öpmedim hatta ne kadar samimi olmakta kırkı çıkmadan gitmedim bile

Ben herşeyi okuyamıyrm cnm okusam sormazdım.zorunluluk varsa yapcak bişi yok cnm.bnm de ilkinde suni sancı verilmesine rağmen açılma olmadı ,acil sezeryan ile aldılar geçti gitti şükür
Sor canim biraz aktarımım terslemiş gibi olmuş. Ama normal doğum her zaman en özel doğum şekli diye düşünüyorum mecburiyet varsa bilmem

Mesafe. Herkes haddini bilecek. Yani benim başıma çok gelmedi açıkçası çnkü ilk aylarda arabada yada pusette hep örttüm dışarda. Millet bize gelince alıp odasına götrdm. Ben millete gidince yine yanımdan ayırmadm. Dışarda sokakta gerçktn başıma gelmedi. Çnkü insanlara o tebessümü veremedim:))) hani yuz verince astar istenir ya ondan:)) normlde icli disliymdir ama hemn gecer giderm ozellkle opme potansyeli olanlara yaklasmadm falan. Sizde ilk zamnlar bakarsinz basinza geliyo o tarz ortamlardan kacarsnz
Arkadaşımın yüzü hiç yumuşak değildir mesafeli ve soğuk durur ama o bile hep yaşadığını söyledi. Benim yüzüm ise çok yumuşaktır. Düşünüyorum da o bile yaşıyorsa -ki benim yanımda da yaşadı şahit oldum- ben nasıl baş edeceğim. Sezdiklerime öpmeyin lütfen diyeceğim önden artık. Yakında düğüne gitmiştik ufacık bir kız bebek elden ele dolaşıyordu. Anne babası belli çok rahatsız oldular ama ses edemiyorlar. Bebek elden ele dolaşırken bize kadar geldi bebek :D Yüksek sesle yahu baksanıza ne kadar rahatsız olmuş dedim. Bebek öpülmez dedim bir de. Annesine uzattım. Bugün hastalanmazsa daha da hasta olmaz bu bebek dedim masadakiler duyacak şekilde. Kırılırlarsa kırılsınlar umrumda değil. Çok üzülüyorum :(

Ben bugün büyük korku atlattım kızlar

Nst 'ye girdim 156 ile başladık zeynep birden hareketlendi 190 a kadar çıktık en son ben 185 gördüm sancim da 30a cıktı aynı anda aklım da bi yerlere gitti geldi malesef

Ikıncı defa girdim nst ye orda 160 170 arası gitti geldi sancim 19 20 arasındaydı

Ilk taşikardi dediler ben fenalastim tansiyonum oynadı çok kötü oldum sonra bebek hareketli diye olmuştur dediler ama bittim ben bittim mahvoldum korkudan

halilar, hali yikamadan geldi, serilmedi. tekrar eve yardimci kadin gelip silip süpürüp halilarimi vs serecek. cam kapi silecek. Benden hayır yok malum.

Bende kendim yapamam artik temizligi. En son 29.haftada yapmistim cam kapi saftim kaymisti zaten. Bana da yardimci kadin gelecek dip temel uzun sure goturur artik bizi

Ben de hamileyken çok kilo alacağımı düşünürdüm. Rahmetli annem 45 kilo ile bana hamile kalıp neredeyse 80 kilo ile doğuma gitmiş. Biraz kilo alsam da bileklerim kalınlaşsa, ayak numaram bir numara büyüse derdim. Hiçbiri olmadı :KK70: 6 kilo ile yola devam ediyorum. Sadece biraz ellerim şişmiş oluyor gün sonunda. Bir de çok oturup ayaklarımı sarkıtırsam ayaklarım şişiyor. Ama ödem şişmesi yokmuş.

Dün sanırım birisi paylaşmıştı bu konuda. Bir doktor karından gelen seslerin bebeğin eklemlerinden geldiğini söylüyordu. Ben hiç duymadım.
Çıt değil ama bu lap Şap sesi hayrolsun :)

Cumartesi günü 225 tl olan bir beşik bugün 315 tl olmuştu. Her şeye nerdeyse 100 tl zam gelmiş maalesef 4-5 günde. Eksikleri tamamen bitirmek lazım artık. Benim gibi tembellere duyurulur :KK70:
Döviz artınca böyle oluyo malesef

dun diyetisyen bana bu haftalardan sonra alinan kilo, bebeğe gidiyor dedi..
siz almasanız bile bebek alir dedi. hatta bazen anne kilo veriyormus ama bebek alıyormuş.
İyiymiş, işime gelir benimde bu şekilde olursa :)
Baski yaptikca agriyodur cok ciddi sancilar ve kanama olmadikca dr gerkli degl bence ama tabi senin tercihin. Uzun surerse yine de bi ada derim
Yok geçti canım ağrı kalmadı ama hanımefendi döndü sanırım kaburgalarımda hissettiğim oynamalar vurmalar artık aşağıda vajinama yakın hissediyorum.
Baş aşağı duruyordu ne güzel ters döndüyse bu saatten sonra ısırıcam bacaklarını :D

Benim senin kadar değil şu an ellerimde şişliğim yok ve rahat hareket edebiliyorum. Benim sorun hep sol tarafıma yatıyorum ve alışkanlık işte sol elimi yastığın altına koyarak yatarım. Eskiden hiç etkilemezdi ama bir haftadır sol eli dirseğime kadar uyuşuk şekilde uyanıyordum. İlk günler yine uyuşukluk 5-10 dk sonra geçiyordu ama son 3 gündür işaret orta ve yüzük parmağımın uçlarında uyuşukluk öyle kaldı. Diğer yerler her sabah oluyor yine ama geçiyor bu 3 parmak ucu hiç geçmemeye başladı. 2 gündür kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Birazdan da atel getirecekler. Tamamen geçene kadar onu takacağım bakalım.

Beni rahatlatan şeyler şunlar oldu: 2 gündür gece yatarken elimin kolumun üzerine yatmamaya çalıştım avuç içlerim yukarı bakacak ve o koluma kan akışı rahat olacak şekilde uyudum. Kolumu düz bir şekilde tuttum. Yüzük ve bilekliklerimi çıkardım. Bir de karpal tünel egzersizlerinden yaptım. Yarı yarıya rahatlattı. Belki bunları yapmasam benim de elim şişecek kapatamayacaktım. Belki de bundan sonra şişecek bilemiyorum.
Bende bütün gün bilgisayar başındayım ve touchpad'i sürekli sağ elimle kullanıyorum. En çok onda oluyor uyuşma sanırım bu yüzden. Gidicem sorucam ne olacak önerisi bakalım.
Arkadaşımın yüzü hiç yumuşak değildir mesafeli ve soğuk durur ama o bile hep yaşadığını söyledi. Benim yüzüm ise çok yumuşaktır. Düşünüyorum da o bile yaşıyorsa -ki benim yanımda da yaşadı şahit oldum- ben nasıl baş edeceğim. Sezdiklerime öpmeyin lütfen diyeceğim önden artık. Yakında düğüne gitmiştik ufacık bir kız bebek elden ele dolaşıyordu. Anne babası belli çok rahatsız oldular ama ses edemiyorlar. Bebek elden ele dolaşırken bize kadar geldi bebek :KK70: Yüksek sesle yahu baksanıza ne kadar rahatsız olmuş dedim. Bebek öpülmez dedim bir de. Annesine uzattım. Bugün hastalanmazsa daha da hasta olmaz bu bebek dedim masadakiler duyacak şekilde. Kırılırlarsa kırılsınlar umrumda değil. Çok üzülüyorum :KK43:
Yabancılar, komşular terslenir müdahale edilir de yakın akraba asıl düşündüren beni. Onlara söylemeye çekinirim alınırlar diye sanırım. Çok müdahale gerektiren bi duruma İnşallah gerek kalmaz.

Nst 'ye girdim 156 ile başladık zeynep birden hareketlendi 190 a kadar çıktık en son ben 185 gördüm sancim da 30a cıktı aynı anda aklım da bi yerlere gitti geldi malesef

Ikıncı defa girdim nst ye orda 160 170 arası gitti geldi sancim 19 20 arasındaydı

Ilk taşikardi dediler ben fenalastim tansiyonum oynadı çok kötü oldum sonra bebek hareketli diye olmuştur dediler ama bittim ben bittim mahvoldum korkudan
Canım sen stres ve evham yapmaya başladın sanki sona yaklaştıkça öyle geldi bana. Aman sakin ol bebişte hissetmesin onu.

Arkadaşımın yüzü hiç yumuşak değildir mesafeli ve soğuk durur ama o bile hep yaşadığını söyledi. Benim yüzüm ise çok yumuşaktır. Düşünüyorum da o bile yaşıyorsa -ki benim yanımda da yaşadı şahit oldum- ben nasıl baş edeceğim. Sezdiklerime öpmeyin lütfen diyeceğim önden artık. Yakında düğüne gitmiştik ufacık bir kız bebek elden ele dolaşıyordu. Anne babası belli çok rahatsız oldular ama ses edemiyorlar. Bebek elden ele dolaşırken bize kadar geldi bebek :KK70: Yüksek sesle yahu baksanıza ne kadar rahatsız olmuş dedim. Bebek öpülmez dedim bir de. Annesine uzattım. Bugün hastalanmazsa daha da hasta olmaz bu bebek dedim masadakiler duyacak şekilde. Kırılırlarsa kırılsınlar umrumda değil. Çok üzülüyorum :KK43:
Ben bu isin anneyle alakali oldugunu dusunuyrm. Benmde arkadsmn cocugu hep elden ele herkes karisiyo. Ki ayni aylardaydilar. Artik ben mudahele etmistim. Taniyan insanlar bu konudaki tavrinizi bilir zaten. He bazilari tinlamaz o ayri gerkcten:) kalabalik ortamlarda sozu gecen birinden de yardim isteyeblrsnz. Hani yasi buyuk olunca insanlar dinler belki. Sokaktaki tanimadklarmizi dusunemyrm yaa:) yabani cocuk yetstrcez bunlar yuzunden. Kucukken kacirmak kolay ilk 6 ay falan bebek iyice harktlenene kadar. Sonrasi daha zor olabilir. Surekli yaninda ortulu uyur modda:))) ayy aglarr ay uyanirrlar falan.

Kaynana kişisi beni sağolsun arayıp sormadı hic su aralar arayıp bebişim demeye başladı ki öncesinde eşimin yanındayken de demiş uyarmıştım en sin beni aradı yine dedi br daha bebişim deme dedim çocuk kendisine annesinden başka insanların bu tarz tabirler kullanmasının normal olacağını düşünmesini istemiyorum. Ayrıca hoşuma da gitmiyor sen umursama son ay kala bebişim hadi canim ötede dur diyesim geldi
Annemde tv de izlemiş bana aktardı çocuk annesinden başka insanların onu sevecegi ya da ne bileyim öpecekse ki öpmeye karşıyım o zamanlarda çocuğun gözü önünde atıyorum annesi Zeynep i opebilirmiyim gibi izin alması çocuğun anneye olan güvenini artırıyormuş
Dışardan gelipte sapur şupur bebeği öpmeye ya da kucağına almaya çalışanlara karşı arsız gibi cemkirecegime eminim. Sadece çocuğu olmamış arkadaşlarıma ses çıkaramam onlar hassas oluyor bende öyleydim zaten çocuğu olmazsa insan daha hassas oluyor ben kimsenin bebeğini öpmedim hatta ne kadar samimi olmakta kırkı çıkmadan gitmedim bile
Aynen ya ben bile kendi kizimi uzun sure opmemistim. Yazik yani. Simdi ohhh sapur supur operim:)) bebekler koklanir opulmez. Kendim bile kiyamazken baskalarina hicc yani.

Purpplee Purpplee canım maşallah çok tatlı:nazar:
Buarada seslere şaşırdım ben hiç duymadım hemde bazen deprem etkisi yaratıyor öyle sallıyor ama ses yok:rapci:
Sağol canım :)
Çok nadir oluyor.Vıcık vıcık iki şey ayrılıyormuş gibi :)) bi de başının kolunun oldupu yerde de arada tırt oluyo :) içerde bi işler çeviriyo da Hayırlısı :))

Aynen ya ben bile kendi kizimi uzun sure opmemistim. Yazik yani. Simdi ohhh sapur supur operim:)) bebekler koklanir opulmez. Kendim bile kiyamazken baskalarina hicc yani.
Ya ama ben yenidoğan videolarını izliyorum da öpmeyi bırak ısırasım geliyo nssıl dayanılır ki :bicak:

İyiymiş, işime gelir benimde bu şekilde olursa :)

Yok geçti canım ağrı kalmadı ama hanımefendi döndü sanırım kaburgalarımda hissettiğim oynamalar vurmalar artık aşağıda vajinama yakın hissediyorum.
Baş aşağı duruyordu ne güzel ters döndüyse bu saatten sonra ısırıcam bacaklarını :KK70:

Bende bütün gün bilgisayar başındayım ve touchpad'i sürekli sağ elimle kullanıyorum. En çok onda oluyor uyuşma sanırım bu yüzden. Gidicem sorucam ne olacak önerisi bakalım.

Yabancılar, komşular terslenir müdahale edilir de yakın akraba asıl düşündüren beni. Onlara söylemeye çekinirim alınırlar diye sanırım. Çok müdahale gerektiren bi duruma İnşallah gerek kalmaz.

Canım sen stres ve evham yapmaya başladın sanki sona yaklaştıkça öyle geldi bana. Aman sakin ol bebişte hissetmesin onu.
En sinir olduğum aaa kız çocuğu mu erken doğar o

Ya etkileniyorum kimse anlamıyor :(

Ben burdaym onda bile uzaya cikasim var diyrm:)) seni dusunemedim. Bazen en etkilenmicek sydn etkilenyrm bazen de tam tersi:)
Ne saçma konuşuyor millet ya
Şimdi kendi annem bak ben çocuğu öpmem ama kaynanan öperse ses çıkarma diyor eşimin yanında
Kendi anneme gıcık oluyorum bazen

Canim seninlr gunumuz ayni ve yasadigimiz da. Sen okurken gozden kacirmissin galiba. Tam da gecen hafta bugun ayni seyi yasadim. İlk kez gecen hafta nst ye girdum. Aynrn 185 190 170 di kalp atislari. Ekranin tepesinde surekli turuncu ışık yanip söndü. Bana da tasikardi dediler. Cuma tekrar nst dedi. Cuma gunku nst de 150 160 165 gibi cikti. Normal dedi. Yuksek ciktigi gun biraz yorulmustum. Nst deki hemsire sen yorulunca strese girer bebek dedi. Dr da bi hafta sonraya tekrar cagirdi. Yarin gidicem bakakim. Ben de cok korkmustum

Back
X