2018 Ekim Anneleri

Bizim bugun kontrolumuz vardi ve cok sukur 2240 gr. olmuz minigim yaklasik 44 cm. ❤ biraz minik olacak artik kabullendim, saglikla gelsin insallah.. doktorum 10 gun sonra kontrole cagirdi ve artik dogum gunune karar veririz geldiginizde dedi :) Beni nasil bir heyecan basti anlatamam ^_^

Bu arada pimpiriklikten tabii doktora dogum kilosu dusuk olsa da organ gelisimi farkli bir durum degil mi dedim? Yani ben hep (Allah korusun) rahim ici gelisme geriliginden korkuyodum. Doktor da tam aksine dedi, gelisme geriligi olsa stres durumunda bebegij akcigeri daha hizli gelisir. Vucut onu erken doguma hazirlar dedi. Cok enteresan bir mekanizma ya hayran olmamak elde degil...

Bir de nst de 80 civari cok duzensiz sancim vardi ve oglusun kalp atislari 160 civariydi ama genelde 140-160 arasi cikar. Doktorum sorun yok dedi.

Sizde de oluyo mu bilmem ama bugun biraz hastaneye gittim sonra da aksam ev gezmesine gittik. Surekli oturmama ragmen altta cok baski hissediyorum sanki her an cikiverecekmis gibi yaramaz adam :) artik kabullendim cok gezinmek bana yaramiyo, bundan sonrasi mumkun mertebe yatis :)
Oturmak da iyi gelmiyor bana. Uzun süre otursam daha çok yoruluyorum. Hatta oturmak ile ayakta durmak aynı derece yoruyor. Yürümek ve yana doğru yatmak bana en iyi gelenler. Yürürken adeta dinleniyorum. Yatarken de hemen uykum geliyor 1 saat kestiriyorum.

İnşallah canım lohusalık en özel dönemimiz ve en hassas olduğumuz zaman. Evimiz de çok küçük nasıl olacak bilmiyorum. Hastaneye güya eşimle başbaşa gidip doğumdan hemen önce haber verecektim herkese. Arabaya bile zor sigacagiz. Araba koltuğunu sonra kurarsin diyorlar ben de çok önemli olduğunu soyledim ama nafile tartışma çıktı. Milletin hastaneye gidiş gelişini ben düşünecekmisim. Bebeğin koltuğu sonra olsa da olurmuş. Ve eşim hastanede kalacak yanımda. Ona rağmen eşim gelip goturemezmiymis kalan kişileri. Ya beni bırakıp nasıl yapsın? Esimle ben eve döndüğümüzde bizim evde toplanilip parti yapılacakmış. Allah'ım sen yardım et diyorum. Kimse anlayışlı değil. El yıkama ve sigara konusunda ve öpme kucağa almada geçen babamla annemle tartıştık kimseye bişey söyleme evine bir daha gelmezler yalnız kalırsın dediler. Çok ağlamıştım duyduklarim çok üzmüştü beni. Çok ağır konuşmuştu babam. Ki diğer insanlara bişey desem nasıl olur düşünemiyorum!
yeni anne- baba olanlar o şaşkınlık, heyecan, yorgunluğu bırakıp da gelenlerin nasıl geleceklerinden de mi mesul?

özel dönemimiz ve en hassas olduğumuz zaman. Evimiz de çok küçük nasıl olacak bilmiyorum. Hastaneye güya eşimle başbaşa gidip doğumdan hemen önce haber verecektim herkese. Arabaya bile zor sigacagiz. Araba koltuğunu sonra kurarsin diyorlar ben de çok önemli olduğunu soyledim ama nafile tartışma çıktı. Milletin hastaneye gidiş gelişini ben düşünecekmisim. Bebeğin koltuğu sonra olsa da olurmuş. Ve eşim hastanede kalacak yanımda. Ona rağmen eşim gelip goturemezmiymis kalan kişileri. Ya beni bırakıp nasıl yapsın? Esimle ben eve döndüğümüzde bizim evde toplanilip parti yapılacakmış. Allah'ım sen yardım et diyorum. Kimse anlayışlı değil. El yıkama ve sigara konusunda ve öpme kucağa almada geçen babamla annemle tartıştık kimseye bişey söyleme evine bir daha gelmezler yalnız kalırsın dediler. Çok ağlamıştım duyduklarim çok üzmüştü beni. Çok ağır konuşmuştu babam. Ki diğer insanlara bişey desem nasıl olur düşünemiyorum!
Bu anlattıklarını okuyunca içimden umarım herkesle konuşur ve kimse gelmez dedim. Baban sana çok güzel yol göstermiş aslında. Doğumdan çıkmışsın evde partiler. Hastaneye insan taşımalar falan... tam çıldırmalık. Oto koltuğunu tak arabaya şart o milletin alınması mı bebeğinin Allah korusun sağlığı mı ? Norveç'te yaşamıyoruz. Aniden önüne kırmalar, arabayla sağdan önüne geçmeler, yol seninken karşıdan gaza basıp önünü kesmeler... Hiç mi frene basmadan geleceksiniz. Bebeğin boynu o ani frenlerde ne olacak. Yürüyerek gelsinler dengesizler. Bebek daha önemli.

Son düzenleme:
S Semabuse bendede farklı dert var canim. Allah izin verirse doğum sonrası anneme gideceğim bi süre. Eşimde ise oradan gidip gelecek eve gelince kaynana kişisi gelmek isteyecek kesin birde görünce var ki günde 4 pakete yakın sigara içer. Ben kapı pencere açmak yerine sabah evim güneş alırken Zeynep'in yattığı odayı havalandırma niyetindeyim o yokken ama kadın öyle iciyorki kapı deliklerinden bile giriyor koku içeri
Birde gelecekler yemek yap SaskinAnne ortalığı topla SaskinAnne ben nasıl yeteceğim
Kesinlikle sigara içen insan evime gelemez diye sert konuscam inan şimdiden sıkıntı bastı beni
Kadın kocaa hamilelikte 1 defa aradı ya çocuğu mu umursayıp bi hediye yapmaması da cabasi

S Semabuse Bence akrabalık o kadar da iyi bir şey değil. Akrabanın iyisine denk gelebilmek çölde kutupayısına rastlamak gibi. Yavaş yavaş hepsinden uzaklaşmaya çalıştım. Sadece sayılı akrabalarım var görüştüğüm ki onlarla bile belli bir sınır koydum. Aradılar doğuma gelmek istediklerini söylediler gelmeyin dedim münasip bir dille. Sadece eşim, annem, babam, kardeşim ve arkadaşım olacak. Eşimin ailesi bile haftalar sonra gelecek. Şöyle ki bizimkiler gidecek onlar gelecek. Amaç kalabalık yapmamak. Lohusayı sıkmadan hem bebeği görmek hem ev işlerini yapıp hem de acemi annenin yanında yardımcı olmak. Biz o şaşkınlıkla misafir ağırlayacak en özel anlarımızda millete öncelik vereceksek gelmesinler. Hatta hiç gelmesinler daha iyi. Sen onlara bakmayacaksın onlar sana bakacak ev işini yemeğini yapacaklar.

Geçmiş olsun kedinize, nasıl şimdi iyi mi?[/QUOTE]
Kedim iyileşme sürecinde. Yemiyor içmiyor ve sistit olduğu için ıdrarini da kontrol edemiyor. Yinede öncesine göre daha iyi. Bebek gibi bakıyoruz . Kürü mamayı tek tek ağzına veriyoruz yaş mamayı ıslatıp enjektörle veriyoruz ilacı yine öyle zoraki tuvaleti gelince koştur koştur kuma götürüyoruz ve sürekli evi sirkeli sularla siliyoruz. Yorulduk ama umuyorum ki pazartesiye hiçbirşeyi kalmayacak. Inanıyorum ben oğluma.

İyi geceler kızlar hastane için sukulent almak isteyen arkadaşlar vardı bende bayadır uygun bulmaya çalışıyordum fidanpazarı diye sayfa var instada 3 tl farklı bir japon fidesi var o da 2 tl belki işinize yarar daha sipariş vermedim erken diye
Sukulwnt süssüz fiyatiymis cnm suslu pahalı olur heralde. Sen süslemeyi napicaksin sukulentin

S Semabuse bendede farklı dert var canim. Allah izin verirse doğum sonrası anneme gideceğim bi süre. Eşimde ise oradan gidip gelecek eve gelince kaynana kişisi gelmek isteyecek kesin birde görünce var ki günde 4 pakete yakın sigara içer. Ben kapı pencere açmak yerine sabah evim güneş alırken Zeynep'in yattığı odayı havalandırma niyetindeyim o yokken ama kadın öyle iciyorki kapı deliklerinden bile giriyor koku içeri
Birde gelecekler yemek yap SaskinAnne ortalığı topla SaskinAnne ben nasıl yeteceğim
Kesinlikle sigara içen insan evime gelemez diye sert konuscam inan şimdiden sıkıntı bastı beni
Kadın kocaa hamilelikte 1 defa aradı ya çocuğu mu umursayıp bi hediye yapmaması da cabasi
Hamilelik aynı zamanda insanın geçireceği endişe ve zor zaman süreci de demek...
Aslında iyi bir şey, bu dönemde herkesin nasıl davrandığını görmek ve sonrasında ona göre davranmak..

Ayy inanamiyorum!
Burnumun diregi sizladi okurken.
Ama oyle olmadigi icin sevindim sonra.Degisen yeri de Zeynep daha iyi oldugundandir insallah.
O minislede bambaska bi bag olmustur aranizda.Allah anasina babasina bagislasin onu da.
Sonra Zeynep'i gordun degil mi?
Gördüm canim gördüm iyi elhamdülillah. Ama dun akşam aklima geldikçe gülüyorum. Kizlar beni tehdit ediyor Zeynep büyüyünce seni ona söyleyeceğiz. Sen nasıl kendi evladini tanimazsin diye :-D

İnşallah canım lohusalık en özel dönemimiz ve en hassas olduğumuz zaman. Evimiz de çok küçük nasıl olacak bilmiyorum. Hastaneye güya eşimle başbaşa gidip doğumdan hemen önce haber verecektim herkese. Arabaya bile zor sigacagiz. Araba koltuğunu sonra kurarsin diyorlar ben de çok önemli olduğunu soyledim ama nafile tartışma çıktı. Milletin hastaneye gidiş gelişini ben düşünecekmisim. Bebeğin koltuğu sonra olsa da olurmuş. Ve eşim hastanede kalacak yanımda. Ona rağmen eşim gelip goturemezmiymis kalan kişileri. Ya beni bırakıp nasıl yapsın? Esimle ben eve döndüğümüzde bizim evde toplanilip parti yapılacakmış. Allah'ım sen yardım et diyorum. Kimse anlayışlı değil. El yıkama ve sigara konusunda ve öpme kucağa almada geçen babamla annemle tartıştık kimseye bişey söyleme evine bir daha gelmezler yalnız kalırsın dediler. Çok ağlamıştım duyduklarim çok üzmüştü beni. Çok ağır konuşmuştu babam. Ki diğer insanlara bişey desem nasıl olur düşünemiyorum!
Canım senin yazdıklarını okuyunca ben geriliyorum Allah yardımcın olsun gerçekten çok saçma insan dolu etrafında onlarada hidayet versin Allah

İyi geceler kızlar hastane için sukulent almak isteyen arkadaşlar vardı bende bayadır uygun bulmaya çalışıyordum fidanpazarı diye sayfa var instada 3 tl farklı bir japon fidesi var o da 2 tl belki işinize yarar daha sipariş vermedim erken diye

Valla süper bir bilgi oldu bu :) daha uygununa rastlamamıştım.
Hastane odasına alırlar mı acaba bunları? Normalde çiçek almıyorlar bildiğim kadarıyla. Bu şekilde bitki olunca alırlar mı acaba?

Canım sigara içen insanla yaşamak çok zor birde bebekliysen sen muhakkak görümcene söyle en azından sen kaldığı sürede sigara içmesin içiyorsada gelmesin

Geçmiş olsun kedinize, nasıl şimdi iyi mi?
Kedim iyileşme sürecinde. Yemiyor içmiyor ve sistit olduğu için ıdrarini da kontrol edemiyor. Yinede öncesine göre daha iyi. Bebek gibi bakıyoruz . Kürü mamayı tek tek ağzına veriyoruz yaş mamayı ıslatıp enjektörle veriyoruz ilacı yine öyle zoraki tuvaleti gelince koştur koştur kuma götürüyoruz ve sürekli evi sirkeli sularla siliyoruz. Yorulduk ama umuyorum ki pazartesiye hiçbirşeyi kalmayacak. Inanıyorum ben oğluma.[/QUOTE]

Ya çok zordur eminim. Çok çok geçmiş olsun. Onlar da bir bebek. Sizi çok iyi anlıyorum. Kolay gelsin.

Hastane odasına alırlar mı acaba bunları? Normalde çiçek almıyorlar bildiğim kadarıyla. Bu şekilde bitki olunca alırlar mı acaba?
Doğru çiçek almıyorlardı

Bende canlı çiçek almıyorlar diye biliyorum ama son zamanda hediyelik fide dağıtan çok bir sıkıntı olmaz sanrım

Back
X