2018 Ekim Anneleri

Çorap, rahat bir terlik, g. kalkanı/g pedi ve g. kremi. kirliler için poşet.

Chicco trio travel aldık. Arabanız yoksa şimdilik sadece ana kucağı-puset alsanız yeterli bence.

Yaaa canim benim. Cok tatlilar ya. Ama cidden bazen sabirlar sinaniyor, sınırlar zorlaniyor. Bir de bu ara bi inatlasmalar, söz dinlememeler...
Biz bir süre yaşadık şimdilik uyumluyuz tabi birbirimize saygı gösterdikçe sınırlarımıza fazla müdahale etmedikçe tabi dalgalanmalar huysuzluklar dönem dönem geliyor gidiyor. Bunlar da böyle büyüyecek demek ki

Iste asil mevzu :) pedagoglarin cogu su konuda hem fikir sanirim: eve bebis geldiginde temel ihtiyaclarini giderdikten sonra buyuk cocuga mutlaka ilgi ve ihtimam gostermek gerek hatta eskisinden daha fazla :) cunku evdeki cocuk icin bir tur travmadir eve bebegin gelmesi deniyor. Yani gelmesi degil de aslinda surekli bizimle kalacak olmasi :) benimki bu bayramdan onceki hafta cok kotuydum yerimden kalkamadim ve biraz alisti sanirim bu durumuma ister istemez babasi da ben de agiz birligi yapip belim agriyor oglum ondan kalkamiyorum falan dedim. Karnim agriyo demedik bebege onyargi olusmasin diye. Hatta o kadar alisti ki o hafta benim inlemelerime, agrilar hafifleyince artik kendim kalkabiliyoken bi sabah uyandik. Anne kalk hadi kalk dedi elimden tuttu ben de yavas yavas kalkarken o bi yandan ses cikariyodu "ayy ayyy ayy " diye ayni ben gibi :) alismis yavrum.

Oglum 15 kilo ve ben kanamam oldugundan bu yana hic kaldiramadim kucagima alamadim ama mutlaka yere egilip ona sariliyorum (sabah uyaninca, agladiginda, her istediginde) ve ben otururken kendi cikiyo kucagima oturuyo zarar vermiyo cok sukur. Ama bu ara surekli anne bebek karnindan nasil cikacak diyo. Henuz somut dusunme doneminde oldugu icin ben karnimi kesicekler demeyi dogru bulmadim sahsen. Cunku soyut dusunemedigi icin meyve bicagini alip gelip hadi kardesimi cikaralim da diyebilir :) ben her seferinde "bilmiyorum ki oglum doktor amca biliyomus o cikaricak bebegi" diyorum :)

Eve geldigimizde de "belim agriyo yine oglum doktor yatarak dinlen dedi" demeyi dusunuyorum. Benimki doktor delisi cunku doktorun dedigi yasa hukmunde onun icin :) bayiliyor hastaneye ve doktorlara. O yuzden sorun olmaz insallah. Bence sen de agrim sizim var demek yerine doktor yatmami soyledi desen? Gerci her cocugun yapisi farkli, seninki en cok nelere dikkat ediyosa bence o yonde bi aciklama yapmak daha iyi olur. Ve tabii insallah cok agri sizimiz olmaz da hemen ayaklaniriz.. ben de ablami ve kayinvalideyi birlikte cagiricam biri benle digeri oglumla ilgilensin diye. Babalara da cok gorev dusuyo, bence onemli olan o surecte ilgiyi hic azaltmamak. Ama yonlendirebiliriz mesela babaya babanneye teyzeye :)

Bir de gecenlerde okudum madde madde yazmislar bulursam paylasicam: tuyolar vermisler evdeki cocugun bebekle ilk karsilasmasinda neler yapmali diye bi yaziydi. Diyo ki sakin cocugunuzu bebekle tanistirmayin "aaaa oglum bak kardesin .... ne seker dimi" falan diye. Onun yerine bebege abisini/ablasini tanitarak baslayin: "bebegim bak bu abin Alper. Cok sevimli ve sicakkanli bir abin var cok sanslisin. Bak seni gorunce nasil mutlu oldu" gibi. Bu hem buyuk cocugu onure eder hem de hislerini yumusatir diyodu

Kızlar yarın minigimi emzireceğim tüm gün. ilk defa temas edeceğiz.cok mutluyum.
Ahh canim gozun aydiin. Bol bol kokla kuzunu canim insallah guzel guzel emsin ❤

Ben ogluma kesme isini soylemeye cesaret edemedim cunku cok merakli bi cocuk kesin kesip bakalim falan derdi :)

Aynı cnm ya 3-5 yaş sendromu gerçekten bitmez bu yaş sendromları her yaşın ayrıcanları sağolsun napalım güzel anılar bunlar

Merhaba kızlar bugün dr kontrolümüz vardı 32+4 haftalık bebeğim 2083 çıktı drum gayet güzel dedi ve ben şu ana kadar 6 kilo aldım ve 1 buçuk aydır aynı kilodayım annenin kilo alımıyla bebeğin kilosu birbiriyle alakalı değil sanırım

Hastanede daha 5 gün önce sezeryan doğum yapmış bir bayanla konuştuk göğüs yaralarının çok olduğunu herşeyi denedim bir sürü kremler vs. ama hiçbiri işe yaramadı gümüş kapak 2 günde geçirdi dedi bende Kalkan’dan vazgeçip bu kapaklardan almayı ve doğumdan önce kullanmaya başlamayı düşünüyorum

Bu bebek arabası konusunda bende kararsızım evimiz asansörlü ve arabamızda var ama travel sistem almayı çok düşünmüyorum her kullanan bir iki sene sonra direkt bastona dönüş yapmış bende baston travel modellerine bakıyorum ama çokda seçenek yok gibi casual vista ve chico litre way var dikkat çeken bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum

Beni
Benim dikiş izim hala geçmedi 5yıl olmasına rağmen beyaztenliyim yaralarkm çok zor geçiyoe malesef izleri yani :) görmüştü sormuştu bende doğru şekilde anlattım ayrıntılarıyla değil tabi zaten nasıl doğdum diye sormuştı daha geçen senelerde bende özetle anlatmıştım onada oyun oldu ara ara yapr hala karnıma girip :) oyüzden kardeşinin karnımda oluşunu çok kolay kabullendi hatta nirşey yerlen bile bana yzatır al sen ye de kardeşimde yesin der hep :) yaştan dolayıda olabilir benim yardımcım gibi şuan eğilemiyorum diyorum eğilip alıyor veriyor bana çok yardımcı oluyor ve bunu zevkle yapıyor şuan ..ağrımıda soracağını sanmıyorum ama doğruyu söylerim sanırım zaten şimdiden söylüyorum kardeşin doğunca 2 gün hastajanede kalacağım istersen sende kalabilirsin benimle diyorum oda yok ben babaannemde kalırım sabah geliriz babamla akşam gideriz yine diyor evimize geliriz sonra beraber diyor ..yaştan dolayı sanırom biraz daha anlayışlı benimki :)

yaa biz de 37.haftada konusucaz dr la. Ben de 8 ekim dusunuyorum bakalim. Aslinda 10 diyorduk ama esimin yegeni de 10 u. O yuzden 8 dusunuyoruz her sey yolunda giderse insallah. Tabi dr ne der bi de o var
Hayirli zamanda gelsinler insaallah canim
Artik oluyor canim.
Sertlesmelerde cogaliyor.
Bazen alttan resmen kemiklerime dayaniyor fln.Son aylarin guzellikleri :)
Ama sunu hic unutma hislerine her zaman guven.Rahatsiz hissediyorsan farkli hissediyorsan doktorunu ara
Rahatsiz edecek derecede degil ama 2 gundur oluyor onu farkettim. Sertlesme de oluyor ama bazen nefes alamiyorum sanki bogulacak gibi oluyorum hatta bi ara panik atagim mi hortladi bile dedim korktum ama bebekten sanirim

Bebek alir.Anneler zayiflayabilir bile son aylarda.Bebeklerde sıkıştıkça yag depolamayi yavaslatirlar.
Suan aldigi zaman ama hic dusunme canim beslenmene dikkat et devam.
Yiyorum ama gerekli seyleri. Bebege yarasin diye herseyi yemiyorum. Gunde 2 kase yogurt 2 bardak sut haftada 1-2 balik 3-4 et yada etli sebze yemegi muz kasar peyniri...bunlar iyi diye okudum tuketiyorum ama kilo almiyorum normal hayatımda da boyle olsam ne var. Simdi bana dogumdan sonra ye diyorlar dut kurusu aldim akzer anne cayi tavsiyeetti aktar onu aldim zaten su vazgecilmezim tamam iste yeter onlar sut yapımına
Son haftalar azalıyor zaten kilo alımı çok aşırı yemiyorsan :) bebek aç kalmaz meram etme kilo almasanda o doyuyordur depolarından yiyordur
Son 5 haftadır ayni kilodayim canim ben. Ama zeynep almis sonucta. Her kafadanbi ses cikmasa son ayda 4 kilo alirsin dediler bana bende diyorum ki oyleyse iyi 12 kilo ile kapatirim :) almayıncapinpirik oldum

Milleti cok dinliyorum annem bugun ye biraz diyir ya ne yiycem dedim bebege gitsin diye hamburger pizza falan mi yiyeyim yani bana bi onlar kilo yapar herhalde. Sekerim cikinca zaten iyice düzene oturttum bi saatten sonra en fazla 1 kilo alirim sanırım

Tamda benim yazdiklarimin üstüne:)

Simdi benimde son 5 hafta yani 1.5 ay olmus oluyor ayni kilom sabit. Ama 5 haftada kilo aldi bizim bebe

Bebek arabasi konisuna gelince ben casual cadillac air alacaktim ama hem kış bebesi olmasi hem araba olmasi sebebi ile joie litetrax 4 aldim. Hep diyorum bana pixielix onerdi bu markayi sagolsun hic aklimda bile yoktu ama cok guzel gercekten. Oturma yeri geniş yaninda puseti de var ama en onemli ozelligi cocugu kucagina al tek elinle bi kolu var onu cektin mi bavul gibi kapaniyor. Beni cezbeden yani o oldu. Hatta burda kizlar demişti kolay kapanan bi model al diye

Senin kizin mi vardi canim? Benimki erkek oldugu icin sezeryan izimi hic gormedi. Bizde de anlayis konusunda sorun yok cok sukur, merhametli bir cocuk. Babasindan da duyuyo surekli anne sen yat anne belin agrir oyle yapma diyo :) seninki gibi benimki de bebegi besler. Anne bak paylasiyoruz kardesimle diyip bi bana bi kendine verir meyveleri ozellikle kendi sevdigi seyleri. Ama benimki henuz 3 yasinda oldugu icin gelisim donemine gore de soyut dusunemiyo o yuzden korktum tum gercegiyle aciklamaya :) su an sorgulama ve merak duygusu hat safhada o yuzden de cekindim kesme bicme olaylarina zaten hayli merakli :) bir egitimci gozuyle bu yasta bunu tum dogruluguyla ogrenmesini ben gerekli bulmuyorum sadece o yuzden aciklamadim. Zamani gelince ogrenir zaten :)

Guzel gunlerde binsin gezinsin Zeynep kuzusu canim o arabada ❤ ben cok memnunum insallah sen de memnun kalirsin...

Xnm normal bir
Araba al ,chicco liteway olur,joiler çok güsel ,arabanız yoksa da ,al cnm,baston alma kullanışlı değil ben e bebektrn 90 tl ye almıştım ,misal uyuyakalıyor bebek içinde,yatak olmuyor,bnm 2 tane,oğlum3 yaşında hala kullanıyorum.yatar avm de filan ben de rahat işşme bakarım arabazıs olmaz

Chicco trio love aldik biz magazada inceledik hosumuza gitti

Cnm iamaşırı koy,atlet koy,bak üstüne sabahlık,omuzların için şal al ameliyat aonrası doğum sonrası bir üşüme geliyor,tarak al,terlik muhakkak al,çıkınca giyeceğin elbiseni al,neskafe al,bardak al,yanına 2 pijama aldan olur cnm,bnm leke olmuştu misal .

Hamburger vs tam tersi zararlı. Et yoğurt muz.. ben de birşey yiyemiyorum..bu ara midem iyi değil zaten ve kilo alımı durdu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…