2018 Ekim Anneleri

İnşallah bende sancılar başlayınca panik yapmadan evde durup açılmamı bekleyebilirim yoksa burda zırt pırt kontrol ediyorlarmış açıldı mı ne kadar açıldı diye :KK43:
Sancıları evde takip etmek lazımmış.5 dakikada bire düşünce gelin diyorlar.Sancı geldiğinde nefes egzersizi yapın Sancı geçince nefesi bırakın.Sancının Şiddeti azalıyormuş böyle böyle

Sancıları evde takip etmek lazımmış.5 dakikada bire düşünce gelin diyorlar.Sancı geldiğinde nefes egzersizi yapın Sancı geçince nefesi bırakın.Sancının Şiddeti azalıyormuş böyle böyle

Sanci geldiginde nefesi tutup bebegi itmek gerekiyor bir dr videosunda izlemistim sanci gecince nefesi birakacakmisiz tabi tecrubeli anneler daha iyi yonlendirir bizi

İnşallah bende sancılar başlayınca panik yapmadan evde durup açılmamı bekleyebilirim yoksa burda zırt pırt kontrol ediyorlarmış açıldı mı ne kadar açıldı diye :KK43:
Aslnda su gelmedkce yada bebegn harektlri kesilmedikce evde beklemek en iyisi. Bende mesela sanci olmadi evde. 32 saat sik kasilmayla gittim ki onda da kizimn harektlernden korktm. Ki gidincede baslatti dr hemen. Kotu bi durum yoksa bekleyebldgmz kadar artik beklicez:) yoksa dedigin gibi doguma kadarr baya ellerler:)))

Sanci geldiginde nefesi tutup bebegi itmek gerekiyor bir dr videosunda izlemistim sanci gecince nefesi birakacakmisiz tabi tecrubeli anneler daha iyi yonlendirir bizi
Hımm eğitimde böyle söylenmişti ama bilmem ki her yerden okumakta da fayda vardır mutlaka

O anda ebenin yonlendrmesi de cok iyi oluyr. Yani ben dogum aninda yaptim bunlari sadece o yuzden ebe dedi bende ne diyosa yaptim:))) aynen sanci gelince nefesi tutup ittiryrz hatta 10a kadar sayiyoduk sonra nefes alip tekrar ayni seyi yapip bidahaki sanciyi bekliyoduk. Hatta diyodumm heh geliyoo hadii tekrar falan diye:) biyandan eglenceli tarafida oluyo gerckten:)))

Bu çatı muayenesine direkt ön yargılı başladım yine her zamanki ondan bundan duyduklarımdan dolayı bir kere oldum çok kısa abartılacak bir şey de değildi ama nedense hala geriyor beni

Hıhh bak kendi yasadiklarina odaklan :)
Ne oluyorsa psikolojik,bence 'duyulanlar' hic olmasa keşke...
Sen şöyle duşun rahmin,bebegin bile sana yardimci.Hicbi kadin tek basina yapmiyor.Allah o duzeni eksiksiz kılmış.
Rahim 3 kat kas demisti ebe,biri dikey biri karisik biri yatay.Bi kasilma olunca digeri dinlenmeye gecermis.Rahim zaten bebege yardimci bebekte anneye.Ki beyin bile yasadigin agri sebebiyle bir de rahatlatici hormonlarini sunacak.Guzellikleri dusun❤
Madem istiyorsun ve bu yoldasin kendine en iyi sen yardimci olursun.Esini bilgilendir tabii en iyi yardimcilar onlar eger cok heyecanli biri degilse cok yardimi olur sana.
Evde gecirdigin zamanda yapabilecegi masajlarda var;)

Hareketlerinde azalma mi gördü acaba canim Allah esirgesin saglikla kucagina al insallah

Kalp atislari düsüktü canim.
Sonra daha iyiydi.
Ama o kadar beklemeyelim dedi iste nst alalim yine dedi.

Hımm eğitimde böyle söylenmişti ama bilmem ki her yerden okumakta da fayda vardır mutlaka

Nefesi 2 bolumde sunuyorlar canim.Biliyorsundur.
Once gogus nefesiyle basliyor ilerledikce artik sıklastikca karın nefesi;)

Ve rahmin o kendince duzenli kasilmalarinda sizi etkileyecek tek sey korkudur demisti ebe :)
Normal bekleyenler,yapabilirsiniz kizlar,kendinize guvenin❤
Bebegim geliyor diye dusunun yeter ki sizde ona yardimci olmus olacaksiniz,takım işi :)

Hıhh bak kendi yasadiklarina odaklan :)
Ne oluyorsa psikolojik,bence 'duyulanlar' hic olmasa keşke...
Sen şöyle duşun rahmin,bebegin bile sana yardimci.Hicbi kadin tek basina yapmiyor.Allah o duzeni eksiksiz kılmış.
Rahim 3 kat kas demisti ebe,biri dikey biri karisik biri yatay.Bi kasilma olunca digeri dinlenmeye gecermis.Rahim zaten bebege yardimci bebekte anneye.Ki beyin bile yasadigin agri sebebiyle bir de rahatlatici hormonlarini sunacak.Guzellikleri dusun❤
Madem istiyorsun ve bu yoldasin kendine en iyi sen yardimci olursun.Esini bilgilendir tabii en iyi yardimcilar onlar eger cok heyecanli biri degilse cok yardimi olur sana.
Evde gecirdigin zamanda yapabilecegi masajlarda var:KK66:
Teşekkür ederim canım şuan sen zaten çok yardımcı oldun bana evet yapabilirim artık korkuyorum demeyeceğim korkmuyorum Allahın izniyle:KK9:

Dosya yuklenmiyor acibademin brosuru var elimde ama resim yuklemede hata veryor eko paket 3500.stsndart paket 4500. Vip paket 6500 iki ay onceki fiyatlar bunlar zamlandimi bilemiyorum
Canım hangi broşürki bu?Ben baştan beri muayeneme de Acıbadem’e gidiyorum ve baştan beri deşiğin fiyatlar hep 500 tl fazlası.Anlayamadım?!

Kızlar hastane muhabbeti olmuş. Benim hala bir doktorum hastanem yok. Haftaya perşembe de 37 hafta raporu almam lazım. Sizlerden fikir almak istiyorum. İlk doğumum medipolde sezeryandi. Şimdi ikinci de sezeryan olacak. İlk doktorum yoğunluktan hasta kabul edemiyorum dedi. Doktor doktor gezdim kafama uyan birini de bulamadım. Zaten sezeryan hastane seçeyim bari diyorum. Oradan doktor seçerim. Zaten kesip alacaklar :(

Şimdi alternatifler medipol koşuyolu , medical park Göztepe, central hospital ya da üskğdar yunus emre hastanesi. Sigortam var medipol ve medical parkta 500 TL fark çıkacak. Diğerlerini sigorta karşılıyor. Hastane olarak tavsiyeniz olur mu? Ne dersiniz?

Nefesi 2 bolumde sunuyorlar canim.Biliyorsundur.
Once gogus nefesiyle basliyor ilerledikce artik sıklastikca karın nefesi:KK66:
Burundsn derin bir nefes Alıp içinde 6-7 Sn tutuyorsun tuttuğun Sürenin iki kati kadar sürede de ağızdan üflüyorsun.Pelvis kaslarını gevşetiyor.Aynı şeyden bahsediyoruz gibi

Kumaşı kendim aldım içine koyacağım elyafıda üstündeki ayıcık ve kurdaleleri aldım tuhafiyeden ..arkadşımın atolyesi var imalat tekstil orda diktirdim yastığı ve fiyongu sonra evde o süsleri yaptım ..yıldız pleksiyide eşimin arkadşı var istoçta süsçü o yaptırdı ücretsiz sağolsun bende süsledim evde :) baya uyguna gelmiş oldu ..bu şekilde imkanım olmasaydı okadar paralar verip almazdım zaten :) ben birşey alırkende çık araştıırım en uygunu bulurum genelde ..ben süsleri kumaşı bakırköyden aldım aslında eminönüne gidebilseydim neler alırdımda cesaret edemedim bu halimle gitmeye yorucu oluyor çünkü orası ..
Cnm ama bunlar ömğrlük ki prasını nasıl çıkartır,odasına dekoruna da kullanırsın ne güsel olur,ben oğlumun kapı süsü hala odasını kapısında ömür boyu da duracak orda allah kısemt ederse,kızıma da yaptırdım,onunda kendi oda kapısında asılı duracak,

Kumaşı kendim aldım içine koyacağım elyafıda üstündeki ayıcık ve kurdaleleri aldım tuhafiyeden ..arkadşımın atolyesi var imalat tekstil orda diktirdim yastığı ve fiyongu sonra evde o süsleri yaptım ..yıldız pleksiyide eşimin arkadşı var istoçta süsçü o yaptırdı ücretsiz sağolsun bende süsledim evde :) baya uyguna gelmiş oldu ..bu şekilde imkanım olmasaydı okadar paralar verip almazdım zaten :) ben birşey alırkende çık araştıırım en uygunu bulurum genelde ..ben süsleri kumaşı bakırköyden aldım aslında eminönüne gidebilseydim neler alırdımda cesaret edemedim bu halimle gitmeye yorucu oluyor çünkü orası ..
Bşrde cnm nelere para vermiyorz ki allah aşkına,kebap olmuş 25 tl yanına çorbası içeceği dersen kişi başı 35 tl ailecek dışarda yiyelim desen 100 e yakın bırakıp çıkıoaun,biz oğlana değişiklik olsun die ayda bir
Filan avm yemek oyun alanı yapıyrz çok sevio inan ki en az 150-200 tl tutuo,kullandıpımız cep teller aylık internetler,saç boya,vs ya şu kış kurutmalıkları vs bile bşr ton yapıyrz bir
Dünya paraya,bunlar ne ki.çok iyi yapmışsın cnm mis gibi valla.

İyi akşamlar kızlar.Az kaldı bira daha gayret edin inşallah.Bulantılar da geçecek,nefes darlıkları da,korkular da inşallah.Sonunda kokusuna doyamayacağımız evlatlarımız kucağımızda olacak Allah’ın izniyle.Böyle düşünelim ve mutlu olalım :KK66:

SaskinAnne SaskinAnne canım hala ses soluk yok iyisindir inşallah??

SaskinAnne SaskinAnne ağrıların nasıl oldu? Yazmamışsın saatlerdir, bir sıkıntı yoktur inşallah.
Cok kotuydum sabah saatlerce gecmedi banyo yaptim hazirlandim nolur nolmaz diye

Hastaneye gittik nst de en yuksek 35 e cikti sancim karnimdan usg ile serviks olctuler alttanda bakalim dediler vajinal usg ile de baktilar serviks 36 mm dedi sanirim dogru yazdim ölçüyü acilma da yokmus simdi geldik eve

Vajinal ultrasonun zarari olmaz dedi ama ben cok korktum.

Back
X