2018 Ekim Anneleri

Ya ye gitsin:)) zaten hastanede yedirmiyolarmis galiba evde yiyebldgn kadar ye:)) ben kahvaltimi guzelce yapip gitmistim:)) cokk heycanlii. Hadi bakalim vurup gecicek mi yoksa devami gelcek mi?

Okudugum kitaplarda ve izledigim videolarda agrilar 5 dk 1 ritmik olursa dogum baslamis oluyor ama bilemedim? Dr nuzla gorustunuz mu

Hastaneye gittim. Alttan kontrol etti. Açılma yok. Fakat sancı gözüküyor ritmik az azdı başta sonra 80 leri buldu. Açıkçası 80lerde dayanılmaz gelmedi bana. Bu saate kadar hastanedeyim eve dönüyorum. Sancı hala hastaneye giderkenki gibi. Serum takıldı, idrar testi yapıldı. İdrarda bişi çıkmadı.

Benim gece yarısı uyanip 1 saat dolanmam adet oldu sanki. Son bi kaç sayfayı okuyayım dedim aklıma bişey takıldı konuşmalarda. Bilen varsa aydınlatsın beni :)

Kısmetse normal olacak dogumum. Sezaryen olunca aç çağırıyorlar sanırım ama normalde yemekten sonra da doğum başlayabilir malum. Doğum anında da ikiniyorsun falan afedersiniz de doğum esnasında tuvaletini yapma gibi bi durum oluyor mu? Ben bunu düşünmekten ikinamam da rezil olurum diye. Var mı önlemi bunun nasıl oluyor ayy düşündükçe kötü oluyorum

Lavman yapiyorlar canim. Dogurana kadar tuvaletini yaparsin. Kakaya ikinmakla bebege ikinmak ayni sey. Onu tutarsan doguramazsin.

Lagman yapiyolarmis canim. Ama yapan oluyomus yinede. Ebe tanidigm soylemisti:))
He beni sorarsan ben trde degilim malum ve burda lagman yapmadklari gibi dogum zamanina kadar yememden kesmediler aksine surekli acmisin bisy istermisn dediler:))) tabi dogum aninda da olan oldu:))) esime sordum dusun ben bisyler yapiyrm diye:) ama lagman olup yapan da varmis. Son yedikleri belkide sebep oluyor bilmyrm artik da. Ben bu durumdan hic kasmadim yapcak bisy yok yani soncta:)

Bende aynı durumdayım canım kalcalarim ayaklarım çok ağrıyor giren kramplarda cabasi agridan uyuyamıyorum geceleri, iyice sonlara yaklastik hayırlısıyla bebislerimize kavusalim insallah

Canım ya senin bebegindemi ters duruyor benimkide aynı yarın kontrolumuz var bakalım doktor ne diyecek çok değişik hisler icerisindeyim acaba doncekmi yoksa sezeryanlami alinacak, benim bebeğim 21ci haftadan beri makat gelişi duruyor.

Acaba donermiki kafamda deli sorular :)

Hakkımızda hayırlısı ne diyelim..

Canim annem anlatmisti normal dogum yaparken malesef buyuk tuvalette yapiliyornus
Tutamazsin onu yap gitsin doktor ebe alışıktır

Lavman yapiyorlar canim. Dogurana kadar tuvaletini yaparsin. Kakaya ikinmakla bebege ikinmak ayni sey. Onu tutarsan doguramazsin.

Canim annem anlatmisti normal dogum yaparken malesef buyuk tuvalette yapiliyornus
Tutamazsin onu yap gitsin doktor ebe alışıktır

Ama kızlar hepiniz aynı şeyi söylemişsiniz yandım ben o zaman

Hayatta rahat edemem ki o an sanciyla doğum psikolojisi ile mi bosveriyorsun acaba?
Eşim odadayken dibindeki tuvalete gidemeyen biriyim ben senelerdir çözemedik bunu ki o kadar insan içinde bunu yapma ihtimalim olursa doğumdan ve sancıdan çok onu düşünürüm artık
Lavman ile çözülür ne mutlu yoksa yemek falan yiyemem sancıyı hissettikten sonra :/

Ya ye gitsin:)) zaten hastanede yedirmiyolarmis galiba evde yiyebldgn kadar ye:)) ben kahvaltimi guzelce yapip gitmistim:)) cokk heycanlii. Hadi bakalim vurup gecicek mi yoksa devami gelcek mi?
Vurdu geçti ya gelen giden yok boşuna aç yattım :))) gece gece iyi heyecan oldu bana çömel kalk falan yapıyorum bide açıklık olsun hesabı hahaha

Hahaha ay valla kendim yazdım sandım bian .. yemek yedikten sonra bana bi tedirginlik geliyor ki sormayın aç bekliyorum çoğu zaman son bi kaç gündür :)))

Kesinlikle değer cnm acıbademler şahane imkan varsa hiç düşünme...
Serklajımı orda atıldı, ama doğumu orda yapamayacağım hem bursa da yaşamıyorum, başka şehirden gidiyordum ayda bir kontrole, hem de bizi aşıyor fiyatı ama güzel tabi herşeyi ilgisi vs.dr ları.

bunu bende cok düşündüm instagramda kesfette görmüştüm birkadın doktor çişini kakanı yapabılırsın benim için sorun değil diyordu.

Kizlar 36.4 haftada 2.650 gr 47 cm olmus bebisim biraz kilo almis 12 gunde 500 gr alsa super olur sanirim her sey normalmis bide suyu temiz dedi sulari kirleniyormuki anlamadim

Benim bebegimin kilosu az yaa..
Cok uzuluyorum..hic istahim yok..
Istahla yemek yiyenlere o kadar hayranim ki
Omrum boyunca hic istahli birisi olmadim
simdi bile yediklerimi zorla yiyorum resmen
Bu aralar birde migdem cok kotu yaniyor zaten..
Bende kendime liste yaptim...
Geçen bir kilo kiyma aldirdim esime....
Hepsini kofte yaptim 5.tane olacak sekilde porsiyonlayip buzlugu attim..... her gun yemek icin..

GUNLUK YEMEK LISTEM ise soyle

Iki haslanmis yumurta
bes tane kofte
Iki bardak sut
Bir bardak kefir ( yogurt yerine )
Bir dilim kasar
Bes tane ceviz
Bes tane badem
Ve bir tane muz

Tabi arada corba yemek vs yiyecem ama bunlar mutlaka zorlada olsa yiyeceklerim

Sizce son haftalarda ( bu arada 34.4 gunlugum bu gun.. 1900 di kilosu 34 haftakikkken ) bir haftada 500 gram alirmi bebekler...yoksa imkansiz bir sey mi bu
Offf bu cuma gidecegim...tekrardan baska doktora
Insallah listeyi eksiksiz uygularim ve bebegim kilo alir...
Zaten daha once dusuklerim oldugu icin her an tetikdeyim erken dogum icin...

Bu arada dogum icin korkmayan bir tek ben varim sanirim....
Daha once dusuk yaptigim icin olsa gerek dogum sekli cokda umrumda degil..sagsaglim dogurayimda nasil olursa olsun...
Birde daha once dogum sancisinin krali cekmis birisi olarak sanirim bu sefer dogum sancini ayirt edebilirim... dogum sancini nedir bildigim icin su an acabalarim yok...
Esim bile sasiyor bana...o kadar sanci cektin simdi nasil bu kadar cok rahatsin diye...
Ben hedefe odaklandim sanirim..bebegim sag saglim dogsun ben sanci cekmeye sezaryan olmaya raziyim..yeterki o saglikli olsun..kuveze girmesine gerek kalmasin..yeterli kiloda olsun..fazlasinda gozum yok...2500 kilo olsa rahat bir nefes alacam....

Hayir doktorumda o kadar rahat bir adam ki anlatamam..kilosu biraz az ama onemli degil dedi
Herkes 4 kilo doguracak degil ki diyor
Ben sormasam az degil mi kilosu diye hic bir sey demiyecek
Iyi mi kotu mu bilemedim
Neyseki suyu gelisimi iyi....sanirim ondan o da bu kadar rahat...

Son düzenleme:
Hahaha ay valla kendim yazdım sandım bian .. yemek yedikten sonra bana bi tedirginlik geliyor ki sormayın aç bekliyorum çoğu zaman son bi kaç gündür :)))
Millet doğumdan korkar ben doğumda altıma yapmaktan korkacağım sanırım bu gidişte
Günaydın kızlar çok mide bulantım olmaya başladı sizde de var mı
Dün akşam oldu bana, felaket koku hassasiyetim de vardı bulantım da. Su an yok şükür
bunu bende cok düşündüm instagramda kesfette görmüştüm birkadın doktor çişini kakanı yapabılırsın benim için sorun değil diyordu.
Onu bende izledim ne güzel rahatlatıyordu doktor. Doğumu konuşurken sorsam mı biliyorum kendimi sirf bunun için kasarim yapamam
Kızımda buradaki çoğu bebeğe göre zayıf. Doktor minyon olacağını söyledi hiç sağlık sıkıntısı yok şükür. Kilolu olması sağlık göstergesi değil artık takmıyorum ben sağ salim sağlıklı gelsin yeter. Sende üzme kendini doktor iyi dediyse.

34+5 de 1980 gr.di
Doktor iyi dedi suyu gelisimi...vs
35+2 de 2600 gr.di farklı cihazlarda olcum yapıldı ama tas catlasin 2400 olmustur
Ama ben bu bir haftada midem bulansa da 2 yumurta kasar peyniri hem normal kasar hem kars kasari 2 bardak sut 2 kase yogurt 1 muz yedim
Kendim kilo almadim hatta burda yazdim ben hic kilo almiyorum diye ama bebis almis teyzesi
Seninki de alir merak etme haftasina gore kilosu da iyi
Bu arada kesinlikle kars kasari yiyebiliyorsan super kilo yapıyormuş

Huuu huuuu kizlaaaar güzel haberlerim vaarr sizeee minnakim 1465gr oldu. Yarin emme refleksini kontrol edicez insallah tutar memeyi simdilik iyiyiz şükür. Solunum apnesini de atlatirsak bizden iyisi yok

Cok sükürr❤Daim olsun iyi haberlerinizzz❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…