2018 Ekim Anneleri

Kizlar iyi gunler. Dogum yapan arkadaslarin hepsini tebrik ediyorum. Yapacak olan arkadaslarin da Allah yardimcisi olsun. Ben de 26 Eylul oglen oglumu normal dogum ile kucagima aldim cok shukur. 1,5 sonunda dogdu. 1 gun suni sanci ile acilmalari bekledim. Ertesi sabah baslayan dogum oglene dogru bitti. Oglum gelmemek icin cok usrasdi ama ben de pes etmedim. Normal dogum yapacak olan arkadaslar eger epidural alacaklarsa hic merak etmesinler cok kolay oluyormus. Doktorla muhabbet ede ede dogurdum cok rahat gecti. Yani boyle kolay ise bikac tane daha dogururm dedim hemen. Ne sanci ne bebegin dogum aninda aci hicbisey hissetmedim. Benim gebelik sekeri yuzunden 39 haftada dogum yaptirdi doktorum bebek icin zararli ve cok iri diye. Iri falan degilmis 3.200 kg dogdu. Gayette normal bebek. Beni haftalarca strese soktular iri diye diye. Esim ile bile bu yuzden cok tartismisimdir.
Analı babalı büyüsün cnm gözünüz aydın darısı bizlere inşallah az kaldı bizlerde kavuşuruz sağ salim allah izin verirse:dua::nazar::anneadayı:

Kızlar birşey soracağım size ben yaklaşk 1 ay önce ağda yaptırmıştım bikinibölgem için ozaman yara olmuş sanırım sivilce gibi şimdi siyah olmuş üst kısmı öylece duruyor jilet yaptım mwcbur oraya değmeden acaba sorub olmurmu bu yara ?cildiyeyemi gitsem yaşayan varmı böyle bir durum

Kızlar birşey soracağım size ben yaklaşk 1 ay önce ağda yaptırmıştım bikinibölgem için ozaman yara olmuş sanırım sivilce gibi şimdi siyah olmuş üst kısmı öylece duruyor jilet yaptım mwcbur oraya değmeden acaba sorub olmurmu bu yara ?cildiyeyemi gitsem yaşayan varmı böyle bir durum
Kıl dönmesi olmus olabilir mi acaba azcık sıkmayı denedıgınde bırsey cıkıyor mu

Kizlar iyi gunler. Dogum yapan arkadaslarin hepsini tebrik ediyorum. Yapacak olan arkadaslarin da Allah yardimcisi olsun. Ben de 26 Eylul oglen oglumu normal dogum ile kucagima aldim cok shukur. 1,5 sonunda dogdu. 1 gun suni sanci ile acilmalari bekledim. Ertesi sabah baslayan dogum oglene dogru bitti. Oglum gelmemek icin cok usrasdi ama ben de pes etmedim. Normal dogum yapacak olan arkadaslar eger epidural alacaklarsa hic merak etmesinler cok kolay oluyormus. Doktorla muhabbet ede ede dogurdum cok rahat gecti. Yani boyle kolay ise bikac tane daha dogururm dedim hemen. Ne sanci ne bebegin dogum aninda aci hicbisey hissetmedim. Benim gebelik sekeri yuzunden 39 haftada dogum yaptirdi doktorum bebek icin zararli ve cok iri diye. Iri falan degilmis 3.200 kg dogdu. Gayette normal bebek. Beni haftalarca strese soktular iri diye diye. Esim ile bile bu yuzden cok tartismisimdir.

Gözünüz aydın, ben de normal doğum istiyorum. Sancılara dayanamazsam epidural isterim diye düşünüyorum. Haftaya konuşacağım doktorumla. Güzel örnekler duymak iyi geliyor insana. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.

Hanimlar ben de hastane odasi icin bi seyler hazirladim. Aslinda oncesinde hastaneyle anlasmali bir organizasyoncuyla anlasmistim. Oda susleme kapi susu, ameliyathane ve odada foto cekimi, lohusa taci, cikolata ve lohusa serbeti 900tl demisti. 100 tl kapora verip anlasmistim ama sonra yapacaklarina bakinca cok anlamsiz geldi.. Bir de foto cekimini hastanede degil de insallah hayirlisiyla dogumdan 10-15 gun sonra aile fotolari seklinde dogum fotografcisi studyosununda cektireyim dedim. Bu parayi oraya ayiririm diye dusundum ve kollari sivadim :)

Aktardan lohusa sekeri aldim. Insallah dogumdan birkac gun evvel kaynatip hazirlicam hem ikramlik hem de kendim icmek icin

Ankarada yasiyorum Gimat toptanci halinden lokumluk kucuk kutular aldim. Icine kus lokumu denen o minik meyveli lokumlardan koyduk.

Lohusa serbetini ikram etmek icin plastik kadeh aldim 3 set (18 adet).Uzerine minik kurdeleler silikonlayip susledik.

Bir de ikramlik dankekin su minik keklerinden aldik. Ustlerine yine suslu kurdanlar batirip kurabiye sunum tabaginda koyariz diye dusundum.

Sonuc olarak masanin kucuk bi denemesini de yaptik. Nasil olmus sizce? Organizasyoncu foto cekimi haric buna benzer bir masa tasarimi icin 550 tl diyodu ^_^ ucretini de gectim de, kendim ugrastim buyuk keyif aldim ❤

Çok da güzel olmuş, elinize sağlık :)

Hacışeriften bende verdim çikolata lokum siparişimi yarın gelir benim siparişimde inşallah .. yaptığımız fideler solmaya başladı sulayıp baktığımız halde fide düşünen arkadaşlar sukulentten başka birşey almasın tavsiyem deneyip görmüş oldum malesef ..

allah analı babalı büyütsün sağlıklı bir ömür sürsün. size birşey sorcacağım. 35. haftamda dr gittim bebek 3100 gr dedi iri bebek falan dedi sezeryan olabilirsin dedi bu ilk bebek. size o haftalarda kaç demişlerdi nasıl bir yol izlediniz. bende de gebeliğe bağlı diyabet tanısı var. yarın bir kontrolüm daha var.haftaya başka doktora da gideceğim.
Ben de 35 haftamda 3 kiloya yakin yuvarlayarak yani. dedi. Ama sezeryan demedi 37.haftada belli olur su an normal her sey demisti.

Hayırlı olsun cnm Allah analı babalı büyütsün darısı hayırlısıyla başımıza saglıkla huzurla büyüt bebeğini.

Anne karniyla gerck hayat ayni degilmis gormus olduk. Kilolalara bosuna takiyolar. Ben hic bilmedm kc kg oldugunu. Ciddi buyukluk yoksa lazim da degil. Onenmli olan haftasina uygun mu gelisimi ne alemde aslnda. Bosuna drlarn bazilari bizi geriyolar:)
Rabbim huzurla gunlerinizi gecrmeyi nasip etsin ins. Bende epiduralden cok memnun kalmstim ondan ikinciyi yaptim hemen:))) ama butun bunlara ragmen duygusalliktan herlde dogum korkusu oluyor:))
Evet gelisimi 2 hafta ondeydi. Aman korkma canim. Valla dunya varmis dedirtdi bana bu epidural. Kim bulduysa Allah razi olsun dedim kadinlara bu kdr kolaylik saglayan insandan.

Ben de 35 haftamda 3 kiloya yakin yuvarlayarak yani. dedi. Ama sezeryan demedi 37.haftada belli olur su an normal her sey demisti.
sizde de gebeliğe bağlı diyabet var mı? bir de özel e mi gidiyorsunuz? ben özele e gidiyorum bana çevremdekiler özelde sezeryan a parası için yönlendiriyor. kafana takma diyorlar.

allah analı babalı büyütsün sağlıklı bir ömür sürsün. size birşey sorcacağım. 35. haftamda dr gittim bebek 3100 gr dedi iri bebek falan dedi sezeryan olabilirsin dedi bu ilk bebek. size o haftalarda kaç demişlerdi nasıl bir yol izlediniz. bende de gebeliğe bağlı diyabet tanısı var. yarın bir kontrolüm daha var.haftaya başka doktora da gideceğim.
Canim 36 haftada 3kg civari demislerdi her 2 haftaya 500gram aliyordu. Bana da bebek iri diye diye korkuttular. Hatta dogum aninda bile bebegin kafasi buyuk oldugu icin cikamiyor deyip durdu doktorum 3 saat ugrasmamiza ragmen kafasi inmiyordu. Ama dogunca gorduk ki ne kafa buyuk ne bebek iri. Gayet 3200kg bebek geldi. Hatta biraz bebegin shishleri indikten o kdr bile olmadigini gorduk. Ama boyu masallah 55cm olmus. Gebelik shekerini diyetle kontrol ediyordum aslinda. Ama cok az parca bile unlu mamuk yedimmi o gun cok fazla cikiyordu sekerim. Ben de canim cekince kacamaklar yapiyordum tabi. Yani ultrasonlara bir daha inanman heralde. Ilk bebek olunca insan bilemiyor. Doktorlarin oyle diyorsa oyle saniyormussun.

Canim 36 haftada 3kg civari demislerdi her 2 haftaya 500gram aliyordu. Bana da bebek iri diye diye korkuttular. Hatta dogum aninda bile bebegin kafasi buyuk oldugu icin cikamiyor deyip durdu doktorum 3 saat ugrasmamiza ragmen kafasi inmiyordu. Ama dogunca gorduk ki ne kafa buyuk ne bebek iri. Gayet 3200kg bebek geldi. Hatta biraz bebegin shishleri indikten o kdr bile olmadigini gorduk. Ama boyu masallah 55cm olmus. Gebelik shekerini diyetle kontrol ediyordum aslinda. Ama cok az parca bile unlu mamuk yedimmi o gun cok fazla cikiyordu sekerim. Ben de canim cekince kacamaklar yapiyordum tabi. Yani ultrasonlara bir daha inanman heralde. Ilk bebek olunca insan bilemiyor. Doktorlarin oyle diyorsa oyle saniyormussun.
size çatı muayenesi yapmışlar mıydı bana henüz yapılmadı. o zaman mı karar verdiler normal doğuma. iri bebek olunca sezeryan öneriyor doktorlar. bende ultrason ölçümlerine pek güvenemiyorum ama riske atmak da istemiyorum. normal olsun istiyorum. bende sizin gibi ufak kaçamaklar yapıyorum üstüne hemen yoğurt gibi şekeri dengeleyici şeyler tüketiyorum. sizin gibi örnekleri görünce içim rahatlıyor açıkçası. annem mesela 4500 gr normal doğum yapmış.

kızlar annemle basım belada cocuk 2700 gr olmus dıye söylenıyor bıt kadar cocuk dogurcanda yemıyosunda doktor normal dedı imzadada bu haftada 2700 gr olur diyor.Daha kılo almaz mıkı bu cocuk anlatamadım gıttı

Daha bir ayın var gözüküyor bebek asıl kiloyu son haftalarda alıyor haftada en az 200 grdan hesaplarsan 3.500 olur,ee daha ne olsun yahu,

Birde önemli olan kilo değilde sağlık oldugunu anlasalar şu buyuklerimiz ne güzel olur :))

Daha bir ayın var gözüküyor bebek asıl kiloyu son haftalarda alıyor haftada en az 200 grdan hesaplarsan 3.500 olur,ee daha ne olsun yahu,

Birde önemli olan kilo değilde sağlık oldugunu anlasalar şu buyuklerimiz ne güzel olur :))
annem hep sezeryan olurum gozuyle baktıgı için cocuk buyumeyecek diyip duruyor oysa daha doktorla onun konusmasını yapmadık 37 de çatı muyanesınden sonra bellı olucak her turlu en az 3 haftam var 3 kıloyu gecer heralde

size çatı muayenesi yapmışlar mıydı bana henüz yapılmadı. o zaman mı karar verdiler normal doğuma. iri bebek olunca sezeryan öneriyor doktorlar. bende ultrason ölçümlerine pek güvenemiyorum ama riske atmak da istemiyorum. normal olsun istiyorum. bende sizin gibi ufak kaçamaklar yapıyorum üstüne hemen yoğurt gibi şekeri dengeleyici şeyler tüketiyorum. sizin gibi örnekleri görünce içim rahatlıyor açıkçası. annem mesela 4500 gr normal doğum yapmış.
Canim benim NST ve cati muayenelerim 30 haftadan sonra haftada 1 devam ediyordu. Bana da gebelik sekeri yuzunden iri olursa sezeryan yapmak zorunda kaliriz demislerdi. Ama ben dogumu Amerikada yaptigin icin burda hemen sezeryan demiyorlar ihtimalleri soyluyorlar ama normal dogum tarafatari doktorlar. O yuzden ilk dogumda 4 saate kdr uzayabiliyor dedi doktorum. 2 saat doguramayinca 2 saat daha deneyelim olmazsa cocuguda seni de daha fazla zorlayamayiz sezeryanla almamiz gerekecek dedi. Ve son yarim saate kdr kafasi biraz indi asagiya. Doguma esim girmemisti. Ama son yarim saat kala esime gel bi erkek gucune ihtiyacin var beni arkamdan desteklersen olacak bu is dedim. Hemen girdi ve dedigim gibi onun omuzlarimdan tutup biraz destek olmasi ile hemen dogdu. Megerse benim onceki aksamdan suni sanci alirken yan pozisyonda yatmaktan sirtim cok yorulmus ve ikinirken pek guclu ikinamiyormusum. Esim de sezeryan olmami istemedigi icin hamileligim basindan beri ben doguma asla giremem diyen adam hemen kosarak geldi mecbur. Ama iyi oldu hemencecik gecti. Burda 4,5 kg doguran tanidiklarim cok normal dogumda. Bide benim cok minyon tipli incecik kucucuk bi arkadasim var o normal dogum yapinca demistim sen yaptiysan herkes yapar diye. Catisi dardi onun. Ama ben minyon tip degilim ve neden olmasin dedim. Onceden kendini sartlandirmayin. Allah kolay dogum nasip etsin.

Back
X