2018 Ekim Anneleri

Bebeklerin geneli ayni :) bazilari daha aglak ve memeci olabiliyor :) Memede gecen emzirme suresinin ve bebegin aktif emmesinin onemi cok buyuk galiba bunda.O da tamamen bebege bagli.Kucukler fln ama uyanmayincada uyanmiyorlar valla :)

Bende dikis yok canim alinacak.Yapistirma (strip) yontemi.
Acisi her gecen gun daha da geciyor.
Duş aldikca daha da rahatliyorsun.
Yurudukce hareket ettikce daha da aciliyorsun.
Ama kendini birden yorma yine de o zamanda insan dayak yemis gb oluyor.Yine de hamilelik sonrasi ve dogum fln bi yorgunluk oluyor galiba vucutta

Benim de dikiş yokmuş sanırım tam bilmesem de, acıyor yatıp kalkarken. Bugün biraz daha iyiyiö çok şükür.

Ilk zamsnlar yara olacakmis gibi agriyor ama yara olmuyor benim oyle oldu

Bi göğsümde hafif yara olmuş aralarda sürekli lansinoh sürüyorum. Yara kabuk bağlamış çok acımıyor artık.

Slm annişler ben bebeğimi kucağıma aldım çok şükür:dua::nazar:Darısı sizlere sağlıkla alın kucağınıza sizde 3.450 gram 52 cm bebişim mis kokulu yavrum abiside çok sevdi:KK200:

Allah analı babalı büyütsün canım.

Merhaba kızlar..
Henüz geçmişi okuyamadım. 8 Ekimde kızımı kucağıma aldım. 3500 gr 49 cm. Doktor 3 kg geçmez diyordu, kendisi de şaşırdı :)
Sezaryen ağrıları ve meme yaraları hayatımı kabusa çevirdi.. Meme kanıyor sürekli. Silikon ucla emzirmeye çalışıp aynı zamanda sütümü sağıyorum. Uyku sürem günde 3 saati geçmiyor

Allah analı babalı büyütsün. Bir an önce biter sıkıntılarınız inşallah.

Merhaba bayanlar, cumartesi günü kontrol için gittiğimde bebeğimde bradikardi ve aritmi vardı doktor acil sezaryene alacağız dedi 20 dakika içinde tahlil sonuçlarını bile beklemeden ameliyathaneye alındım. Bebeğime kordon dolanmış doğduğunda solunumu yokmuş ve kalbinde ritim bozuklukluğu varmış. Yoğun bakıma alındı supraventriküler taşikardi teşhisi konuldu, yani bir anda sebepsiz yere kalp atışları 270lere çıkıyor. İlk başlarda günde 16 kez atak geliyordu ve uzun sürüyordu. Şimdi birkaç ilaç denediler son verdikleri ilaca direnç göstermedi ilk kez 50 saati ataksız geçirdik çok şükür. Dogum yaptığımız hastanenin yenidoğan yoğun bakım ekibi ve doktorları çok önemliymis onu anladım. Bebeğim ve tüm yoğun bakımdaki bebekler için dua istiyorum sizden, sağlıktan öte hiç bir şey önemli değilmiş.

Allah acil şifalar versin. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur tüm bebekler ve hastalar.

Hanımla merhaba
Oğlum bugün 12 günlük oldu.Kontrolümüz vardı sarılığı gitmiş kilosu da doğum kilosunu 100 gr geçmiş:nazar:bakmayın kilo almış dememe,memeleri kemiriyor sabahtan Akşama kadar ama sanki on gündür aç bırakılmış.Dün resmen memede tutarak akşam yemeği yiyebildim ve hiç yapmak istemediğim şeyi Yaptım 23.30 da Mama verdim yine susmadı yine beni istiyor meme istiyor .Eşim ve annem bu çocuk aç doymuyor sütün yetmiyor dedi durdular.Psikolojim bozuldu deli gibi gülmeye başladım odada boş memeleri hop diye yutmaya çalışırken :KK70:mama verdim iste en son..doktor bebeğiniz obur bebeklerden dedi yetmiyor değil dedi fazla bile geliyor.
Size Bağımlı dedi emzik kullanın 8 çeşit emzik kullandım ben dedi çocuğuma 8.de ancak tuttu..Annem de diyor ki Şerbet sürelim emzik ucuna.İlkel bir Yöntem ama çok mu sakıncalı olur sürsek ?

Son düzenleme:
Doğumda bebeğin boyunu yanlış ölçmüşler 49 demişlerdi :D bugünkü kontrolde 52 cm çıktı bebek hatta doktor biraz daha düz tutabilsek 53 cm dedi :D

Göğsümün ucuna dokunsam süt akıyor, göğüslerim dolu dolu bu sefer de bebekte sarılık başlangıcı var dedi doktor sabahtan beri zor uyandırıp emziriyorum. Ağlıyor ağzını kitliyor, açmıyor. Bi iki damla ağzına akınca memeden çekiyor kendini. 5-10 dk emse kar ama çok zorluyor bugün paşacık bizi.

Bence o kisiye gore farkeder canim.Annem hep anlatir mesela abimde kasiklardan vurmus agrisi,bende belden.
Nişan icinde 1 hafta diyorlar genelde ama ebe egitimde genelde 3 gun icinde olur dedi.
Cok tesekkürler cevabınız için benimki kasıktan başlıyor sanırım umarım 3 gün içinde olur günü de geçti 2 gün son zamanlar hiç bekleyemiyor insan :)

Hanımla merhaba
Oğlum bugün 12 günlük oldu.Kontrolümüz vardı sarılığı gitmiş kilosu da doğum kilosunu 100 gr geçmiş:nazar:bakmayın kilo almış dememe,memeleri kemiriyor sabahtan Akşama kadar ama sanki on gündür aç bırakılmış.Dün resmen memede tutarak akşam yemeği yiyebildim ve hiç yapmak istemediğim şeyi Yaptım 23.30 da Mama verdim yine susmadı yine beni istiyor meme istiyor .Eşim ve annem bu çocuk aç doymuyor sütün yetmiyor dedi durdular.Psikolojim bozuldu deli gibi gülmeye başladım odada boş memeleri hop diye yutmaya çalışırken :KK70:mama verdim iste en son..doktor bebeğiniz obur bebeklerden dedi yetmiyor değil dedi fazla bile geliyor.
Size Bağımlı dedi emzik kullanın 8 çeşit emzik kullandım ben dedi çocuğuma 8.de ancak tuttu..Annem de diyor ki Şerbet sürelim emzik ucuna.İlkel bir Yöntem ama çok mu sakıncalı olur sürsek ?
Oy maşallah emsin bol bol annesini ne güzel :)

Şerbet dediğin şekerli değil mi? Çok çok zararlı bebeklere şeker denemeyin bence.

Hanımla merhaba
Canim benim bebekte cok emiyor bide gece mama veriyorum anca uyuyor yoksa hep memede kalmak istiyor.ben de sutumun yetmedigini dusundum sagdim baktim yeteri kadar geliyormus sende sag bak istersen.emzigi sekerli suya batir ver azcik tutmasa tutmuyordur zorlama kaucuklu emzik dene benimki onu tuttu

Canim benim bebekte cok emiyor bide gece mama veriyorum anca uyuyor yoksa hep memede kalmak istiyor.ben de sutumun yetmedigini dusundum sagdim baktim yeteri kadar geliyormus sende sag bak istersen.emzigi sekerli suya batir ver azcik tutmasa tutmuyordur zorlama kaucuklu emzik dene benimki onu tuttu
Sütüm damlıyor hatta ama bebişkom hemen tüketiyor.doktor da kauçuklu olanı önerdi bakalım alıcam ondan canım.

Benim sütümde aynı şekil hiç gelmiyor gibiydi hemen mama getirdiler ben vermedim sürekli emzirdim birde sütüm yok diye düşünmedim eb demişti psikolojik olarak emdikçe sütün gelecek bunu bil demişti aynı dediği gibi oldu canım gelmesede emzir mama verirsende şırıngayla az ver emzirmeyede devam et inşallah çoğalır sütün .. bir de bana sürekli soğan ye dediler ben nazar olmasın diye sütüm çok falan demedim gelen giden süt olsun soğan ye diyor dene istersen
Çok tsk ederim canim cvp icin.benimde göğsüm çok acıyor.çikmayinca da eziyet oluyordu.ama zorlicam.ins acısı azalir.
Soğanı da yiyemiyorum canim.mide ve reflü sorunum var.ins başka seyler fayda eder.

Benim de dikiş yokmuş sanırım tam bilmesem de, acıyor yatıp kalkarken. Bugün biraz daha iyiyiö çok şükür.

Bi göğsümde hafif yara olmuş aralarda sürekli lansinoh sürüyorum. Yara kabuk bağlamış çok acımıyor artık.

Allah analı babalı büyütsün canım.

Allah analı babalı büyütsün. Bir an önce biter sıkıntılarınız inşallah.

Allah acil şifalar versin. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur tüm bebekler ve hastalar.

Daha yeni canim ondan.
Kesi yeri incecik bi cizgi halinde suan disardan,gorup gorecegin o :)
Icte tabii etkileri gun gectikce azaliyor

Hanımla merhaba

Icin rahatlamistie buna sevindim en cok :))))
Emzik icin seker denememeni oneririm.Hani diyoruz ya tadini bilmedigi seyi cani ceker mi?E denemeyede gerek yok bence :) midesine vucuduna yazik
En sevdigin seyden dene :) sütünü sık az kucuk biseye,bandir bandir dene canim;)

ahhhhh bugün çatı muayenesi yapıldı. hiç sevemedim ve normal dogumdan korktum bir an. sadece epidurale çok güveniyorum sanirim. 1 cm açılma varmış sadece ve haftayi goruruz dedi doktorum. 38+4 üz 3500 kg civariymis ve iştahım dehşet arttı bir haftaya daha da kilo alır nasıl normal olacak ? ama doktorum hiiiiiiiicccc sezeryanin lafını etmiyor.

Doğumda bebeğin boyunu yanlış ölçmüşler 49 demişlerdi :KK70: bugünkü kontrolde 52 cm çıktı bebek hatta doktor biraz daha düz tutabilsek 53 cm dedi :KK70:

Göğsümün ucuna dokunsam süt akıyor, göğüslerim dolu dolu bu sefer de bebekte sarılık başlangıcı var dedi doktor sabahtan beri zor uyandırıp emziriyorum. Ağlıyor ağzını kitliyor, açmıyor. Bi iki damla ağzına akınca memeden çekiyor kendini. 5-10 dk emse kar ama çok zorluyor bugün paşacık bizi.

Masallah :)
Altini acmayi dene her seferinde istersen.Sarilik uzamadan gecsin,emsinde.

Cok tesekkürler cevabınız için benimki kasıktan başlıyor sanırım umarım 3 gün içinde olur günü de geçti 2 gün son zamanlar hiç bekleyemiyor insan :)

Artik cidden merakta birakmis minik seni :)
Olsun gununu doldurmasi cok guzel
Saglikla kavusunda insallah,elbet gelecek❤

Icin rahatlamistie buna sevindim en cok :))))
Emzik icin seker denememeni oneririm.Hani diyoruz ya tadini bilmedigi seyi cani ceker mi?E denemeyede gerek yok bence :) midesine vucuduna yazik
En sevdigin seyden dene :) sütünü sık az kucuk biseye,bandir bandir dene canim:KK66:
Canım çokkkk zekice :KK66: sütü denicem teşekkürler :)

Şeker eskiden çok kıymetliymiş bulunması zormuş falan ya, bir de zararlı olduğu bilinmiyormuş. O yüzden eski insanlar her şeyi şekerle balla pekmezle tedavi etmeye çalışıyorlar. Memeye bal sür, emziği pekmeze batır, sarılık olmaması için doğar doğmaz şekerli su içir.... gibi bu liste uzuyor.
Yaşlılar şimdiden başladılar bana hemen şekerli su içireceğiz demeye. Benim ailem ve akrabalarım hep sağlık çalışanlarından oluşuyor. Çevremiz hep sağlıkçı. Devamlı sorarım, onlar da devamlı anlatır. Kimi ebe kimi hemşire kimi doktor kimi anne danışanı... Bana bebeğe şekerli su içir diyen doktora da rastladım, sakın şekerli su ve de mama vermeyeceksin diyen doktora da rastladım.
Benim gözlemlediğim: tahsillisi de tahsilsizi de yaşa göre yorum yapıyor. Eski nesillerden, eski kafalı ise ver emziği ver tatlıyı daya şekeri diyor. Daha genç ve yurt dışı makaleleriyle kaynaklarıyla içli dışlı olan sağlıkçılar ise sakın biberon mama emzik şekerli su bal pekmez verme diyor.
Eskilere mi inansak yoksa yeni gelişmelere mi ? :KK56:

Selamun aleykum
Benim bir sikintim var kardeslerim eşim borclanip bir dukkan acti dukkan iş yapmadi kapatmak zorunda kaldik inanin hem borcumuz var hemde tek kurusumuz yok
iki kizim var biri 34 aylik biri 19 aylik cocuklarimiza süt alamuyoruz

Yardim etmek isteyipte muhtac birini bulamayan kardeslerime sesleniyorum bizim gercekten ihtiyacimiz var Allah rizasi icin. 5 TL yatirsanizda olur bir süt parasi yeter bize

Son düzenleyen: Moderatör:
ahhhhh bugün çatı muayenesi yapıldı. hiç sevemedim ve normal dogumdan korktum bir an. sadece epidurale çok güveniyorum sanirim. 1 cm açılma varmış sadece ve haftayi goruruz dedi doktorum. 38+4 üz 3500 kg civariymis ve iştahım dehşet arttı bir haftaya daha da kilo alır nasıl normal olacak ? ama doktorum hiiiiiiiicccc sezeryanin lafını etmiyor.
Canım bn de Seninle aynıyım 38+4 um bugün kontrolüm vardı 3300 olmuş kilosu ama daha kanalda değilmiş senin ki kanalda mi bi de bana hiç bakmadı açıklık var mı diye korkmayım diye heralde bnmki de hiç sezeryan lafı etmiyor bn de istemiyorum zaten

Merhaba bayanlar, cumartesi günü kontrol için gittiğimde bebeğimde bradikardi ve aritmi vardı doktor acil sezaryene alacağız dedi 20 dakika içinde tahlil sonuçlarını bile beklemeden ameliyathaneye alındım. Bebeğime kordon dolanmış doğduğunda solunumu yokmuş ve kalbinde ritim bozuklukluğu varmış. Yoğun bakıma alındı supraventriküler taşikardi teşhisi konuldu, yani bir anda sebepsiz yere kalp atışları 270lere çıkıyor. İlk başlarda günde 16 kez atak geliyordu ve uzun sürüyordu. Şimdi birkaç ilaç denediler son verdikleri ilaca direnç göstermedi ilk kez 50 saati ataksız geçirdik çok şükür. Dogum yaptığımız hastanenin yenidoğan yoğun bakım ekibi ve doktorları çok önemliymis onu anladım. Bebeğim ve tüm yoğun bakımdaki bebekler için dua istiyorum sizden, sağlıktan öte hiç bir şey önemli değilmiş.

Allahım yavruna şifa versin Allahım ileride sağlıklı bir birey olmasını nasip etsin tez zamanda normale döner yavrun inşallah. Cümleten yoğun bakımda tedavi gören yavrulara şifa ver rabbim acılarını gösterme.

Aslinda duş seni ayaga diker biliyor musun :) cok iyi geliyor.Resmen merhem gb vucuduna degdikce iyilestiriyor sanki.Sütünede iyi gelir.
Esim hastaneden eve gelince dusa girerken kullanacagim banttan 2 tane almisti iyi ki almis,o bahsettigim az bi yerde sorun olunca bende yine bant yapistirip dus almistim.Dustan sonra cikariyorsun zaten yine.
Az kaldi yarin girecegim insaallah banyoya bittim valla halsizlikten

Sana bisey sorcam canim benim sutum gec geldi ama ben hep meme verdim zeynepe zaten ceke ceke sutu o getirdi. Simdi memeyi aliyor biraz cekmeye calisiyor beceremiyor agzinin icindeyken araniyor sonra aglamaya basliyor

Kelebek gogus ucu aldim acaba benim uclarim sivri degil ondan mi almiyor diye ama sanki onda gic cekemiyor kucuk daha 6 günlük normami bunlar bilemedim

Back
X