Herkese mutlu ve güzel günler dilerim
Ben İKEA'nin klasik ahşap beşiklerinden almıştım oğluma. Bilerek ve isteyerek sallanmayan tercih etmiştim. Özellikle erken çocukluk döneminde aşırı sarsıntıya baruz kalan bebeklerde beyin zarı bile yırtılabiliyomuş. Böle bi şey okumuştum ve çok hafif titreşim şeklinde olan sarsıntılar dışında ayakta sallama falan bebeğin beynine olumsuz etki ediyor diye okumuştum. Çok şükür oğlumu hiç sallamadan büyüttüm

Babannesine de tembih ettik o da sallamadı. Biz en başından bu yana uyku eğitimi vermeye çalıştık ama rahat bir modda yani işte kural kural değil ama çocuğun duygusal ihtiyacına göre yaklaşmaya çalıştık. Mesela oğlum 7 aylıkken işe başlamıştım ben. O zamana kadar hep memede uyuyttum. Sonra beşiğine aldım. Doktorumuz 6 aylıkken odasını ayırabilirsiniz demesine rağmen 1 yaşına kadar beşiği hep yatak odasında yanı başımdaydı. Sonrasında yürümeye başladığında yavaş yavaş alıştırdım odasına aldık beşiği ve ön kısmı çıkıyor montessori beşik haline geliyor. Yani çocuk gece uyandığında kendisi de inip gelebiliyo yanına

2 yaşına kadar da kullandık rahatça. Ben hep ahşaptan ve sallanmayan beşikten yanayım kuzum
Bir de kucağa alışma olayında hep karşı çıktım ailemde söyleyen herkese. Ben zaten çalışan bi anneyim, hep yavruma hasret olucam işe başlayınca dedim. O yüzden doya doya taşıdım kucağımda hep

Zaten yürümeye ya da sıralamaya başladıklarında kucağa gelmek bile istemiyolar etrafı keşfedicem derdine
Benim ilkinde de aşırı tüylenme olmuştu şimdi de çok tüylenmeye başladı. Ama ilkinde hiç ellememiştim doğumdan bir kaç ay sonrasında hepsi dökülüp gitmişti