- 12 Ocak 2011
- 395
- 761
- 103
Canim bunlar sadece "tarama testi" adi ustunde. Yani tani testi degil, sonucu hicbir zaman bulgu olarak degerlendirilemiyor. Toplanan sayisiz veriden yola cikarak olasilik hesaplamasi yapiliyor sadece. O yuzden hic mi hic kafana takma bence. Benim ilk oglumda 4'lu taramada AFP icin (omurga ve sinir sistemiyle ilgili bi rahatsizlikti sanirim) risk orani 1/50 cikmisti yani benimle benzer yasta ve benzer kan degerlerine sahip 50 bireyden 1'inin cocugu open spina bfida denen sendromla dogmus demek oluyo. Ama bu sadece bi olasilik. Hamdolsun oglum sapasaglam dogdu. Kanamasi olan annelerde AFP orani artiyomus mesela boyle faktorler de var. O yuzden icini ferah tut sen, insallah bebegin sapasaglam ve saglikla dogar canim benim.Yok hiçbir şey yaptırmıcam ,zaten ben tarama da istemiyordum emrivaki yapıldı.güvenirliğine inanmıyorum çünkü ve bu konuda Allah ne verdiyse diyorum.sadece dua edip beklerim
Canım bu arada kanama olayı genelde erkek annelerinde oluyormuş :)
Bugun ben de 2 li tarama icin kan verdim doktor acikladi iste tarama testi demek "bu bebek %100 boyle olacak" demek degildir dedi. Elimizdeki verilerle ongoru hesabi yapiyoruz sadece dedi. Tum muayeneler normal oldugu durumda, ense kalinligi normal aralikta, 2 li ve 3lu taramada dusuk risk grubunda ciksa bile o bebegin de problemli olma olasiligi %8'dir yani biz aileye %92 ihtimalle bu saglikli bi bebek diyebiliriz dedi. Bunu biz demiyoruz bilimsel veriler diyo dedi.
O keseciklee kapali kutu gibi, bize dusen dua bol bol dua. Insallah Allah'in izniyle hepimizin bebekleri hem zihinsel hem de fiziksel olarak saglikli bir sekilde buyur ve saglicakla aliriz kucagimiza