• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Günaydın hanımlar umarım her şey yolundadır hepimiz için bebişler rahattır. Ben de sizlere bir şey soracağım üçlü test yaparken hangi işlemleri yaptılar. Geçen hafta devlet hastanesinde dr um ultrasona yönlendirmişti bebişe farklı bir dr ve ultrasonla bakıldı eli ayakları kalbi beyni her şeyine bakmıştı dr uma gittim o sonuçla sonra üçlü test için form doldurup kan vermeye gönderdi bunun dışında yapılan bir şey var mıydı? Sorum çok saçma gelebilir sizlere ama ikilide ense kalınlığı vs bakılıyor ya bunda bakılmadı ben mi atladım yapmam gereken bir şeyi yoksa işlem bu kadar mı sadece bilemedim. İlk hamilelikte de sadece ikili yapılmıştı bundam emin olamıyorum bir haftadır düşünüyorum
canım ense kalınlıgı sadece ikilide bakılıyor. Üçlüde bakılmıyor

Gunaydin kizlar :anneadayı:
Esim tartiya pil almis, sonunda.
Sabah tartildim 61 olmusum :olamaz: 4 kilo almisim.Nedense cok agir geldi.
Dokundu.Cok sisecekmis gibi hissettim.

Bana da ikiz.oldugu icin ikili vs yapilmiyor. Direkt nipt plus istendi. Esim dediginiz gibi bi sey cikarsa ne yapacaksin ki diyor
Zar zor oldu zaten. Ama kafam karisik yine de yapmak mi lazim diye dusunuyorum.
Yani karar senin tabi

Günaydın
Kızlar bana dün aile hekimliğinden vagaferon diye bi kan ilacı verdiler kullanan var mi

mrb canım güzel sonuç alırsın inşallah, yaptırdığın testin adı neydi? nifty...veracity vb. bende yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım .birde 300/1 çıkan hangisi?
Merhaba, ben Nifty yaptırdım. 10 güne sonuç çıkıyor.

Gunaydin kizlar :anneadayı:
Esim tartiya pil almis, sonunda.
Sabah tartildim 61 olmusum :olamaz: 4 kilo almisim.Nedense cok agir geldi.
Dokundu.Cok sisecekmis gibi hissettim.
bende hergün tartılıyorum psıkopata bağladım normalde aksam yemeklerınde pılav makarna yemıyorum dun pilav yedim az bişey sabah +400 gr fazla cıktım .Bu kadar kolay kilo almak mümkün mü ya kafayı yıcem toplamda 4 kılo almıs oldum

bende hergün tartılıyorum psıkopata bağladım normalde aksam yemeklerınde pılav makarna yemıyorum dun pilav yedim az bişey sabah +400 gr fazla cıktım .Bu kadar kolay kilo almak mümkün mü ya kafayı yıcem toplamda 4 kılo almıs oldum
kaç kilo ile başladınız ve kaç haftada kaç kilo aldınız.

canım ikili düşük risk çıkmışsa üçlüyü niye yaptırdınız kı? sadece kafa karışıklığı o kadar ... ikili testin duyarlılığı daha fazladır ... Üçlü testin duyarlıgı %60-70 diye biliyorum o yüzden lütfen sonuçları çok fazla kafanıza takmayın
hastanenin doğum paketini almıştık bu tetkikler de içindeydi Türkiye'deki gebelik süreçlerini inceledim genelde hepsi yapılıyor biliyorum yurtdışı yapmıyor bu tarz tarama testlerini(doğum oranın düşük olmasından dolayı) yaptırdık ve Dr muzda üstüne düşen görevi yaptı yüzde bir de şans olsa ben söylemek zorundayım dedi bizde devamında NIFT testine başvurduk.

Anneler birşey sorucam. Ben 13 haftalıkken doktora gittiğimde 14 hafta dedi ve sürekli aynı doktora gidiyorum ultrason cihazı aynı normalde geç dollenmeydi ama son adet tarihimi yakalamış sevdindim neyse bı kaç hafta Sonra 16 haftalıkken gittim tekrar 17 haftalık çıktı sürekli ileri gidiyor neden boyle
problem yok hayatım merak etme benım bebek de ole ... u
Kızlar üç gün önce sağlık Ocağına işim düştü gitmişken kan idrar aldılar.Demirim düşmüş bir de idrarda hafif enfeksiyon çıkmış:KK17:Demir ilacına ve Decavit e rağmen demirim düşmüş bu ara stres altındayım ve beslenmeme Özen göstermiyordum.Bu tahlil sonucları kendine getirdi beni.:olamaz:
Bu arada bikaç Akşam önce Sırt üstü yatarken bi yandan tv izleyip bir yandan göbeğimde daireler çiziyordum.O Sırada birdenbire içerde bişey fırt diye saniyelik bir geçiş yaptı korktum resmen.Bebişti kesin :21::nazar:rahatsız ettiğimi düşünerek çok üzüldüm ama kardeşim diyor ki hoşuna gitmiştir Sevildiğini hissetmiştir.Sizce :110:
bence de sevıldıgını hıssetmıstır. ben de sevıyorum karnımı bana oynuyor mesela ama başkası koyunca elını cıt yok ... bızı hıssedıyorlar ve hoşlarına gıdıyor bence

tmm canım, benımkını de salça yaptı sanırım, bende ılık süt içtim o bişraz rahatlattı ama bu zaman kadar bnm hiçbir şikayetim yoktu çok güzel gidiyordu birden olunca korktum da,sağolasın
benım sütte eksıtıyor mesela mıdemı o yüzden de zaten tıksındım ıcmıyorum hıc ... ama bak sana ıyı gelmıs

Kızlar sağ kasık ağrısı yaşayan var mı özellikle sabah yada tuvalatten sonra

ne güzel işte burdaki birçok arkadaş ikili temiz çıkınca üçlüyü yaptırmadılar bile bunlardan biriside benım... Üstelik benım bebeğimin ense kalınlıgı sınırda çıktı, en iyi sonucu ikili test ve ayrıntılı ultrasyon verir...
Yani öyle ama eşimde bende bu konuda endişe yaptık yaşım 37 riskli bir yaş o yüzden hepsini yaptırdık garanti olsun istedik doktorumuzda para için yaptıysa allah biliyo vicdanına kalmış o hesap verecek diğer tarafta hakkımı helal etmem :63:biz eşimle bişey çıkmıycak biliyoruz ama şüpheler kalksın diye yaptırdık onun günahına giremeyiz allah korusun bize bişey olsa sağlıksız bir çocuk ortada kalır :KK61:

mrb canım güzel sonuç alırsın inşallah, yaptırdığın testin adı neydi? nifty...veracity vb. bende yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım .birde 300/1 çıkan hangisi?
Canım tam adı ne bilmiyorum o şokla hiçbişey aklımda kalmadı doktor uzunca anlattı bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan alınıp yapılırsa düşük olasılığı yüksek kandan alınıp yurtdışına yollayıp kesin tanı konuluyomuş bizde onu tercih ettik

Üçlü testin sonucu 300de 1 ihtimal çocuk down sendromlu olabilir dedi ama yaşıtlarına göre senin iki katı iyi bir sonuç dedi doktorum

kaç kilo ile başladınız ve kaç haftada kaç kilo aldınız.
51.5 yada 52 gıbı bıseydim ilk kılomu hatırlamıyorum sıgarayı bıraktım 8. haftada 53,5 oldum 12. haftada 54 oldum dün 55 tim bugun de 55.4 cıktım:KK61: moralim cok bozuluyo sebze meyve yıyerek alıyorum bide bu kıloyu hamurısı fln yesem kım bılır ne olucak :KK42::KK42:

B
Günaydın
Kızlar bana dün aile hekimliğinden vagaferon diye bi kan ilacı verdiler kullanan var mi
En kullanıyorum canım kan hapı aç karnına içiyorum sabahları kötü ni etkisini görmedim ben sma herkesin bünyesi farklı

Kızlar üç gün önce sağlık Ocağına işim düştü gitmişken kan idrar aldılar.Demirim düşmüş bir de idrarda hafif enfeksiyon çıkmış:KK17:Demir ilacına ve Decavit e rağmen demirim düşmüş bu ara stres altındayım ve beslenmeme Özen göstermiyordum.Bu tahlil sonucları kendine getirdi beni.:olamaz:
Bu arada bikaç Akşam önce Sırt üstü yatarken bi yandan tv izleyip bir yandan göbeğimde daireler çiziyordum.O Sırada birdenbire içerde bişey fırt diye saniyelik bir geçiş yaptı korktum resmen.Bebişti kesin :21::nazar:rahatsız ettiğimi düşünerek çok üzüldüm ama kardeşim diyor ki hoşuna gitmiştir Sevildiğini hissetmiştir.Sizce :110:
Kuzum bende geven hfta kan verdım d vıtamını cokmdısuk cıktı decabıtı kullanmıyodm ıs yerınde kalmıstı bıde kanama gecırdık falan bebısler depolarımızı bosaltmıs sımdı hem d3damla hemde ferıfer dıye surup gıbı bısey verdı ıcıyorum guzelde beslenıyodum her ay kan verıp takıp etmek lazm bebiştir o cnm ama ben dokununca pıtpıtlaro kesıyo yaramaz ;) dısardan hıssedılmıyor az once pıtpıt yaparken elımı koydm kestı

51.5 yada 52 gıbı bıseydim ilk kılomu hatırlamıyorum sıgarayı bıraktım 8. haftada 53,5 oldum 12. haftada 54 oldum dün 55 tim bugun de 55.4 cıktım:KK61: moralim cok bozuluyo sebze meyve yıyerek alıyorum bide bu kıloyu hamurısı fln yesem kım bılır ne olucak :KK42::KK42:
Cnm uzulme bende ıkı kıloyu tamamladım sanrm yarın tartılcam yavrular saglıklı olsun kılo verılır cnm

Back
X