• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Selaaaam güzeller güzeli annelerrr .. hepinizin anneler günü kutlu olsun. Rabbim bebişlerimizi saglikla sihhatle kucaklarimiza almamizi nasip etsin inşallah..
Vee cokkk sûkûr benimde cinsiyet belirleme partim yapildi 1aydir arkadaslar cinsiyetini biliyordu ben dûn ögrendim. Hic farketmez ilk bebegim gelsinde Oğluşum olcakmiş.. :)) plojovic plojovic yazabilirsin artik canim:)

Haa bide kizlar bisey sormak istiyorum cok fena birsekilde usutmusum galiba boyle sinuzit gibi kulagima bogazima gozume dogru heryere bir tikaniklik agri uzandi cok rahatsizim bu durumda dogal ne kullanabilirim bilen varmi

Arkadaşlar cmv testi yapan varmı açıklamalı gebelikte ben yaptım cmv igg pozitif igm negatif ne demek bu bulaşıcı hastalık mi mi taşıyorum
Hayır canım daha önce bu virüsü geçirmişsin ve vücudun bağışıklık kazanmış demek. Benimde cmv ıgg pozitif çıktı. Igg bağışıklık var demek. Gebelikte önemli olan ıgm nin negatif olması. Bu o hastalığı şuanda geçiriyorsun demek ki buda çok tehlikeli bebek için

Ya arkadaşlar doktorlar pek önemsemiyor takmıyor en azından nedir bilgi verseler insana yani bu cmv yi ne zaman geçirdiğim öğrenmek istiyorum ve evdekilere bulaşmış midirhamilelik psikolojisi ışte

Kizlar selam,
Ben bebegi hala hissedemiyorum:KK43: bir kac kez kıpırtı gibi bisi oldu ama emin olamadım. Siz ne durumdasiniz?
Cnm sureklı olmuyo benımde gunde uc bes kere pıt pıt atıyo yuzustu yatıyodu benım yaramaz ya belkı oyuzden cok hıssedemıyorum ama 2 hafta daha hıssedememek normal yag oranına falan gore de degısırmiş

Kizlar selam,
Ben bebegi hala hissedemiyorum:KK43: bir kac kez kıpırtı gibi bisi oldu ama emin olamadım. Siz ne durumdasiniz?
Ben yeni başladım hissetmeye ve şunu farkettim özellikle de su içince ve tatlı yiyince kıpırdıyor.
Sen de tatlı bişeyler ye su iç uzan ve elini karnının belli yerlerine kapat ben yerini öğrendim artık oraya kapatıyorum ve yüksek sesle konuşuyorum.Bunların hissetmede etkili olduğunu düşünüyorum.Yine de hissetmezsen karın yapısıyla alakalıdır.20.haftadan sonra başlıyormuş kesin olarak

Selam anneler ve anne adayları :) anneler günümüz kutlu olsun ..bende 2 gündür hissetmeye başladım bebeğimin hareketlerini az da olsa bana en güzel anneler günü hediyesi oldu :KK200:

Bide kizlar yogurdunuzu hangi sutten yapiyorsunuz? Ben hazir aliyordum brucella dan dolayi ama yiyemiyorum.
Mahalle sutcusunden alip mayaliyorum artik
Benim hamile oldugumu biliyo
Eger antibiyotik koyuyorsan almiim dedim
Yok dedi bende ondan alip mayaliyorum artik
Sütünü kaynattigin sürece bisey olmaz cnm kaynat biraz karistir ole hemen kapatma. Sonra sogut sutu mayala.Önemli olan kaynatıp pastörizasyon işlemini yapman.

Kızlar günaydın. Ben bu gece yana dönerken karnında langır lungur yığılma ıldı rahatsızlık hissi de oldu. Sağa dönünce karın içindekiler sağa tığıldı ve çok rahatsız ediciydi. Sola döndüm gene aynı şekilde. Sizde de aynı oluyor mu
Bende de varr.

Rahim boyu hiç ölçülmedi bende.Bu haftalarda mi ölçülüyor ? dlkkydlntpl dlkkydlntpl @cemile___
Sıkıntılar azalarak bitsin rahat hamilelikler geçirelim inş
Cnm herhalde 15. Haftadan beri ölçüyor bnm rahim ağzı acikligini ve rahim ağzı boyunu. Rahim ağzı boyunda kısalık gördüğü içi de iğne ve progestan devam ediyorum.hatta ilk ölçüldüğünde yazmistim

Dün birden kramp ve Kasılmalar başladı ilaçtan olacağı aklıma gelmedi hastaneye gittim idrar yolu enfeksiyonu var dendi ilaç verdiler normalde o ilacı her ay kullandım bi defa ve mutlaka rahatlatıyordu sabah kalktım hic birseyim yoktu ilacı içtim 2 saat sonra kasılmalar başladı sanki adetim sokulecek gibi bacaklarıma kadar vurdu senin yazdigin aklıma geldi iyi ki yazmissin ilaçtan olduğunu öyle farkettim. Yarın içmeyeceğim insaallah geçer benimki de
Çok.cok geçmiş olsun. Hanginilac bu acaba ? Bu kadar kesin ve riskli belirtiler varsa içme bence... çok dikkat et olurmu

Ya arkadaşlar doktorlar pek önemsemiyor takmıyor en azından nedir bilgi verseler insana yani bu cmv yi ne zaman geçirdiğim öğrenmek istiyorum ve evdekilere bulaşmış midirhamilelik psikolojisi ışte
İgg virüsle karşılaştıktan yaklaşık 6 ay sonra pozitifleşir. Yani çocukken de geçirmiş olabilirsin 6- 7 ay once de. Genellikle belirti vermez ya da hafif grip benzeri belirti verir.

Sütünü kaynattigin sürece bisey olmaz cnm kaynat biraz karistir ole hemen kapatma. Sonra sogut sutu mayala.Önemli olan kaynatıp pastörizasyon işlemini yapman.
tesekkur ederim yazdiklariniz icin iyice kaynatiyorum baya bi. Siz nasil yapoyorsunuz yogurdu?

Kizlar sizler nasil yapiyorsunuz yogurdunuzu hazi mi tuketiyorsunuz yoksa kendiniz mi mayaliyorsunjz?

Kizlar sizler nasil yapiyorsunuz yogurdunuzu hazi mi tuketiyorsunuz yoksa kendiniz mi mayaliyorsunjz?

Ben günlük sütten yapıyorum ama mayaladığım yoğurt normal inek sütünden. Bu şekilde bakterilerden korunabiliyor muyum orasını bilemiyorum:63:

Back
X