Günaydın hanımlar, inşallah hepimiz için güzel ve huzurlu bir gün olur
Bebek hareketleri konusunda şurada ayrıntılı bir makale var:
https://www.babycenter.com/0_fetal-movement-feeling-your-baby-kick_2872.bc
Benim doktorum da 4. aydan önce hissetmen pek mümkün değil demişti yani 16. haftadan önce. Bebek keseden çok daha minik oluyo, aslında 7-8 haftalıkken hareket etmeye başlıyolar ama işte kesenin içi su dolu olduğu için bizim onları hissetmemiz mümkün olmuyor.
Makalede de diyor 16-22. haftalar arasında hissedebilirsiniz diye. Bu şekilde bir hafta aralığı ifade etmek, kesinlikle şu haftada hissedilir gibi bir ifadeden daha anlamlı geliyor bana şahsen. Çünkü herkesin bünyesi farklı, bebeğin kız ya da erkek olma durumuna göre gelişimi farklı olabilir ya da vücut yapımız farklı: düşük kiloda olanlarda yağ kitlesi az olduğu için belki de daha kolay hissediliyodur gibi gibi pek çok etken var. Tüm anne adaylarını aynı kefeye koyup kesin 20. haftada ya da 22. haftada hissederin denmesi bence doğru değil.
İlk gebeliğimde 18+ kaçtı hatırlamıyorum ama sabah ezanına uyanmıştım sırt üstü yatıyodum hiç unutmuyorum. Oğlumun kol ya da bacağını kaydırdığını ve tepik tepik vurduğunu hissetmiştim baya

İşte 20 li haftalara geçtiğimizde Allah izin verirse hem kasları daha güçlenecek bebişlerin hem de büyümüş olacaklar ve harketlerini takip edip sıklığına bakmak falan daha rahat olacak göreceksiniz