2018 Ekim Anneleri

Biz dertli dervişiz kızım kolik birde reflü sorunu var. Ağlamadığı nadir anlarda hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum:) bol bol uyu emi birde tek el yiyp içmeye alış :))
Cnm yaa kıyamam inş en kısa zamanda geçer reflü yatağı aldın mı? Ben şimdiden aldım ne olur ne olmaz diye ne kadar ise yarar bilemem ama

Cnm yaa kıyamam inş en kısa zamanda geçer reflü yatağı aldın mı? Ben şimdiden aldım ne olur ne olmaz diye ne kadar ise yarar bilemem ama
İşe yaramıyor canım, ilaç ve koyulaştırıcı da kullanıyoruz yine de kusuyor sürekli kilo alımı yavaş geceleride başında bekliyoruz

İşe yaramıyor canım, ilaç ve koyulaştırıcı da kullanıyoruz yine de kusuyor sürekli kilo alımı yavaş geceleride başında bekliyoruz
Geçicek cnm buğünler de sen içini ferah tut Rabbim sana güç kuvvet versin , kızınada tez vakitte şifa versin Rabbim

Bir erken doğum vakasi daha
Dün tansiyonumun 18 olması nedeni ile acil olarak saat 11 de spinal dogum ile bebegimi kucağima aldım
2800 gram 49 cm doğdu
36+1 de oldu
SüTüm var ama emmiyo
Küçük olduğu için
Şimdilik mama takviyesi yapiyiruz
İnsllah en kisa zamanda emer
Dua edin
Spinal olacak olanlar hiç korkma son
Cok rahat geçiyor
Cnm hayırlı olsun çok sevindik Rabbim sana ve evladına uzun ve sağlıklı ömürler versin

Arkadaşlar günaydın, gece saat 1 gibi uykudan uyandım tuvalete gittim idrar yapmaya sonra çıktım, bi 1-2 dk sonra 1 yemek kaşığı kadar sulu akıntım oldu. Ama bunun suyum mu yoksa normal herzamanki akıntı mı olduğunu anlayamadım. Hemen duş aldım hazırlandım, ama su gelmeye devam etmeyince hastaneye gitmedim. Pazartesi randevum var zaten. İlk gebeliğimde birden boşalmıştı suyum, anlam veremedim bu sefer

Dün tansiyonumun 18 olması nedeni ile acil olarak saat 11 de spinal dogum ile bebegimi kucağima aldım
2800 gram 49 cm doğdu
36+1 de oldu
SüTüm var ama emmiyo
Küçük olduğu için
Dua edin
Cok rahat geçiyor
Gözünüz aydın cnm analı babalı büyüsün inşallah:dua::nazar:

Kızlar benim bugün kontrolüm vardı. 36+3 oldum. Doktorum 37 haftadan itibaren normal doğumu bekleyebilecegimizi söyledi. Gebelik sekerim ve bebek iri oldugu için 39a kdr normal dogum sancılarım başlamazsa suni sanci vererek getirebiliriz dedi. Ben de normal doğumu kolaylaştırmak için hurma yemeye başladım. Bide doktorum bol yürüyüş ve ilişki tavsiye etdi. Bunun dışında ben ahududu yapragi çayının da doğumu kolaylaştırdığını çok duydum ve okudum. Bunu daha önceden uygulamış olan var mı acaba aranızda? Ve başka neler yapabilirim ?
Banada dr en cok iliskiyi onermisti. Baska seyleri soylemedi bile.
Ama klasik bilinen yurume hareket ve youtubedaki egzersizler baska bilemedm smdi.

Arkadaşlar günaydın, gece saat 1 gibi uykudan uyandım tuvalete gittim idrar yapmaya sonra çıktım, bi 1-2 dk sonra 1 yemek kaşığı kadar sulu akıntım oldu. Ama bunun suyum mu yoksa normal herzamanki akıntı mı olduğunu anlayamadım. Hemen duş aldım hazırlandım, ama su gelmeye devam etmeyince hastaneye gitmedim. Pazartesi randevum var zaten. İlk gebeliğimde birden boşalmıştı suyum, anlam veremedim bu sefer
Dikkatle takipte kal yinede. Surekli kontrl etmekte fayda var. kontrlun yakinmis zaten. Drun herhangi bisy soylemismiydi en son muayenede?

2800 gram 49 cm doğdu
36+1 de oldu
SüTüm var ama emmiyo
Küçük olduğu için
Dua edin
Cok rahat geçiyor
Hayrli ugurlu olsun insaAllah. Hemencecik toparlarsiniz eminim. Artik baya buyuduler cok sukur. Saglicakla huzurla devam etsin ins bundan sonraki surecleriniz

yeni anne- baba olanlar o şaşkınlık, heyecan, yorgunluğu bırakıp da gelenlerin nasıl geleceklerinden de mi mesul?
Ve bunu söyleyen ablam. Ben mi düşüneceğim tabiki sen dusuneceksin dedi. Baya bı tartışma şeklinde. Ve eşim hastanedeyken gidip gelemez mıymış. Bebeğin koltuğu sonra takıldı da olurmuş. En kötüsü de kimsenin beni anlamaması , anormal olan benmisim gibi davranmalari

Kızlar benim bugün kontrolüm vardı. 36+3 oldum. Doktorum 37 haftadan itibaren normal doğumu bekleyebilecegimizi söyledi. Gebelik sekerim ve bebek iri oldugu için 39a kdr normal dogum sancılarım başlamazsa suni sanci vererek getirebiliriz dedi. Ben de normal doğumu kolaylaştırmak için hurma yemeye başladım. Bide doktorum bol yürüyüş ve ilişki tavsiye etdi. Bunun dışında ben ahududu yapragi çayının da doğumu kolaylaştırdığını çok duydum ve okudum. Bunu daha önceden uygulamış olan var mı acaba aranızda? Ve başka neler yapabilirim ?
Dizlerin biri sağa biri sola bakacak şekilde Çömelip kalkma hareketi yapabilirsin,perine masajı yapabilirsin kesisiz doğuma yardımcı oluyormuş,kegel Egzersizleri yapabilirsin aklıma gelenler bunlar.ha bir de Sancı sırasında kullanacağın nefes egzersizlerine şimdiden alıştırma yapabilirsin.Kolay dopum olsun

Bu anlattıklarını okuyunca içimden umarım herkesle konuşur ve kimse gelmez dedim. Baban sana çok güzel yol göstermiş aslında. Doğumdan çıkmışsın evde partiler. Hastaneye insan taşımalar falan... tam çıldırmalık. Oto koltuğunu tak arabaya şart o milletin alınması mı bebeğinin Allah korusun sağlığı mı ? Norveç'te yaşamıyoruz. Aniden önüne kırmalar, arabayla sağdan önüne geçmeler, yol seninken karşıdan gaza basıp önünü kesmeler... Hiç mi frene basmadan geleceksiniz. Bebeğin boynu o ani frenlerde ne olacak. Yürüyerek gelsinler dengesizler. Bebek daha önemli.
Off canım bunların stresi var bide. Eşime daha söylemedim bunlarin hicbirini

2800 gram 49 cm doğdu
36+1 de oldu
SüTüm var ama emmiyo
Küçük olduğu için
Dua edin
Cok rahat geçiyor
Sürpriz oldu gözün aydın sağlıkla büyütün inşallah.36 olunca küvezlik durum da olmuyo dimi çok sevindim :nazar:
Inşsllah emmeye de başlar minik kuş:)

S Semabuse bendede farklı dert var canim. Allah izin verirse doğum sonrası anneme gideceğim bi süre. Eşimde ise oradan gidip gelecek eve gelince kaynana kişisi gelmek isteyecek kesin birde görünce var ki günde 4 pakete yakın sigara içer. Ben kapı pencere açmak yerine sabah evim güneş alırken Zeynep'in yattığı odayı havalandırma niyetindeyim o yokken ama kadın öyle iciyorki kapı deliklerinden bile giriyor koku içeri
Birde gelecekler yemek yap SaskinAnne ortalığı topla SaskinAnne ben nasıl yeteceğim
Kesinlikle sigara içen insan evime gelemez diye sert konuscam inan şimdiden sıkıntı bastı beni
Kadın kocaa hamilelikte 1 defa aradı ya çocuğu mu umursayıp bi hediye yapmaması da cabasi
Eşimin ailesinden söz etmek bile istemiyorum cnm ne gelip gidiyorlar ne arıyorlar. Bişey ihtiyaç varmı bişey yapalım mı diye! Aylardır evime gelmediler. Çok yakın oturuyorlar en son bayramda gittim. Artık bir yabancı gibi hastaneye gelirler kardeşleri annesi babası. Ve gösteriş olsun diye bütün gün ayrılmazlar odadan:( sanki ilgileniyorlar mis gibi! Ben herseylerine kosturmustum. Bebek nasıl diye sormak bile yok, evlerine gittiğimde hoşgeldin nasilsin diye 8yildir duymadım hic

2800 gram 49 cm doğdu
36+1 de oldu
SüTüm var ama emmiyo
Küçük olduğu için
Dua edin
Cok rahat geçiyor
Hayırlı olsun canım :halay:sütünü sağmaya çalış ilk sütler çok değerli bağışıklığı için

S Semabuse Bence akrabalık o kadar da iyi bir şey değil. Akrabanın iyisine denk gelebilmek çölde kutupayısına rastlamak gibi. Yavaş yavaş hepsinden uzaklaşmaya çalıştım. Sadece sayılı akrabalarım var görüştüğüm ki onlarla bile belli bir sınır koydum. Aradılar doğuma gelmek istediklerini söylediler gelmeyin dedim münasip bir dille. Sadece eşim, annem, babam, kardeşim ve arkadaşım olacak. Eşimin ailesi bile haftalar sonra gelecek. Şöyle ki bizimkiler gidecek onlar gelecek. Amaç kalabalık yapmamak. Lohusayı sıkmadan hem bebeği görmek hem ev işlerini yapıp hem de acemi annenin yanında yardımcı olmak. Biz o şaşkınlıkla misafir ağırlayacak en özel anlarımızda millete öncelik vereceksek gelmesinler. Hatta hiç gelmesinler daha iyi. Sen onlara bakmayacaksın onlar sana bakacak ev işini yemeğini yapacaklar.
Tabiki cnm amaç o. Ama demek ki kişiye göre değişiyormuş. Napim stres yapmamaya çalışıyorum elimden geldiğince. Ama kimseyle konuşamıyorum en yakınım bile anlamiyor

Hamilelik aynı zamanda insanın geçireceği endişe ve zor zaman süreci de demek...
Aslında iyi bir şey, bu dönemde herkesin nasıl davrandığını görmek ve sonrasında ona göre davranmak..
:) Herkesten uzaklaşmak istiyorum.. ve de lohusalık bir kadının yaşayabileceği en hassas donem.

2800 gram 49 cm doğdu
36+1 de oldu
SüTüm var ama emmiyo
Küçük olduğu için
Dua edin
Cok rahat geçiyor
Hayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini...

Canım senin yazdıklarını okuyunca ben geriliyorum Allah yardımcın olsun gerçekten çok saçma insan dolu etrafında onlarada hidayet versin Allah
Amin cnm. Dün gece sancim tuttu afedersin popoma kadar ağrıdı peşpeşe geldi sancı. Ablama anlattım ben o haldeyken son iki haftaya kadar ise gudip geldim dedi olur öyle dedi. Ben bacagimin üstüne basamiyorum kacgundur duvara tutunup tuvalete gidiyorum oysaki. Ne agrimdam ne sancimdan ne de yıllardır beklediğim hevesim ozlemimden anlayan var. Hastaneye balon süslemesi düşünüyorum annem ona bile ayıp, hastaneye alırlar mı görgüsüz musun diyo!

Back
X