2018 Ekim Anneleri

Yahu kizlar bu insanlar yüzünden ben de günahkar oluyorum yaaa. Geçen bir arabamız doğum yapmış. Ortamda sordular nesi oldu diye. Oglan deyince oo görüyor musun iyi masallah gibi bi yorum geldi yaslilardan. Ben paattt patlattim lafi:HADI YAA NEYSE OLSUNN OLSUNN DAHA GENÇLER IKINCIYE KIZI OLUR INŞALLAH dedim yaaa ben de ayip ettim belki ama napiyim çok zorluyorlar. Su an küvezde yatan yavrum benim 3.kizim. Millet hep hamileyken olsun filan diyordu ya da tüh vahh bu da mi kiz filan. Kuzum öyle bir doğum hikayesiyle doğdu ki bir taburcu olup eve gelse sanki 30 yildir oglu olmayan asiret ağalarının oglu olmus gibi kutlamalar yapacak moda soktu bizi. Allah kulunu kullarini öyle güzel terbiye ediyor ki şasakaliyor insan.. bilerek bilmiyererk dilimden cikan günahlara tövbe estağfurullah ..affet Allahimmm...
En çok kadınlr nispet yapıuor cnm.kadınlar erkeklerden çok daha fazla istiyor erkek ilginçtir.aşırı yanlış.allah verio .allah sennde kuzuna şifa versin cnm,3evladını da bağışlsın...

Öğretmen olan arkadaşlar seminer donemi nasıl gidiyor ne zaman rapor alcaksınız?
Ben 32. Hafta calisabilir raporumu gecen cuma aldim. Iki hafta seminer 3 hafta okul. 37ye kadar calisirsam 2. Donem basliyorum. Yoksa daha erken baslamam gerekiyor. Seminerde yorulmuyorum ama bu hafta iki gun baska okula gitcez. Insallah yorulmam.

Öğretmen olan arkadaşlar seminer donemi nasıl gidiyor ne zaman rapor alcaksınız?
Seminerler yormuyor da araba kullanıyorum. kaza yapıcam da direksiyon karnıma çarpıcak diye korkuyorum. Seminerlerden sonra izne ayrılıcam. Yani 2 haftayı doğum sonrasına aktarmış olucam inşallah. 35. Haftada ayrılmış olucam. Siz okula başlıcakmısınız

Canım aynı şeyleri ben de yazacaktım fırsat bulamadım yazmaya oldukça güzel anlatmışsın. Dr da ona göre yönlendiriyor zaten doğum sonrası yani bizim öyle olmuştu. Benim adetim 40. Gün civarı olmuştu dr o kontrolde direk korunmaya yönelik bilgilendirmişti:)

Evet canim benimde surmustu o kadar.
Boyle konusunca bilmeyen icin 40 gun regl gormek gb geliyordur muhtemelen ama oyle dusunmesinler tabii.Lekelenme,bazen bitmis gb,bazen yeni baslamis gb oluyordu.
Muhtemelen herkesin farklidir ama sonucta rahim toplaniyor ve toplandikca az az devam ediyor duruma gore.

Kanamayla lohusalik ayni aslinda.
Rahimin toplanmasi 6 haftaya tekabul ediyor,lohusalikta 40 gun iste.
Kanama o sure boyunca bi gidip bi geliyor,bazen bitiyor gb oluyor yine basliyor fln.O arada beklemeyen oluyprmus diye duyuyorum ama ben denemedim acikcasi :)
Bide illa tamamen iliskiye girmek degil mesele bence hic oyle dusunme,mutlaka paylasiminiz,yakinlasmaniz vardir.Erkeklerede bi sabir geliyor sanki :)
Kanama süresince ilişki olması enfeksiyon kapılmasına sebep olabiliyormuş uzak durmak en iyisi.Hamilelik süresince aşırı şüpheci olup çıktım.Peşinde dolanıyorum eşimin her şeyden emin olmak istiyorum.Hem aylardır çalışmamak da bunalıma soktu sanki beni.Zaman akıp geçsin hayırlısıyla..Bu kafayla lohusalık sendromuna girmem inş

Kanama süresince ilişki olması enfeksiyon kapılmasına sebep olabiliyormuş uzak durmak en iyisi.Hamilelik süresince aşırı şüpheci olup çıktım.Peşinde dolanıyorum eşimin her şeyden emin olmak istiyorum.Hem aylardır çalışmamak da bunalıma soktu sanki beni.Zaman akıp geçsin hayırlısıyla..Bu kafayla lohusalık sendromuna girmem inş

Bence de en iyisi.Onemli bir zaman sonucta.Ve gecici biliyor insan dayanir yani.Sonrasıda daha iyi olabiliyor buarada heralde o kadar ozlemden,bebek uyandi mi uyanmadi mi heyecaninda ekstra bi zaman dilimi oluyor :)))))
Hic canini sikma bence,esinle yakinligini koru,illa iliski degil mesele.Yakin olmak,sık dokunmak vb seylerde hepimiz icin bi baglayici,rahatlatici durumlar.
Lohusaligin o cikmazi biraz hormonlardan canim,birden dususe gectikleri icin aslinda gayet masumuz gb dusun :) gecici o da en azindan.Bebisede yetme cabasi oldukca faha agir basiyor tabii ama kendini bol bol rahatlatmaya calisirsin,yardim istersin,nefes alirsin❤

Kızlar nasıl mutluyum anlatamam, minik kuzularımı görmeye gittim bugün içeriye girdim hemşire kucagınıza verelim mi annesi dedi çok küçük hemşire hanım dedim korkmayın ben yanınızdayım dedi göğsüme açtırdı koydu koynuma anne kuzusunu. Canım yavrum başta biraz ıkındı gazını cıkarttım sırtını oksadım kafasından öptüm cennet kokusu geldi o an ondan. O nasıl huzurluydu orda bir bilseniz minicik agzıyla arandı durdu sanki emebilecek gibi. Kokladım ben kokladıkca o ellerini göğsüme dahada koydu güldü anladı beni annem geldi nasıl mutluyum dedi sanki. Agladım gözümden bir iki yas düştü ona hissettirmemek için toparladım kendimi keyfi bozulmasın benim meleğimin hissetmesin annesini. Abin sizi özlemiş annem sen daha önce büyüyorsun bak abine gidecez dedim ona . Canım oğluma da kıyafet istediler nasıl güzel olmus o minicik bedenine kırk bin kere masallah gececek oğlum hersey gececek dedim .. bu da bugünlük bizim hikayemiz..
Gözün aydın canim çok sevindim

Kanamayla lohusalik ayni aslinda.
Rahimin toplanmasi 6 haftaya tekabul ediyor,lohusalikta 40 gun iste.
Kanama o sure boyunca bi gidip bi geliyor,bazen bitiyor gb oluyor yine basliyor fln.O arada beklemeyen oluyprmus diye duyuyorum ama ben denemedim acikcasi :)
Bide illa tamamen iliskiye girmek degil mesele bence hic oyle dusunme,mutlaka paylasiminiz,yakinlasmaniz vardir.Erkeklerede bi sabir geliyor sanki :)
Ya benim eşim ilk kez böyle oldu... nerdeyse eli elime degmiyor sezeryan oldum diye ödü kopuyor. Sinir oluyorum bazen. Her şey mekanik bir anahtar kilit birlesimi degil ki afedersiniz . Sarilmaktan opmekten ne zarar gelecek sezeryana.. beni begenmiyor mu ki artik ... töbee ... neyse belki de psikolojisi bozuldu yavrumuz küvezde. Ben kadınım agliyorum söylüyorum rahatliyorum. O içine atiyor... sabir küpü mübarek

Bence de en iyisi.Onemli bir zaman sonucta.Ve gecici biliyor insan dayanir yani.Sonrasıda daha iyi olabiliyor buarada heralde o kadar ozlemden,bebek uyandi mi uyanmadi mi heyecaninda ekstra bi zaman dilimi oluyor :)))))
Hic canini sikma bence,esinle yakinligini koru,illa iliski degil mesele.Yakin olmak,sık dokunmak vb seylerde hepimiz icin bi baglayici,rahatlatici durumlar.
Lohusaligin o cikmazi biraz hormonlardan canim,birden dususe gectikleri icin aslinda gayet masumuz gb dusun :) gecici o da en azindan.Bebisede yetme cabasi oldukca faha agir basiyor tabii ama kendini bol bol rahatlatmaya calisirsin,yardim istersin,nefes alirsin❤
Haklısın canım çok Sağol :KK200:

Selam kızlar. Bugün sezeryan dikişlerim alındı. Bebisim bir haftadır kuvezde...hergün görmeye gidiyorum günde 2 kez. Sürüm gelsin diye komposto yapıyorum yiyorum kayısı kompostosu. Bol şu içiyorum.makina ile sağıyorum götürüyorum. Biberonla veriyorlar bebişime.
Cinsellik acısından hamilelik boyunca bizde de bisey yoktu zaten ne kadar sıkıntılı bir hamilelik geçirdim biliyorsunuz. Dr 40 gün cinsellik yok dedi. 40 günden sonra kontrollü olabilir dedi.
Birbuçuk ay sonra da kontrole çağırdı.
Biberon değil de kaşıkla niye vermiyorlar acaba.Emme refleksini gelişmesini engellememesi için biberon ve emzik kullanmak önerilmiyor da

Kızlar benim eşim de aynı. Hiç sarılmıyor bile. Ben iyice sevilmediğimi düşünmeye başladım. Zaten hamileyiz koca göbeğimizle kendimizi beğenmiyoruz. En azından biraz iltifat etse arada sarılsa da mutlu etse... Grurumdan söyleyemiyorum da.... Ve devamlı kavga etmeye başladık.

Evet canim benimde surmustu o kadar.
Boyle konusunca bilmeyen icin 40 gun regl gormek gb geliyordur muhtemelen ama oyle dusunmesinler tabii.Lekelenme,bazen bitmis gb,bazen yeni baslamis gb oluyordu.
Muhtemelen herkesin farklidir ama sonucta rahim toplaniyor ve toplandikca az az devam ediyor duruma gore.
Aynen canım benim 20 li günlerde bitmiş gibiydi o akıntı hali 40. Gün civarı adet olmuşum dr o şekilde söylemişti bir de düzene girene kadar da biraz zaman alıyor herkesin süreci farklı ilerliyor.

Bu halde bile yükleniyorlar sana Allah'ım ya
Maalesef canım diğer seminer dönemindr de 2 farklı seminer vermişlerdi müdür bu kez toplantıda herkesin önünde sordu buradasınız herhalde değil mi size de şu konuyu verdik burada arkadaşlara anlatacaksınız diye mecbur buradayım dedim. Bakalım nasıl geçecek Allahtan sadece kendi okulımdaki arkadaşlar diğerinde 4 okuşdan öğretmen vardı. Rehberlikçi olmanın hele de yalnız çalışmanın bazı dezavantajları oluyor maalesef ne yapalım geçip gidecek bu da

Kızlar nasıl mutluyum anlatamam, minik kuzularımı görmeye gittim bugün içeriye girdim hemşire kucagınıza verelim mi annesi dedi çok küçük hemşire hanım dedim korkmayın ben yanınızdayım dedi göğsüme açtırdı koydu koynuma anne kuzusunu. Canım yavrum başta biraz ıkındı gazını cıkarttım sırtını oksadım kafasından öptüm cennet kokusu geldi o an ondan. O nasıl huzurluydu orda bir bilseniz minicik agzıyla arandı durdu sanki emebilecek gibi. Kokladım ben kokladıkca o ellerini göğsüme dahada koydu güldü anladı beni annem geldi nasıl mutluyum dedi sanki. Agladım gözümden bir iki yas düştü ona hissettirmemek için toparladım kendimi keyfi bozulmasın benim meleğimin hissetmesin annesini. Abin sizi özlemiş annem sen daha önce büyüyorsun bak abine gidecez dedim ona . Canım oğluma da kıyafet istediler nasıl güzel olmus o minicik bedenine kırk bin kere masallah gececek oğlum hersey gececek dedim .. bu da bugünlük bizim hikayemiz..
Gözün aydın çok sevindim :) Insallah ışık boyuyla devamı gelirde bebisler bir an önce ilerleme kaydedip kucağına gelirler.
Zaman nasıl geçiyor bi bakmışsın evdesiniz hepiniz :)

Maalesef canım diğer seminer dönemindr de 2 farklı seminer vermişlerdi müdür bu kez toplantıda herkesin önünde sordu buradasınız herhalde değil mi size de şu konuyu verdik burada arkadaşlara anlatacaksınız diye mecbur buradayım dedim. Bakalım nasıl geçecek Allahtan sadece kendi okulımdaki arkadaşlar diğerinde 4 okuşdan öğretmen vardı. Rehberlikçi olmanın hele de yalnız çalışmanın bazı dezavantajları oluyor maalesef ne yapalım geçip gidecek bu da
Bizde bütün öğrt lere konu dağıtılıyor.Sene başı seminerinde konu anlatımı olmuyordu,sanırım bu yıl bişeyler varmış.yol Faktörü Yüzünden ben gidemiyorum

Back
X