2018 Ekim Anneleri

Selam hanımlar,

Yavaş yavaş eksikleri halletmeye çalışıyorum bi kaç gün dolabını yerlestirecegim prensesimin. Valizde de ufak eksikler var onları hallettim mi büyük ölçüde bitmis olacak inşallah.

Ilişki konuşulmuş bizde aylardır ara verdik gibi. Normal doğumda önemli diyorlar onu düşünüyorum arada yapmamamizdan kaynaklı bi zorluk çıkar mi doğumda daha zor mu olur acaba diye. Doktora danisacagim bi ara ona göre hareket etmeye çalışacağız.

Pazartesi kızımı göreceğim çatlıyorum meraktan boyu kilosu kaç oldu diye. Bana göbeğim büyümüyor gibi geliyor sanki.

Ben 32. Hafta calisabilir raporumu gecen cuma aldim. Iki hafta seminer 3 hafta okul. 37ye kadar calisirsam 2. Donem basliyorum. Yoksa daha erken baslamam gerekiyor. Seminerde yorulmuyorum ama bu hafta iki gun baska okula gitcez. Insallah yorulmam.
Merhaba, öncelikle dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi :anneadayı:
Ben de öğretmenim, benim sat a göre doğum 25 ekim görünüyor.müdür yardımcısı ile geçen gün hesapladık hatta sisteme girerek yaptı hesabı yanlışlık olmasın diye, seminere gelip okulun açıldığı hafta izne ayrılacağım , okulun son haftası da rapor alacağım dönemi kapatmış oluyorum yaptığımız hesaba göre . Sizin yorumunuzu okuyunca acaba yanlış mı hesapladık dedim birden o_O

Ya boşver canım inan herkes aynı benlede eğitime gittim diye dalga geçtiler kuzenlerim bile ki büyükleri saymıyorum bile bilinçli olmak istemek insanlara neden komik geliyo anlamıyorum en ufak bişeyde kulaktan dolma bilgilerle konuşıyolar bnde araştırdığım öğrendiğim şekilde düzeltiyorum onları bide cahil muamelesi yapıyorum üstüne kalıyolar öyle hiçte pişman değilim herkesle anladığı dilden konuşmak lazım kasma sende ya sadece bebeğini ce kendini düşün herkesle de önceden konuş ya da eşin konuşsun gereksiz kalabalık yapmasınlar
Eşim çekinir cnm onlardan sadece anne baba ve kardeşleri gelir bizimkilere bişey demez. Bugün arabada arkadaş müziğin sesini son açalım dedi genç olduğumuzu anlayalim dedi. İzin vermedim oğlum rahatsız olur diye. Bir ton laf yedim karsiliginda sadece saygı duyarmisin lütfen dedim sadece

Bir erken doğum vakasi daha
Dün tansiyonumun 18 olması nedeni ile acil olarak saat 11 de spinal dogum ile bebegimi kucağima aldım
2800 gram 49 cm doğdu
36+1 de oldu
SüTüm var ama emmiyo
Küçük olduğu için
Şimdilik mama takviyesi yapiyiruz
İnsllah en kisa zamanda emer
Dua edin
Spinal olacak olanlar hiç korkma son
Cok rahat geçiyor
Hayırli olsun cnm gözün aydın. Maşallah bebeğine kilosu da boyu da çok iyi. Allahim hayırlı evlat eylesin. Küvezde değildir inşallah. Sen nasılsın sezeryan mi oldun? Sütun kendiliğinden mi geldi sağma makinasıyla mi?

Hadi gözün aydin Allah analı babalı büyütsün :) Erken de gelse kilosu boyu yerinde maşallah üstünde varmış zamanla emmeye de başlar hiç canını sıkma. Sağ salim aldın ya kucağına en önemlisi o su an.

Allah yardımcın olsun canım. Okudum mesajlarını insanın en yakınları anlayışlı olmadıktan sonra ne denir ki. Varsın eşinle ikiniz ıki aileye de kötü olun rest çekemez misiniz?
Yok canım saygimizdan ikimiz de hiç bişey diyemiyoruz. Eşimin babası bile ağza alınmayacak şeyler söylüyor eşim saygıdan susuyo ben de bişey demiyorum. İnsan ailesini atamıyor. o da çok uzuluyo ailesinin ilgisizliğinden. Benimkiler çok şükür çok ilgililer ama anlayış biraz yok.

Hamile kadına bu kadar yüklenme çemkirme hiç ama hiç normal değil. Bir anormallik var burada. İnsanın kendi ailesinden bunları duyması.... Eşinin ailesi olsa bir derece yine anlayacağım da kendi ailenden bu yaklaşım... bilemiyorum. Gerçi eşinin ailesi bile olsa garip...
Eşime de anlatamıyorum ailemi kotulemis gibi. Kimseye diyemiyorum. insallah doğum da lohusalık da sağlıklı sakin ve huzurlu geçer hepimizin.

Hamile kadına bu kadar yüklenme çemkirme hiç ama hiç normal değil. Bir anormallik var burada. İnsanın kendi ailesinden bunları duyması.... Eşinin ailesi olsa bir derece yine anlayacağım da kendi ailenden bu yaklaşım... bilemiyorum. Gerçi eşinin ailesi bile olsa garip...
Üç
Cok zor isin cidden.
Kendine yazik etme ama.
Inan dogumdan sonra da boyle devam ederse tek zarar goren bebegin olur.Cunku senin butun hislerini alacak.
Bol bol uyursun madem bebisle
İnsallah zarar görmez cnm bunun için elimden geleni yapacağım. Sakın huzurlu ve mutlu olmasını çok istiyorum.

Günaydın kızlar doktora gideli 1 hafta kadar oldu tartıldım hic kilo almamışım muhtemelen Zeynep te almadı:KK43:

Dün kaynanama dedim gorumcem sigara içtiği sürece onu eve alamam diye. Sen gel istersen dedim onsuz gelemem dedi ee sen çocuğunu düşünüyorsun bende çocuğu mu düşünürüm. Işe başlayınca bize bırak diyor. Yanı ise giderken çocuğu 1.5 saat şehirlerarası yola götüreceğim bırakacağım oradan 1.5 saat daha ise gideceğim. Kucuk bebek karda kışta nasıl gitsin annem bakacak dedim ya sıkıntısı o
Hâlâ ben gelir bakarım diyor kime dedim ben sigara iceni istemiyorum diye sinirimi yıpratıyorlar. Bende söyle çözüm buldum doktora götürdüğümüzde rica edeceğim sigara içilen yerde durmasın...vs diye eşime anlatsın yoksa isim zor

Neden ben cocuguma sağlıklı bir hayat isterken vicdan azabı çekmek zorunda kalıyorum. Bende içiyordum sigara bıraktım bir dahada başlamayı düşünmüyorum. Zaten zayıf çocuğum belki de zayıf doğacak neden riske atayim kuzumu
Elinden geleni yap cnm eskiden bilmeden bebeğin yanında icerlermis ama artık heryerde anlatılıyor sigaranın zararları. Evin dışına çıkıp icemez mi? Gerçi o da kötü. Ağzı kokacak pis pis. Gelmesin en iyisi

Evet ama onlarda anlayış yoksa yapacak bir şey yok mesela ben kendi adıma diyim 4 sene beraber oturduk ağzımdan burnumdan getirdiler gelen giden bitmedi benim evimde benden rahattılar en son patladım işte evde ayrıldı şimdi çok rahatsız olduğum şeylerde söylüyorum yani 4 sene kendimi ezdirdim sustumda ne oldu diyorum bazen madalya mı taktılar valla benim sesim çıkmaya başladıktan sonra her şey daha iyi oldu eşim bile diyo keşke baştan cırlasaydın :)))
Maşallah eşin desteklemiş seni. Ben bişey desem ya kavga çıkar ya da bosaniriz susuyorum hep. Eşim hep ailesini tutar, çok aşırı düşkün, tüm hatalarını ya yok sayar yada unutur.

Canım benimde tüp bebekle 6sene sonra oldu 3 gün ablamda kaldım afedersin iç çamaşırıma varana kadar giydirdi şuan ben diyorum abartmayın diye onlar habire yok süs yok hediyelik onu alalım bunu yapalım hevesindeler inşallah seninkilerde hatalarını anlarlar çok yanlış biz o kadar bekledik ne bileyim değişik biraz tepkini göster bence canım anlamıyorlarsa anlatacaksın yapacak bir şey yok yarın birgün çocuğunu kucağına aldığın zamanda her şeye dır dır ederler :KK43:
Olmuyor cnm ben üniversiteyi bile zorla isteyerek okudum çok destek olmadilar. Kucağa alma konusunu şimdiden konuşuyorum 3-4ay sevgi ilgi ister kucağa alışmaz diyorum. İnşallah karışan olmaz.

Elinden geleni yap cnm eskiden bilmeden bebeğin yanında icerlermis ama artık heryerde anlatılıyor sigaranın zararları. Evin dışına çıkıp icemez mi? Gerçi o da kötü. Ağzı kokacak pis pis. Gelmesin en iyisi
Gün-de 4 pakete yakın içer kokuyu sen düşün canim

Canım benimde tüp bebekle 6sene sonra oldu 3 gün ablamda kaldım afedersin iç çamaşırıma varana kadar giydirdi şuan ben diyorum abartmayın diye onlar habire yok süs yok hediyelik onu alalım bunu yapalım hevesindeler inşallah seninkilerde hatalarını anlarlar çok yanlış biz o kadar bekledik ne bileyim değişik biraz tepkini göster bence canım anlamıyorlarsa anlatacaksın yapacak bir şey yok yarın birgün çocuğunu kucağına aldığın zamanda her şeye dır dır ederler :KK43:
Valla doğumda başıma bişey gelirse yada pıhtılaşma olursa öteki tarafa kalbim kırık giderim:) sürekli gözyaşı nereye kadar. İstediğim sey sadece biraz sevgi ve ilgi. Karnimi sevsem bile çok dokundugumu söylüyorlar. Ben de siz de sevin dediğimde doğduğunda severiz şimdi anlamaz diyorlar. Dokunulmazmış!

Seninde geç oldu dimi bebek

Kimse kimsenin halinden anlamaz geçen sene bayramda kaynanamın bana bu kiloyla boşuna tüp bebek yaptırma o da tutmaz olmaz senin çocuğun dediğini bilirim. Okadar zayıftım ben evlendigimde gonalf menagon puregon serophene klomen...vs piyasadaki tüm infertilite ilaçlarını kullandım kilo aldım haliyle ama yine aşırı kilolu degilim

O gün okadar icime battı ki anlatamam ama güçlü duracağım ya laf sokmak fitratimda var ne alakası var kiloyla falan filan biseyler dedim sustum

Şimdi bana dünyayı verse alsa etse arasa sorsa ne faydası var. Ben kirildigimi belli etmem asla. Dik dururum konuşmam susarım ama Allah biliyor ya ne üzüldüğümü

Neler neler var da anlatacak gerek duymuyorum. Belki de o kötü niyetli değildi ama benim hayattaki eksikliklerim onun söyledikleri ile içimi acıttı. Halen kendimi kötü niyeti yoktur diye avuturum ben.
Aslında kötü de değildir ama işte.

Kimseden bişey istemeyelim beklemeyelim de canim. Bizler altın bebeklerimizi bekleyen anneleriz. Mucizelerimiz karnimizda ve Rabbim izin verirse 1 ay sonra kucagimizda olacaklar. Allahu teala bizlere yıllar sonra kulunu emanet etmiş. Gerektiği zaman o emanet için sesimizi yükseltip aaa ne çirkef kadın deseler bile konuşmak zorundayız. Bu ikinci hatta 3. Çocuğu olan kadın için de aynı.

Odanı süslemek mi istiyorsun süsle. Kim ne diyecek neden ayıp olsun. Senin çocuğun yok diye sana konuşanlar Allahtan korktular mi? Ayıp oldu susalım dediler mi?

Herşey güzel olacak inanıyorum ben
Amin canım inşallah. Çok duygulandım gözlerim doldu okurken. Ben de çok bekledim canım çok kayıp yaşadım. Yatağımın yanında beşik hayaliyle uyudum yıllarca. Ve başka bebekleri koklayıp gizlice aglardim. İnternette tanimadigim bebeklerin resimlerine bakarak konusurdum. Geçen sene eltimin bebeği olduğunda eşimin ailesi kucağımdan almışlardı. Ablamın eşi çocuğun olmazsa kocan seni bosar demişti daha geçen sene. Ve milletin acıyarak bakması. Hep dua ettim, ağladım, Kur'an okudum. Çok şükür mucizemiz bizimle. Allah'ım bizlere sağsalim kucağımiza almayı nasip etsin, iyi anne baba olalım, ve Rabbim tüm isteyenlere olmayanlara nasip etsin en kısa zamanda inşallah. Allah buyuk.

Canım tesekkür ediyorum .rabbim bütün bebeklerin yanında inanıyorum bütün şifa beklyrnlerin yanında . Biraz geç olacak onları kucagıma almam ama olsun onlar iyi olsunlarda geç olsun kavusuruz sonunda . Oğlum canım oğlum ben yoruldum ama o minicik bedeniyle benden daha güçlü ikinci ameliyatını pldu anne kuzusu . Her gittiğimde konusuyorum onunla sen güçlüsün kız kardeslerini gececeksin onlara abilik yapacaksın diyorum hissediyorum oda beni hissdediyor can oğlum annesine tepki veriyor . Her gecen gün güzel haberler alabilmek dileklerimle ...
Allah'ım en kısa zamanda şifa versin cnm oğluna. Kucağında sağlıkla eve dönersin iz inşallah. Allah yardımcın olsun canım sabırlar versin annesi..

Uzuldum canim ya. Her iki ailede de sikinti var anladgm kadaryla. Ablanda bi tuhaf. Ben olsam hicbisymi paylasmam onunla. Esin nasil? Onu kacirdim ailen gibi mi dusunuyo sana destk cikmaz mi?
Eşim benim ailem konusunda destek çıkar da yeri geldiğinde başıma kalkar. Kendi ailesi konusunda toz kondurmaz. Ya hayır bebek kayıplarından yada bu bebeğimin sağlık sorunu olduğunda ağladığımda isyan etme daha beteri var lafını duydum hep. İnsan üzüntümü azaltacak bişey söyler ben isyandan ağlamıyorum ki acim var benim oysaki. Bakalım yaşayıp göreceğiz cnm ben iyi anne olayım iyi ve hayirli evlat yetistireyim de.

Uzuldum canim ya. Her iki ailede de sikinti var anladgm kadaryla. Ablanda bi tuhaf. Ben olsam hicbisymi paylasmam onunla. Esin nasil? Onu kacirdim ailen gibi mi dusunuyo sana destk cikmaz mi?
Ablamla çok şeyi paylasmiyorum artık çünkü eşimin ailesiyle eşimle kötü şeyler yasadigimda bana anlatma dedi ben strese gelemiyorum dedi. Oysa iki kardeşiz. Cekemiyosan ayrıl ailesini o şekilde kabul et gibi radikal konuşmuştu.

S Semabuse arkadaşım kimsyle planlarını paylaşma bence. İkinci çocuğu sen ve eşin bilcek. Bidaha konusunu açma hamile kalınca da keyfin ne zamn isterse pat diye söyle:)))
Ben öyle yaptım. Herkes gıcık anacım. Annem bile ki iyidir aramız yapmasaydın dedi. Neyse bitek ona söyledim. Kv tarafına 6. Ayın içinde söyledim. Direk ismi cinsiyeti pat pat:)) şmdi doğumuda söylemicem:)) doğurcam sonra ne zamn ararlarsa.
Bence fikirlerini hiiç söyleme. Sonra da onla alakalı bisürü yorum ve can sıkıntısı.
Ben kv tarafna söyledkten sonra kadında surat 5 karış aceleniz neydi dedi. Günlerce bu yüzden ağladım. Sanki sokaktan geçenden yaptım ya. 1 hafta sonrası normal sormalara başladı. Ama ilk şok anında tepkisi yüzünden çok soğumuştum.
K.v den de düşüncesiz konuşmuş. Biz mi çok hassasiz cnm nasıl kırıcı konuşuyorlar anlamıyorum bu insanlara empati eğitimi vermek şart. İsinlansak bu insanlardan.

Öyle zaten de yorum yapamazsınız diye insanları hayatmızdan da çıkaramıyorz. En güzeli uzak durmak oluyo işte. Mesafe anne bile olsa şart!
Kocamla yaparım planımı gerisi sadece konuşur:)
İşte bide takmasak. Bazen hassas anına denk geliyor insanın.
Diyorum ya çok karışan olmadğı halde uzaya kaçmak istiyrm diye:)
Sen bide yurtdisindasin burda olsan daha da çok konuşurlar susmadan

Ailen sebepsiz değildir cnm riskli bir durumun mu vat
Pıhtılaşma ve tekrarlayan dusuklerim var cnm hamileliğim zor geçti o yüzden. Ama ben istiyorum. Ya doğumdan sonra serecegim yatak takımı yüzünden bile gerilme oldu ben yıllardır kırmızı bir takım sakladım doğumda sereyim diye. Ablam tutturdu olmaz ve bunu diretip söylüyor ben onu taktirmam diye. Saygı duyarmisin lütfen diyorum anlayan yok. Ve bir kere de soylemiyo elli kere illa.

Back
X