2018 Ekim Anneleri

Amin canım inşallah. Çok duygulandım gözlerim doldu okurken. Ben de çok bekledim canım çok kayıp yaşadım. Yatağımın yanında beşik hayaliyle uyudum yıllarca. Ve başka bebekleri koklayıp gizlice aglardim. İnternette tanimadigim bebeklerin resimlerine bakarak konusurdum. Geçen sene eltimin bebeği olduğunda eşimin ailesi kucağımdan almışlardı. Ablamın eşi çocuğun olmazsa kocan seni bosar demişti daha geçen sene. Ve milletin acıyarak bakması. Hep dua ettim, ağladım, Kur'an okudum. Çok şükür mucizemiz bizimle. Allah'ım bizlere sağsalim kucağımiza almayı nasip etsin, iyi anne baba olalım, ve Rabbim tüm isteyenlere olmayanlara nasip etsin en kısa zamanda inşallah. Allah buyuk.
Her bişeye yorum katmasalar olmaz.İçinde neler kalmışsa hepsini yaşa,sonra pişman olma.Kardeşim geldi aklıma.Farklı şehirlerdeyiz beni hamile hâlimle ilk gördüğünde Üzerimde hamile elbisesi vardı,çok imrendi.Üç çocupu var ama hamile elbisesi giymek Ayıptır karnını sakla anlaşılmasın hamile Olduğun aman ha lafları Yüzünden hiç giymemiş,çok ilginç ya.Daha kim bilir neler yaşamıştır neler işitmiştir

Evet öyle,ayni zamanda bebek için de mutluluk hormonu salgılatıyormuş.Mutluluğu geçtim kanka olduk ,ya benden soğumuşsa ya hep böyle devsm edip giderse diye korkuyorum.Evde Sıkça geriliyoruz alakası var mi bilmem.
Lohusalık bitinceye kadar mi yasak yoksa kanama bitinceye kadar mi merak ettim
Bize eğitimde 40gun dediler cnm hem de rahim ancak toparlanır.

Kızlar nasıl mutluyum anlatamam, minik kuzularımı görmeye gittim bugün içeriye girdim hemşire kucagınıza verelim mi annesi dedi çok küçük hemşire hanım dedim korkmayın ben yanınızdayım dedi göğsüme açtırdı koydu koynuma anne kuzusunu. Canım yavrum başta biraz ıkındı gazını cıkarttım sırtını oksadım kafasından öptüm cennet kokusu geldi o an ondan. O nasıl huzurluydu orda bir bilseniz minicik agzıyla arandı durdu sanki emebilecek gibi. Kokladım ben kokladıkca o ellerini göğsüme dahada koydu güldü anladı beni annem geldi nasıl mutluyum dedi sanki. Agladım gözümden bir iki yas düştü ona hissettirmemek için toparladım kendimi keyfi bozulmasın benim meleğimin hissetmesin annesini. Abin sizi özlemiş annem sen daha önce büyüyorsun bak abine gidecez dedim ona . Canım oğluma da kıyafet istediler nasıl güzel olmus o minicik bedenine kırk bin kere masallah gececek oğlum hersey gececek dedim .. bu da bugünlük bizim hikayemiz..
Canım mutluluğun evlatlarinla daim olsun inşallah. Annelik ne kadar kutsal..

Pıhtılaşma ve tekrarlayan dusuklerim var cnm hamileliğim zor geçti o yüzden. Ama ben istiyorum. Ya doğumdan sonra serecegim yatak takımı yüzünden bile gerilme oldu ben yıllardır kırmızı bir takım sakladım doğumda sereyim diye. Ablam tutturdu olmaz ve bunu diretip söylüyor ben onu taktirmam diye. Saygı duyarmisin lütfen diyorum anlayan yok. Ve bir kere de soylemiyo elli kere illa.
Arkadasim dogumu sen yapacaksin ablana neki sen ne istersen o olur neden karisiyorki bu kadar

Her bişeye yorum katmasalar olmaz.İçinde neler kalmışsa hepsini yaşa,sonra pişman olma.Kardeşim geldi aklıma.Farklı şehirlerdeyiz beni hamile hâlimle ilk gördüğünde Üzerimde hamile elbisesi vardı,çok imrendi.Üç çocupu var ama hamile elbisesi giymek Ayıptır karnını sakla anlaşılmasın hamile Olduğun aman ha lafları Yüzünden hiç giymemiş,çok ilginç ya.Daha kim bilir neler yaşamıştır neler işitmiştir
Elimden geleni yapıyorum cnm maddiyat imkan verdiğince. Herkesin ne kadar ilginç düşünceleri var cidden.

Arkadasim dogumu sen yapacaksin ablana neki sen ne istersen o olur neden karisiyorki bu kadar
Herşeye karışıyor ve ben hastaneden çıkmadan evde kalacakmis anahtarı istedi çarşafı falan düzeltir iz dedi ben de hastaneye gitmeden kendim duzeltirim dedim. Ben eve gelmeden kesin değiştirir istediğini takar

Maşallah eşin desteklemiş seni. Ben bişey desem ya kavga çıkar ya da bosaniriz susuyorum hep. Eşim hep ailesini tutar, çok aşırı düşkün, tüm hatalarını ya yok sayar yada unutur.
İlk 4 sene benim eşimde aynıydı canım ailesine ses çıkaramıyodu ama zamanla gösterdim üstüme çok geldiklerini ve haksız yere sürekli huzur bozduklarını .. bizim geldiğimize gittiğimize giydiğimize yediğimize eve giriş çıkış saatlerine misafirimize herşeye karışıyorlardı bi de hepsi birden her kafadan ayrı ses :)))) eşimde desinler nolcak karıştıda noldu falan diyodu hep en son bi patladım işte noldunu gördü :))) ev ayrıldı evindeki rahatlığı sakinliği özgürlüğü tatdı ve herkes haddini yerini bildi keşke dedi daha önce evi ayırsaydık yeni evlenmiş gibi oldum dedi .. inşallah senin eşinde geç olmadan farkeder bazı şeyleri ve yanında olur canım

Bir erken doğum vakasi daha
Dün tansiyonumun 18 olması nedeni ile acil olarak saat 11 de spinal dogum ile bebegimi kucağima aldım
2800 gram 49 cm doğdu
36+1 de oldu
SüTüm var ama emmiyo
Küçük olduğu için
Şimdilik mama takviyesi yapiyiruz
İnsllah en kisa zamanda emer
Dua edin
Spinal olacak olanlar hiç korkma son
Cok rahat geçiyor

Cnm hayırlı uğurlu olsun. İnşşallah en kısa zamanda emmeye de başlar

Valla doğumda başıma bişey gelirse yada pıhtılaşma olursa öteki tarafa kalbim kırık giderim:) sürekli gözyaşı nereye kadar. İstediğim sey sadece biraz sevgi ve ilgi. Karnimi sevsem bile çok dokundugumu söylüyorlar. Ben de siz de sevin dediğimde doğduğunda severiz şimdi anlamaz diyorlar. Dokunulmazmış!
Allah korusun canım .. valla işte eski kafamı diyim ne diyim banada kayınvalidem tesettürlüyüm zaten bol giyiniyorum öyle olduğu halde karnını ört diyip duruyo he he diyip geçiyorum napim yani senle mi uğraşcam :) ama göbüş sevme konusunda herkesin eli karnımda vay oynadı mı oynıcak mı :)) Sen değişirsen onlarda değişecek emin ol .. ben mesela eskisi gibi olsam kaynanam bana karnını ört dedi diye kafama takar oturur sinirlenir kendime saçma sapan dert ederdim sonra sonra baktım ben neye canımı sıkıyosam ordan üstüme geliyolar bende herşeye güldüm geçtim hala da öyle yaparım çok takılıp üzülsemde sinirlensemde asla onlara belli etmem bu yüzden onlarda pes etti ne olsa işlemiyor bana nasılsa :))) zamanla birbirini tanıyorsun ve ona göre hareket ediyorsun bence sende öyle yap istediklerini onlara verme canım

Pıhtılaşma ve tekrarlayan dusuklerim var cnm hamileliğim zor geçti o yüzden. Ama ben istiyorum. Ya doğumdan sonra serecegim yatak takımı yüzünden bile gerilme oldu ben yıllardır kırmızı bir takım sakladım doğumda sereyim diye. Ablam tutturdu olmaz ve bunu diretip söylüyor ben onu taktirmam diye. Saygı duyarmisin lütfen diyorum anlayan yok. Ve bir kere de soylemiyo elli kere illa.
Kusura bakmada bu nasıl bir abla vallaha benimkine hormonlardan neler saydırıyom ben hep alttan alıyo doğumdan sonra biliyom ben sana yapcamı diyo gülerek .. bana hediye alsa onu bile soruyo nasıl istersin kızıma bişe yapcak olsa foto atar beğendin mi alayım mı beğenmezsemde söylüyorum tamam kardeşim diyor sen beğendiğini at sonra onu arar bulur sabah arayıp öpüp başıma koyacam ablamı valla şuan kıymetini bildim .. o kadar ilgileniyor bi de kıza ağız burun kıvırıyom onu farkettim şuan :(

Slm kızlar, bugün bebek odası bakmaya gittik, birkaç yere bakmıştık, 3300 dü bitanesi güzeldi vs. Şimdi 4000 lira olmuş, başka yere gittik aynı Malesef fiyatlar çok yüksek. Eşim fiyatı duyunca çıktı mağazadan daha ben konuşuyorum falan, neyse satıcılara kızıyor çok yüksek satıyorlar falan diye bende gel tekzen e gidelim dedim gittik bi dolap beğendik bide şifonyeri ikisi 800 lira falan renk olarak ta gri beyaz sarı spor bi model, eşim çok sevindi uygun falan diye bende beğendim ama hayalimdeki değildi, neyse sipariş verdik eve geldik ama bana çöktü bi hüzün başladım ağlamaya kızım olacak ben onun odasını beyazlı pembeli yapmak istiyordum diye, şuan biraz sıkışığız normalde bende çalışıyorum ama hamilelikte çalışamadım raporluydum maaşım kesildi, ben çalışsaydım böyle olmazdı calan dedim, hem kendimi çok üzdüm ben onu.sonuç olarak istemiyorum bebek odası falan kalsın sonra alırız, siparişi de iptal et dedim, başım çok ağrıyor ağladığım için, anlatmak istedim içimden çıksın

K.v den de düşüncesiz konuşmuş. Biz mi çok hassasiz cnm nasıl kırıcı konuşuyorlar anlamıyorum bu insanlara empati eğitimi vermek şart. İsinlansak bu insanlardan.
Yani aynen. Bazen insanlar ne tepki verecegni bilemiyor. Ama bende doguma giderken kimseye haber vermicem:) oyle hincimi alcam valla:) simdi istedkleri kadar dusunsunler bi kere icten kirildi kalbim. Uzatmadm ama kaldi yani biyerlerde

Eşim benim ailem konusunda destek çıkar da yeri geldiğinde başıma kalkar. Kendi ailesi konusunda toz kondurmaz. Ya hayır bebek kayıplarından yada bu bebeğimin sağlık sorunu olduğunda ağladığımda isyan etme daha beteri var lafını duydum hep. İnsan üzüntümü azaltacak bişey söyler ben isyandan ağlamıyorum ki acim var benim oysaki. Bakalım yaşayıp göreceğiz cnm ben iyi anne olayım iyi ve hayirli evlat yetistireyim de.
InsaAllah. Iyi anne baba olalim diye dua ederm bende hep. Cunku o da ayri bi sanat bence:) malum herkes beceremiyo. Umarim en dogrusunu yapariz. Hedefimiz bu olsun da ins.
Esin destegi en onemlisi. Tabi onun ailesi konusundaki tutumuna napilir bilemem. Arada kalmak gibi hissederler kesin. Oysaki aile sen ve cocuklarinz artik.
Artik insanlari degistrmyecegine gore sen kendine bakcaksin evladina bakcaksin. Hersey gonlunce olsun kardesim kalpten soyluyorum. Esinde her daim yaninda olsun. Etraftakilerde kostek degil destek olurlar ins. Guzel temennilerde bulunalim :)

:)) cnm bravo bvalla da eşinle sorun olmadı mı neden sennkiler biliyorda bnmkiler bilmior diye,birde ne kadar ara verdin ki?birde doğumu söylemeyeceksin cidden kriz çıkmaz mı?doğdumu etti mi.bnm eşim çok kırılır bana
Kızım şuan 14 aylık:) 6 aylıkken kalmi oldum. Eşim beni tanıyor. Bitek anneme söylerm dedm. Burda tekim hani o bana psklojikmen destek oluyor uzaktan diye:) bide eşimn ailesinde 1 kişiye söylesen saniyede tüm sülale duyar :) buda bahanem oldu. Ben hatta test yapr yapmaz erkek kardeşme söyledim sonra 3 aylıkken anneme ve kız kardeşime:) kendi annesinede artık söyleyeblrz dedim. Açtı söyledi:) ki bıraksam söylemezdi bile belki bilemiyorum:))
Doğumu iki tarafada söylemicem ama annem daha önce öğrenir kesin çnkü hep arar sorar yazar. Ben haber vermicem annem çnkü uzakta diye çok takıyo. Kvde de sanki çok umrundalar:)) eşime de doğuma giderken söylicem ki çok düşünemesin:))) kmsye haber verme araynca öğrensinler dicem:) ben gıcık bi insanm eşimde biliyo:) o yüzden çok problem olmaz. Yoksa iki akrep karşılıklı fenaaa oluruz:)

Evet öyle,ayni zamanda bebek için de mutluluk hormonu salgılatıyormuş.Mutluluğu geçtim kanka olduk ,ya benden soğumuşsa ya hep böyle devsm edip giderse diye korkuyorum.Evde Sıkça geriliyoruz alakası var mi bilmem.
Lohusalık bitinceye kadar mi yasak yoksa kanama bitinceye kadar mi merak ettim
40 gün yani 6 hafta limit. Dr ben muayene etmeden ilişkiye girmeyin demişti:)) sabirsızlıkla bekleyen eşim randevuyu geç alında 43. Gün gittik. Ve biz dr onay vermeden girmedik. Kanama erken de bitse 40 günü dini açıdan da beklemek gerekiyor diye biliyorum. Tabi emin değilim. Bide dr da kontrl etmeli kesnlkle gerçi biz az çok biliriz kendimizide

Ya benim eşim ilk kez böyle oldu... nerdeyse eli elime degmiyor sezeryan oldum diye ödü kopuyor. Sinir oluyorum bazen. Her şey mekanik bir anahtar kilit birlesimi degil ki afedersiniz . Sarilmaktan opmekten ne zarar gelecek sezeryana.. beni begenmiyor mu ki artik ... töbee ... neyse belki de psikolojisi bozuldu yavrumuz küvezde. Ben kadınım agliyorum söylüyorum rahatliyorum. O içine atiyor... sabir küpü mübarek
Erkeklerde doğumdan sonra değişen olabiliyor ama sizinki öyle değildir belki. Şmdi o da duruma anca alışıyor. Size daha hassas olmak istiyodur belki. Aradaki muhabbet kırılmdan biraz zaman geçsin dr tam onayı versin belki o zamn o da rahat eder

Kızlar benim eşim de aynı. Hiç sarılmıyor bile. Ben iyice sevilmediğimi düşünmeye başladım. Zaten hamileyiz koca göbeğimizle kendimizi beğenmiyoruz. En azından biraz iltifat etse arada sarılsa da mutlu etse... Grurumdan söyleyemiyorum da.... Ve devamlı kavga etmeye başladık.
Söyleyebilirsin yada ima edeblrsn bence. Bi dene istersen. Ya benmkide aksine biraz normal ol diyorum:)) herkesin derdi kendine:)))

Kızlar günaydın, uzun zamandır yoktum.. erken dogum yapan arkadaşlarım, Allah yardımcınız olsun inşallah bebişlerinizle evinize bir an önce dönersiniz saglıkla..

Kızım şuan 14 aylık:) 6 aylıkken kalmi oldum. Eşim beni tanıyor. Bitek anneme söylerm dedm. Burda tekim hani o bana psklojikmen destek oluyor uzaktan diye:) bide eşimn ailesinde 1 kişiye söylesen saniyede tüm sülale duyar :) buda bahanem oldu. Ben hatta test yapr yapmaz erkek kardeşme söyledim sonra 3 aylıkken anneme ve kız kardeşime:) kendi annesinede artık söyleyeblrz dedim. Açtı söyledi:) ki bıraksam söylemezdi bile belki bilemiyorum:))
Doğumu iki tarafada söylemicem ama annem daha önce öğrenir kesin çnkü hep arar sorar yazar. Ben haber vermicem annem çnkü uzakta diye çok takıyo. Kvde de sanki çok umrundalar:)) eşime de doğuma giderken söylicem ki çok düşünemesin:))) kmsye haber verme araynca öğrensinler dicem:) ben gıcık bi insanm eşimde biliyo:) o yüzden çok problem olmaz. Yoksa iki akrep karşılıklı fenaaa oluruz:)
snn kararın cnm tabi.kendşnş nasıl rahag hissedeceksen öyle olmalı,ama fikrim şu;aslında arasan kaynanan misal gelsin büyük çocuğa baksın,yemeğine derleme toplama,yardım etsin,boşver ver sorumluluk,gelin haber vermrdi olmasın,neden hepsiyle tek uğraşacaksın,huyunu da hiç takma bişi derse dön yüZünü bak işine.bu şekilde insan kendini yoruyor,sana yrdım etsinler cnm

Yatak takımıma neden olmaz dio ablan protokole mi tersmiş:)) sanırım o da heyecanlı,cnm o zaman annem hep der anne olunca anlarsınız,evlat için kaygılanmak nedir,bak iştr sağlık sorunun varmış,elbette bebekten önce seni düşünecekler.bizde ilerde önce yavrularımızı düşüncez.içgüdüsel bişi,sende doktorlarına danışır bakarsın cnm

Back
X