2018 Ekim Anneleri

Kanama süresince ilişki olması enfeksiyon kapılmasına sebep olabiliyormuş uzak durmak en iyisi.Hamilelik süresince aşırı şüpheci olup çıktım.Peşinde dolanıyorum eşimin her şeyden emin olmak istiyorum.Hem aylardır çalışmamak da bunalıma soktu sanki beni.Zaman akıp geçsin hayırlısıyla..Bu kafayla lohusalık sendromuna girmem inş
Cnm enfeksiyon yüZünden yasak zaten,mens döneminde ilişkide bu yğzden yasak.önce sağlığımızı dğşğncez elbet:))

Herşeye karışıyor ve ben hastaneden çıkmadan evde kalacakmis anahtarı istedi çarşafı falan düzeltir iz dedi ben de hastaneye gitmeden kendim duzeltirim dedim. Ben eve gelmeden kesin değiştirir istediğini takar
Valla çok zor bu yaşadıklarınız.. burası benim evim ve ben böyle istiyorum diye daha sert mi tepki vermek gerekiyor acaba. Bugün nevresim seremiyorsanız yarın başka bir şey olacak..

Kızlar nasıl mutluyum anlatamam, minik kuzularımı görmeye gittim bugün içeriye girdim hemşire kucagınıza verelim mi annesi dedi çok küçük hemşire hanım dedim korkmayın ben yanınızdayım dedi göğsüme açtırdı koydu koynuma anne kuzusunu. Canım yavrum başta biraz ıkındı gazını cıkarttım sırtını oksadım kafasından öptüm cennet kokusu geldi o an ondan. O nasıl huzurluydu orda bir bilseniz minicik agzıyla arandı durdu sanki emebilecek gibi. Kokladım ben kokladıkca o ellerini göğsüme dahada koydu güldü anladı beni annem geldi nasıl mutluyum dedi sanki. Agladım gözümden bir iki yas düştü ona hissettirmemek için toparladım kendimi keyfi bozulmasın benim meleğimin hissetmesin annesini. Abin sizi özlemiş annem sen daha önce büyüyorsun bak abine gidecez dedim ona . Canım oğluma da kıyafet istediler nasıl güzel olmus o minicik bedenine kırk bin kere masallah gececek oğlum hersey gececek dedim .. bu da bugünlük bizim hikayemiz..
Okurken hıçkıra hıçkıra ağladım.gozun aydın. O kadar mutlu oldum ki anlatamam.dualarim sizinle. Allahım komiklerimizi sağ sağlim bize bagislasin

Amin canım inşallah. Çok duygulandım gözlerim doldu okurken. Ben de çok bekledim canım çok kayıp yaşadım. Yatağımın yanında beşik hayaliyle uyudum yıllarca. Ve başka bebekleri koklayıp gizlice aglardim. İnternette tanimadigim bebeklerin resimlerine bakarak konusurdum. Geçen sene eltimin bebeği olduğunda eşimin ailesi kucağımdan almışlardı. Ablamın eşi çocuğun olmazsa kocan seni bosar demişti daha geçen sene. Ve milletin acıyarak bakması. Hep dua ettim, ağladım, Kur'an okudum. Çok şükür mucizemiz bizimle. Allah'ım bizlere sağsalim kucağımiza almayı nasip etsin, iyi anne baba olalım, ve Rabbim tüm isteyenlere olmayanlara nasip etsin en kısa zamanda inşallah. Allah buyuk.
Allah korkusu olan şnsanların;bu şekşlde davranmasına ben hiiiiiç
Bir anlam veremşyorum!gerçekten yazık ya,herkrsşn durumu görecepi farklıdır,resmen cezalalansıröak bu.

Slm kızlar, bugün bebek odası bakmaya gittik, birkaç yere bakmıştık, 3300 dü bitanesi güzeldi vs. Şimdi 4000 lira olmuş, başka yere gittik aynı Malesef fiyatlar çok yüksek. Eşim fiyatı duyunca çıktı mağazadan daha ben konuşuyorum falan, neyse satıcılara kızıyor çok yüksek satıyorlar falan diye bende gel tekzen e gidelim dedim gittik bi dolap beğendik bide şifonyeri ikisi 800 lira falan renk olarak ta gri beyaz sarı spor bi model, eşim çok sevindi uygun falan diye bende beğendim ama hayalimdeki değildi, neyse sipariş verdik eve geldik ama bana çöktü bi hüzün başladım ağlamaya kızım olacak ben onun odasını beyazlı pembeli yapmak istiyordum diye, şuan biraz sıkışığız normalde bende çalışıyorum ama hamilelikte çalışamadım raporluydum maaşım kesildi, ben çalışsaydım böyle olmazdı calan dedim, hem kendimi çok üzdüm ben onu.sonuç olarak istemiyorum bebek odası falan kalsın sonra alırız, siparişi de iptal et dedim, başım çok ağrıyor ağladığım için, anlatmak istedim içimden çıksın
Aman ne dert ediyorsunuz. Bebek olunca herşey çok pahalı. Bebeğin zaten umrunda değil bunlar.. kullanışlı olsun yeter. 2 3 yıl sonra bütçe ölçüsünde değişir hem ne modeller gelir. Ben hali tül vs hiç birşey almadım. 2 3 yıl sonra o zamanın zevkine göre alırım.esya olarak Bi beşik aldım..

Biberon değil de kaşıkla niye vermiyorlar acaba.Emme refleksini gelişmesini engellememesi için biberon ve emzik kullanmak önerilmiyor da
Yapmayacağım dediğim herseyibyaptim zaten bu dönemde emzik almamıştım mesela istediklerinicin gittim aldım verdim. Biberonla beslemeyi de düşünmüyordum.ama oda oldu. Napalim. Yoğun bakım ünitesinde bir sürü bebiş var. Veriyorlar ağlayınca emziği mamada biberonla daha kolay tabi...

Aman ne dert ediyorsunuz. Bebek olunca herşey çok pahalı. Bebeğin zaten umrunda değil bunlar.. kullanışlı olsun yeter. 2 3 yıl sonra bütçe ölçüsünde değişir hem ne modeller gelir. Ben hali tül vs hiç birşey almadım. 2 3 yıl sonra o zamanın zevkine göre alırım.esya olarak Bi beşik aldım..
İşte bende almadım, ne bebek arabası ne beşik, ne büyük şeyler, sadece kıyafet aldım vs aldık, bende vazgeçtim zaten doğunca da yatamayacak hemen, bni üzen herşeye para bulmamız da kızımıza gelince istediğim gibi olmaması, ilk bebeğimiz olacak 6. Yılın sonunda sağlıkla geldin de önemli olan o, biraz da hamilelikten sanırım ağladım ettim

Allah korusun canım .. valla işte eski kafamı diyim ne diyim banada kayınvalidem tesettürlüyüm zaten bol giyiniyorum öyle olduğu halde karnını ört diyip duruyo he he diyip geçiyorum napim yani senle mi uğraşcam :) ama göbüş sevme konusunda herkesin eli karnımda vay oynadı mı oynıcak mı :)) Sen değişirsen onlarda değişecek emin ol .. ben mesela eskisi gibi olsam kaynanam bana karnını ört dedi diye kafama takar oturur sinirlenir kendime saçma sapan dert ederdim sonra sonra baktım ben neye canımı sıkıyosam ordan üstüme geliyolar bende herşeye güldüm geçtim hala da öyle yaparım çok takılıp üzülsemde sinirlensemde asla onlara belli etmem bu yüzden onlarda pes etti ne olsa işlemiyor bana nasılsa :))) zamanla birbirini tanıyorsun ve ona göre hareket ediyorsun bence sende öyle yap istediklerini onlara verme canım
Ben tesettürlğ depilim ,namaz kılarım,çocuklupunçmdan beri herkes hanım hanımcık giyindipimi söyler:giyinirim cnm ,gebelikte de bol uzun gebelikler giydim,kolsuz değil ama yarım kol dirsek kol,kot keten dizin hemen altı etek giyerim,keşke herkes ne giyeceğine kendi karar verse,kimse kimsenn,yol göstericşsş olmasa,isteyen uzun isteyen kısa,mini neyse,gebelikler çok rahat,ne giysende göbek görünüo bir zahmet millette bakmasın artık iyice süzmesin...bana da eşim bazan bir iki sçylendi de gebelikte tayt giyom diye de tavrımı koydum,evde ,markette uzuntunik tayt çok gşydşm çok rahat çünkü,bakmasınlar bşr zahmet baş çevşrsşbler,aynada nasıl beğenşrsem öyle yapıyrım:))sanki eleştirenler piri pak dört dörtlğk müslğman:))orasını rabbim bilir

İşte bende almadım, ne bebek arabası ne beşik, ne büyük şeyler, sadece kıyafet aldım vs aldık, bende vazgeçtim zaten doğunca da yatamayacak hemen, bni üzen herşeye para bulmamız da kızımıza gelince istediğim gibi olmaması, ilk bebeğimiz olacak 6. Yılın sonunda sağlıkla geldin de önemli olan o, biraz da hamilelikten sanırım ağladım ettim
cnm dolar kuru yüzünden malesef ev eşyasından tut yemek içmek elektirk vs hepsi zamlandı:(ama darlama kendşni taksitle alsanız eşin ona damı razı gelmez,bebek arabası mecbur cnm ,bşrde şifınyer ve beşik ,kuzucuk nerede yatacak:( ailen ya da onun ailesi az da olsa destek olsa uzun taksitlerle alsanız olmazmı?800 tekzene vereceğine beğendiğin gruptan bşr kaç parça alsan olmazmı?bnm de evim daracık,ona sıkkınım,bende yatağı dolabı şifonyeri aldım,sıkış sıkış oldı,herşey para imkan cidden :(...bşrde bizim diğeri de var,onun da masrafları ,ihtiyaçları var,bazı aylar iyice daralıyorz.mont bot eşıfman zamanı bu sene hepsi yenilenecek,erkek kardeşim alacak onları misal bekar henüz.allah yardımfımız olsın

Merhaba, öncelikle dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi :anneadayı:
Ben de öğretmenim, benim sat a göre doğum 25 ekim görünüyor.müdür yardımcısı ile geçen gün hesapladık hatta sisteme girerek yaptı hesabı yanlışlık olmasın diye, seminere gelip okulun açıldığı hafta izne ayrılacağım , okulun son haftası da rapor alacağım dönemi kapatmış oluyorum yaptığımız hesaba göre . Sizin yorumunuzu okuyunca acaba yanlış mı hesapladık dedim birden o_O
Ben 3 hafta da calisacagim. 5 ekim'de ayrilacagim icin 25 ocak'ta bitiyor iznim. 5 ekim'e kadar bir aksilik cikmazsa tabi. 1 hafta da benden oluyor hatta devlete.

İnsan bunu başlarda çok takıyor canım ben de kızıma sadece park yatak almıştım doğacağı zaman önceleri takım istiyordum tabi oda yapıp süsleyenleyenlere özeniyordum falan sonra gördüm ki önemli oln işlevsellik kızımın doğduğu sene eşim çok uzun süreli görevlere gitti şehir dışına ben ailemin yanına ve en kullanışlısı o oldu çamaşırlarını bile bir dolaba koyamadım o dönem annemler kayınvalidemler git gel derken. Kızım böyle de büyüdü hayal ettiğim de tabi ki de bu değildi beklenöedik durumlar da olabiliyor böyle. Şimdi de kızıma oda yapacağım ama takım almayacağım çünkü şimdi beğendiğini 3-4 yıl sonra beğenmeyecek okula başlayacak o zamana kadar erteleyelim dedik çalışma masası kitaplık ihtiyaç durumuna göre bakar alırız diye zaten gelen kardeş de erkek kızsı bir şeyler alamayacağım. Of off bir de sürekli tayin gören insanlarız eve özenememek nasıl bir şey benden iyi bileni yoktur:( hiçbir şey istediğin gibi olmaz eşyalarını taşınma durumuna göre alırsın falan filan... demem o ki hiç üzülme canım bebeğine odaklan dünyanın en güzel şeyi o gerisi sadece teferruat bir şekilde oluyor

Cevap veren herkese tesekkur ederim kizlar ;)

Kizlar sarbon hastaligi sebebiyle et yiyemiyorum supheleniyorum siz ne yapiyorsunux bunun yerine? Ozellikle ankarada olanlar icin yazdim bunu cunku bi kac bolge katantinaya alindi

Ben 3 hafta da calisacagim. 5 ekim'de ayrilacagim icin 25 ocak'ta bitiyor iznim. 5 ekim'e kadar bir aksilik cikmazsa tabi. 1 hafta da benden oluyor hatta devlete.
Ay yazdigim seyi duzenleyemedim. Yani ben 3 hafta da derse girecegim diyecektim. Hakkimizda hayirlisi olsun insallah. Hepimiz kavusalim bebeklerimize saglik ve sihhatle.

Slm kızlar, bugün bebek odası bakmaya gittik, birkaç yere bakmıştık, 3300 dü bitanesi güzeldi vs. Şimdi 4000 lira olmuş, başka yere gittik aynı Malesef fiyatlar çok yüksek. Eşim fiyatı duyunca çıktı mağazadan daha ben konuşuyorum falan, neyse satıcılara kızıyor çok yüksek satıyorlar falan diye bende gel tekzen e gidelim dedim gittik bi dolap beğendik bide şifonyeri ikisi 800 lira falan renk olarak ta gri beyaz sarı spor bi model, eşim çok sevindi uygun falan diye bende beğendim ama hayalimdeki değildi, neyse sipariş verdik eve geldik ama bana çöktü bi hüzün başladım ağlamaya kızım olacak ben onun odasını beyazlı pembeli yapmak istiyordum diye, şuan biraz sıkışığız normalde bende çalışıyorum ama hamilelikte çalışamadım raporluydum maaşım kesildi, ben çalışsaydım böyle olmazdı calan dedim, hem kendimi çok üzdüm ben onu.sonuç olarak istemiyorum bebek odası falan kalsın sonra alırız, siparişi de iptal et dedim, başım çok ağrıyor ağladığım için, anlatmak istedim içimden çıksın
IKEA da uygun oluyormuş vaktinizi mi oraya ?

Merhaba, öncelikle dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi :anneadayı:
Ben de öğretmenim, benim sat a göre doğum 25 ekim görünüyor.müdür yardımcısı ile geçen gün hesapladık hatta sisteme girerek yaptı hesabı yanlışlık olmasın diye, seminere gelip okulun açıldığı hafta izne ayrılacağım , okulun son haftası da rapor alacağım dönemi kapatmış oluyorum yaptığımız hesaba göre . Sizin yorumunuzu okuyunca acaba yanlış mı hesapladık dedim birden o_O

Benim de doğum 21 ekim görünüyor inşallah, biz de hesapladık son hafta rapor alınca dönemi kapatırsın dedi mdr yrd.. biraz karısık işler ama seminerden sonra bırakırım büyük ihtimal, hem dinlenmek hem alışveriş için..

40 gün yani 6 hafta limit. Dr ben muayene etmeden ilişkiye girmeyin demişti:)) sabirsızlıkla bekleyen eşim randevuyu geç alında 43. Gün gittik. Ve biz dr onay vermeden girmedik. Kanama erken de bitse 40 günü dini açıdan da beklemek gerekiyor diye biliyorum. Tabi emin değilim. Bide dr da kontrl etmeli kesnlkle gerçi biz az çok biliriz kendimizide
Cnm enfeksiyon yüZünden yasak zaten,mens döneminde ilişkide bu yğzden yasak.önce sağlığımızı dğşğncez elbet:))
Haklısınız kızlar.40 gün beklenmeli e sonra da bebek uyandı ağlıyo olur.O günler gelsin de hayırlısıyla Önceliğimiz sağlık ve bebişler.

Yapmayacağım dediğim herseyibyaptim zaten bu dönemde emzik almamıştım mesela istediklerinicin gittim aldım verdim. Biberonla beslemeyi de düşünmüyordum.ama oda oldu. Napalim. Yoğun bakım ünitesinde bir sürü bebiş var. Veriyorlar ağlayınca emziği mamada biberonla daha kolay tabi...
Vardır bir bildikleri mutlaka.Şu an öncelik karınlarının doyması.kuzucukla çabucak evinize dönersiniz inş canım :)

snn kararın cnm tabi.kendşnş nasıl rahag hissedeceksen öyle olmalı,ama fikrim şu;aslında arasan kaynanan misal gelsin büyük çocuğa baksın,yemeğine derleme toplama,yardım etsin,boşver ver sorumluluk,gelin haber vermrdi olmasın,neden hepsiyle tek uğraşacaksın,huyunu da hiç takma bişi derse dön yüZünü bak işine.bu şekilde insan kendini yoruyor,sana yrdım etsinler cnm
Ben yurtdşndaym zaten gelemezler:) trde olsam zaten ben demedn kvde de annemde gelir:) gelmeleri sıkıntı olmazdı da orda olsam zaten:) yaparlar ederlerde. Burdan haber vermemem başka tabi.

Yok canım saygimizdan ikimiz de hiç bişey diyemiyoruz. Eşimin babası bile ağza alınmayacak şeyler söylüyor eşim saygıdan susuyo ben de bişey demiyorum. İnsan ailesini atamıyor. o da çok uzuluyo ailesinin ilgisizliğinden. Benimkiler çok şükür çok ilgililer ama anlayış biraz yok.
Allah yardımcın olsun. Biraz sakinsiniz karı koca anladığım kadarı ile. Sinir çiçizmek için saygıyı koruyarak kendi kararlarını verdiğini söylemek lazım kesin vr net bir dille ama yapamayınca zorla da olmuyor malesef. Insallah çok üzülmezsin doğumdan sonra :(

Benimde hayalimdeki gibi olmadı en başta bizim yılbaşında taşınma ihtimalimiz var bu yüzden oda yapamadım. Sonra ateş pahasi herşey oda yapamıyorum madem gerek yok dedik anne yanı beşik ile dolabını aldık sadece. Istediğim dolaplarda çok pahalı geldi daha uyununu aldık şimdilik. Ama içimde kaldı odası bi düzenimiz otursun çalışmaya da başlayınca paraya acımadan istediğim gibi yapacağım inşallah.

Sende sabret nasılsa şimdi yapsan bile kullanamayacak odasını, zamanı gelince daha içine sindigi şekilde alır yaparsın.

Back
X