2018 Ekim Anneleri

Bugün doktor kontrolümüz vardı bizim de. Bu hafta ilk defa nst ye bağlandım. Uykum geldi uzanırken :D bebek hala makat geliş ama 40.haftaya kadar bebeklerim %98 i döner, sabredip bekleyeceğiz dedi doktorum. Karın çevresi biraz geriden geliyormuş baş ve bacaklara göre. Ama sorun olmaz dedi. Bol su içmeye ve yürüyüşe devam. Cuma günü de bazı iş sebeplerinden dolayı doğum iznine ayrılacağım 36+0da.

Göbeğimin altında vajinaya doğru bi ağrı meydana geliyor, geçmiyor. Offf ya bu ne anlamadım.

Bugün doktor kontrolümüz vardı bizim de. Bu hafta ilk defa nst ye bağlandım. Uykum geldi uzanırken :KK70: bebek hala makat geliş ama 40.haftaya kadar bebeklerim %98 i döner, sabredip bekleyeceğiz dedi doktorum. Karın çevresi biraz geriden geliyormuş baş ve bacaklara göre. Ama sorun olmaz dedi. Bol su içmeye ve yürüyüşe devam. Cuma günü de bazı iş sebeplerinden dolayı doğum iznine ayrılacağım 36+0da.

Hadi bakalim hayirlisi bende 36+0 da ayrildim. 1 hafta kayip ama olsun napalim

son birkac gundur bebek hareketlerini cok kuvvetli hisseder oldum.karnima bakinca belli oluyor zaten.ayrica kasilmalar da artti.surekli tuvalete gitmw istegim var.kasiklarim da agriyor.dayanilmaz bi seviyede degil ama dogum yaklasiyor diye mi boyle oluyor. bi de doguma az kala karnin dusmesi asagi inmesi diye bisey var mi gercekten.yoksa oyle bi soylenti mi merak ediyorum

Nasılsınız arkadaşlar bugün büyük kızım ortaokula başladı yeni okul yeni heyecandayız küçük kızımda ekim sonu başlıyacak kreşe okulda tadilat var geçen Dr kontrolümde tarih belli oldu 17 ekimde nasipse doğuma gireceğim çok yoğun bir tempo beni bekliyor :confused:allah kolaylık versin inşallah :KK66:

Ben imom kullaniyordum birde magnezyum dr um biraktirdi bana onlari gecen haftadan beri almiyorum. Demir ilacina devam sadece. Aynen her an gelebilir gelsede nasilsa 37+3 um suanda bizim icin problem olmaz demisti dr um. Bu hafta cagirmadi bile kontrole. Ama bende de nst sanci cikmiyordu hatta nstye girdigimde o kasilmalarin olmasini cok istedim bakalim nasil etki edecek diye ama olmadi. Bende o konuyu bilmiyorum dogum iznindeyim artik evde mesela su gelmesi nasil oluyor hemen mi gitmek gerekiyor hastaneye yoksa sanci mi bekleniyor?
imom ve magnezyumu neden kesti doktor?

S Semabuse canim ben ilk oglumda avent in naturel baslikli olan olan buberonunu kullanmistim. Anne gogsune en yakin uc. Ayrica aynen anne gogsunde oldugu gibi bebek cektikce geliyor. Yine ondan aldim. Sonra bebek buyudukce bjberonun ucunu degistiriyorsun. L LH058 canim ilk dogumum da devlette oldu. Bu da oyle olacak insallah

son birkac gundur bebek hareketlerini cok kuvvetli hisseder oldum.karnima bakinca belli oluyor zaten.ayrica kasilmalar da artti.surekli tuvalete gitmw istegim var.kasiklarim da agriyor.dayanilmaz bi seviyede degil ama dogum yaklasiyor diye mi boyle oluyor. bi de doguma az kala karnin dusmesi asagi inmesi diye bisey var mi gercekten.yoksa oyle bi soylenti mi merak ediyorum
Doguma az kala karin asagiya inermis dogru :) ablamda da olmustu oyle. Doktor da bana demisti karnin asagiya inince rahatlarsin diye.

Zaten kimse uğraşmak istemiyor ki ebelerde bi tuhaf normal mi düşünüyosun dedi evet dedim bence vazgeç diyo neden çatı mı müsait değil dar mı dedim yooo ama kendini kastın diyo sanki ben hergün alttan muayene oluyorum ilk defa oldum bir sürü şey duyuyoruz herhalde tedirginlik olacak .. valla bilemedim bende ne olacak :)
Saka ya valla saka bunlar. Her zaman dr ararken normal dogum desteklisi ve ilac yanlisi olmayan dr aradim ve oyle tavsye ettim. Tamm ilac ve sezeryan gerekli noktalarda bende okeyim. Smdi norml gozuksemde belki bende son dk sezeryan olcam. Ama daha ortada bisy yokken bide anne normal istiyorken herkesn buna hazirlamasi sacmaymis gerckten.

Bugun 35+4 olduk ve oglusum yaklasik 2700gr. Ve 47 cm. olmus masallah ^_^ ❤ nst de cok sakindi bugun uyuyodu :) ama ruyamdaki gibi sanci cikmadi cok sukur :KK70: veeee dogum tarihimiz nasip olursa 8 Ekim tam da kalbimden gecen ❤ ilk oglum 06.08.2015 bu oglusum da 08.10.2018 olsun istemistim doktor zihnimi okudu resmen "8 ekim diyelim" dedi :) tabii minik adam heyecanlanip onceden gelmeye karar vermezse 38+4 de dogmus olacak insallah.

Artik haftada bir gel dedi doktor. Zaman nasil gececek, heyecan doruga tirmaniyor giderek ^_^ insallah hepimiz saglikla sihhatle kavusalim yavrularimiza ❤

Benimde kasilmalarim ve sureleri artti gunde belki 10-20 sizin ki gibi ve en az 1-2 dk suruyo birde adet agrilarim siyirip geciyor boyle anlik.. haftama gore artik gelebilirmis bizimki dr en son bu saatten sonra cani ne zaman isterse diyo. Bende bazen diyorum yalanci ve gercegi nasil ayirt edecegim acaba :) kontrolum haftaya sali acilmam var mi onu merak ediyorum en son 36. Haftamda 1 cm di. Yuruyus ve comelme yap dedi ama comelmem cok zorluyor onu yapamiyorum.
Haber ver bizede canim. Merak ediyrm acilma var mi?
BaZen kandiriyo tabi bu sancilar. Boyle olup 40a kadar bekleyende oluyor. O cok gicik oluyor iste:))

Ben imom kullaniyordum birde magnezyum dr um biraktirdi bana onlari gecen haftadan beri almiyorum. Demir ilacina devam sadece. Aynen her an gelebilir gelsede nasilsa 37+3 um suanda bizim icin problem olmaz demisti dr um. Bu hafta cagirmadi bile kontrole. Ama bende de nst sanci cikmiyordu hatta nstye girdigimde o kasilmalarin olmasini cok istedim bakalim nasil etki edecek diye ama olmadi. Bende o konuyu bilmiyorum dogum iznindeyim artik evde mesela su gelmesi nasil oluyor hemen mi gitmek gerekiyor hastaneye yoksa sanci mi bekleniyor?
Mesela su gelirse ve anlamadgini dusunrsen bebegn harektlerine cok dikkat et derim. Zatn en kotu sizma olursa anlamayiz ama birden gelirse anlariz bence. Su gitti mi bebegn harektleri azalablr. Bebegn harektleri her turlu cok onemli su saatten sonra

C

Cnm tüp bebekle normal doğumun ne alakası var niye riskli olsun ki? Neden riskli görüyorlar bisey dediler mi
İşte bende onu anlamadım zaten canım tek sebep tüp bebek olması yani sebep yok sağlık açısından bir neden söylese tamam dicem ama bakalım pztsiyi bekliyorum çatı muayensini yapsında o zaman ne dicek acaba ..

Hadi bakalim hayirlisi bende 36+0 da ayrildim. 1 hafta kayip ama olsun napalim

Aynen hayırlısı. Bu zamanlara kadar gelebildiğimize çok şükür.

Büyükler sırtını düz bir yere dayayıp ayaklarını uzattığında üst üste koyamadığında doğum yaklaştı derlerdi. Galiba bebek aşağı inip kanala girdi demek oluyor. Karın aşağı doğru iniyormuş. Bana da herkes inmiş sanki diyor ama bence henüz inmedi.

Evet gerckten var o bence. Herkeste ayni mi olur bilmyrm ama ben son haftamda yururken wcde merdivende cok zorlanmistim. Cnku asagi cok baski oluyor. Ve net farktmistim aradaki farki

Aynen hayırlısı. Bu zamanlara kadar gelebildiğimize çok şükür.

Büyükler sırtını düz bir yere dayayıp ayaklarını uzattığında üst üste koyamadığında doğum yaklaştı derlerdi. Galiba bebek aşağı inip kanala girdi demek oluyor. Karın aşağı doğru iniyormuş. Bana da herkes inmiş sanki diyor ama bence henüz inmedi.
Ahaha cok dogru demisler bence:)) denemedm ama gerkcten oyle bi durumdaydim

Kalmayacak evet kalmamalı kalmasın yani :)) Yoksa yandık ki ne yandık :KK70:
Vücudum başkalaşıma uğradı adeta doğuma hazırlanacağım diye kalçam bile yana doğru genişledi. Tam Akdeniz kadını teyzesi gibi :KK70:
Bende ayni durumdayım tanıyamıyorum kendimi eşim dalga geçiyor benimle bakalım ne olacak doğumdan sonra. Kılalım veririz bence, biraz toparlaninca spora başlamak istiyorum inşallah sende yapıyordun zaten sorun olmaz ya :) Tekrar 36 bedene düşünce kutlama yapacağım kesin :D
Yok muayeneyi biliyorum oldum da hatta ama buradaki arkadaslarin doktorlari mesela sezeryan veya normal diyor ya hani muayene edildi mi onun neticesinde mi dendi? Cunku bende hep duyuyorum dr lar sezeryana kolaya kaciyor diye acaba kisinin kendisi talep etse muayene edin ondan sonra beraber karar verelim dense

Ki bana gore dr lar icin sezeryan daha zor degil midir? Sonucta adi ameliyat ama normal dogumda zaten isin cogu anneye dusuyor yeterli acilma olmadan dr lar gelmiyor bile ebeler muayene ediyor dr catiya cikildiginda geliyor diye biliyorum.
Benim doktorum 34. haftaya kadar doğum ile ilgili hiç konuşmadı 34te ben sorunca anlattı sadece oda zorunlu haller dışında bebeği riske atacak bişey olmazsa normal olabileceğini söyledi sadece ultrason muayenesi ile. Daha sonradan değişir mi söylemi bilmiyorum.

Sezaryen planlı olduğu için işlerine geliyor sanırım birde çoğu hastanede daha pahalı ve max yarım saat sürüyor doktorun işi. Normalde ne olacağı ne zaman olacağı belli değil o yüzden sezaryene yönlendiriyor olabilirler.

Amin canım inşallah sagolasin. Ya persembe ya cumartesi sezeryan olacagim kısmetse. Bu çarşamba muayenede belli olacak
Sağ salim kucağına alırsın inşallah sağlıcakla gelsin bebiş :)

İşte bende onu anlamadım zaten canım tek sebep tüp bebek olması yani sebep yok sağlık açısından bir neden söylese tamam dicem ama bakalım pztsiyi bekliyorum çatı muayensini yapsında o zaman ne dicek acaba ..
Cnm tüp bebekte doktorun yaklaşımı genellikle sezaryan. Ama benim kızım ters pozisyon da hala doğum pozisyonu almadı. Doktor döner dedi ama dönmedi. Buğün kontrolüm var inş dönmüştür birde kilo olarak haftasına göre ilerde hakkımızda hayırlısı

Back
X