2018 Ekim Anneleri

Mesela su gelirse ve anlamadgini dusunrsen bebegn harektlerine cok dikkat et derim. Zatn en kotu sizma olursa anlamayiz ama birden gelirse anlariz bence. Su gitti mi bebegn harektleri azalablr. Bebegn harektleri her turlu cok onemli su saatten sonra
En korktugum sey sizinti olurmu
Camasirimda islaklik oluyor ama ust tataflarda sanirim ter o altlar kuru oluyor çünkü
Dun gece tuvalette afedersin idrar sicak gibi geldi acaba su mu diye dusunmedim degil

Bebeğin hareketleri gunde 10 mu olacakti 2 saatte 10 mu?

Camasirimda islaklik oluyor ama ust tataflarda sanirim ter o altlar kuru oluyor çünkü
Dun gece tuvalette afedersin idrar sicak gibi geldi acaba su mu diye dusunmedim degil

Bana bugün ebe günde 10-15 hareket etmezse doktora git dedi. 2 saatle sınırlamadı.

Kaynatmak zararlı olmaz mı acaba? Sonuçta plastik parçaları var. 100 dereceye plastik bir şeyler koymak mantıklı gelmiyor bana. Kaynamış hafif ılımış suya atıp biraz bekletmek daha iyi olmaz mı ki?
Evet altını kapatıp biraz bekledikten sonra içine atılıyormuş, bide bugün bana arkadaşım sterilizatör verdi, kaynamış suya atmama gerek kalmadı

imom ve magnezyumu neden kesti doktor?

Magnezyum okudugum kadariyla dogumu geciktiriyor kasilmalari hafifletiyor eger ki bacaklarina kramp girmiyorsa artik birakalim dedi 36.haftada.
İmomda 37.haftada artik kesicez dedi. Bebek yeterli gelisimde ise daha fazla kilo almamasi icin biraktiriyoruz vitaminleri demisti.
Onceden de yazmistim gecen hafta pztsi yani 36+2 de 2900gr di bebegin kilosu ve dr cok iyi dedi normal dogum istiyoruz bu yuzden en fazla 3200 olmasi bizim icin yeterli demisti

Kizlar ozur dileyerek bisey soracagim
Gece tuvakete gitmistim afeedersiniz idrarla birlikte sicaklik hissettim fazla değil ama idrarmi yoksa su mu geldi diye tereddütte kaldim
Sabah camasirim kuruydu. Bugun aksama kadar takip edeyim ama uyku sersemi bana mi oyle geldi acaba
Bende gece wc ye gittiğimde AA ne kadar sıcak diye dikkatimi çekti, su değildir bence, ellerimin içi Falan da yanıyor bnm eşim ateş gibi diyor

Haber ver bizede canim. Merak ediyrm acilma var mi?
BaZen kandiriyo tabi bu sancilar. Boyle olup 40a kadar bekleyende oluyor. O cok gicik oluyor iste:))

Evet bende onu dusunuyorum gun gecmesi oluyormus ben 42.hafta hala bekliyormusum falan :) sancilar zaten yalanci suanda onu anlayabiliyorum cunku misal ayaktaysam sanci geliyorsa oturmuyorum durup vucudumu dinliyorum eger beni o 1-2 dk icinde ayakta tutabiliyosa panikletmeyip oturtmuyorsa yalancidir dr mun her zaman bedenini dinle demisti

Mesela su gelirse ve anlamadgini dusunrsen bebegn harektlerine cok dikkat et derim. Zatn en kotu sizma olursa anlamayiz ama birden gelirse anlariz bence. Su gitti mi bebegn harektleri azalablr. Bebegn harektleri her turlu cok onemli su saatten sonra

Evet bunu dr umda soyledi. Her sey yolunda artik yapman gereken hareketlere dikkat etmen. Bir miktar azaltma elbette olacak ama her zaman oynadigi saatlerde hareket yoksa hicbir sey yapmadan gel nst bakalim saglik ocaginda kalp sesini duymaya calisiyorlar o insani daha fazla geriyor temiz temiz nst ye girip cikman en dogru sonucu verir demisti. Sizinti olursa idrarda olmaz herhalde demi? Cunku gece gunduz saat basi wc ziyareti yapiyorum bi ayagim orada cok baski var.

Evet altını kapatıp biraz bekledikten sonra içine atılıyormuş, bide bugün bana arkadaşım sterilizatör verdi, kaynamış suya atmama gerek kalmadı

Ben 5 dk kaynattim cunku emzikler ve biberonlar zaten bpa icermiyor plastik olmadigindan bu islem yapilabilir. Ben dr brownsun biberon ve emzigini icindeki kagitta yazdigi sekilde 5 dk kaynattim bu kadar.

Bende ayni durumdayım tanıyamıyorum kendimi eşim dalga geçiyor benimle bakalım ne olacak doğumdan sonra. Kılalım veririz bence, biraz toparlaninca spora başlamak istiyorum inşallah sende yapıyordun zaten sorun olmaz ya :) Tekrar 36 bedene düşünce kutlama yapacağım kesin :KK70:

Benim doktorum 34. haftaya kadar doğum ile ilgili hiç konuşmadı 34te ben sorunca anlattı sadece oda zorunlu haller dışında bebeği riske atacak bişey olmazsa normal olabileceğini söyledi sadece ultrason muayenesi ile. Daha sonradan değişir mi söylemi bilmiyorum.

Sezaryen planlı olduğu için işlerine geliyor sanırım birde çoğu hastanede daha pahalı ve max yarım saat sürüyor doktorun işi. Normalde ne olacağı ne zaman olacağı belli değil o yüzden sezaryene yönlendiriyor olabilirler.

Sağ salim kucağına alırsın inşallah sağlıcakla gelsin bebiş :)

Ultrasondan bunu nasil goruyorlar acaba mesela bebegin kanala yerlesmesi annenin normal dogum yapacagina dair bir isaret mi

Cnm tüp bebekte doktorun yaklaşımı genellikle sezaryan. Ama benim kızım ters pozisyon da hala doğum pozisyonu almadı. Doktor döner dedi ama dönmedi. Buğün kontrolüm var inş dönmüştür birde kilo olarak haftasına göre ilerde hakkımızda hayırlısı
İnşallah canım hangi şekilde sağlkla kucağımıza alacaksak Rabbim onu nasip etsin artık ne diyelim doktorlarada vicdan versin

Ultrasondan bunu nasil goruyorlar acaba mesela bebegin kanala yerlesmesi annenin normal dogum yapacagina dair bir isaret mi
Bebek pozisyonu, kilosu ve suyundan yola çıkarak söyledi bizimki sanırım. Çatı muayenesi yapacak mi ne zaman yapacak doğum şeklini değiştirir mi muayene henüz bilmiyorum ama :)

Evet bunu dr umda soyledi. Her sey yolunda artik yapman gereken hareketlere dikkat etmen. Bir miktar azaltma elbette olacak ama her zaman oynadigi saatlerde hareket yoksa hicbir sey yapmadan gel nst bakalim saglik ocaginda kalp sesini duymaya calisiyorlar o insani daha fazla geriyor temiz temiz nst ye girip cikman en dogru sonucu verir demisti. Sizinti olursa idrarda olmaz herhalde demi? Cunku gece gunduz saat basi wc ziyareti yapiyorum bi ayagim orada cok baski var.
Arkadsmda sizinti olmustu. Anlamisti mesela. Ben yasamadm olursa nasil anlariz bende bilmyrm. Ama surekli kontrle gittigmz icin artik. Bence sizintida cok etkilemez artik bizi. Hani o yuzden dedm bebegn harktlerini dikkate almak lazim diye

Canim yok artik esimde konusmaz bende konusmam zatennikimizde calisiyoruz şükür parasindan ziyade o alacagim dedi diye biz almamistik
Torununun birine motor alacakmis ama onu soyluyor :)
Artik gülüyorum :)))
Ben çocukken rahmetli dedem,kuzenim var aramız sadece 5 ay,.onu götürüp bayramda elbise,kırmızı yandan askılı rugan çanta ve kırmızı ayakkabı almıştı,kuzenim bana baaaak bana bunları dedem aldı dedi...o kadar üzüldüm ki,hala hep ama hep aklıma gelir bak 6 yalımdadım ,beni neden daha az sevio die,anneme demiştim...bana almadılar da ...parwsızlık önemsememe çocuk psikolojisini,ilerde dr ayrım yaparlarsa çocupuna yaşatma cnm...yemin ederim travma oluo

2 saatte 10 canim. Hareket etmedigi zaman ozellikle 2 saat dikkat edip dinlemek lazim.

Hani bahsetmiştim yakınlarda denk gelip okuduysan, 1 yemek kaşığı su gibi akıntım olmuştu, idrar mı akıntımı amniyon sıvısımı anlayamamıştım diye. Kontrolde doktora söyledim. Turnusollu pedler var ondan verdi bitane hemen şimdi koy iç çamaşırına dedi nst cekilene kadar dursun dedi. Birde ev için verdiler aynı pedden. 24 saat kalsın dedi. Doktorunuza danışsanız sizede verirler belki, galiba eczanede de satılıyomuş. O ped gelen sıvı amniyon sıvısıysa gösteriyormuş.
SaskinAnne SaskinAnne
@svqi
K kubra2553

Son düzenleme:
Back
X