2018 Ekim Anneleri

Canım benim anlamadığımda risk ne olabilirki normal doğum en sağlıklısıysa anne içinde bebek içinde çocuğun pozisyonda kordonda suyunda vs sıkıntı yoksa risk dedikleri ne bana deseki Allah korusun suyu az çok ya da kordon dolanmış sezaryen alacağım seni tamam ama hiçbişe yok buna anlam veremiyorum bende
Doğumda sancıların sıklaşması biyerde tıkanabiliyo bazen bebek kafayı doğum kanalına soktuğu için müdahale de edilemiyo bu süreç uzarsa bebek için riskli oluyo mesela ya da çok kilolu olduğunda bebek ilerleyemiyo falan tüpbebek normalden çok daha uğraştırıcı bi prosedür olduğundan genelde sezaryenle bu risklerden kurtulmaya çalışıyolar benim bildiğim kadarıyla

Yok sizi biliyorum, sizin gibi durumu daha farkli ve hassas olan anne adaylari icin elbette sezeryan daha saglikli olacaktir tabiki dr nuz bunun kararini verecek olan ama benim anlamadigim bazi drlar daha ortada hicbir sey yok hemen aa yok normal olmaz sezeryan
Bi de doktorların işine geliyo planlı bi tarihte bebeği almak beş dk normal doğum herhangi bir saatte başlayabilir

Aa hadi ya acaba bahane mi uyduruyodu dr bunlari surekli yoksa gercekten mi
Bebek ilk kakasını yaparsa onu yeme ihtimali var bu durumda zehirlenme yaşıyo annesinin karnında benim bi arkadaşımın bebeği öyle 1 ay küvözde kaldı 42. Haftaya kadar normal doğurucam diye inat etti doktor alalım dedi ona rağmen sonuç kötü oldu ha bende bormal doğum istiyorum inşallah ama doktorlara güvenmek te zor valla

Hani bahsetmiştim yakınlarda denk gelip okuduysan, 1 yemek kaşığı su gibi akıntım olmuştu, idrar mı akıntımı amniyon sıvısımı anlayamamıştım diye. Kontrolde doktora söyledim. Turnusollu pedler var ondan verdi bitane hemen şimdi koy iç çamaşırına dedi nst cekilene kadar dursun dedi. Birde ev için verdiler aynı pedden. 24 saat kalsın dedi. Doktorunuza danışsanız sizede verirler belki, galiba eczanede de satılıyomuş. O ped gelen sıvı amniyon sıvısıysa gösteriyormuş.
@SaskinAnne
@svqi
K kubra2553
Vay be:) herseyi anlamanin kolay yolu varmis ne guzel. Eger supheye dusersem soylerim bende.
Ama cok guzel bisymis gerckten. Yada evimizde olcak ihtyc halinde bakicaz. Tesekkurler guzel bilgi icin

Bebek ilk kakasını yaparsa onu yeme ihtimali var bu durumda zehirlenme yaşıyo annesinin karnında benim bi arkadaşımın bebeği öyle 1 ay küvözde kaldı 42. Haftaya kadar normal doğurucam diye inat etti doktor alalım dedi ona rağmen sonuç kötü oldu ha bende bormal doğum istiyorum inşallah ama doktorlara güvenmek te zor valla
Evet arkadsnz nstye falan girmedi mi acaba?
Annemnde 4. Cocuk yani son kardesim kakasni yapip 2 gun bekledi. Ama kalp atislarina varana kadar hersy degisiyo. Dr biraz bekletp sezeryana almisti ki norml bekliyoduk aslnda. Iste o kadar zaman gecmesi iyi degl gerckten ve drun guvenlr olmasi cok ama cok onemli. Iki numarali kardesim de kakasini yapmisti:)) onuda iki gun bekletp suni sanciyla norml dogum yapmislar.
Bizde bebekler zorlamaynca gelmiyo pek herlde:)))

Doğumda sancıların sıklaşması biyerde tıkanabiliyo bazen bebek kafayı doğum kanalına soktuğu için müdahale de edilemiyo bu süreç uzarsa bebek için riskli oluyo mesela ya da çok kilolu olduğunda bebek ilerleyemiyo falan tüpbebek normalden çok daha uğraştırıcı bi prosedür olduğundan genelde sezaryenle bu risklerden kurtulmaya çalışıyolar benim bildiğim kadarıyla
Aynen öyle cnm,kıymetli bebek denişdiği için riske atmıolar,işte o tıkanmalarda vakumla çekilebilioki o da risk,doğımun her şeklinde risk var allah korusun bebekleri de bizleri de:((

İyi geceler hanımlar..
@limonlutarcinlikek canım sanırım Doğum bugünmüş yeni gördüm yazılanları.İnşallahh hayırlısıyla atlatmışsındır Doğumu ve almışsındır bebişleri sağlıkla kucağına..

@Semabuse canım seninki de bu hafta aramıza katılacak inşallah anladığım kadarıyla.Sağlıjla kavuş inş sen de .Bakalım Çarşamba ne diyecek dr un?Ne güzel hazırlıklar bitmiş artık.

Kızlar kasılmam var kızım bi yere toplanıp kalıyo kasıklarımada sancı vurdu geçti böyle bir şey mi sancı ben anlayamadım yarım saat oldu zaman tutayım dedim tekrar olursa diye

Kızlar bu arada ben çalışabilir raporumu geçen hafta almış çalışıyordum.Bugün okulun ilk günü diye mi bilmiyorum ama 6 saat dersim vardı.Sınıflar 3.kattaydı ,o mu yordu bilmiyorum ama eve geldiğimden beridir Bebiş sürekli hareketli ve hareket ettikçe benim alttan ağrım oluyor ve sürekli tuvalet ihtiyacım oluyor.Bir de sırtım ağrımış ki sormayın.Allahtan eşim biraz ovdu sırtımı da hafifledi ağrı.3 gün izinliyim şimdi.Cuma günü de aynı şekilde agrım olur mu ki diye korkmuyor değilim.Haftam sizinkiler kadar da ileri değil.Acaba şimdiden kasılmalar başlıyor olabilir mi ki ?Yoksa 3 aylık tatilden sonra ilk gün yorgunluğu mu?Kontrolümde daha haftaya?

Kızlar kasılmam var kızım bi yere toplanıp kalıyo kasıklarımada sancı vurdu geçti böyle bir şey mi sancı ben anlayamadım yarım saat oldu zaman tutayım dedim tekrar olursa diye
O da bir çeşit sancı canım ya da kasılma .Ama asıl Doğum sancısını farkedersin hiç merak etme.(inşallah farketmeyecek kadar kolay atlatırsın doğumu o ayrı )

O da bir çeşit sancı canım ya da kasılma .Ama asıl Doğum sancısını farkedersin hiç merak etme.(inşallah farketmeyecek kadar kolay atlatırsın doğumu o ayrı )
Amin inşallah canım gelip gidiyor şuan kızım oynadıkça belime ve karnımın altına vuruyor sancı fazlada bir zamanı kalmamıştı gerçi bu haftada dursa iyi olur :)

Amin inşallah canım gelip gidiyor şuan kızım oynadıkça belime ve karnımın altına vuruyor sancı fazlada bir zamanı kalmamıştı gerçi bu haftada dursa iyi olur :)
Bende ki adet sancısı gibi başlamıştı ara ara.Ama sonrası şiddetlenince anlıyorsun farkı.Zamanı gelince gelecektir annesi o sen hiç canını sıkma ;)

Aradaki farki anlarsin tabi de. Ilik dus hareket yada sivi alimi yemek yemek rahatlatp gecrcektr. Bunlari dene istersen.
Bu durumlar artik beklenen seyler:)) vucut kendini hazirliyooooo yuppii zamanin yaklastignn gostergesi. Bide yorgun oluyomusun bilmyrm ama ben yorgunken bu sekilde oluyrm. Hemen dinlenme moduna gecyrm.

Back
X