2018 Ekim Anneleri

Kızlar SGK memurlara doğum yardımı vs vs veriyor muymuş acep o_Ohakkımız varsa alalım tabi bilgisi olanlar ?
Bi ara özellerde doğum ücretsiz olacak söylemi dolanıyordu ama ne kadar doğrudur şartları nedir bilemedim .. acil giden hastalardanda ücret alınmaz diyorlar ama bir gece gittim 150 tl muayene ücreti kestiler hemen

*Oğlumu 14 aylıkken sünnet ettirmiştik,
3 güne iyileşmişti..
*Sadece bantları açılırken ağladı onun dışında problem yaşamadık...
*Ablamın kadın doğumcusu ankarada bi profesördü, demişki doğar doğmaz yaptırma sünnet, biraz büyüsün en azından bi 6 aylık, 1 yaş olsun...
*O gün bugündür derim hep bi bildiği vardır diye,
*Ama hangi doktora sorsan sakınca yok diyo...
kim haklı bilemiyoruz tabi...

Kizlar ben gobekten dolayi agda degil jilet yapiyordum son hafta agdaciya gitsem dedim bayan doktor gitme dedi bana. Benim gec oldu ya bebis nolur nolmaz diye mi dedi ki
Jilet kullaniyorum ama cikmiyor birde o var. Eskiden 2 gunde cikardi simdi haftasi oldu yok hamilelikte azalir mi

Kızlar SGK memurlara doğum yardımı vs vs veriyor muymuş acep o_Ohakkımız varsa alalım tabi bilgisi olanlar ?
Canım ben sağlıkçıyım hastane bana indirim yapar kesin diyodum, cıx yapmıyolarmış:oha:
Belki hastanesine göre değişiyodur..
Doğum yardımınında sartları var,
Verdikleri miktar cüzi bi rakam...

Kizlar ben gobekten dolayi agda degil jilet yapiyordum son hafta agdaciya gitsem dedim bayan doktor gitme dedi bana. Benim gec oldu ya bebis nolur nolmaz diye mi dedi ki
Jilet kullaniyorum ama cikmiyor birde o var. Eskiden 2 gunde cikardi simdi haftasi oldu yok hamilelikte azalir mi
Hormonlara baglı gec cıkıyor,
Benimde şuan gec cıkıyor,
Doğum yaptıktan belirli bi süre sonra eski haline dönüyor
Tecrübeyle sabit:KK76:

Melis çok güsel isim cnm ece şahane zaten bnmde listemde var ama hala karar veremedim:KK43:bir adı ece olacak ama sanırım kısa öz sade bşrde ece kız çocuklara çooook yakışıyor sevimli şirin oluyorlar.melisa ece de düşünmğyor değilim.melisada güzel değil mi:))

Kızımız olsaydı Melisa koycaktık bence çok güzel bir isim. Listemizde Ece, İpek ve Defne vardı. Kısmer bakalım 2.çocuğa. İlerde olursa ve kız olursa Melisa koyacağız inşallah.

Çay meselesi çok konuşulmuş. Yıllardır demir eksikliği yaşayan biriyim. Doktorlar peynir, yumurta, et gibi protein grubundan gıdalar yenildiğinde beraberinde çay tüketilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Ama ben çayı hep içtim. İlacımı kahvaltı ve öğle yemeğinin tam arasında alıp o sırada sudan başka sıvı tüketmedim emilimi azaltmasın diye. Kahveyi de 3.aydan sonra haftada bir kere fln içtim, çok aramıyorum onu hamilelikte. Ama çaysız kahvaltının tadı çıkmıyor. Yumurta yiyemiyorum mesela çay olmadan, midem bulanıyor. Demir değerlerim de hamile birine göre çok iyiymiş, pazartesi günü yapılan tahlil sonucuma göre doktor öyle dedi. Yediğimiz içtiğimiz hazır onlarca zararlı şey var, günde 2-3 bardak çay en masumlarından bence.

Ben hep kendim yapardım göbek engellemeye başlayınca jilete döndüm hiç başkasına yaptırmadım o yüzden gidemedim kuafore. Dediğin gibi çok yavaş çıkmaya başladı canım her duşta üstünden geçiyorum çıkmasa da ne olur ne olmaz diye. Doğumdan sonra sil baştan olacak benim için ipl lazer makinası kullanıyordum ne güzel azdı :(

Çay meselesi çok konuşulmuş. Yıllardır demir eksikliği yaşayan biriyim. Doktorlar peynir, yumurta, et gibi protein grubundan gıdalar yenildiğinde beraberinde çay tüketilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Ama ben çayı hep içtim. İlacımı kahvaltı ve öğle yemeğinin tam arasında alıp o sırada sudan başka sıvı tüketmedim emilimi azaltmasın diye. Kahveyi de 3.aydan sonra haftada bir kere fln içtim, çok aramıyorum onu hamilelikte. Ama çaysız kahvaltının tadı çıkmıyor. Yumurta yiyemiyorum mesela çay olmadan, midem bulanıyor. Demir değerlerim de hamile birine göre çok iyiymiş, pazartesi günü yapılan tahlil sonucuma göre doktor öyle dedi. Yediğimiz içtiğimiz hazır onlarca zararlı şey var, günde 2-3 bardak çay en masumlarından bence.
Kahve ve çay kafein içeriyor ve çay yemeklerle yenildiginde demir ve vitamin emilimini azaltıyor. Kafein de bebeğin yeteri kadar beslenmesini ve kilo alımını engelliyormus. Ancak Türk kahvesi en masum kahvelerdenmis günde 1 sorun yapmıyormuş.

Ben arada sütlü kahve içerim kırk yılda 1 Türk kahvesi içerim ama çaya o kadar ara vermedim hemen hemen her gün içiyorum. Açık ve 1-2 bardağı geçmiyor günlük içtiğim. Eskiden demir anemisi vardı bende uzun süre tedavi oldum şimdi demir ilacını düzenli alıyorum değerlerimde bi sıkıntı olmadı çok şükür. Düşük çıksaydı keserdim sanırım su an dikkat ediyorum ama çokta kisitlamiyorum.

Hormonlara baglı gec cıkıyor,
Benimde şuan gec cıkıyor,
Doğum yaptıktan belirli bi süre sonra eski haline dönüyor
Tecrübeyle sabit:KK76:
Agda yaptiramayacagim zaten istemiyordum da. Caiz olmadigini duyali kac senedir kendim hallediyordum
Beni birkac gun hastanede idare etsin de

Bi ara özellerde doğum ücretsiz olacak söylemi dolanıyordu ama ne kadar doğrudur şartları nedir bilemedim .. acil giden hastalardanda ücret alınmaz diyorlar ama bir gece gittim 150 tl muayene ücreti kestiler hemen
Benim merak ettiğim konu o değil.Senin söylediğine gelince de henüz uygulamaya geçmemiş galiba,geçer mi emin de Değilim

aynen protein yanında Çay içmek denir emilimini sıfırlıyor c vitamini ile birleştirmek ise %100 emilim sağlıyormuş ben ya portakal suyuyla ya da limonata ile yapıyorum kahvaltıyı çayın yerini tutmasa da idare ediyo

Kontrolümüze 1 saat kaldı aşırı heyecan yaptım ah şu çatı muayenesi beni benden alıyor :))) 5 snyelik iş günlerdir strese soktu beni ya :)))
Bende çok korkuyorum 37. Haftada yapılacakmış ama gün sayar oldum nasıl yaptırıcam diye. Muayeneden çıkınca bizide bilgilendirirsin olur mu korktuğumz kadar var mıymış diye

Arkadaşlar artık dışarda anne çocuklar dikkatimizi çekiyor ya. Bugün markette biri çocuğuna "oldu annecim, tamam annecim, dur annecim" offf.. çocuklar anne değil ki. Çocuğa "annecim" demek tuhaf geldi...

Back
X