2018 Ekim Anneleri

Kızlar benimde pazartesi doğum sancılarım başladı doktor doğacak bu bebek dedi 80 di çok korktum erken doğacak diye. 2 gün sürdü anlayacağınız. Doktor belli olmaz her an gelebilir kafasıyla ittiriyor çünkü dedi dün. Şimdi evde yatıyorum sürekli ve mümkün olduğunca yerimden kalkmıyorum.

İnsallah haftasini bekler ama korkmayin kritik zamanlari gecmis bence. Sancilar nasildi tarif edebilir misiniz? Ben bazen geldiginde ya anlamazsam diyorum :) cunku her adet sancisi ceken biriydim.

Banada dr um 36+2 de kanala inmis 1cm acikligin var adini duysam sasirmam dedigi icin evi temizlettim her seyleri hazirladim ama 38+1 oldum hala gelen giden yok bekliyoruz :) gerci erkenden halletmem iyi oldu cunku yorulunca belim cok agriyor. Geceleri uyuyamama da cabasi. Yatmak bi dert kalkmak bi dert donmek ayri bi dert tutulmus kalkiyorum ben genelde.

Hadi ya , o da iyiymiş.Kandırmış sizi yumurcak :)
Bir yandan da izinlerimi aktarıyım diye çalışıyorum ve dersler hep 3.kata denk gelmiş. İn çık korkmuyorum desem yalan olur.Evde de eşim elimden geldiğince yardımcı oluyor sağolsun ama evin sorumluluğu çok ayrı bence:( İkisi birden yorunca beni şu an yarın ki kontrolümü tedirgin beklemiyorum desem yalan olur

Ben :rapci: temizliğe girişince kendimi durduramıyorum, sonra da her yerim ağrıyor. Eşim sağolsun eşyaları çekip süpürmeme silmeme yardım ediyor. Camları da silecek inşallah da sildiğimiz gün kesin yağmur yağacak :KK70: herhalde tüm hazırlığımız bitip evi temizlediğimiz gün dinlenemeden bebek doğacak. Çevremdeki insanlar da sancım başladığında ev temizliyordum fln diyince panik yapıyorum :KK70:
Ben aslında büyük temizlik için (Cam,duvar,dip,köşe) temizlikçi alıcam ama daha perdeler ve halılarla birlikte genel temizliğe erken diye başlamadım ama ani Doğum okursa diye de korkuyorumm :KK17:

Hastane terliğini süslü püslülerden almaktan vazgeçtim lcw den normal bir terlik alayım diyorum sizce nasıl ?
IMG-20180923-WA0015.webpIMG-20180923-WA0006.webp

Hadi ya , o da iyiymiş.Kandırmış sizi yumurcak :)
Bir yandan da izinlerimi aktarıyım diye çalışıyorum ve dersler hep 3.kata denk gelmiş. İn çık korkmuyorum desem yalan olur.Evde de eşim elimden geldiğince yardımcı oluyor sağolsun ama evin sorumluluğu çok ayrı bence:KK43: İkisi birden yorunca beni şu an yarın ki kontrolümü tedirgin beklemiyorum desem yalan olur

Sorma vallaha erken dogum riski olup gun gecmesi 42 yi gorucem diye korkuyorum :)
Aslinda merdiven iyi ama son haftalar icin artik. Ben 36.haftada biraktim isi simdide kizce gelmek bilmiyor izinlerimde gidiyor bi yandan. Ev sorumlulugu kesinlikle apayri ama ben gecen aydan itibaren artik ayda 1 temizlik icin yardimci almayi planliyorum. Dip temel kaldirip indirsin evi.

Ben ilk tremesterda hiç çay kahve içmiyordum. Doktorlara da ikinci tremesterda gitmeye başladım ve açık çaydan, gerçek çekirdek kahveden bir zarar gelmez kasma o kadar dediler. Hatta şimdiki doktorum bir gün 10 bardak mı içeceksin içeceğin bir iki fincan, bir iki fincan gerçek kahveden ne olacak dedi. Çayı açık iç dedi yine abartmadan. Ne yiyip içeceksen abartmadan ye iç dedi kısaca :KK70:
Sadece sigara alkol gibi zehirlerden uzak dur demişti. Hamilelik doğal bir süreç normal hayatını yaşa demişti bana.
Bende aynı fikirdeyim, hasta değiliz sonuçta :) normal bi süreç. Ama sigara ve alkole kesinlikle karşıyım hamilelikte

Son eksiklerimi almaya çıktım bi panik bi panik oturdum kaldım sancım geliyo sanıyorum habire :) inşallah dediğin gibi kolay olur doğumum çok tırsıyorum hahahah bi cesaretleniyorum bi korkuyorum sizle yazışınca iyi geliyor sonra korkum geliyor :))) hep yazın bana :)))
Valla ben sana güveniyorum bu konuda:) baya isteklisin bu da en önemli faktör. İnşaAlalh kolayca olur. Benmde hafiften başladı ara ara yokluyor. Ama ekim içinde olsun istyrm ben:))))

Doğum yaptım canım sen naptın okuyamadım

Dün doğum yaptım 21.de 21.50de normal doğum oldu suni sancı verdiler on saate yakın sürdü sancı Allah herkese nasip etsin

Cok sevindim kavusmussunuz❤
Benimde 21'inde sabah 09:50'de dogdu minisim :)
Amin canim arkadaslarda saglikla kavusur insallah

Valla ben sana güveniyorum bu konuda:) baya isteklisin bu da en önemli faktör. İnşaAlalh kolayca olur. Benmde hafiften başladı ara ara yokluyor. Ama ekim içinde olsun istyrm ben:))))
:)) ay sağol canım ya son anda istedim ama yapamıcam diye cırlamam inşallah hahaha .. bende hem sabırzım olsun diyorum hem dursun az daha iş bitsin diyorum bakalım nasip kısmet :anne::KK68:

Kizlar bende 37+5 te acil sezeryanla doguma alindim. 2. Gunum gecti ancak halen bebegim emmiyo çünkü göğüs ucum yok tecrubeli anneler ne yapmam lazım sarılık olmasin die mama veriyorum ama biberona alışacak cok korkuyorum

Canim gogus ucu cikarticilardan kullanabilirsin.Onun disinda yumusak tutman onemli.Aslinda ucu degil kahverengi kismi tamamen almasi gerekli,cok buyuk uctan daha bile avantaj bazen bu durum.

Ben ilk bebeğimde doktoruma sormuştum, günde bir türk kahvesine izin vermişti. Kızım 38.haftada 3.850 doğdu. Abartmamak koşuluyla kendinizi çok sıkmayın bence
Aslında günde 200 mg kafein alma Hakkımız var.Bir fincan kahvede de 56mg kafein varmış.Çok kahve seven biri Değilim ondan içmiyorum pek.Çayı severim onu da kahvaltıda bıraktım Demir emilimini sıfırlıyormuş diye.Neyse bitti az kaldı :)

Son düzenleme:
Bende aynı fikirdeyim, hasta değiliz sonuçta :) normal bi süreç. Ama sigara ve alkole kesinlikle karşıyım hamilelikte

Aynen öyle normalde de nefret ederim kokusundan varlığından, hele hele hamilelikte yolda yürürken cafede otururken onların kokusunu almak sinirlerimi hoplatıyor. İki gün önce yine cafede oturuyorum arkadaşlarla yanımızda bebek de var ve de ben hamileyim besbelli artık. Sıkışık bir yer hemen dibimizdeki masada sigara yaktı kadın şok oldum ya. Minicik bebek var ben hamileyim ne zıkkımmış şu içmeyiver. Alıp elinden gırtlağına kadar sokasım geldi o sigarayı terbiyesiz kadın. Bu kadar duyarsızlık bencillik pessss...

Aynen öyle normalde de nefret ederim kokusundan varlığından, hele hele hamilelikte yolda yürürken cafede otururken onların kokusunu almak sinirlerimi hoplatıyor. İki gün önce yine cafede oturuyorum arkadaşlarla yanımızda bebek de var ve de ben hamileyim besbelli artık. Sıkışık bir yer hemen dibimizdeki masada sigara yaktı kadın şok oldum ya. Minicik bebek var ben hamileyim ne zıkkımmış şu içmeyiver. Alıp elinden gırtlağına kadar sokasım geldi o sigarayı terbiyesiz kadın. Bu kadar duyarsızlık bencillik pessss...
O kadar insan eşyalar kalkıp başka masaya geçtik artık garsonlar masadakileri bizim eşyaları taşıdılar. O kadın tek başına masada hiç de rahatsız olmadı içmeye devam etti. Merak ediyorum hamileyken ya da kendi bebeğinin yanında da sigara içecek mi? O kadar vurdumduymaz olabiliyor ki bazı insanlar. Ben o davranışı sergileyen birinden açıkçası bebeğinin yanında sigara içmesini beklerim.

Back
X