2018 Ekim Anneleri

Günaydın hanımlar:KK200:
Kısmetse oğluşuma kavuşmaya 24 saatten az kaldı inanılır gibi değil :))Bugün hamileliğimin son günü :nazar::halay:her şey güzel olur inşallah
Ay çok heyecanlı allahım yardım etsin sağlıkla kucağına al cnm inşallah bizede dualarını esirgeme benimde 9 gün kaldı :nazar::dua::halay::spor:

Günaydın kızlar, artık geceleri uyuyamıyorum, dönemiyorum, midem feci yanıyor, hamilelikte yoruldum, bi an önce doğsun istiyorum. Bi taraftan 8 yaşındaki kızım ve ruh hali beni üzüyor, bebek daha doğmadan kıskanmaya başladı tırnaklarının kenarlarındaki derileri soyuyor,, neden yapıyorsun dediğimde kardeşimi düşünürken dalıyorum diyor, dün eşim nöbetçi diye ikimiz benim yatakta uyuduk kızımla, sabah altına yapmış, ilk defa cok şaşırdım hiç yapmadı çünkü,, rüyanda kötü bir şey mi gördün dedim kardeşimi gördüm ama nasıl gördüğümü hatırlamiyorum dedi... İlkokul öğretmeniyim ve kendi kızımda tıkandım. Oysa o çok istedi diye bebek yaptık..Ama şu an çok üzgünüm, bu durumu nasıl aşarız bilmiyorum. Bebek doğunca düzelir mi yoksa daha mı kötüye gider emin değilim :KK43: pedogag a mı götürsem biraz beklesem mi, bi bek doğsun mu.. Ne dersiniz
Canim gotur hemen. Bebegin dogmasina daha var. Belki biraz daha iyi hazirlanir cocuk.

Günaydın kızlar, artık geceleri uyuyamıyorum, dönemiyorum, midem feci yanıyor, hamilelikte yoruldum, bi an önce doğsun istiyorum. Bi taraftan 8 yaşındaki kızım ve ruh hali beni üzüyor, bebek daha doğmadan kıskanmaya başladı tırnaklarının kenarlarındaki derileri soyuyor,, neden yapıyorsun dediğimde kardeşimi düşünürken dalıyorum diyor, dün eşim nöbetçi diye ikimiz benim yatakta uyuduk kızımla, sabah altına yapmış, ilk defa cok şaşırdım hiç yapmadı çünkü,, rüyanda kötü bir şey mi gördün dedim kardeşimi gördüm ama nasıl gördüğümü hatırlamiyorum dedi... İlkokul öğretmeniyim ve kendi kızımda tıkandım. Oysa o çok istedi diye bebek yaptık..Ama şu an çok üzgünüm, bu durumu nasıl aşarız bilmiyorum. Bebek doğunca düzelir mi yoksa daha mı kötüye gider emin değilim :KK43: pedogag a mı götürsem biraz beklesem mi, bi bek doğsun mu.. Ne dersiniz
Bu malesef her daim var hayatımızda doğamızda var anneler babalar paylaşılmak istenmiyor sonradan gelen kardeşler hep kıskanılıyor ama çok seviliyorda :) benim kızımda çok istedi kardeş şimdiye kadar çok kıskançlık belirtisi olmadıda 5 yaşında ama ben hissediyorum zaman yaklaştıkça kaygılandığını malesef ..motive ediyorum günleri sayıyoruz mesela şu kadar kaldı gelmesine falan diye ..yapacağımız şeyleri işte okuldan onun gelmesini bekleyeceğini gelince birlikte oyunlar oynayacağımızı birlikte tatile gideceğimizi haftasonları hepbirlikte biyerlwrw gideceğimizi falan anltıyorum büyük bir hevesle :)) hoşuna gidiyor ve buara çok daha fazla seviyorum kızımı güzel söZler söylüyorum öpüyorum normalinden daha fazla ve herkesede söyledim kızımın yanında çok fazla bebeğe ilgi göstermeyin diye eşimde aynı şekilde davranaxak bir süre beraberlerken ikisini birlikte seveceğiz ortayı bulacağı bir şekilde mecbur ne kadar az etkilenirlerse okadar iyi bizler için ama mutlakki olacaktır kıskançlık içine atmasın yeter..görmezden gelin yaptığı hareketi yani onun yüzüne vurmayın bence yüzleştirmeyin o hareketi yaptığı anlarda dikkatini dağıtın başka birşeyle eliyle yapabileceği etkinlikler olabilir..alışkanlığa dönmeden en azından..yaşayacağınız güzel günlerden bahsedin kardeşiyle birlikte ..pedagog şu aşamada ne yapabilir bilemedim doğmasını bekleyin isterseniz

Günaydın hanımlar:KK200:
Kısmetse oğluşuma kavuşmaya 24 saatten az kaldı inanılır gibi değil :))Bugün hamileliğimin son günü :nazar::halay:her şey güzel olur inşallah
Günaydınnn ..bende o günü sabırsızlıkla bekliyorum :) son 10 günümüz kaldı bizimde❤️Sağlıkla kucağına alırsın inşallah xanım

Bu malesef her daim var hayatımızda doğamızda var anneler babalar paylaşılmak istenmiyor sonradan gelen kardeşler hep kıskanılıyor ama çok seviliyorda :) benim kızımda çok istedi kardeş şimdiye kadar çok kıskançlık belirtisi olmadıda 5 yaşında ama ben hissediyorum zaman yaklaştıkça kaygılandığını malesef ..motive ediyorum günleri sayıyoruz mesela şu kadar kaldı gelmesine falan diye ..yapacağımız şeyleri işte okuldan onun gelmesini bekleyeceğini gelince birlikte oyunlar oynayacağımızı birlikte tatile gideceğimizi haftasonları hepbirlikte biyerlwrw gideceğimizi falan anltıyorum büyük bir hevesle :)) hoşuna gidiyor ve buara çok daha fazla seviyorum kızımı güzel söZler söylüyorum öpüyorum normalinden daha fazla ve herkesede söyledim kızımın yanında çok fazla bebeğe ilgi göstermeyin diye eşimde aynı şekilde davranaxak bir süre beraberlerken ikisini birlikte seveceğiz ortayı bulacağı bir şekilde mecbur ne kadar az etkilenirlerse okadar iyi bizler için ama mutlakki olacaktır kıskançlık içine atmasın yeter..görmezden gelin yaptığı hareketi yani onun yüzüne vurmayın bence yüzleştirmeyin o hareketi yaptığı anlarda dikkatini dağıtın başka birşeyle eliyle yapabileceği etkinlikler olabilir..alışkanlığa dönmeden en azından..yaşayacağınız güzel günlerden bahsedin kardeşiyle birlikte ..pedagog şu aşamada ne yapabilir bilemedim doğmasını bekleyin isterseniz
Ne kadar güzel yazmışsın...
Bende aynını uyguluyorum,
En çok korktuğum kardeşi doğunca, kendinin daha az sevildiğini düşünmesi...
Bunu önlemek için elimden geleni yapıyorum ve yapacağım...

Günaydın hanımlar :KK25:
öncelikle bebişlerine kavuşan arkadaşları tebrik ediyorum , sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim :dua: Benim birkaç gündür bebeğim sol tarafta toplanıp kaskatı kesiliyordu, gebelik eğitimi için cuma günü hastaneye gitmiştim ebe nst ye bağladı sancı çıktı, yatıp dinlenmen gerek dedi bir haftadır uyku yok zaten sabaha karşı anca uyuyorum bebek huzursuz o dursa tuvalet için yine kalkıyorum kesintisiz uyuduğum bir iki saat anca var :KK43: cuma gecesi sabaha kadar bebek sol tarafta toplandı evlenmeden önceki gibi adet sancısi çektim ayağa kalkıp yürüyeyim dedim bu kez de alt kısma vajinaya bıçak saplıyorlar gibi oluyor:KK42:dün de doktor randevumuz vardı bebek aylardır iki hafta önde gidiyor zaten , kafası ise üç hafta :KK43: bu kez ultrason esnasında kaskatı oldu yine karın çevresini ölçtürmedi , doktor hareket etsin diye bastırdikca mahvoldum acıdan ama bana mısın demedi 15 dakika uğraştı ölçemedi senin ufaklık gelecek gibi dedi :110: kilosu 3284 gram ama karın çevresini ölçemedim sen onu biraz daha fazla düşün dedi. Suyu vs herşeyi normal, sıkıntı yapmanı gerektirecek bir şey yok zaten bu haftadan itibaren bekliyoruz gelecekse dur gelme demek için bir sebep yok kilosu da önde zaten dedi.ama ben yine de korkuyorum ya bir sorun olursa bebeğimde diye 37. Hafta çarşamba günü bitecek biraz daha kalsın diye dua ediyorum :dua: sizce bu belirtiler doğum belirtileri midir :KK43:

Ne kadar güzel yazmışsın...
Bende aynını uyguluyorum,
En çok korktuğum kardeşi doğunca, kendinin daha az sevildiğini düşünmesi...
Bunu önlemek için elimden geleni yapıyorum ve yapacağım...
Evet malesef annemde yaşamış aynı şeyleri ablamla yaş farkmız az 2 yaş oyüzden çok zorlanmış erken anaokuluna vermek zorunda kalmış ablamı ve hala 36 yaşında ama bunun kalıntıları duruyor ..bende çok dikkat etmeye çalışıyorum elimden geldiğince ama oluyor işte 10 yaşta olsa arada kıskançlık hep oluyor ..mnemli olan büyüğü itelememek sen büyüksün ablasın abisin vs deyip her daim çocuğun alttan almasını beklememek gerek ..umarım hepimiz kolayca atlatırız bu zor dönemleri

Hastane çantamı annemle hazırladık orta boy valizim vardı iki gözlü , fermuarlı kısma bebeğin ihtiyaçlarını normal kırma kendi ihtiyaçlarımı koydum antrede hazır bekliyor . iki aydır evde boş oturmayayım diye hediyelikleri kendim yapayım dedim onlar da daha tam bitmedi ama fikir olsun diye atayım sizlere istedim . Bebek kolonyası ,lavantalı magnet ve kokulu taş yaptım hastaneye ve eve gelenlere vermek için. Fırsat bulursam , bebeğim geleceğim diye tutturmazsa da şeker hamurlu kurabiye yapmak istiyorum tüm malzemeler hazır ama sancım olunca kaldı onlar da :KK43: olduğu kadar artık.

Eklentiler

• _20180930_103710.webp
    _20180930_103710.webp
    7 KB · Görüntüleme: 62
  • _20180930_103750.webp
    _20180930_103750.webp
    7,2 KB · Görüntüleme: 71
  • _20180930_103828.webp
    _20180930_103828.webp
    7 KB · Görüntüleme: 69
  • _20180930_103856.webp
    _20180930_103856.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 73
  • _20180930_103919.webp
    _20180930_103919.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 72
SaskinAnne SaskinAnne canım kaynanan sözkonusuysa hiç üzülmeye değmez ver lafını otur. Çocuk için yaptıklarına da üzülme sen artık annesin sağlıkla çocuğunu kucağına al inşallah çocuğun büyüyünce bu yaptıklarını ona anlatırsın babannesini sevmez . Yavrun sana yeter. Kv gelme deme gelince kapıyı açmayıver. Ben öyle bi yaptım hamileliğin başında çok kustuğum zaman gelip evde gürültü yapıyordu çocuğuma yiyemeyeceği şeyler veriyordu evde oğluna soğanlı yemek yapıyordu bana işkence yapıyordu resmen. Bir gün gelmiş evde de kimse yok açmadım kapıyı cama vurdu kapıya vurdu 1 saat uğraştı açmadım gitti bi da gelemedi. Oh iyi ki de yapmışım şimdi onun yüzünden eşimle aram açıldı yine yapacağımı bilirim sadece fırsatım bi olsun görecek o.

Ay çok heyecanlı allahım yardım etsin sağlıkla kucağına al cnm inşallah bizede dualarını esirgeme benimde 9 gün kaldı :nazar::dua::halay::spor:
Canımmm ederim tabiki de ;) hepimiz hayırlısıyla Sağlıcakla kucağımıza alalım güle güle evimize gelelim :dua::KK200:

Kızlar kızımı kucağıma aldım çok şükür şimdi göğsümde uyuyor :KK200: hepinize iyi dilekleriniz için çook teşekkür ederim size doğum öykümü anlatiyim... sabah doktora gittiğimde 1-2 cm açıklık var ama doğum akşamda olabilir bi hafta sonra da dedi doktorum ben dışarda bütün gün gezdim dolaştım ara ara sancılarım vardı ama dakikasına bakmadım açıkçası önemli de gelmedi 2 gün önce doktora gittiğimde de zaten 1-2 cm açıklığım vardı zaten... sonra gece yarımda saymaya başladım sancıları 3 dkda 1 ortalama 40 saniye sürüyodu 1 saatten fazla takip ettim sonra yakın bir hastaneye gittim kontrole pek yoğun ağrı hissetmediğim için ordaki doktor muayenede 1-2 cm diyince yalancıdır diye inanmıştık zaten günlerdir var diye ama nstye de bi bakalım diyince düzenli 70-10 arasında sancı vardı. kızımın kordonu kafasının etrafında sıkışabildiğinden kontrol altında olabilelim diye doktor doğum başlamış evde beklemeyin hastanenize gidin nolur nolmaz yarın akşama doğru doğar dedi gece saat 3te. 4.30ta hastaneme gittim 4cm açıklık olmuştu doğumhaneye aldılar beni kordonu iyi takip edebilmek için saat 8.10da kızım doğdu. İlk doğum olmasına rağmen herşey o kadar hızlı ilerledi ki epey bi sancı çektikten sora daha 6-7 cmdir ilk doğumsa derken yardımcılar ben doğuruyorum dedim diye tekrar muayene edince 9 cm olmuş diyip eşimi çıkardılar... doğum düşündüğünüzden çok daha hızlı gelişebiliyor gerçekten doğum olduğunu farkettiğim süre 4 saatti geri kalanı dışarda gezerken ya da basit adet ağrısı gibi

Benim bebek iri dogdu 53 cm 4110 gr yeni dogan zibin takimi tam oluyo bir hafta ancak giyer merak etme ilk gun hepsi olur bebisine

Ya maşallah iyice büyümüş bebek içerde, saçları da çokmuş. Sağlıkla büyüsün. Böyle duydukça bizimkini iyice merak ediyorum. Bize de halası hastane çıkışı almış çok küçük görünüyor diğer takımlara göre. Onu verecektim ilk giymesi için ama çok ince. Onu eve gelince giydiririz artık. Bir kere bari giysin. Çok çabuk büyürlerse giyemez yavruş.

Kızlar kızımı kucağıma aldım çok şükür şimdi göğsümde uyuyor :KK200: hepinize iyi dilekleriniz için çook teşekkür ederim size doğum öykümü anlatiyim... sabah doktora gittiğimde 1-2 cm açıklık var ama doğum akşamda olabilir bi hafta sonra da dedi doktorum ben dışarda bütün gün gezdim dolaştım ara ara sancılarım vardı ama dakikasına bakmadım açıkçası önemli de gelmedi 2 gün önce doktora gittiğimde de zaten 1-2 cm açıklığım vardı zaten... sonra gece yarımda saymaya başladım sancıları 3 dkda 1 ortalama 40 saniye sürüyodu 1 saatten fazla takip ettim sonra yakın bir hastaneye gittim kontrole pek yoğun ağrı hissetmediğim için ordaki doktor muayenede 1-2 cm diyince yalancıdır diye inanmıştık zaten günlerdir var diye ama nstye de bi bakalım diyince düzenli 70-10 arasında sancı vardı. kızımın kordonu kafasının etrafında sıkışabildiğinden kontrol altında olabilelim diye doktor doğum başlamış evde beklemeyin hastanenize gidin nolur nolmaz yarın akşama doğru doğar dedi gece saat 3te. 4.30ta hastaneme gittim 4cm açıklık olmuştu doğumhaneye aldılar beni kordonu iyi takip edebilmek için saat 8.10da kızım doğdu. İlk doğum olmasına rağmen herşey o kadar hızlı ilerledi ki epey bi sancı çektikten sora daha 6-7 cmdir ilk doğumsa derken yardımcılar ben doğuruyorum dedim diye tekrar muayene edince 9 cm olmuş diyip eşimi çıkardılar... doğum düşündüğünüzden çok daha hızlı gelişebiliyor gerçekten doğum olduğunu farkettiğim süre 4 saatti geri kalanı dışarda gezerken ya da basit adet ağrısı gibi

Yaa ne güzel :) Sağlıkla büyüsün bebeğiniz, geçmiş ve de hayırlı olsun. Böyle kolay doğumlar hepimizin başına olsun inşallah :)

Kızlar size de şey oluyor mu. Yolda merhaba dediğin insan bile “normal olsun sezeryan düşünme” cilerden bıkkınlık? Kimi görsem aynı şeyi söyleyip duruyor. Bıktım usandım. Üzerimde çok fazla baskı hissediyorum. Hele dün kaynanam heyecanlanırsam çocuğun ters dönüp normal Doğum olamamasından çok korkuyormuş. Duyunca fenalıklar geçirdim:kızgın:
Geceleri rüyamı hep bu konu meşgul ediyor. İki Doğum şeklinden de aşırı korkuyorum zaten.
Benim verilecek akla değil duaya ihtiyacım var gibi hissediyorum :KK34:

Kızlar size de şey oluyor mu. Yolda merhaba dediğin insan bile “normal olsun sezeryan düşünme” cilerden bıkkınlık? Kimi görsem aynı şeyi söyleyip duruyor. Bıktım usandım. Üzerimde çok fazla baskı hissediyorum. Hele dün kaynanam heyecanlanırsam çocuğun ters dönüp normal Doğum olamamasından çok korkuyormuş. Duyunca fenalıklar geçirdim:kızgın:
Geceleri rüyamı hep bu konu meşgul ediyor. İki Doğum şeklinden de aşırı korkuyorum zaten.
Benim verilecek akla değil duaya ihtiyacım var gibi hissediyorum :KK34:

Korkarsa tekrar ters döner ne demekmiş ya ! Hangisi anne ve bebek için en sağlıklısıysa o olsun tabi ki. Ben de normal istiyorum diye bazı insanlar “deli misin, o kadar acı çekilir mi?”şeklinde yorum yapıyor. Dünyaya bir can getiriyoruz. Elbette her şekilde zorlukları olacak. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. O bebişler bir şekilde doğacak. En sağlıklı ve hayırlı olan hangisiyse o şekilde alalım kucağımıza.

Evet malesef annemde yaşamış aynı şeyleri ablamla yaş farkmız az 2 yaş oyüzden çok zorlanmış erken anaokuluna vermek zorunda kalmış ablamı ve hala 36 yaşında ama bunun kalıntıları duruyor ..bende çok dikkat etmeye çalışıyorum elimden geldiğince ama oluyor işte 10 yaşta olsa arada kıskançlık hep oluyor ..mnemli olan büyüğü itelememek sen büyüksün ablasın abisin vs deyip her daim çocuğun alttan almasını beklememek gerek ..umarım hepimiz kolayca atlatırız bu zor dönemleri
İşte bu çok tehlikeli.Sen büyüksün o küçük o ne yapsa da hata sayılmaz ams sen yaparsan büyük mesele ! Kendimi hep şanssız hissettim büyük olduğum için bu tarz Cümlelere maruz kaldığım için ve kardeşim evleninceye kadar hiç anlaşamadık.Sen büyüksün o küçük muamelesi o evleninceye kadar sürdü...
Bi de düşünüyorum da benim bir büyük Çocuğum olsaymış ten teması yaptırırdım kardeşiyle,oturduğu yerde kucağına verirdim.Dokunma bişey olur tavrı da büyüğü soğutuyor.Seninle oyunlar oynayacağı için çok mutluyum fln derdim.

Canım çok Sağol bu arada amin :) hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza musmutlu ayrılalım hastaneden inş :)

Son düzenleme:
Back
X