2018 Ekim Anneleri

.

Kızlar çok teşekkür ederim hepinize. Sağlıklı doğdu cnm çok şükür sadece kan şekeri düşüklüğü çıktı. Uyandırmak için her yolu deniyorum. Dün gece gaz sancısı yüzünden saatlerce ağladı biraz ateşi vardı doktora acile gittik. Uyanmasa bile fincana elimle sütü sagiyorum çay kaşığı ile iciriyorum. Buğra koyduk canım ismini. Beyaz ışıkta yatırıyoruz bir haftadır.
Doğum yapmış tüm arkadaşlara hayırlı olsun sağlıkla huzurla büyütün bebeginizi.
Ben geceleri doğumdan beri bir saat ancak uyuyorum. Gündüz de bazen bir saat. Zombi gibi oldum çok zayıfladim. Göbek sıfırlanır. Allah'ım hepsinin güzel ve saglikli günlerini göstersin.

İlk çocuğumda ben de seninle aynıydım canım seni çok iyi anlıyorum. O yüzden sütünü sağ 60 cc 3 saate bir ver yetmiyorsa mama ver .

Alamayacagız sanırım en azından 3 4 ay tuysüz gecırsek sonra kaynaşsalar emeklemeye başlayınca kedi kacıcak muhtemelen kuyrugunu cekıcek kulagını cekıcek :KK45:

Ben 40ını tüysüz geçirsem ona da razıyım cnm. 6 aylık yeğenimi gelip koklayıp kaçıyor zaten :KK70:

Selam kızlar pek yazmasam da vakit buldukca girip takip ediyorum yazılanları dogum yapan arkadaslarımı tebril ediyorum saglıklı,sıhhatli,bol anne sütlü büyütürler inşallah darısı da bekleyen bizlere :) benim de son 6 günüm sat a göre bebek gelisimi önde oldugu için pazartsi son gün normal doğum yapacagım. Son hafta gecmek bilmiyor çok fazla agrılarım oluyor kuyruk sokumundan sağ bacaga dogru dayanılacak gibi degil kızımda da hafif kuyruk sokumunda oluyordu ama bunda çok kötü oldu doktorun tavsiyesi ile 2 tane paracetamol içip giriyorum yataga yoksa yatmak imkansız neyseki 1 hafta kaldı tek tesellim o. Onun dısında plasenta assagıda diye sezeryan demişlerdi ama 36. Hafta da geri çıktı şu an hiç bi sorun yok gibi gözüküyor inşallah ta olmaz.sardı korkular 4 bir yanımı :))) kızım çok zor olmustu 3 gün sancı cektim inşallah bu öyle olmaz artık olunca yazarım bana da dua edin sizinde Allah yardımcınız olsun

Malesef tarifin oyle.
Emzirirken masaj yapa yapa emzir canim,dustada masaj yap,sag o zamanda masaj yap.Ama en etkilisi bebisin emerken.
Emzirme yönünü degistirip farkli tutupta emzirebilirsin.
Canin birsey cektiyse onu da yemeyi ihmal etme.
Hic zaman kaybina ve beklemeye gelmez.
Elini C gb tutup distan uca dogru yapabilirsin masajini.
Ugrayacakmissin yardimcida olurlar.
Dus ve sicak kompres iyi oluyor sagarken ama bi yandanda sutun gelmesinede yardimci oldugundan cok yapmamak lazim.
Malesef mastit olmusum dr da dedi sıcak su ile masaj yap memeyi boşalt bi kaç güne gecmezse antibiyotik başlayalım dedi sıcak su torbası koydum sanki biraz yumuşadı gibi inşallah geçrr de sorunsuz emer :(

Gecti hemen iki güne antibiyotikle,
Ama sıcak havluyla masaj ve gögüsleri sık sık boşaltmak suretiyle antibiyotik tedavisini destekle mutlaka...
Antibiyotik vermedi dr
Sıcak suyla masaj yapın dedi emerken sıcak su torbası koydum gecmezse bi kaç güne öyle antibiyotik yazarm dedi bakalım inşallah geçer

Bu eksikler neden bitmiyor ya ? Herşey tamam diye düşünüyordum cibinligi yikamamisim onu yıkadım. Hediyeler hazır ama etiketini yapistirmayi unuttum onu halledicem. Çikolatayı unuttum onun siparişini verdim. Ev temizlendi sözde ama hergün burayı da söyle yapalım diye bir dünya iş çıkıyor. Bitmiyor hazırlıkları ya :)

Ya gelirse erkenden telaşı tuttu sonra ya bekler bekler bi türlü zamanı gelmezse diyorum. Bi öyleyim bi böyle evde oturmak bana yaramayacak sanırım :KK70:

Son düzenleme:
Kedilere çok güldüm zor ama çok tatlilardir:)

En çok istediğim şeylerden biriydi çocuğumun hayvanlarla iç içe büyümesi şu an mümkün değil kayinvalidemle beraber yaşıyoruz bi süre çalışırken kızıma bakacak derken artık 1-2 sene sonra evi ne zaman ayirirsak o zaman istiyorum insallah minik bi misafir. Beraber büyüsünler eşim bayılıyor bebekle kedi köpek oyunlarına izleyip duruyoruz :)

mantıklı aslında kendısıne yatsın dıye aldıgımız yataklarda 1 gün yatıp ertesı gün yüzüne bakmadı bırakayım da bıksın bari

Biz ayrı bir oda yaptık kayınvalidemlerin evindeyiz şuan izin sürecinde. Odada çeşit çeşit yatak var gidip karton kutunun üzerine yatıyorlar. 2 gün yattılar sadece yatakta.

Kedilere çok güldüm zor ama çok tatlilardir:)

En çok istediğim şeylerden biriydi çocuğumun hayvanlarla iç içe büyümesi şu an mümkün değil kayinvalidemle beraber yaşıyoruz bi süre çalışırken kızıma bakacak derken artık 1-2 sene sonra evi ne zaman ayirirsak o zaman istiyorum insallah minik bi misafir. Beraber büyüsünler eşim bayılıyor bebekle kedi köpek oyunlarına izleyip duruyoruz :)
Evinizi ayırdığınızda kesinlikle kedi köpek sahiplenin. Biz de çok severiz bebek ve hayvanların videolarını izlemeyi. Şimdi uzanıp kendi kedilerimizi izliyoruz, hergün bir değişik hareketleri var :D bizimkiler tüysüz olunca da hiç korkmuyoruz inşallah alışır bebiş de hemen.

Muayene esnasinda nişani gelen benim canim :) cuma gunu geldi ama hala tik yok bende nişan gelmesi bir sey baslatmadi yani :)

Evet hatirladim :)
Nisandan 3 gun sonra genelde de 1 hafta 10 gun icinde derler dogum icin.Nisan bi isaret ama baslatmiyor biseyi aynen.

Benim birde sağ kasıkta bir doluluk var batıyor ordan bir şey ama anlamadım solda yok sanki bir yerini oraya dayamış gibi ama hiç geçmiyor normal midir

Pozisyonundandir buyuk ihtimalle dedigin gb.Ama yine de doktoruna soyle.

Günaydın kızlar doğuma 6 gün kala çok fena hasta oldum. Dün sadece markete gitmiştim yazlık kıyafetlerle hava o kadar soğumuş ki çarptı beni. Gece hiç uyuyamadım soğuk soğuk terliyorum üşüyorum boğazım şişti tüm vücudum ağrıyor sanki kemiklerim kırılıyormuş gibi. Tuzlu suyla gargara yaptım, ballı zencefil yedim limonlu su içtim ama geçmiyor ne yapabilirim başka

Gecmis olsun.Dinlenmeden gecmez canim.Sen yine terle,terin ustunde sogumadan uzerini hep degistir.

Amiin insallah canim benim tez vakitte hafiflesin gecsin agrilar... Kizin nasil? Bebege nasil tepki verdi canim cok merak ediyorum ^_^ ❤
Kızım daha tanışamadı kardeşiyle canım en son evde kalması kararını aldık hastane zor olacak diye taburcu olduk az önce geldik eve. Çok heyecanlanmış hemen görmeye çalıştı yerinde zıplıyprdu benim kardeşim diye. Sevmeye çalışıyor ama kıskandığını sezinliyorum umarım devamında kolaylıkla baş ederiz bu durumla. Yanaklarını sıkıyor kucağıma alacağım yatağında sallayacağım falan demeye başladı

Malesef mastit olmusum dr da dedi sıcak su ile masaj yap memeyi boşalt bi kaç güne gecmezse antibiyotik başlayalım dedi sıcak su torbası koydum sanki biraz yumuşadı gibi inşallah geçrr de sorunsuz emer :KK43:

Sen yine masaji aksatma.Ama cok bastirmada canim sut kanallarinda zarar gormesin.Insallah cabuk gecer.Cok aci bisey biliyorum malesef ilk kizimdan.Olmasin diye de dua ediyorum.
Ters emzirme konusunada bi bak derim.Bebisi kucagina dogru degil yan tarafina tutup dene istersen.

Kızım daha tanışamadı kardeşiyle canım en son evde kalması kararını aldık hastane zor olacak diye taburcu olduk az önce geldik eve. Çok heyecanlanmış hemen görmeye çalıştı yerinde zıplıyprdu benim kardeşim diye. Sevmeye çalışıyor ama kıskandığını sezinliyorum umarım devamında kolaylıkla baş ederiz bu durumla. Yanaklarını sıkıyor kucağıma alacağım yatağında sallayacağım falan demeye başladı

Hic olayin disinda tutma canim.
Senin kontrolunde tutsun.Yanaklari acir de biraz buyumesini bekleyecez de.
Ilk hafta bizde daha heyecanli gecmisti yavas yavas oturuyor.Bende daha iyi oldukca daha da rahatladi sanki buyugude.

Hic olayin disinda tutma canim.
Senin kontrolunde tutsun.Yanaklari acir de biraz buyumesini bekleyecez de.
Ilk hafta bizde daha heyecanli gecmisti yavas yavas oturuyor.Bende daha iyi oldukca daha da rahatladi sanki buyugude.
Ben de dur dokunma falan demek yerine bak başka bebeklere de yumuşak yumuşak dokunuyordul hadi yine öyle yapalım dedim kucağına da verdim sadece üzerine doğru zıplamaya çalışıyordu orada biraz yavaşlarmaya çalıştım. Birkaç güne daha normal bir hayatımız olur diye umuyorum sürekli kardeşle ilgilenilmediğini hayatında çook büyük değişim olmadan yanında olduğ u muzu oyunlar oynamaya devam ettiğimizi görürse biraz daha normalleşeceğizdir.

Evinizi ayırdığınızda kesinlikle kedi köpek sahiplenin. Biz de çok severiz bebek ve hayvanların videolarını izlemeyi. Şimdi uzanıp kendi kedilerimizi izliyoruz, hergün bir değişik hareketleri var :KK70: bizimkiler tüysüz olunca da hiç korkmuyoruz inşallah alışır bebiş de hemen.
Insallah gerceklestirebiliriz :) Hayvanlarla iç içe büyüyen çocuklar çok hoşuma gidiyor :)

Back
X