Arkadaşlar bu tarz hikayeler okumayin dinlemeyin. Ben de Cuma gunu sezeryan olacağım ve bu tarz kotu hikayelerden munkun oldugunca kacıyordum ki, rahatlamak icin girdigim Kk'da da yine karsıma çıktı !

Korkudan yukarıdaki mesajim tamamını okumadim bile ama gormem gereken yeri gordum. Aci hissi kismini yani..

neyse...
Gecen hafta anestezi doktorumla gorustum,sezeryan sekli ile ilgili bilgi verdi. Dogum yapacagim hastane spinal anestezi uyguluyormuş. Neden epidural daha iyi degil mi dedim. Cunku belinde katater oluyor ve agri hissetce ordan agri kesici veriliyor vs. Epidural normal dogumda kullanilir cogunlukla dedi,biz sezeryanda spinali tercih ediyoruz. Cunku epidural sezeryanda bazen hissetmeler olabiliyor dedi. Ve daha geç etkisini gosteriyor dedi. Konfor açısından spinal cok cok daha iyi diye ekledi. Hem kisa surede etki ediyor hem de his kaybi daha fazla oluyor dedi. Baş ve bel agrisini da sordum. Bu tamamen kişinin vucudunun verdigi tepkiyle alakali,kimisinin nasil yarasi geç iyilesir ,kimisinin hiz toparlar onun gibi dedi. İhtimal elbette var ama herkeste olavak diye birsey asla soz konusu degil dedi.. belki merak edenler olur geçnlerde de yazacaktım ama unutmustum. Konusu olunca yazayim dedim..
Yukaridaki hikayede de buyuk ihtimal anestezi uzmaninin hatası vardı ve birazda kadinin abartmasi. Cunku de bir keresinde bir operasyon geçirmistim lokal anestezi ile.. anestezik igneyi yaptiktan hemen sonra doktor kesiyi atmisti. Butun hastaneyi ayaga kaldirdim çigliklarimla, kardesimin eline tirnaklarimi gecirmistim. Doktor bitti az kaldi diye diye operasyoni tamamlamisti. Tabi sonrasimda ben tansiyon 5'e kadar düştü fenalastim vs.. sandimki 10 cmlik bir kesi atti bölgeye icini oydu sonra deli gini dikis atti falam sandim. Naptiniz ya siz dedim. Yardiniz mi etimi?? Sonra bir baktimki kesi attigi yerin boyu 1 cm bile degil minik bir cizik gibi duruyor.. hos benimki iltihapli bir bolgeydi ondan cok acimisti ama sonucta neşter vurdu yani... Neyse cok uzattim demem o ki 1 cmlik keside ben hastaneyi inlettiysem,mumkun degil sezeryan kesisine o kadin katlanamazdi,imkansiz bu..