2018 Ekim Anneleri

Amin diyorum oncelikle :)
1.normal sancim olmadigi icin 3,5cm e kadar suni cektim. Eger ki regl sancisi cekiyorsaniz aci esiginizde yuksekse 3,5cm e kadar dayanirsiniz ama surekli yurumeniz ve plates topunda ziplamaniz lazim o an.o cm den sonrasini bilmiyorum cunku sezeryana alindim.

2.kisiye gore degisiyor bence ben hastaneden ayakta ciktim evimde asansorde yok o gun bugundur yatak dosek yatmadim sadece kizdan firsat buldugumda uyumak icin yatiyorum

3.kahverengi kisimdaki puturcukler sut kanallariyla ilgiliymis bende de vardi. Dogru tutusla cok alakali bir durum bence. Sag gogsumu sadece 1 gece yanlis tuttugum icin yara oldu mesela

4. 39+4 te dogum yaptim benden de tek damla gelmedi ne zmn ki dogum yapip emzirmeye basladim o zmn goguslerin doldugunu hissettim

Panik yapma, dogum ve sonrasi icin bir sey planlama. 5 gunluk lohusa tavsiyesi cunku hicbir sey planladigin gibi olmayabilir :)
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Çok güzel yazmışsın :) artık doğum basıl olarak bilmiyorum. Allah nasıl nasip ederse :)

Emzik konuşulmuş buarada bende kızıma 10günlük falanken vermiştim benimde kurtarıcımdı emziriyordunda aynı zamanda sorun olmadı yani memeden kopma vs gibi 1-1,5yaşlarındada birkerede bıraktık emziği kolayca hemde emZik delisiydi :)

Slm annişler bugün doğum yapacak arkadaşlar allahım yardımcınız olsun şimdiden analı babalı büyüsün inşallah bebişleriniz bizlere de dua edin lütfen benim iki günüm kaldı perşembe sabah doğuma gircem sezeryan.inanılmaz korkuyorum

Hanımlar emziklerden bahsetmişsiniz. Çok zor elzem durumlarda susturucu olarak belki bir anlığına çok kısa bir süre verilebilir ama uzun sürmemeli bunu alışkanlığı yapmamalı diyor kitaplar. Uzun süreli kullanımlarda ağız ve diş yapısında bozukluklara neden olduğu kanıtlanmış. Emziğe alışmış bebekler uzun vadede yani ileri yaşlarda ortodontik tedaviler görmek zorunda kalıyormuş. Ağzın içini daraltıyormuş. Küçükken orta kulak iltihabına daha meyilli oluyorlarmış gibi gibi.. pek çok zararlı etkileri var.

Gittiğim her derste ve okuduğum her kitapta emzik ve biberondan olabildiğince uzak durun deniyor ve hastane çantama koyacaktım bu ikisini de izin vermediler. Doktorlar da ebeler de hemşireler de hep bir ağızdan el altında olmasın daraldığında ağzına tıkayıverirsin dediler.

Bir de önceki mesajlarda sütten bahsedilmiş. Bana denilenleri paylaşmak istedim. Biberonu ne olur ne olmaz belki lazım olur diye yine de aldım belki sütüm gelmez bilemiyoruz en kötü ihtimalleri düşünerek çantaya bir tane atmıştım ve bu sefer de anne danışmanım çantamdan biberonu da çıkarttı, sütün gelmeyecek diye bir durum yok neden böyle düşünüyorsun adeta kendini buna hazırlar gibi deyip çıkarttı.

Mama hiçbir şekilde verilmeyecekmiş sütün gelmeme gibi bir durumu yokmuş. Bebek o sütü alana kadar uğraşılacakmış. Ağlaması sütün yetmemesi mama vermeye bahane değilmiş. Çok çeşitli yöntemler varmış sütün gelmesi için sana hepsini uygulayacağız dediler. İşte bana hastanede dedikleri ve kendi okuduklarımdan aklımda kalanları yazdım.

Bakalım kitaplardaki ve dedikleri gibi olacak mı :işsiz: Göreceğiz...

Yapma canım boşver.O kadar özendim her işi yaptım ev yine aynı gibi şu an.Sürwkli evde durmayan biri olduğumu İçin neye saracagımızı şaşırıyoruz iyice Sonra da agrı sızı,erken Doğum vb :KK43:
aynen o durumdayim biraz utu yapayim dedim ayakta durmak zor geldi utu masasinin yanina sandalye cektim oyle yapiyorum simdi

aynen o durumdayim biraz utu yapayim dedim ayakta durmak zor geldi utu masasinin yanina sandalye cektim oyle yapiyorum simdi
Şöyle bir gözümün önüne getirdim de oturduğun yerden hala ütü yapman çok hoşuma gitti, bana da ilham verdin kalkıp biraz temizlik yapayım bari :KK48:

Şöyle bir gözümün önüne getirdim de oturduğun yerden hala ütü yapman çok hoşuma gitti, bana da ilham verdin kalkıp biraz temizlik yapayım bari :KK48:
Yalnız değilim ev uygunsuzken bebeğe yakalanmak istemediğimden yoğun temizlik çalışmaları başlamıştır bizim evde. tabi 2 haftaya yine eski haline dönecek ama en azından yapabildiğim ve yaptırabilidiğimi yapıyorum :) doktor doğum için 2 hafta dedi ama bu cuma süreç değişedebilir dedi. ben yapabildiğimi yapıyımda o zaman ütü başlar... hadi kolay gelsin hepimize :)

Yalnız değilim ev uygunsuzken bebeğe yakalanmak istemediğimden yoğun temizlik çalışmaları başlamıştır bizim evde. tabi 2 haftaya yine eski haline dönecek ama en azından yapabildiğim ve yaptırabilidiğimi yapıyorum :) doktor doğum için 2 hafta dedi ama bu cuma süreç değişedebilir dedi. ben yapabildiğimi yapıyımda o zaman ütü başlar... hadi kolay gelsin hepimize :)

Ben de bugün biraz ev temizleyecektim ama geçmeyen adet sancısı gibi sancım var. Resmen adetimin ilk günü gibi tatlı küçük sancılar ve terleme soğuma hissi var. Randevumu bir gün öne çektim yarına. Temizlik fln hak getire :D

Teşekkür ederim canim
Genel oldum ben
hayırlı olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi.. acaba genelde nasıldı uyandığınızda ağrı durumu rahatmıydınız? bende sezaryan olacağımda hangisi daha uygun bilemiyorum. birazda paniğim geneli düşünmüyor değilim.

Doğum baya kısa sürmüş internete 12 saat fon yazıyor ilk doğum için :) umarım bebişimi emzirmekte beslerim bol sütüm olur :)
İşin garibi sancımda sıfırdı. Ama çok düzenli kasılmam vardı belki ondan suyumu patlatnca hemen herşy oluverdi. Bende 1 saat sonra gidiyrm suniyle doğum başlıcak:))

Hanımlar emziklerden bahsetmişsiniz. Çok zor elzem durumlarda susturucu olarak belki bir anlığına çok kısa bir süre verilebilir ama uzun sürmemeli bunu alışkanlığı yapmamalı diyor kitaplar. Uzun süreli kullanımlarda ağız ve diş yapısında bozukluklara neden olduğu kanıtlanmış. Emziğe alışmış bebekler uzun vadede yani ileri yaşlarda ortodontik tedaviler görmek zorunda kalıyormuş. Ağzın içini daraltıyormuş. Küçükken orta kulak iltihabına daha meyilli oluyorlarmış gibi gibi.. pek çok zararlı etkileri var.

Gittiğim her derste ve okuduğum her kitapta emzik ve biberondan olabildiğince uzak durun deniyor ve hastane çantama koyacaktım bu ikisini de izin vermediler. Doktorlar da ebeler de hemşireler de hep bir ağızdan el altında olmasın daraldığında ağzına tıkayıverirsin dediler.

Bir de önceki mesajlarda sütten bahsedilmiş. Bana denilenleri paylaşmak istedim. Biberonu ne olur ne olmaz belki lazım olur diye yine de aldım belki sütüm gelmez bilemiyoruz en kötü ihtimalleri düşünerek çantaya bir tane atmıştım ve bu sefer de anne danışmanım çantamdan biberonu da çıkarttı, sütün gelmeyecek diye bir durum yok neden böyle düşünüyorsun adeta kendini buna hazırlar gibi deyip çıkarttı.

Mama hiçbir şekilde verilmeyecekmiş sütün gelmeme gibi bir durumu yokmuş. Bebek o sütü alana kadar uğraşılacakmış. Ağlaması sütün yetmemesi mama vermeye bahane değilmiş. Çok çeşitli yöntemler varmış sütün gelmesi için sana hepsini uygulayacağız dediler. İşte bana hastanede dedikleri ve kendi okuduklarımdan aklımda kalanları yazdım.

Bakalım kitaplardaki ve dedikleri gibi olacak mı :işsiz: Göreceğiz...
Paylaş canım:) bazen açıp okuyamıyorz unutyrz falan. Bu tarz bilgiler uygulamasak bile bilmek lzım:) hastane cantama ilk emziği koydum o konuyu uygulamam ama mamada uyguladım uygularm:) birazdan gidicem biberon bile koymadım ben. İlla gelck o süt:) emziğide direnebldğm kadar vermym bari:) suan aldım bak bu kararı da. Teşekkrler bilgiler için

Paylaş canım:) bazen açıp okuyamıyorz unutyrz falan. Bu tarz bilgiler uygulamasak bile bilmek lzım:) hastane cantama ilk emziği koydum o konuyu uygulamam ama mamada uyguladım uygularm:) birazdan gidicem biberon bile koymadım ben. İlla gelck o süt:) emziğide direnebldğm kadar vermym bari:) suan aldım bak bu kararı da. Teşekkrler bilgiler için
Ay rica ederim çok sevindim hadi hayırlı olsun :KK19:
Çok heyecanlı ve güzel bir duygu olmalı hadi bakalım.
Allah uzun mutlu sağlıklı bir ömür versin doğacak bebeğine :nazar::nazar::nazar:

85C73ABC-A9F1-4BDA-B6FE-6AF42A71E104.webp
Kızlar bende kontrole gittim 5 günde bir gel artık dedi bu şekilde çıktı sancılar Dr. kesin bir tarih veremiyor doğal olarak bebek gelmek istediğinde gelecek
Normal istiyorum rahim ağzı iyi durumda silinme vs yok dedi
37+3 olduk sizce ne zaman olur?
Doguma giden arkadaşlar sağlıkla kavuşsun bebişlere inşallah

hayırlı olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi.. acaba genelde nasıldı uyandığınızda ağrı durumu rahatmıydınız? bende sezaryan olacağımda hangisi daha uygun bilemiyorum. birazda paniğim geneli düşünmüyor değilim.
Agri oluyor ama zaten agri kesici veriyorlar birde bebegin sevincinden bisey anlamadim ben

Doğum baya kısa sürmüş internete 12 saat fon yazıyor ilk doğum için :) umarım bebişimi emzirmekte beslerim bol sütüm olur :)
Bencede bu durum kişiye göre değişiyor benim sancım sabah 6.30 da geldi hafifti öğlen düzenli gelmeye başladı 3 saat içinde doğum masasına alındım malesef normal doğum olmadı ama olsaydı hızlı ilerlemişti Allah herkese hızlı az sancılı :) kolay doğumlar nasip etsin sağlıkla gelsin kuzular :)

Back
X