2018 Ekim Anneleri

Eki Görüntüle 2196075
Kızlar bende kontrole gittim 5 günde bir gel artık dedi bu şekilde çıktı sancılar Dr. kesin bir tarih veremiyor doğal olarak bebek gelmek istediğinde gelecek
Normal istiyorum rahim ağzı iyi durumda silinme vs yok dedi
37+3 olduk sizce ne zaman olur?
Doguma giden arkadaşlar sağlıkla kavuşsun bebişlere inşallah
Siz sancıları hissedebiliyor musunuz peki nst de ilken kasıklarınızda mı yoksa karın bölgenizde mi sancı oluyor bir de çatı muaynesi yaptılar mı size

SaskinAnne SaskinAnne nasılsın bebek nasıl? Kaç kg doğdu zeynep hanım:)
Canim malesef ki bacaklarimda ve ayagimda bugun odem olustu. Davul gibi sisti doktoruma degil de ebeye sordum normal dedi bilmiyorum normal mi plojovic plojovic e de sorayim bilginiz varsa yazin kizlar

Zeynep 2830 gr.dogdu. Iyi masaallah sutum inmemisti bugun az az gelmeye başladı kakasi da yesil mukuslu nette annenin ilk sutunden olabilir yaziyor

Siz sancıları hissedebiliyor musunuz peki nst de ilken kasıklarınızda mı yoksa karın bölgenizde mi sancı oluyor bir de çatı muaynesi yaptılar mı size
Açıkçası karnımda kasılma gibi hissediyorum daha çok daha önce normal dogum yaptıgım için sancı olmadığını biliyorum sancılar belli ediyor zaten
Çatı muayenesine gerek yok bence dedi
Daha önce normal dogum olduğu için
Bebek 3.350 civarında normal dogurabilirsin dedi
Hayırlısı inşallah

Canim malesef ki bacaklarimda ve ayagimda bugun odem olustu. Davul gibi sisti doktoruma degil de ebeye sordum normal dedi bilmiyorum normal mi plojovic plojovic e de sorayim bilginiz varsa yazin kizlar

Zeynep 2830 gr.dogdu. Iyi masaallah sutum inmemisti bugun az az gelmeye başladı kakasi da yesil mukuslu nette annenin ilk sutunden olabilir yaziyor
Maşallah artar sütün emzirdikçede zaten ..evet öyle oluyorsu ilk kakası..ödemle ilgili bilgim yok hiç olmamıştı ilk gebelipimdede doğum sonrasıda olmamıştı normaldir Sanıyorum..

Kontrolden geldim bizim kızın yeri rahat henüz gelmeye niyeti yok :)

2800 olmuş Deniz hanım, hiç sancı çıkmadı nst de. Haftaya çağırdı doktor alttan muayene o zaman yapılacak 39. haftada.

Erken de gelebilir gününü de doldurabilir geçte gelebilir dedi doktorumuz tamamen keyfine kaldı yani. Doğum anında sıkıntı olmadıkça normal ilerliyor şu an.

Bebeğini kucağına alan annelerimiz güle güle büyütün 15 ekimde sezeryanım var ctesi günü kontrolüm var ama adet olacakmışım gibi ağrılarım var sancı felan değil demi bunlar

Bebeğini kucağına alan annelerimiz güle güle büyütün 15 ekimde sezeryanım var ctesi günü kontrolüm var ama adet olacakmışım gibi ağrılarım var sancı felan değil demi bunlar
Benim de geceden beri adet olacakmış gibi ağrılarım var ama düzenli değil. Bir de oturunca oluyorsa ayağa kalkınca geçiyor. Yatarken oluyorsa oturunca geçiyor ama sık oluyor. Sabaha randevu aldım inşallah gerçek sancı değildir diye dua edicem sabaha kadar. Bebek kıpırdanıyor arada Allahtan. Karnında sertleşme oluyor mu peki?

Kontrolden geldim bizim kızın yeri rahat henüz gelmeye niyeti yok :)

2800 olmuş Deniz hanım, hiç sancı çıkmadı nst de. Haftaya çağırdı doktor alttan muayene o zaman yapılacak 39. haftada.

Erken de gelebilir gününü de doldurabilir geçte gelebilir dedi doktorumuz tamamen keyfine kaldı yani. Doğum anında sıkıntı olmadıkça normal ilerliyor şu an.
Ne zaman istiyorsa gelsin bakalım Deniz hanım :) yarın bizim de kontrolümüz var bu kez çok heyecanlıyım nedense :D sancılarım var sanırım o yüzden. Nst de çıkacak mı kaçlarda olacak diye merak ediyorum.

Tesekkur ederim :) aynen iste benimde kaburgam agriyor ameliyat esnasinda uzerime agirlik koyduklarini hissettim ve buna bagladim. Hastaneye gidip agri kesici igne vuruldum daha yeni geliyorum kendime

Biraz bastiriyorlar canim onun etkisi olabilir.
Ben ilk kizimda bu kadar hissetmemistim ama bunda doktorun asistani bayaa bastirdi offlamistim hatta :) bide usumustum cok hepsi birden agriya sebep oldi sanirim.

Kızlar bebişlerine kavuşanları tebrik ediyorum. Hayırlı olsun inşallah. Benim ilki sezeryan olduğu için bu da sezeryan olacak. Tarih olarak 17 ya da 18 elim dedi doktor. Ben de 18.10.18 olsun dedim bakalım. 39+0 olacağım. Aslında sancım vs olunca gideyim doktora istiyordum ama doktor pek sıcak bakmadı. Sancıyı çocuğun kanala girmesini tercih etmiyoruz dedi. Bakalım hayırlısı artık. İnşallah 18 inde Doğum belirtileri ile giderim doktora ☺️

Walla insan hem hemen gelsin öpeyim koklayayım diyor hem de aman kötü birşey olmadın ben beklerim diyor..
Rabbim herkese sağlıklı bebekler, kolay doğumlar nasip etsin..
Doğum yapan annelere bir kaç sorum var.
1. Normal Doğum yapanlar çok zor mu ? Kaç saat sancı çektiniz?
2. Sezeryan yapan anneler kaç günde ayağa kalktınız ?
3. Benim şimdiden göğüs uçlarım ağrıyor ve üzeri pütür pütür oluyor. Sebebini bilen var mı? Emzirirken kanar çatlar emziremezsem diye çok korkuyorum..
4. Benden hiç damla bile süt gelmedi, göğüslerimde öyle büyümedi. Bu sütümün olmayacağı anlamına gelmez değil mi ?

Ilkinde bayaa dinlenmisim ama simdi cabuk ayaklandim biraz korkmakla alakaliymis diye dusunuyorum ya da bnm icin oyleymis:) ya da daha tedirgindim galiba.Sezaryen oldum buarada.Tabii gecirilen operasyonlada alakali olabilir.Simdi ne yasayacagimi bildigimdende.
Goguslerinin uclarini nemli tutmalisin.Putur putur kuruyup acimasin.Sut kanallarin hareketlendigi icin sizlamalar olabilir.
Hicbisy sutunun olmayacagi anlamina gelmez.Gogusler esas emdirdikce buyuyor.

Hanımlar emziklerden bahsetmişsiniz. Çok zor elzem durumlarda susturucu olarak belki bir anlığına çok kısa bir süre verilebilir ama uzun sürmemeli bunu alışkanlığı yapmamalı diyor kitaplar. Uzun süreli kullanımlarda ağız ve diş yapısında bozukluklara neden olduğu kanıtlanmış. Emziğe alışmış bebekler uzun vadede yani ileri yaşlarda ortodontik tedaviler görmek zorunda kalıyormuş. Ağzın içini daraltıyormuş. Küçükken orta kulak iltihabına daha meyilli oluyorlarmış gibi gibi.. pek çok zararlı etkileri var.

Gittiğim her derste ve okuduğum her kitapta emzik ve biberondan olabildiğince uzak durun deniyor ve hastane çantama koyacaktım bu ikisini de izin vermediler. Doktorlar da ebeler de hemşireler de hep bir ağızdan el altında olmasın daraldığında ağzına tıkayıverirsin dediler.

Bir de önceki mesajlarda sütten bahsedilmiş. Bana denilenleri paylaşmak istedim. Biberonu ne olur ne olmaz belki lazım olur diye yine de aldım belki sütüm gelmez bilemiyoruz en kötü ihtimalleri düşünerek çantaya bir tane atmıştım ve bu sefer de anne danışmanım çantamdan biberonu da çıkarttı, sütün gelmeyecek diye bir durum yok neden böyle düşünüyorsun adeta kendini buna hazırlar gibi deyip çıkarttı.

Mama hiçbir şekilde verilmeyecekmiş sütün gelmeme gibi bir durumu yokmuş. Bebek o sütü alana kadar uğraşılacakmış. Ağlaması sütün yetmemesi mama vermeye bahane değilmiş. Çok çeşitli yöntemler varmış sütün gelmesi için sana hepsini uygulayacağız dediler. İşte bana hastanede dedikleri ve kendi okuduklarımdan aklımda kalanları yazdım.

Bakalım kitaplardaki ve dedikleri gibi olacak mı :işsiz: Göreceğiz...

Ne guzel bir paylasim olmus.Bu sut gelmeme durumunun bu kadar genellenmesi cok üzücü aslinda.
Keske herkes eşine süt masajini ögretse❤

Emzik icinde benim gb parmak emmesinden daha cok korkanlar icin iyi bir durum.Ben vermemistim buyuk kizima esim denemisti almamistida.Sonra 4.ayda parmagini emmeye baslayinca denemistim tekrar ve almisti tam 2 yasinda da birakti.Biberon,suluk vb baska hicbisy kullanmamistik.Hatta cok severim renkli sulullar fln ama nasip olmadi minnak bardakla basladi oyle devam etti :)
Ne cok kotu gozle bakilmali ne de rahatlik olsun diye verilmemeli bence.Cok kafada sartlayip kullanmak zorunda kalan annelerede uzuntu olarak dönmemeli❤

O konuda mutlak doğru yok aslında. Hiç verilmemeli, emzik meme düşmanıdır diyen de var. Ancak bebeğin 24 saat hiç bitmeyen "haz emmesi" ihtiyacını karşılayıp annenin uykusuz kalmasının ve haddinden fazla yorulmasının önüne geçerek sütünün azalmasını önlediği yönünde çalışmalar var. Hatta ani bebek ölümü riski de emzik alan bebelerde daha azmış vs. Belki bebeğini tanımak, neden ağladığını ayirtedebilmek adına ilk birkaç gün verilmeyebilir. Bakalım sağ salim doğsunlar da onlar yollarını çizerler zaten
Benimki Doğdu 8 günlük olduk.Bugün kontrol vardı doktor emzik önerdi uykuya dalamadığı zamanlar vereyim dşyorum sadece

Hanımlar çok şükür oğlumu kucağıma aldım sağlıkla ❤️ sabah 8:30 da sezeryanla doğdu bebeğim. Beni de 20 dk sonra falan odaya aldılar. o da ben de iyiyiz Allaha şükürler olsun. Rahimde çok ağrı sızı yok gibi ama dikişler çok yanıyo özellikle yürürken :KK43: inşallah çabuk geçer :KK43:

Benim de geceden beri adet olacakmış gibi ağrılarım var ama düzenli değil. Bir de oturunca oluyorsa ayağa kalkınca geçiyor. Yatarken oluyorsa oturunca geçiyor ama sık oluyor. Sabaha randevu aldım inşallah gerçek sancı değildir diye dua edicem sabaha kadar. Bebek kıpırdanıyor arada Allahtan. Karnında sertleşme oluyor mu peki?

Benimde öyle oluyor vajinamda da ağrı oluyor eğer geçmezse doktoruma arayacağım ona göre gidicem. Hareketli bebeğim bi yerde toplanıyor yerine sığmıyor artık galiba :) doktora gidince habersız bırakma inşallah zamanında gelir bebişlerimiz

Hanımlar çok şükür oğlumu kucağıma aldım sağlıkla ❤️ sabah 8:30 da sezeryanla doğdu bebeğim. Beni de 20 dk sonra falan odaya aldılar. o da ben de iyiyiz Allaha şükürler olsun. Rahimde çok ağrı sızı yok gibi ama dikişler çok yanıyo özellikle yürürken :KK43: inşallah çabuk geçer :KK43:
Allah analı babalı büyütsün. Dikiş acıları geçer inşallah bir an önce.

Benimde öyle oluyor vajinamda da ağrı oluyor eğer geçmezse doktoruma arayacağım ona göre gidicem. Hareketli bebeğim bi yerde toplanıyor yerine sığmıyor artık galiba :) doktora gidince habersız bırakma inşallah zamanında gelir bebişlerimiz

Benimki eskisi kadar hareketli değil artık belli saatler dışında uyuyor mudur nedir. Ya da sığamıyor içeriye çok kıpırdayamıyor. Bakalım doktor ne diyeek yarın, hep 10 ekimde doğum yapacakmışım gibi geçiyor içimden hayırlısı artık :D yazarım buraya doktordan dönünce.

Back
X